Foto: pixabay.com

24.8. planet Uran kreće na svoje retrogradno putovanje. Retrogradni Uran dovodi nas u situaciju da se približimo sebi, da shvatimo što zapravo želimo iskreno iz dubine duše. Ovo će ponajprije osjetiti Bikovi kao i ostali fiksni znakovi, Lavovi, Škorpioni i Vodenjaci. Budite „budni“ prema realnosti u kojoj jeste, iskreni prema sebi i otvorite um, ali i dušu prema svemu što doživljavate, vidite i čujete, jer ako smo blokirani iznutra i neiskreni prema sebi, tada sudbina preuzima stvari u svoje ruke i vodi nas bespućima života.

atma.hr – 52
Planet Uran kreće 24.8. u 15:33h s 18*55 znaka Bika na svoje retrogradno putovanje. I kako uvijek kažem: i mi s njim! Planet slobode, bunta, inovacija, promjena i preokreta, bog Neba i Nebeski budilnik kreće unatrag kako bi i nas same također vratio u natrag, kako na retrospektivnom planu tako i kroz situacije, a s namjerom da spoznamo što nas to zaustavlja u željenim promjenama.

I Uran, poput Saturna, mnogima nije omiljeni planet jer ima ulogu buđenja čovjeka i pri tome traži bezuvjetnu iskrenost prema samom sebi. Naprimjer, ako je osoba nezadovoljna poslom koji radi, radnim okruženjem i primanjima koja ima tada, Uran donese gubitak toga posla i financija kako bi nas oslobodio od nečega što je mučno po nas.

Ili ako u partnerskom odnosu nema više ljubavi, poštovanja ali su neiskrenost, laži i prijevare više nego prisutne eto Urana kroz „iznenadno“ napuštanje od strane partnera, eto razvoda kao groma iz vedrog neba!

Ne donosi Uran takve situacije u naše iskustvo kako bi nas mučio već da dobrano promislimo o svojim vrijednostima, o poštovanju koje sami sebi dugujemo, a uskraćujemo, osvijestimo talente koje posjedujemo i koje bi mogli dobro naplatiti u vremenu koje je ispred nas!

Retrogradno kretanje Urana kroz prirodnu 2. kuću i znak Bika imat će veliku ulogu na kolektivnoj razini vezano uz recesiju, energente, hranu, elementarne nepogode i slično, a na osobnom planu provocira buđenje, oživljavanje, te područja života (koja kuća vam se nalazi u Biku).

Ispituje koliko smo iskreni i bliski sa sobom, u kojoj mjeri živimo u skladu s našim stvarnim potrebama.

atma.hr – 52
Uran kroz nagle preokrete u našim životima (kada je u doticaju s našim planetima ili vrhovima kuća) budi potisnute potrebe u nama, a ovako retrogradan donosi preispitivanje koliko nismo živjeli u skladu sa svojim stvarnim potrebama ili koliko smo ih stavljali u zadnji plan (jer nisu u skladu s onim što naša okolina očekuje od nas).

Retrogradni Uran dovodi nas u situaciju da se približimo sebi, shvatimo što zapravo želimo iskreno iz dubine Duše.

Ovo će ponajprije osjetiti Bikovi kao i ostali fiksni znakovi (Lavovi, Škorpioni i Vodenjaci), ali i svi s osobnim planetima na potezu od 18*-14* fiksnih znakova.

Dakle, Uran kreće na retrogradno putovanje s 18*55“ znaka Bika, a zaustavit će se na 14.*56, 22.1.2023. godine. Prijeći će put kojim je prolazio od ožujka/marta 2022. godine do sada, a s namjerom i ciljem da bi se i mi vratili u taj period u kojem smo propustili napraviti, odraditi nešto što bi iniciralo promjene i novine koje želimo u našim životima.

banner za knjige nulta frekvencija

U tom periodu smo propustili uraditi nešto bitno i sada nam Nebo pruža šansu za popravni ispit! Ponajprije kako bi uvidjeli što, gdje i zbog čega smo to propustili, (a sve je u nama) i u kojoj smo to zoni komfora zapeli.

Tek kada to spoznamo i razriješimo možemo krenuti dalje, u novo i željeno. Naravno zajedno s Uranom od 22.1. sljedeće godine!

Dok je Uran ovih dana nabijen enormnom energijom potrebnom za zaokret u natrag, u neposrednoj blizini i dalje je Sjeverni Mjesečev čvor tako da se svrha i smisao postojanja definitivno bude na kolektivnoj razini jednako kao i na osobnom.

atma.hr – 52
Kao što je Neptun viša oktava Venere, Pluton Marsa, tako i za Uran kažemo da je viša oktava Merkura. Kako se i Merkur sprema krenuti u natrag mnogi bi mogli doživjeti ‘Heureka’ momente, koje smo već i trebali doživjeti, kroz inspiraciju i neočekivane i iznenadne mogućnosti!

Zato budite „budni“ prema realnosti u kojoj jeste, iskreni prema sebi i otvorite um, ali i dušu prema svemu što doživljavate, vidite i čujete, jer ako smo blokirani iznutra i neiskreni prema sebi, tada sudbina preuzima stvari u svoje ruke i vodi nas bespućima života.

Kada smo iskreni ponajprije prema sebi samima, a potom i prema drugima, tada i samo Nebo (Uran) radi za nas i naše najveće dobro.

Tomislava Horvat / Astrologija Pallas