Smrt – tema koja nije ugodna čak ni najliberalnijima od nas. Ipak, to je jedno od iskustava s kojim ćemo se svi na kraju suočiti.

Činjenica je da svake sekunde svakog dana naše tijelo umire. Međutim, to nije nešto na što bismo trebali reagirati sa strahom ili tugom.

Umjesto toga, ako odlučite proslaviti tu činjenicu i smrt smatrati našom prijateljicom, da – našom prijateljicom, naš život se može promijeniti nabolje na nezamislive načine!

Naš problem uglavnom je taj što živimo kao da imamo cijelu vječnost na raspolaganju (duša ima, ali ovo tijelo ne!). No, što kada bi živjeli sa svjesnošću da umiremo? Kakve bi bile naše odluke i izbori iz te perspektive?

U svijetu u kojem je smrt neizbježna, nema vremena za žaljenje. Nema vremena za sumnju, za mržnju, za sitne sukobe.

U svijetu u kojem smrt smatramo našom osobnom savjetnicom i prijateljicom, bi li izabrali drugačiji način života?

Što biste  vi učinili drugačije?

Naši životi su formirani odlukama. Ali, bi li mi donosili drugačije odluke kada bi se prisjećali da smo smrtni ili da bi svaki trenutak mogao biti naš posljednji?

Na primjer, osoba koja umire vjerojatno bi donosila odluke koje su fokusirane samo na nekolicinu, važnih stvari;

-Razvijanje duhovne strane

-Provođenje kvalitetnog vremena sa voljenim osobama

-Ostavljanje traga na svijetu

-Život ispunjen strašću i stvarima koje najviše voli raditi

-Opraštanje drugima i traženje oprosta od drugih

Pogledajte kako bi drugačije izabrali živjeti kada bi postali svjesni da je život kratak. Zamislite koje sve mogućnosti bi se pojavile pred nama kada bi svi odlučili priznati smrt i kada bi se sprijateljili s njom?

Naša greška je u tome što mi mislimo da ćemo imati vremena učiniti sve ‘kasnije’ (ili u drugom životu). Mi sami sebe uvjeravamo da smo previše zauzeti da činimo takve stvari i da imamo veće, važnije odgovornosti koje moramo obaviti.

No, na kraju vašeg života, mislite li stvarno da će vam biti važno što vaš šef misli o vama ili koliko često ste išli u teretanu? Dakle, sljedeći put kada budete morali donijeti odluku, zapitajte se “Kada bi znao da ću sutra umrijeti, što bih učinio?”
Ne odgađajte stvari za „kasnije“

Kada se sprijateljimo sa smrću, shvaćamo da nemamo vremena za strah ili za ‘možda kasnije’. Svi mi radimo grešku i stvari koje možemo učiniti sada odlažemo za kasnije.

To su obično odluke koje donosimo zbog straha od neuspjeha, straha od promjene ili straha od razočaranja, a jedina stvar koje bi se trebalo bojati je da ćemo požaliti zbog toga.

Najveći problem je što to odlaganje stvari za „kasnije“ može dovesti do velikog stresa. Stres je jedan od naših najvećih neprijatelja u životu; može dovesti do niskog samopouzdanja, depresije, tjeskobe – nastavljajući začarani krug odlaganja stvari zauvijek.
Dakle, kako bi se ovo izbjeglo, morate slušati svoju najbolju moguću savjetnicu – smrt. Držite je u pozadini vašeg uma u svakom trenutku i budite zahvalni što je tu da vam da zamah kada se borite da dođete do najboljeg rješenja ili da vas podsjeti da ne marite za male stvari.

Da, ovo tijelo umire, ali s duhovnim znanjem možemo pronaći sebe – dušu, pravu istinu, snagu i slobodu.

Mi možemo ostvariti cilj ljudskog života – samospoznaju, i u isto vrijeme živjeti autentičan, divan i uzbudljiv život.

Izvor: thelawofattraction

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 23.06.2016.
Slijedeća objavaHoroskop za vrijeme vladavine RAKA od 22.6. do 22.7.: Stižu predivne romanse za ova 3 znaka!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.