Na što trebate usmjeriti svoju pažnju tijekom rujna? Što će biti fokus vašeg djelovanja ili razmišljanja? S čim trebate biti oprezni? Što Osho zen tarot govori za svaki horoskopski znak? Osho zen tarot od vas ne želi da budete pasivni i prepušteni neumoljivoj sudbini sa stavom “pa što bude…” Ne! Ovaj tarot vas želi potaknuti da budete proaktivni, kreatori svojeg života i svoje sudbine. Pa pogledajmo što vam Osho zen tarot ima za reći…

45

Ovan

Vaša silna ovnovska energija stalno vas tjera naprijed u nove izazove, nove pobjede, ako treba i “glavom kroz zid”. No, u rujnu je za vas važno da obratite pažnju na iskustva koja su već prisutna u vašem životu. U težnji za novim postignućima nemojte zaboraviti u potpunosti uživati u onome što vas već okružuje. Budite poput djeteta u igri – spontani i spremni diviti se najobičnijem kamenčiću kojeg ste pronašli u blatu. Kad vas ponese nešto novo, slijedite taj impuls, ali ne zaboravite biti “ovdje i sada”. U rujnu je za vas vrlo važno da spojite dječju spontanost, oduševljenje i nevinost s mudrošću zrele dobi. Ne prelazite olako preko naizgled trivijalnih, nevažnih i malih stvari jer biste mogli propustiti nešto vrlo važno što bi vam moglo doći sakriveno u “skromnom pakiranju”. (Osho zen tarot karta Velika arkana XIX – Nevinost)

Bik

Vaša potreba za osjećajem sigurnosti i stabilnosti te za konkretnošću u fizičkom svijetu, ovaj mjesec bi mogla biti poljuljana nepredvidljivim i nepostojanim vodama svijeta emocija. Ne tražite oslonac na vani, u izvanjskim materijalnim stvarima, jer će zbivanja u rujnu od vas tražiti da se više oslanjate na svoj unutrašnji svijet i čvrst temelj kojeg ste trebali izgraditi u sebi. Ako ga ne nalazite, budite bez brige, tijekom rujna životne okolnosti će vas potaknuti, ako treba i primorati da se pozabavite svojim unutarnjim osloncem. Budite poput kornjače – bila ona na čvrstom tlu obale ili u nemirnim vodama jezera, njena “kuća” je uvijek s njom, oklop kojeg uvijek nosi sa sobom je njen dom i njena sigurnost. (Osho zen tarot karta Princ elementa zemlje – Usporavanje)

Blizanci

Za vas kao blizance koji ste skloni mentalnom analiziranju svake sitnice u životu, tijekom rujna je vrlo važno da svoju mentalnu aktivnost podržite iskrom nadahnuća, da rasplamsate žar koji će vas potaknuti na konkretno djelovanje. Također je važno da razmislite o suradnji s drugima, bila to poslovna suradnja na nekom projektu, obiteljsko druženje, putovanje ili izlazak s prijateljima, ili bilo koji drugi oblik zajedništva. Važno je da ono što želite ostvariti podržite energijom tima! Kada više osoba uloži energiju u zajednički cilj događa se sinergija. To je umnogostručenje učinaka koji su veći od pukog zbroja pojedinačnih uloga. Ne osamljujte se tijekom rujna već prihvatite ruku koja vam se nudi. Ili je sami pružite. Ako nema druge, zatražite je! (Osho zen tarot karta Četvorka elementa vatre – Sudjelovanje)

Rak

Tijekom rujna obratite pažnju na vlastitu kreativnost. To može značiti kreativnost u užem smislu, onu umjetničku… pisanje, slikanje, glazba, ples, decoupage ili bilo koji drugi stvaralački hobi. Ali energija kreativnosti je mnogo više od umjetničkog izražavanja. Ona uvijek uključuje neki oblik stvaranja i uključivanja cijelog sebe u problem koji nastojimo riješiti ili cilj koji pokušavamo ostvariti. Za rakove je vrlo važno da ovaj mjesec unesu dašak kreativnosti u sva područja života. Kuhate li ručak neka to ne bude rutinski već se svjesno i kreativno angažirajte. Obavljate li inače rutinske poslove pokušajte pronaći način da kroz njih ipak izrazite sebe i svoju osobnost. A kreativan pristup je iznimno važan ako radite na nečem “velikom”. Kreativnost nećete dozvati umom, nju trebate prizvati, a potom i osjetiti u svom biću. Neka vas kreativnost vodi u rujnu! (Osho zen tarot karta Velika arkana III – Kreativnost)

Lav

Za lavove je u rujnu vrlo važno da djeluju iz sklada svojih emocija i svojih misli. Lavovi inače slijede svoju unutrašnju “vatru”, ali ovdje se govori o energiji srca. Ona je mirna, blaga i suosjećajna. Te osobine će vam trebati ovaj mjesec. Neka vaše misli slijede emocije, a ne obratno. Stoga utišajte svoj um i ne dajte mu da gospodari vašim odlukama i postupcima. Emocije su vaš putokaz ovaj mjesec. No, ovdje se radi o ravnoteži, balansu glave i srca, pa ne dozvolite ni da vas emocije zavedu, jer je i to zamka. Prenaglašeni osjećaju zamagljuju sposobnost logičkog zaključivanja i također vas mogu odvesti na krivi put. Vježbajte harmoniju tijekom rujna! (Osho zen tarot karta Desetka elementa vode – Harmonija)

47

Djevica

U svojem mjesecu djevice očekuje rješavanje neke situacije ili dugoočekivani pomak s mrtve točke. Iscrpljene i umorne konačno će dočekati “svoj dan”. Vaša organiziranost i sklonost detaljima će se isplatiti. Važno je da ostanete ustrajni, uporni i da do kraja vjerujete u sebe i svoj cilj. Nemojte klonuti! A nikako nemojte odustati, jer bi se moglo pokazati da ste odustali prerano i tik pred ostvarenje. Oboružajte se unutarnjom energijom, ako je potrebno iznađite i zadnje djeliće snage, jer pobjeda je vaša. Sav trud i muka će vam se isplatiti. Samo nemojte odustajati prerano… (Osho zen tarot karta Velika arkana XI – Proboj)

Vaga

Za vage je ovo mjesec avanture. Prihvaćajte izazove i prilike koje vam se nude. Doista je važno da si tijekom rujna dozvolite iskorak prema novim stvarima u svojem životu. Nemojte se bojati i ne brinite ako vam netko kaže da ste naivni. Budite baš poput djece koja slijede svoju znatiželju kada ugledaju nešto zanimljivo. Pozitivno su vam aspektirana sva nova iskustva, novi poslovi, hobiji, tečajevi… Važno je da slijedite svoje srce, svoj unutrašnji impuls i bez mnogo razmišljanja otplovite u nove vode. Vjerujte da ste pritom zaštićeni i sigurni! (Osho zen tarot karta Princeza elementa zemlje – Pustolovina)

Škorpion

Škorpioni tijekom rujna trebaju obratiti pažnju na više stvari jer ih prati jedna višeslojna karta. Ponajprije, nastojte sve obavljati apsolutno predano, s potpunom prisutnošću uma i duha. Zatim, sada je dobro vrijeme za tranzicije – da otpustite ili ostavite neke stare istrošene stvari, navike ili odnose i da aktivno zgrabite novo. To bi vam trebalo ići prilično lagano i glatko ovaj mjesec. Nadalje, razmislite i o važnosti timskoga rada. Dobro uhodana ekipa kolega, prijatelja ili članova obitelji može napraviti čuda, a vama se u rujnu naglašava taj aspekt života. I za kraj, razmislite o važnosti uloženog vremena u neki osobni poduhvat. Bez zalaganja nema ni napretka, pa preispitajte gdje se možda ne trudite dovoljno. (Osho zen tarot karta Petica elementa vatre – Potpuna prisutnost)

Strijelac

Zbivanja tijekom rujna od strijelaca će zahtijevati potpunu otvorenost, emocionalni angažman i svjesno nastojanje da isključe svoj um, analiziranje i pretjerano mozganje. Tijekom mjeseca mnogo ćete bolje funkcionirati i postizat ćete bolje rezultate ako se vodite za intuicijom, slutnjama i eventualno impulsima srca, nego da razumski pristupate problemima ili izazovima. Osim toga, važno je da budete prijemčivi – otvoreni na sve što se zbiva i što vam dolazi u život. To mogu biti lijepe i pozitivne stvari, ali mogu biti i neke nepoželjne. Svako opiranje će prolongirati lošu situaciju. Stav prijemčivosti znači da svaku situaciju “propuštate” kroz sebe, čime stvarate povoljne preduvjete da se ona brže riješi i ode iz vašeg života. (Osho zen tarot karta Kraljica elementa vode – Prijemčivost)

45

Jarac

Tijekom rujna će biti iznimno važno da budete zaigrani i neopterećeni. Ne brinite što će drugi ljudi reći ili misliti o vama i vašim postupcima. Slijedite svoju unutarnju sreću, pristupajte svim životnim obavezama i problema s lakoćom, igrom, zabavom… Takav stav će vam uvelike koristiti u rješavanju bilo kakvih teškoća na koje možda naiđete. I ponavljam, ne opterećujte se što će drugi govoriti vama iza leđa, jer oni vam ne plaćaju račune, a na životnoj radosti ćete izgubiti samo vi. (Osho zen tarot karta Princeza elementa vatre – Zaigranost)

Vodenjak

Za vodenjake je rujan mjesec završavanja i zaključivanja. Tijekom rujna složit će vam se sve puzzle, konačno ćete sagledati cijelu sliku i dogodit će se onaj “a-ha” efekt. Tek tada moći ćete na temelju cjelokupne slike donijeti mudru odluku o tome što i kako dalje. Stoga, nemojte žuriti s odlukama prije nego vam sve ne bude potpuno jasno, jer biste lako mogli krivo procijeniti i odlučiti se za manje dobar izbor. Također, nemojte se bojati završetaka i krajeva, jer oni su dio prirodnog poretka. Zahvalite se na svemu dobrome što ste iskusili ili dobili tim iskustvom, a potom okrenite novi list. (Osho zen tarot karta Velika arkana XXI – Dovršenje)

Ribe

Za ribe je tijekom rujna važno da budu vrlo praktične i konkretne te da svoje djelovanje i odluke ne donose na temelju razmišljanja ili svojih osjećanja, čemu su ribe inače sklone, već da prate konkretan razvoj situacije i svoje ponašanje usklađuju s time, korak po korak, dan po dan. Čuvajte se razmišljanja o budućnosti i projekcija daleko unaprijed. Ovog trena nemoguće je vidjeti dalje od neposrednog koraka koji je pred vama. Prihvatite to i tako se ponašajte, kao da prelazite rijeku skačući s kamena na kamen – sigurno nećete gledati u daljinu već samo u onaj kamen koji je neposredno pred vama. Svaka smetnja u obliku vaših misli ili emocija koja bi vam skrenula pogled s kamena ispred vas, može rezultirati vašim padom u bujicu. (Osho zen tarot karta Dvojka elementa zemlje – Iz trenutka u trenutak)

Boris Pecigoš
https://boris-pecigos.com/alternativa-i-bolji-zivot/
https://www.facebook.com/osho.zen.tarot.hr/

OSHO ZEN TAROT: Transcendentalna igra Zena (79 karata i priručnik)

.

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 07.09.2017.
Slijedeća objavaRazlika između usklađivanja i manifestiranja želje – ovo je čest razlog zašto vam se želje ne manifestiraju
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.