Htjeli biste saznati više o psihoterapiji i raznim psihoterapijskim pravcima, njihovim specifičnostima i razlikama?
Radionica, 28.11.2020.

Uvod u psihoterapiju

Predstavljanje psihoterapije i različitih psihoterapijskih pravaca za buduće polaznike neke od psihoterapijskih edukacija i ostale zainteresirane

Predavači

Milan Košuta, dr. med., poznati psihijatar i psihoterapeut s privatnom ordinacijom u Zagrebu. Autor knjige „Susret kao lijek“ u kojoj se bavi egzinstencijalističko-fenomenologijskom psihoterapijom i romana „Ljubavni život profesora Baltazara Sertića“.

„Psihičke smetnje mogu biti poziv na autentičnost. Simptomi u psihijatriji su olakšanje da vidim tko sam, što sam i što mi je potrebno.“

Božidar Popović, dr. med., spec. psihijatrije, psihoterapeut, učitelj i supervizor sistemske obiteljske psihoterapije s edukacijom iz kibernetičke psihoterapije, NLP-a i transakcijske analize. Radi u dnevnoj bolnici Odjela psihijatrije Opće bolnice Našice. Osim grupne i obiteljske psihoterapije, radi s traumama i poremećajima hranjenja. Otac je četvero djece.

Izv. prof. dr. sc. Marina Nekić, predaje na Odjelu za psihologiju Sveučilišta u Zadru, geštalt psihoterapeutkinja s edukacijom iz seksualne psihoterapije. U znanstvenom i stručnom smislu interesno je orijentirana na razvojnu psihologiju, psihologiju seksualnosti te psihološku pomoć, psihoterapijski i savjetodavni rad.

Martina Paliska Šaina, magistra psihosocijalne pomoći, vlasnica PSIHOtera savjetodavnog i edukativnog centra, KBT psihoterapeut, geštalt terapeut pod supervizijom s formalnom edukacijom iz teorije izbora, realitetne psihoterapije i suradničkog vođenja. Učiteljica autogenog treninga i Wingwave Coach.

Što se dobiva radionicom?
Psihoterapija obuhvaća velik broj pristupa i metoda kojima je zajednički cilj boljitak pojedinca, para ili grupe koji se postiže određenom vrstom psihoterapijskog tretmana.
Psihoterapija na različite načine pomaže rješavanju psihičkih i emocionalnih poteškoća kao i poteškoća u odnosima.
U svijetu postoji preko 400 psihoterapijskih škola i pravaca. Svaki pristup temeljen je na utvrđenim teorijama, metodologijama i istraživanjima, ukorijenjenima u filozofiji ličnosti i ljudskog stanja.
Radionica „Uvod u psihoterapiju“ pružit će osnovna znanja i demonstraciju  najzastupljenijih psihoterapijskih pravaca poput kognitivno-bihevioralne, psihoanalitičke, realitetne, geštalt, sistemske, seksualne terapije, transakcijske analize  i dr. Govorit će se o važnosti psihoterapije generalno te će se polaznici susresti s tehnikama i vježbama gdje će na praktičan način moći vidjeti što bi oni sami mogli dobiti od psihoterapije. Te će im aktivnosti pomoći prepoznati koji bi psihoterapijski pravac bio najbolji za njih ukoliko se odluče na edukaciju iz psihoterapije, ali i ukoliko su u potrazi za psihoterapeutom za sebe.

Kada, gdje, koliko i kako?
Subota, 28.11.2020. s početkom u 10h
Radionica će se odvijati online
300 kn

Prijavi se na www.amigdalacentar.hr
Nakon prijave na e-mail stižu podaci za uplatu i detaljni dnevni red radionice

O organizatoru
Amigdala centar osnovan je s vizijom da postane vodeći organizator i pružatelj usluge edukacije iz propedeutike psihoterapije u RH i misijom promicanja djelatnosti psihoterapije i pozitivnog utjecaja profesionalnog terapijskog odnosa na osobni rast, zadovoljstvo i zdravlje pojedinca. Saznaj više na…

amigdala+385 (0)91 5433165 
www.amigdalacentar.hr
[email protected]