Velika očekivanja, idealiziranja i iluzije donosi Mlad Mjesec u Strijelcu, koji je počeo 29.11. u 13:19 sati na 7. stupnju ovog znaka. Dobro je sada vizualizirati sve ono što želite da vam se događa u narednih 29 dana, odnosno do sljedećeg mladog Mjeseca, koji će zasjati 29. prosinca u znaku Jarca.
Sada je potrebno “posijati” svoje planove i želje, kroz maštu u glavi ili napraviti plan na papiru. Dobro je da za to sada postoji nadahnuće, optimizam i pozitivne zamisli, ali da bi se one mogle ostvariti, neophodno je da u te želje i bezuvjetno vjerujete.

Ako imate sumnje i nedoumice oko toga što biste sada trebali učiniti i kojim putem krenuti, to može dovesti do izgubljenosti i promašaja. Zato, jačajte vjeru, i iskoristite pozitivne utjecaje Jupitera u Vagi, koji je u sekstilu sa Saturnom u Strijelcu i pomaže doći do cilja kroz suradnju, diplomaciju, usklađivanje, i naravno putem istine i pravde.

Strijelac je promjenjiv, vatreni znak, koji donosi kretanje, aktivnost, povećanu dinamiku, putovanja, sport, te traži određeni fokus, pa je dobro da takvi budete u ostvarivanju svojih planova. Mlad je Mjesec u Strijelcu posebno dobar za promjene vezane za nova putovanja i saznanja, nove horizonte, te za promjene na intelektualnom i duhovnom planu, i one vezane za etiku, moral.
Entuzijazam i optimizam, kao i velik žar, bit će sada prisutni, i mogu voditi ka ostvarenju velikih ciljeva i ideala. Ali i tendencija ka megalomanskim težnjama česta je za trajanja mladog Mjeseca u Strijelcu. No, ovoga puta to je umanjeno Jupiterom u drugoj dekadi Vage, koji će donijeti umjerenije težnje i to one vezane za druge osobe, a dobro je da se težnje sada odnose na neko zajedničko ostvarenje, druženje, zajednička putovanja, ili spremanja ispita uz pomoć drugih.

Dispozitor Jupitera u Vagi je u Jarcu, zemljanom znaku, koji teži nečem realnom, stabilnom i trajnom. Istovremeno je Saturn u drugoj dekadi Strijelca, te i on tu teži nečemu što je drugačije, i savjetuje da bi bilo dobro da strpljivo inzistiramo da nešto napravimo na svoj način.

Sekstil Saturna i Jupitera će dovesti do dobre razmjene energije, jer Saturn donosi odgovornost, mudrost i iskustvo, a koji će dobro doći za ostvarenje naših težnji, dok će Jupiter unijeti vedrinu kroz odnose s drugima i suradnju, povezivanje s drugima.

Jedino Neptun u Ribama može ovih dana, od 29. studenog do 3. prosinca, donijeti nekima nerealno sagledavanje stvari ili težnju ka bijegu od stvarnosti. Ako to činite, onda bi najbolje bilo da to bude kroz kreativnost, gledanje filmova, slušanje glazbe, kreativno stvaranje nečega ili pak uređivanje uljepšane stvarnosti, unošenjem, primjerice, osjećaja bajkovitosti i iluzije kod uređenje doma za božićnu/novogodišnju proslavu.
30. studenog, drugi je dan Mladog Mjeseca, koji je idealan za nove početke i novine. Od 15 do 18 sati, kada će Mjesec u Strijelcu biti u trigonu s Uranom, može doći do naglih i brzih promjena, te neočekivanih mogućnosti. Prihvatite ih!

Zato, napravite planove za naredni period, te od danas, 30. studenog, krenite hrabro u novi život, smjelo i s vjerom.

Svetlana Milenković-Filipović

Prethodna objavaJoga za super mozak: vježba za maksimalnu snagu vašeg mozga
Slijedeća objavaKako imati prave osobe u svom životu: 20 najkraćih i najmoćnijih savjeta!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.