52
Na što trebate usmjeriti svoju pažnju tijekom svibnja? Što će biti fokus vašeg djelovanja ili razmišljanja? S čime trebate biti oprezni? Što Osho zen tarot govori za svaki horoskopski znak? Osho zen tarot od vas ne želi da budete pasivni i prepušteni neumoljivoj sudbini sa stavom “pa što bude…” Ne! Ovaj tarot vas želi potaknuti da budete proaktivni, kreatori svojeg života i svoje sudbine. Pa pogledajmo što vam Osho zen tarot ima za reći…

Piše: Boris Pecigoš, http://osho-zen-tarot.business.site


Ovan

Svibanj je mjesec kada biste trebali ubrati plodove svog prijašnjeg truda. Međutim, nije vrijeme za nestrpljivost, a još manje biste trebali požurivati stvari. To je u suprotnosti s vašom prirodom, ali u svibnju biste doista trebali pustiti stvarima da se same odviju te da se dogodi ono što očekujete u svoje pravo vrijeme, doslovno samo od sebe. To će biti pravi trenutak jer će stvar dozrijeti i vi ćete to prepoznati. Svako požurivanje vam se može obiti o glavu, kao da uberete nezrelu jabuku. Neće vam biti ukusna. Stoga, prepustite sada stvari s povjerenjem da se Život pobrine za njih u svoje vrijeme.

39

Bik

Vaš mjesec kojim vladate je mjesec igre, zabave, prepuštanja i ludovanja. Dozvolite si to! Nemojte se zamarati što će drugi misliti ili govoriti o vama. Nemojte ni sebi dozvoliti, onom svom glasu koji iz pozadine voli suditi i kritizirati, da vam uskrati zadovoljstvo i radost. Svibanj je za vas doslovno mjesec ludiranja i sa stavom opuštenosti i bezbrižnosti ćete puno lakše riješiti i neke probleme koje možda imate. Izvor te radosti je u vama, a vi ga samo trebate pronaći i dozvoliti mu da se ispolji bez obzira na druge ljude ili na probleme kojima ste okruženi.

Blizanci

Blizancima je svibanj vrijeme samoispitivanja. Što doista želite od sebe? Tko ste vi uistinu? Za čime vam srce žudi? Što vas pokreće? To su pitanja o kojima biste trebali razmisliti tijekom svibnja, a odgovori koje ćete pronaći u sebi bi vas trebali voditi kroz život i kroz odluke koje donosite te vam pomoći riješiti neke probleme. Osjećaj sputanosti koji vas sada možda preplavljuje jedino je na taj način moguće nadvladati. Prepustite li se vanjskim okolnostima i da drugi odlučuju umjesto vas, mogli biste doslovno “puknuti”. Vaša unutrašnja energija želi izaći van i iskazati se; ne uspijete li sami način da je kanalizirate, ona će sama izaći, ali na buran i eksplozivan način. Želite li to!?

75Rak

Vaš pogled na sebe, na druge i na svoju životnu situaciju je zamagljen. Stvari ne vidite jasno niti realno. U drugima vidite odraz sebe, ali to ne prepoznajete. Svibanj vas poziva da “očistite svoje naočale”, da se zagledate najprije u same sebe, da vidite gdje je u vama to što vas smeta kod drugih i da na tome poradite. Iznenadit će vas kako će se odjednom drugi promijeniti, a situacija više neće biti tako strašna. Doista je važno da se iskreno preispitate, možda čak i uz pomoć prijatelja koji se neće libiti da vam otvoreno kaže što misli o vama ili nekoj vašoj situaciji, jer u suprotnom biste mogli za svoje probleme okrivljavati druge i samo dodatno zakomplicirati situaciju.

Lav

Lavovima je svibanj vrijeme osamljivanja. Odgovore koje tražite nećete pronaći preko drugih niti će vam drugi moći pomoći. Vaš zadatak je da potpuno sami prođete ovu etapu svog životnog putovanja te da vas vodi vaše unutrašnje svjetlo i mudrost koju morate pronaći u sebi. Nemojte sumnjati u sebe i u svoju sposobnost možete li to. Možete! Okrenite se sebi na neko vrijeme, napravite duboku introspekciju i vodite se vlastitim odlukama. Čak je mudro da druge niti ne tražite savjet, jer ili ga nećete dobiti ili taj savjet neće biti dobar za vas, a mogao bi vas i zbuniti. Ovo je vrijeme kada morate apsolutno sami proći kroz iskušenja koja su možda pred vama.

39

Djevica

Konačno ćete raširiti krila i poletjeti! U svibnju vam se otvaraju neki novi vidici, dolaze vam nove spoznaje, uvidi ili informacije koje će vam pomoći da se izdignete iz stanja koje vas sada muči ili opterećuje. Stoga, otvorite oči, naćulite uši i promatrajte što se zbiva oko vas (ali i unutar vas) kako vam ne bi promakla bitna informacija ili događaj. Hodajte uspravljene glave i promatrajte svijet oko sebe, a prestanite biti zadubljeni u zemlju. Kad vam se počne događati obrat, u euforiji promjene ipak nemojte zaboraviti na uzemljenost. Stopala vam moraju ostati na zemlji, a vi realni i staloženi.

Vaga

Ovo je dobar mjesec za vas u svakom pogledu. Zračite pozitivnom energijom ljubavi čime privlačite i ugodne ljude i povoljne okolnosti. Ne zamarajte se povremenim oscilacijama i smetnjama koje su normalan dio života i nitko ih ne može izbjeći. Zadržite fokus na široj slici i na pozitivnim osjećanjima. Vaše odluke i postupci su vođeni višom mudrošću, u kontaktu ste sa sobom, usklađeni ste sa Svemirom i budite zahvalni na tome što je sada tako te iskoristite ovakvo stanje najviše što možete. Vjerujte sebi, vodite se pozitivom i nećete omašiti!

75Škorpion

Svibanj je za Škorpione mjesec uspjeha. Uspjeh u ljudske živote dolazi u valovima – najprije se pojavljuju prve naznake uspjeha, potom slijedi rast koji dostiže vrhunac, a zatim slijedi opadanje i novi ciklus. Vama se tijekom ovog mjeseca pojavljuje vrh vala. Uživajte u njemu dok traje! Prigrlite blagoslove i radujte se tome uz zahvalnost. Ali kada uslijedi stišavanje, nemojte se razočarati niti obeshrabriti već prihvatite to kao sastavni dio života… do novog vala. A sada uživajte u ovome uspjehu dok traje!

Strijelac

Zaboravili ste sebe i tko ste! Preuzela vas je energija okoline, obitelji ili prijatelja s kojima se družite te ste zatomili svoju istinsku narav. Poistovjetili ste se s drugima, društvo je na vas izvršilo snažan utjecaj, i vi, umjesto da ste poput lava – samosvjesni i svoji, vi ste postali ovca – dio stada. Svibanj vas poziva da to promijenite! Pogledajte se u ogledalo, ono ogledalo koje će vam osim vanjskog izgleda pokazati i vašu nutrinu i ono što vi jeste. Podsjetite se tko ste i što ste i ponovo to ispoljite pa makar to “uznemirilo duhove”. Za vas nije dobro da budete konformist i morate se sada zauzeti za sebe.

39

Jarac

Fokusirajte se na ono što želite! U svibnju je povoljno vrijeme da to ostvarite, ali se prije svega traži vaša nepodijeljena posvećenost cilju, odlučnost, vaša strast vođena unutarnjom vatrom, konkretni koraci, akcija i kretanje. Prošlo je vrijeme pasivnog maštanja ili planiranja. Sada je vrijeme za ciljane poteze. Poduzmete li potrebne korake, možda će se netko iz vaše okoline uznemiriti iznenadnom promjenom koju ste pokrenuli. Nema veze, ne obazirite se na to, jer bitno je da sada ostvarite sebe.

Vodenjak

Vaše unutrašnje sazrijevanje je trajalo neko vrijeme. Odluke i naumi su prvo morali sazrjeti u vama, u potpunosti se uobličiti, a vi se sa njima zbližiti. Svibanj je mjesec kada će se oni početi pokazivati na van. Ovo je vrijeme prvih koraka, prvih vanjskih promjena… kao kada nakon zime dođe proljeće s prvim proljetnicama. Iznutra ste puni pozitivne i podržavajuće energije koja se sada počinje prelijevati na van. Prepustite se ovom procesu i promatrajte ga. Kada se traži akcija učinite je, ali prije svega uživajte u prepoznavanju tih vaših “vjesnika proljeća”, tj. znakova i vodite se za njima.

39

Ribe

Svibanj je za Ribe mjesec ljubavi! Ispunjeni ste ljubavnom energijom, i to ne samo u partnerskom smislu, već ljubavlju prema sebi, onome što radite, obitelji, prijateljima i svijetu. Puni ste pozitivne ljubavne energije i širite je na van. Neka vam to ovaj mjesec bude vodilja u svemu što radite jer ćete tako mnogo lakše prevladati možebitne nevolje ili probleme. I ne tražite reciprocitet! Ne ustežite svoju pozitivu! Nije bitno uzvraća li vam tko ili ne, vidite li rezultate ili ne, primate li nešto ili ne. Energija ljubavi kruži i ako vam se ne vrati od nekoga ili nečega u što ste je uložili, vratit će se od nekoga ili nečega drugog. Stoga, budite ta pozitiva i ljubav i ne ustežite je. Isplatit će vam se!

Napisao: Boris Pecigoš, http://osho-zen-tarot.business.site

31 SET KRISTALOTERAPIJA

AKCIJA: SVIJET KRISTALOTERAPIJE

Priručnik & Set 7 kristala za 7 čakri

Priručnik kristaloterapije “Šapat s Atlantide”, autor Danijel Postružin. Svi savjeti za osobnu upotrebu kristala! 13 poglavlja, 97 stranica, ilustracije, format 23 cm, Biblioteka Indigo svijet.

Set 7 kristala za 7 čakri, cca 2×3 cm kom. Gorski kristal, ametist, sodalit, rozenkvarc, leopardova koža, karneol, jaspis.

Prethodna objavaLjubavni ples suovisne i narcisoidne osobe
Slijedeća objavaOvako se riješite neugodnog mirisa znoja ispod pazuha: Prirodni recept koji djeluje
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.