Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Protekli vikend, 25. i 26. veljače bio je transformacijski. Tokom noći s petka na subotu zbivao se Šiva Ratri festival, kojim se slavi Šiva, a nakon toga, u nedjelju, pomrčina Sunca bila je u sidealnom Vodenjaku. Pomrčina Sunca nije bila vidljiva iz naših krajeva, no svejedno je označila trenutak u kojem se završavaju stare stvari i počinju neke nove.

Utjecaj ove pomrčine Sunca osjećat će se sljedećih šest mjeseci, točnije do sljedećeg para pomrčina, koje će se dogoditi u drugoj polovici rujna 2017. godine. Dakle, pomrčine u veljači (prva je bila pomrčina Mjeseca 10. veljače) otvorile su određene procese koji će trajati sljedećih pola godine.

Pomrčine predstavljaju nagle i neočekivane događaje, koji donose svrgavanje uobičajenog reda i priliku za ustoličenje novog poretka. Zamislite samo Sunce koje sja tokom dana, a onda odjednom se njegova svjetlost počinje smanjivati i Sunce biva prekriveno. No, nakon nekoliko sati situacija se vraća na staro, uobičajeno i svima dobro poznato stanje. Isto je i sa svjetlošću punog Mjeseca, koja iznenada biva prekrivena, pa Mjesec u tami noći nestane.

Pomrčine slično tome predstavljaju događaje koji se događaju naglo, a koji teže promijeniti univerzalno uređenje. Smanjenje svjetlosti Sunca otvara mogućnost za revoluciju ili preokret, ono što inače nije moguće. I zato se tokom pomrčina događa svrgavanje starog poretka i uvođenje novog.

Astronomi koriste ove trenutke da otkriju ono što inače ne mogu vidjeti, jer svjetlost Sunca je toliko jaka da neke fenomene zbog toga ne mogu zapaziti. Ali u trenutku pomrčine, isti se ti fenomeni mogu lakše uočiti. Pomrčina tako razotkriva skriveno i nevidljivo, i postajemo svjesni tajni i misterija koje se kriju ispod površine.

Pošto je zadnja pomrčina Sunca (26. veljače) djelovala na osi između sideralnih znakova Vodenjaka i Lava, bio je to posebno intenzivan događaj za ova dva znaka. No, ako i sami imate određene planete na tim mjestima, mogla vam je djelovati i na neka područja života koje te planete predstavljaju.
Na primjer, moj ascendent je Vodenjak, pa i sam mogu potvrditi završetak određenih procesa u nekim odnosima i početak jedne nove faze u tim istim odnosima. Sve se događa tiho i iznutra, kao da je zaista sve pod utjecajem vanjskih sila, dok promatram kao svjedok sa strane, i pitam se “što se događa?”. To iskustvo potvrđuje da u nekim trenucima, poput ovog, karmički obrasci djeluju toliko snažno da ne možemo učiniti puno, nego samo promatrati stvari koje se odvijaju oko nas.

Je li se nešto promijenilo u vašim životima tokom proteklog vikenda? Neki preokret, završetak starog i početak novog?

Ono što je sada promijenjeno ili se pokazalo da treba biti promijenjeno, zamijenjeno ili nadograđeno, nastavit će tim tokom i sljedećih šest mjeseci. Ovo je pozitivan period koji će testirati zrelost odluka i spoznaja koje smo imali u danima oko pomrčine. Testirati će se koliko smo odani sebi odnosno koliko uopće prepoznajemo sebe i svoje potrebe, koliko smo usklađeni s onime što želimo, trebamo i što jesmo.

Pomrčina razotkriva ono što je skriveno, pa sada imamo priliku prodrijeti tamo gdje inače ne možemo. Ako nam ta vizija ostane pred očima sljedećih šest mjeseci, tada imamo šansu naučiti mnoge stvari o sebi i unaprijediti se u evolutivnom putovanju duše kroz ovaj život.

Globalno gledano, Rahu u znaku Lava nas već od siječnja 2016. godine suočava s liderima koji kroz svoj rad koriste manipulaciju, drsku i bezobraznu dominaciju, pretjerani egoizam, samouvjerenost ili samoprozvanost. A Ketu u Vodenjaku govori da je zajednici dosta zbunjenosti i nedorečenosti, te da kao kolektiv očajnički žele vođu koji će ih izvući iz nedefiniranosti propalih eksperimenata.

No, zbog opće letargije, nezainteresiranosti i izgubljene nade u bilo kojeg vođu, događa se da manipulatori koriste trenutak apatičnosti kolektiva kako bi zauzeli vodeće položaje u društvu. To je zaista nalik revoluciji u kojoj se svijet okreće naglavačke. “Šešir želi ići na noge, a cipele na glavu.” Govorim o krajnostima, naravno, jer ovo nije doslovna slika društva nego opis astroloških simbola, a vi povežite simbole sa svojom stvarnošću.

Putovanje Rahua i Ketua, koji uzrokuju pomrčine u sljedećih šest mjeseci, završava cikluse koji su na globalnoj razini započeli u veljači, ali i u životima svakoga od nas na poseban i individualno specifičan način. Završetkom njihovog tranzita kroz sideralne znakove Lava i Vodenjaka, u kasnom kolovozu, te pomrčinama u istom mjesecu, doći će na raspored i neke nove promjene.

Autor: Dean Valentić

Preuzeto s: astroportal.in

Prethodna objava“Tamo gdje si bacio, tamo i traži!” – Besmrtne fraze svih mama :-)
Slijedeća objavaNumerološka prognoza za ožujak 2017.: Ne obmanjujte se!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.