Za Badnjak se tradicionalno priprema bakalar, stoga vam predlažemo ovu ukusnu vegansku verziju. Moguće je dobiti predivni miris mora u svom tanjuru bez ribe.

atma.hr – 78




Treba vam dobro maslinovo ulje, svježi ružmarin, hijiki alge i ako ste uz obalu – jedan kamen iz čistog mora…

Ovo lagano varivo se dobro slaže sa svježim kruhom i miješanom salatom.

Sastojci:

  • 1 kg krumpira, oguljenog i nasjeckanog na tanje ploške
  • 2 velike tikvice nasjeckane na ploške
  • 2 zrele rajčice nasjeckane na ploške (ili pire od rajčice)
  • 4 žlice kvalitetnog maslinovog ulja
  • 3 žličice soli, malo papra
  • 2 žlice prethodno opranih i namočenih hijiki algi
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • lovorov list
  • 2 žličice slatke crvene paprike
  • grančica ružmarina
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
  • manji kamen iz čistog mora za miris (opcija)

atma.hr – 39

Postupak:

Na ulju kratko popržiti luk, češnjak i slatku papriku, dodati ploške krumpira, na njih staviti ploške tikvica i rajčica, namočene i isprane hijiki alge, lovorov list i ako imate kamen iz mora te doliti vodu da sve prekrije.

Poklopiti i pojačati do vrenja. Kad zavrije, dodati sol, papar i ružmarin te poklopljeno kuhati, ne miješajući, već tresući – oko 30 min.

Nakon 30 min, otklopiti i kuhati još 10-tak min da malo zgusne. Ne miješati.

Skinuti s vatre, izvaditi kamen, dodati svježe sjeckani peršin te vrlo lagano promiješati ili protresti. Servirati toplo.

U slast!

51 VEGAN 100%

VEGAN 100%

Knjiga za sve one koji žele jednostavne i prije svega ukusne recepte

Bez obzira jeste li početnik, želite samo isprobati veganstvo ili ste vegan u potrazi za novim, gurmanskim receptima ova će vas knjiga oduševiti.

Više od sto recepata u ovoj knjizi koja pršti bojama i okusima posvećeno je uživanju u hrani. Od osnovnih recepata za biljna „mlijeka„ preko jela za doručak, ručak ili lagani obrok do juha, užina, burgera i božanstvenih slastica i napitaka Gaz Oakley, profesionalni chef donosi ono najbolje u veganskoj kuhinji.

Cijena: 149 kn - Kupi ovdje

POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.