Ova predivna ogrlica izrađena je od perli vulkanske lave s oniksom i kamenom za svaku čakru – granat, karneol, citrin, malahit, akvamarin, lapis, ametist, s elementima tibetanskog srebra, nanizano na rastezljivu gumicu. Energija ovih kristala stabilizira i uravnotežuje energiju. Dovodi jin i jang u ravnotežu.

atma.hr – 61
Vulkanska lava je kamen hrabrosti. Pruža stabilnost i snagu kada prolazimo kroz promjene u životu. Smanjuje negativne aspekte nečijeg karaktera i omogućuje nam da shvatimo u kojem području je potrebna modifikacija.

Poznata je po svojoj kvaliteti uzemljavanja i odlična je za smirivanje emocija. Budući da dolazi iz sirove energije, smatra se kamenom ponovnog rođenja. Uklanja nepotrebne slojeve emocionalnih vezanosti.

Zbog svoje jake veze sa zemljom i njenog  stvaranja u središtu Zemlje, fantastična je za stabilizaciju i uzemljenje korijenske čakre i povezivanje sa Zemljom.  Omogućuje nam da ukorijenimo raspršenu energiju i pronađemo fokus i ravnotežu.

Oniks je poludragi kamen koji oslobađa od tuge, donosi dobru sreću i prepoznavanje osobne snage. Povezanost oniksa s cjelinom fokusira vašu energiju i usklađuje je s višom silom, pristupanjem višem vodstvu. Ovaj kamen potiče krepkost, postojanost i izdržljivost.

Potpomaže učenje lekcija, daje samopouzdanje, pomaže kod apsorpcije energije iz svemira, energije koja je potrebna za liječenje i za ostale svrhe. Dovodi u ravnotežu jin i jang energije unutar tijela. Pruža podršku u teškim ili zbunjujućim okolnostima i u periodima teškog mentalnog ili fizičkog stresa.

Granat ima sposobnost smirivanja ili stimulacije, što god je potrebno u tom trenutku. Koristan je u situacijama kada osjećamo da strasti i pretjerano uživanje imaju kontrolu nad nama. S druge strane, pomaže u slučajevima nedostatka strasti i povećava libido. Smatra se sretnim kamenom za ljubav, uspjeh, posao i odnose.

Pomaže nam da napustimo stare oblike ponašanja i vratimo izgubljeno samopouzdanje. Izuzetno je koristan u iscijeljivanju emocionalnih rana. Daje potporu u kriznim situacijama, budi instinkt preživljavanja i hrabrost da se suočimo s izazovima. Vraća optimizam, smiruje depresiju i nesanicu.

Karneol je kamen koji prizemljuje i usidrava u sadašnju stvarnost. Stabilizirajući kamen s visokom energijom, odličan je za obnavljanje vitalnosti i motivacije, stimuliranje kreativnosti. Karneol ima sposobnost pročišćavanja drugog kamenja.

Daje hrabrost, potiče pozitivne izbore u životu, odstranjuje apatiju i motivira na uspjeh u poslu i u drugim stvarima. Ovaj kamen pomaže vam da vjerujete sebi i svojim procjenama. Dolazi do srži onoga što vas pokreće, nadilazi negativne okolnosti i potpomaže postojanost. Emotivno, ovaj kamen je moćna zaštita protiv zavisti, bijesa, lošeg raspoloženja, vašeg ili drugih ljudi. Olakšava tugu i štiti od neuroza.

Citrin štiti auru, čisti čakre, posebno čakru solarnog pleksusa i pupčanu. Aktivira krunsku čakru i pojačava intuiciju. Pročišćava i balansira suptilna tijela, dovodeći ih u harmoniju s fizičkim. Ovaj dinamični kamen podučava kako da otkrijemo i privučemo bogatstvo i napredak, uspjeh i sve dobre stvari. Citrin popravlja samopouzdanje i samouvjerenost i otklanja destruktivne sklonosti.

Pojačava individualnost, poboljšava motivaciju, aktivira kreativnost, potiče izražavanje vlastitog mišljenja. Čini vas manje osjetljivima, posebno na kritiku. Pomaže vam da razvijete pozitivan stav i da na budućnost gledate s optimizmom, krećući se naprijed, umjesto da se držite prošlosti. Odličan je za prevladavanje depresije, strahova i fobija.

Malahit je snažan kamen zaštitnik koji upija negativnu energiju i zračenja iz okoline i pojačava pozitivnu energiju.  Ovo je kamen koji vam ne dopušta stajanje na mjestu. Gura vas naprijed, potičući da poduzmete nužne rizike i prihvatite avanturu.

Pomaže vam da preuzmete odgovornost za sebe i svoj život. On vas uči da je sve ono što svakodnevno doživljavate, odraz vašeg unutarnjeg stanja. To je kamen preobražaja i novih početaka.

Pojačava intuiciju i uvid. Neutralizira emotivne probleme i duši daje mir i harmoniju. Ima sposobnost pročistiti, aktivirati i uravnotežiti sve čakre.

Akvamarin je kamen hrabrosti. Njegova smirujuća energija smanjuje stres i stišava um. Unosi harmoniju u okruženje i štiti od zagađivača. Ima moć da probudi toleranciju drugih. Nadilazi predrasude, pruža podršku svakome kome se odgovornost čini preteška i podržava preuzimanje odgovornosti na sebe.  Može razbiti stare, destruktivne programe.

Akvamarin smiruje um, otklanjajući nevažne misli. Filtrira informacije koje stižu do mozga i bistri percepciju, izoštrava intelekt i raščišćava konfuziju. Sa svojom sposobnošću da nedovršen posao privede kraju, akvamarin je koristan za okončavanje posla na svim razinama.

Oslobađa blokiranu komunikaciju i poboljšava sposobnost izražavanja. Stišava strahove i pojačava senzitivnost. Štiti auru i ujednačava čakre, pročišćava grlenu čakru, dovodi u ravnotežu fizičko i duhovno tijelo.

atma.hr – 61
Lapis lazuli je kristal istine u svim aspektima. Otkriva unutarnju istinu, te promiče svijest o sebi i prihvaćanje tog znanja. Potiče preuzimanje kontrole nad životom i samosvjesnost,  te dozvoljava izražavanje svog stava bez uzdržavanja ili kompromisa.

Stimulira više sposobnosti uma, donosi objektivnost i jasnoću. Potiče kreativnost kroz povezivanje s izvorom. Otvara treće oko i balansira grlenu čakru. Stimulira prosvjetljenje, olakšava duhovno putovanje i potiče osobnu i duhovnu moć. Ovaj kamen brzo otpušta stres, donoseći duboki mir. Sadrži ogromnu smirenost i ključ je za postizanje duhovnih vještina.

Pridonosi izražavanju vlastitog mišljenja i konflikt zamjenjuje harmonijom. Podučava vrijednosti aktivnog slušanja i potpomaže izražavanje osjećaja i emocija. Otklanja  poteškoće u grlu ili u komunikaciji uzrokovane  potisnutim bijesom.

Poznat je kao snažan zaštitnik međuljudskih odnosa. Legenda kaže – ako ga poklonite dragoj osobi u znak prijateljstva, on će vas doživotno, u svim okolnostima i prilikama vezati s tom osobom na jedan poseban način.

Ametist je ekstremno moćan kamen zaštitnik, visokih duhovnih vibracija. Štiti od psihičkih napada, preobražavajući energiju u ljubav. Njegov mir razvija viša stanja svijesti i meditaciju. Ametist ima snažne iscjeliteljske i pročišćavajuće moći, motivira duhovnu svjesnost. Učinkovito ublažava strah, ljutnju, harmonično ujedinjuje različite energije.

Otpušta ljutnju, bijes i anksioznost. Smanjuje tugu i bol, pomaže prihvaćanje gubitka. Čisti auru i transformira negativnu energiju, stimulira krunsku i grlenu čakru.

Reiki narukvica (uniseks) – Vulkanska lava

Reiki narukvica uniseks Vulkanska lavamanjaOva predivna ogrlica izrađena je od perli vulkanske lave (8 mm) s oniksom (6mm) i kamenom za svaku čakru – granat, karneol, citrin, malahit, akvamarin, lapis, ametist (8 mm), s elementima tibetanskog srebra, nanizano na rastezljivu gumicu.

Energija ovih kristala stabilizira i uravnotežuje energiju. Dovodi jin i jang u ravnotežu.

Dužina: oko 20 cm

Cijena: 150 kn – Kupi ovdje