Naučite spravljati tradicionalni, lako probavljivi kruh s prirodnim kvasom.

61




Iako puna slasnih recepata, ovo nije obična kuharica. Osim što joj je namjera naučiti baš svakoga da može uživati u finom i zdravom kruhu, svrha joj je odgovoriti na pitanja zašto tako često imamo problema s probavljanjem kruha te optužujemo gluten i pšenicu i kako to riješiti, pridonijeti razumijevanju kruha od kiselog tijesta i otkriti zašto je fermentacija obavezni dio pripreme najhranjivijeg i najukusnijeg kruha na svijetu.

Vanessa Kimbel u ovoj je knjizi skupila svoje golemo znanje kako bi objasnila postupke i tehnike, jednostavno i ilustrirano korak po korak i tako omogućila svakome da kod kuće ispeče fantastičan zdravi kruh. Kako spraviti vlastiti starter i svladati osnovne tehnike, uz podrobne upute za korištenje različitih vrsta brašna i dodataka.

Uz klasične formule tu su i fantastični prijedlozi za igranje okusima: kruh sa misom i sezamom ili s čokoladom i lješnjacima, kruh s rajčicama i začinskim travama, slatki kruh s bobicama i ružinom vodicom ili kruh s Earl Grey čajem, smokvama i kamutom, samo su neki od njih.

61




O autoru:

Vanessa Kimbell jedna je od najpoznatijih i najcjenjenijih pekarica u Velikoj Britaniji i šire. U svojoj uglednoj Školi za pripremu kiselog kruha (Sourdough School) podučava brojne učenike tajnama zanata: pripremi ovog jedinstvenog zdravog kruha, od izrade startera do osmišljavanja vlastitih formula.

Također drži tečaj o hranjivosti i probavljivosti kruha pri Royal College of General Practitioners. Pekastvom se bavi još od srednjoškolskih dana, a kako je i sama imala zdravstvene tegobe te netoleranciju na pšenicu, počela je svoje teorijsko i praktično istraživanje o uzrocima i rješenjima netolerancije na gluten.

Škola zdravog kruha

Naučite spravljati tradicionalni, lako probavljivi kruh s prirodnim kvasom.

Vanessa Kimbel u ovoj je knjizi skupila svoje golemo znanje kako bi objasnila postupke i tehnike, jednostavno i ilustrirano korak po korak i tako omogućila svakome da kod kuće ispeče fantastičan zdravi kruh. Kako spraviti vlastiti starter i svladati osnovne tehnike, uz podrobne upute za korištenje različitih vrsta brašna i dodataka.

208 stranica, format: 21,5×25,5 cm

Cijena: 159 kn

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.