Foto: pixabay.com

Jedna izreka kaže kako pametan čovjek prijeđe preko uvrede, dok se budala zapali zbog nje. Dakako, bilo bi lijepo kada bismo svi bili pametni i bez problema prelazili preko uvreda, ali u nekim situacijama to ipak nije moguće.

atma.hr – 78
Priznajemo, teško je s uvredama. One mogu ostaviti trag u našoj svijesti, rane koje će krvariti danima pa čak i mjesecima. Neke su takve da ih se sjećamo cijeli život i zapravo svakog puta kada ih se sjetimo, rana na nekom mjestu počinje opet krvariti.

No, mnogo toga ovisi i o našim karakternim osobinama, odnosno koliko smo otporni da tuđe riječi, prije svega na ružne riječi, jer uvreda definitivno pripada u tu kategoriju.

Jedna izreka kaže kako pametan čovjek prijeđe preko uvrede, dok se budala zapali zbog nje. Dakako, bilo bi lijepo kada bismo svi bili pametni i bez problema prešli preko uvreda, ali u nekim situacijama to definitivno nije moguće.

Ovisi o tome tko nam je dobacio uvredu, kakva je ta uvreda bila, tko se u njoj spominje te o vremenu u kojem se pojavila jer nekih dana smo jednostavno više osjetljivi.

Ne uzimajte je k srcu

Kada ružne riječi upijamo u svoje srce, oko njega se stvara svojevrsna nevidljiva ograda, zid koji sprječava da energija svemira ili, ako je radije nazivate, božanskom energijom, onda božanska energija ne može ulaziti u vas. Bez obzira tko vam što kaže, izbor je vaš hoćete li te riječi pustiti u vaše srce ili ne.

Kada nas netko uvrijedi, krivnja nije u toj osobi već u nama jer njoj dajemo snagu i moć da nam uzdrma temelje. Ako nemamo dobre i jake temelje, kako ćemo se odupirati potresima koji se kroz život stalno događaju?

atma.hr – 39

Postavite se u cipele druge osobe

Postoji indijanska izreka koja kaže da nitko nikome ne smije suditi ako prije nije mjesec dana hodao u njegovim mokasinama. Osoba koja baca uvrede oko sebe nije sretna osoba i vjerojatno ima duboko ukorijenjen probleme u obitelji, poslu, sa zdravljem ili što god to bilo.

Probajte se zamisliti u njezinom životu i znajte da, kada su oči zamagljene ljutnjom, ljubomorom, ili što god to bilo, ta osoba vjerojatno ne vidi realno stanje stvari i zato vas je uvrijedila.

Pokažite milosrđe

Još je jedna izreka: tko tebe kamenom, ti njega kruhom. Ako vas netko ošamari, pokažite mu drugi obraz. Ljudi na to danas nisu navikli i velika je vjerojatnost da će vas zapamtiti.

Osim toga, nikada ne znate što život nosi, možda i vama jednog dana bude potrebna jednaka količina milosrđa.

atma.hr – 75Nasmijte se

Osmijeh je doista odličan lijek za mnoge boljke. Probajte cijelu, na prvi pogled uvredljivu situaciju okrenuti na humor, duhovitost.

Smijeh je poput sunca koje može rastjerati oblake, a oblaci su ljutnja i tuga zbog uvrede.

Ponovno volite

Stisnite tipku za resetiranje i ne dajte da neka glupost, a uvreda to najčešće jest, ugrozi vaš odnos s osobom do koje vam je stalo. Brzo zaboravite i nastavite dalje.

Ako se ista uvreda opet ponovi, napravite distancu, ali ne zaboravite voljeti ni izdaleka.

Izvor: vitfitlab.com

atma.hr – 78
POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here