Iako se zna da novac sreću ne kupuje, ipak kupuje dosta drugih stvari pa nije baš zgodno da nam ga ukradu, zar ne? Stranica Creditcards.com objavila je listu najrizičnijih mjesta za korištenje kreditnih kartica. Stručnjaci ne preporučuju obavljanje transakcija na takvim mjestima jer mreže nisu sigurne i uvijek treća strana može doći do podataka.

Bankomati koji nisu u vlasništvu banke

Takvi bankomati nemaju toliko dobru enkripciju te zbog toga nisu pouzdani kao oni u vlasništvu banaka. Njih je moguće zamijeniti sa strojevima koji nalikuju bankomatima i očitavaju podatke s kartice ne dajući novac.

Buvljaci

Mnogi prodavači nemaju elektroničke uređaje za naplatu te zbog toga koriste mehaničke uređaje na kojima otiskuju kopiju cijele kartice. Zbog veće količine podataka s kartice lakše je zlouporabiti podatke s nje.

Kafići

Prema istraživanjima velikih banaka takva mjesta imaju velik postotak prijevara. Također mnoge transakcije budu otpisane jer je bankama teško pronaći trgovca.

52
On-line stranice koje nemaju sigurnosnu provjeru ili su obilježene crvenom zastavicom

Stranice koje su obilježene crvenom zastavicom smatraju se nesigurnima i nije preporučljivo ostavljati podatke na njima.

Wi-Fi Hotspotovi i javna računala

Stručnjaci ne preporučuju obavljanje transakcija na ovakvim mjestima jer mreže nisu sigurne i uvijek treća strana može doći do podataka.

U tu grupu ubrajaju se i transakcije koje se obavljaju na pametnim telefonima jer se i oni koriste mrežama na kojima su trećoj strani lako dostupni vaši podaci.

On-line pretplata

Pretplaćujete li se na neku stranicu, sigurniji način je tražiti mjesečne ispise računa i tako plaćati pretplatu nego se koristiti automatskom naplatom.

Strane domene

Kupujete li on-line, najbolje je obavljati transakcije i kupnju preko domene .com koja je najsigurnija domena.

52
Prethodna objavaREI teorija o sreći
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 13.05.2014.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.