ŠKOLA FRAKTALNOG CRTANJA / on-line
za osobni i profesionalni razvoj

PUNI POTENCIJAL – centar za razvoj putem umjetnosti organizira on-line školu fraktalnog crtanja.
Škola se sastoji od niza radionicama tijekom kojih ćete naučiti mnoštvo tehnika fraktalnog crteža koje se upotrebljavaju za osobni rast i razvoj te profesionalno usavršavanje. Po završetku edukacije možete se odlučiti za izlazak na ispit. Dobivanjem certifikata 3. stupnja dobivate prava za rad po MFC u okviru dogovorenoga.

Program:
radionica UVOD U METODU FRAKTALNOG CRTEŽA (studeni)
1.1. MODUL – OSNOVNI PROGRAM 1. dio (studeni/prosinac)
2.1. MODUL – OSNOVNI PROGRAM 2. dio (siječanj)
3.1. MODUL – UMJETNIČKI FRAKTALI (ožujak)
4.1. MODUL – ZATVARANJE KRUGA (svibanj)
5.1. MODUL – DJEČJI SVIJET FRAKTALA (lipanj)

U Školi fraktalnog crteža očekuje Vas 63 sati nastave, preko 30 sati konzultacija na daljinu i  preko 200 sati crtanja.
Radionice se održavaju putem ZOOM servisa.

Školu možete upisati kao cjelinu, a možete sudjelovati i na svakoj radionici zasebno. Uz određene uvjete poznavanja sadržaja.

Broj mjesta je ograničen na 10 polaznika.

Fraktalni crteži specifična su vrsta crteža koji se crtaju zatvorenih očiju i boje prema uputama. Fraktalne crteže crtaju i djeca i odrasli. Umjetničko znanje nije potrebno stoga crtati mogu svi koji crtanjem žele poboljšati kvalitetu svog života.
Na fraktalno putovanje krećete crtanjem intuitivnog korekcijskog ciklusa kojemu je svrha opuštanje, osnaživanje i pokretanje promjena. Nakon toga slijedi složeniji rad na dubljim dijelovima sebe tijekom crtanja velikog ciklusa. Kreativnost ćete razviti putem umjetničkih crteža.
Edukacija iz Metode fraktalnog crteža uključuje usvajanje teorijskih znanja, ali i iskustveno stjecanje znanja kroz rad na sebi.
Po završetku radionica moguće je pristupiti ispitu te dobiti certifikat za primjenu metode u profesionalnom radu s drugim ljudima.
Više o metodi saznajte na www.crtanje-fraktala.com

Radionice su namijenjena svima koji žele otkriti i ostvariti svoje potencijale i razvijati kreativnost. Također je namijenjena odgajateljima, pedagoškim radnicima, stručnim suradnicima, umjetnicima, psiholozima, medicinskim suradnicima i ljudima sličnih profesija koji elemente metode žele koristiti za osobni rast i razvoj ili za pomoć djeci i odraslima.

Voditeljica radionice:
Martina Kosec, prof. likovne kulture
certificirana učiteljica 1. stupnja po MFC
Predstavnica metode za Hrvatsku i regiju
Praktičarka ekspresivne art terapije

Vrijeme održavanja radionica:
Radionice ću održavati četvrtkom od 18 do 21 sat.
Ukoliko Vas zanima crtanje i edukacija, a ne odgovara Vam dan u tjednu, tada se javite jer su moguće promjene dana i termina. Po prijavi ću s grupom definirati dan i termin održavanja radionica koji svima odgovara. Naknadne promjene termina su moguće u dogovoru s grupom.

fraktalni crtezi 1

Sadržaj radionica:
1. UVOD U METODU FRAKTALNOG CRTEŽA
Na fraktalno putovanje krećete crtanjem autoportreta duše i intuitivnog ciklusa (dijagnostičkih i korekcijskih crteža). Osim tehnika crtanja na radionici ćete saznati više o povijesti, funkciji i primjeni metode. Znanje dobiveno na radionici dovoljno je za izradu prvog fraktalnog ciklusa od ukupno 21 crteža. Ciklus crtate u svrhu opuštanja, osnaživanja i pokretanja promjena. Nakon ove radionice odlučujete se za upis u školu fraktalnog crteža.

Program: crtanje inicijalnog (dijagnostičkog) crteža, uvod u korekciju, povijest, funkcija i primjena metode, vibracija boje.

VRIJEME ODRŽAVANJA: kolovoz, rujan, listopad / dva susreta po 3 sata

Pri prijavi na sve radionice fraktalne škole ostvarujete popust od 5%.
Za plaćanje dvije radionice/modula odjednom ostvarujete dodatni popust od 10%.
Pri prijavi i jednokratnom plaćanju cijele edukacije ostvarujete popust od 20%.
Ponavljači ostvaruju popust od 70%.
Ukoliko ste radionicu odslušali kod drugog učitelja, a želite je ponoviti, ostvarujete popust od 50%.
Pripreme za ispit i ispit plaćaju se zasebno.
Po prijavi ćete dobiti ponudu te podatke za uplatu.

Info i prijave:
[email protected]
091/5671073

ŠKOLA FRAKTALNOG CRTEŽA

1.1. MODUL – OSNOVNI PROGRAM 1. dio
Tijekom ovog modula upoznat ćete se s novim pravilima izrade dijagnostičkog crteža. Takav crtež omogućuje jasan pregled realiziranih i nerealiziranih potencijala. Osim dijagnostičkih crteža na ovoj radionici naučit ćete nove načine crtanja korekcijskih crteža. Uvodimo elemente, simbole i nove postupke bojenja čime dodatno aktiviramo vlastite potencijale te radimo na dubljim slojevima svog bića. Praksa pokazuje da izrada 5 korekcijskih crteža koji se temelje na složenim pravilima pokreće pozitivne unutarnje promjene.
Analiziranje fraktalnih crteža posebno je zanimljivo, no da biste dobili što više informacija potrebno je naučiti karakteristike elemenata crteža. Otkriti ćete mogućnosti empirijske analize crteža kroz veličinu, kompoziciju, obris i oblik crteža te vrstu crta i polja. Predviđeno je i vježbanje opažanja putem postupka intuitivne analize.

Program: crtanje složenog dijagnostičkog crteža, crtanje korekcijskih crteža (mini ciklus), vježbe bojenja, vođenje dnevnika opažanja (fraktalni dnevnik), intuitivna analiza i analiza po empirijskom ključa (putem crteža), teorija o vizualnoj, taktilnoj i kinestetičkoj percepciji.

VRIJEME ODRŽAVANJA: prosinac / četiri susreta po 3 sata

fraktalni crtezi 2

1.2. MODUL – OSNOVNI PROGRAM 2. dio 
Nakon što ste nacrtali mini ciklus od 8 crteža (tri dijagnostička i pet korekcijskih) slijedi učenje novih elemenata i simbola kojima crtamo preostale crteže velikog ciklusa. Cilj je nacrtati 21 fraktalni crtež kojim mijenjamo osobnu matricu. Prvo na papiru, a onda i u svakodnevnom životu. U ovom modulu pažnju obraćamo na boju i njezine karakteristike tako da ćete saznati više o funkciji boja u fraktalnom crtežu. Slijedi empirijska analiza pomoću boja.
Program: analiza po empirijskom ključu (pomoću boje), veliki korekcijski ciklus, vježbe crtanja i bojenja.

VRIJEME ODRŽAVANJA: prosinac  /  četiri susreta po 3 sata

1.3. MODUL – UMJETNIČKI FRAKTALI 
Radionica je namijenjena crtačima koji su se iskušali u crtanju ciklusa te žele nastaviti s crtanjem fraktalnih crteža. Crteži crtani prema uputama služe za opuštanje, razvoj kreativnosti i opažaja, a pored umjetničkog mogu imati i terapeutski efekt.
Na radionici ćete naučiti nove načine crtanja umjetničkih fraktala. Tehnike crtanja su slijedeće: Energetski otisak, Vidjeti nevidljivo (4 tehnike), crtanje motiva i simbola, fraktalna grafika (3 tehnike), fraktalna geometrija (2 tehnike) i Sierpinski crteži (3 tehnike). Osim tehnika crtanja savladat ćete i vizualni jezik koji je osnova razumijevanja metode fraktalnog crteža.
Program: 15 tehnika crtanja, vizualni jezik (likovni elementi i principi stvaranja).

VRIJEME ODRŽAVANJA: veljača  /  četiri susreta po 3 sata

1.4. MODUL – ZAVRŠNA RADIONICA 
Na kraju 1. stupnja edukacije slijedi učenje novih tehnika crtanja. Na početku ćete provjeriti svoj napredak u kontrolnom crtežu. Zatim ćete uživati u stvaranju fraktalne duge. I na kraju ćete naučiti tehniku brze dijagnostike i korekcije trenutačnog stanja. Produbit ćete svoje znanje o analizi radeći komparativnu analizu vlastitih crteža te vježbajući empirijsku analizu putem crta i boja. Krug zatvaramo pisanjem referata koji je ujedno i obavezan materijal za ispit.
Program: tehnike crtanja – dijagnostika i korekcija trenutačnog stanja, fraktalna duga, kontrolni crtež, komparativna analiza vlastitih crteža, analiza crteža prema empirijskom kratkom ključu, referat i konzultacije.

VRIJEME ODRŽAVANJA :travanj  / četiri susreta po 3 sata

1.5. MODUL – DJEČJI SVIJET FRAKTALA 

Svakom roditelju i pedagogu cilj je cjeloviti razvoj djeteta. Metoda fraktalnog crteža nudi bogatstvo tehnika kojima se djeca razvijaju na mentalnoj, emocionalnoj i socijalnoj razini. Obzirom da svaka dob zahtjeva drugačije pristupe rada potrebno je usvojiti dodatna znanja koja će olakšati u kreiranju dječjih programa. Na ovoj radionici saznati ćete više o fazama razvoja dječjeg crteža te mogućnostima primjene MFC u radu s djecom. Istraživat ćete dobrobiti programa za razvoj kreativnosti i razvoj potencijala. Naučit ćete nove likovne fraktalne igre kojima će djeca dodatno razvijati motoriku i percepciju te osvješćivati vizualni jezi. Posebnu pažnju posvetit ćemo analizi dječjih crteža te preporukama za korekciju.
Program: igre i zadaci, razvojne faze dječjeg crteža, razvoj motorike i senzorike, pokret, forme, dinamičko crtanje, brain gym, NTC, analiza dječjeg crteža, crtanje s dvije ruke.

fraktali okomitoVRIJEME ODRŽAVANJA: lipanj / vikend program ili četiri susreta po 3 sata

Cijena:
Radionice (moduli) održavaju se kao zasebne cjeline i kao takvi imaju svoju cijenu. Moguće je upisati cjelokupni program ili svaku radionicu pojedinačno.
U cijenu je uključena skripta i radni materijal za svaku radionicu, konzultacije tijekom crtanja i praćenje kroz on-line grupu.

Cijene radionica:
1. radionica UVOD U METODU FRAKTALNOG CRTEŽA – 750 kn
1.1. MODUL – OSNOVNI PROGRAM 1. dio (prosinac) – 1600 kn
2.1. MODUL – OSNOVNI PROGRAM 2. dio (siječanj) – 1600 kn
3.1. MODUL – UMJETNIČKI FRAKTALI (ožujak) – 1600 kn
4.1. MODUL – ZAVRŠNA RADIONICA (svibanj) – 1600 kn
5.1. MODUL – DJEČJI SVIJET FRAKTALA (lipanj) – 1600 kn

Pri prijavi na sve radionice fraktalne škole ostvarujete popust od 5%.
Za plaćanje dvije radionice/modula odjednom ostvarujete dodatni popust od 10%.
Pri prijavi i jednokratnom plaćanju cijele edukacije ostvarujete popust od 20%.
Ponavljači ostvaruju popust od 70%.
Ukoliko ste radionicu odslušali kod drugog učitelja, a želite je ponoviti, ostvarujete popust od 50%.
Pripreme za ispit i ispit plaćaju se zasebno.
Po prijavi ćete dobiti ponudu te podatke za uplatu.

Info i prijave:
[email protected]
091/5671073
www.crtanje-fraktala.com
FB: Crtanje fraktala

Veselimo se druženju i crtanju s Vama!
PUNI POTENCIJAL
Centar za razvoj putem umjetnosti

knjige fraktali