Tragovi metala u mlijeku iz nekih vodećih proizvoda višestruko su veći nego što je zakonski dopušteno u vodi. Proizvodi u kojima su pronađene zabrinjavajuće količine aluminija su Aptamil, Cow and Gate i Hipp Organic. Istraživači su potvrdili da mlijeko za dojenčad može sadržavati i do 100 puta više aluminija od majčinoga mlijeka što može uzrokovati zdravstvene probleme u kasnijem razvoju.

Tragovi metala u mlijeku iz nekih vodećih proizvoda u Velikoj Britaniji višestruko su veći nego što je zakonski dopušteno u vodi. Proizvodi u kojima su pronađene zabrinjavajuće količine aluminija su Aptamil, Cow and Gate i Hipp Organic.

Prema istraživanjima, koja su objavljena u časopisu BMC Pediatrics, aluminij se povezuje s neurološkim bolestima, defektima kostiju i demencijom. Proizvođači tvrde kako ne nadodaju aluminij u prehrambene proizvode, ali često su pakirani u aluminijsku foliju, a mogu se naći tragovi aluminija u namirnicama koje se obrađuju. Na primjer, prirodno se nalazi u biljkama soje zbog kiselog tla na kojem se uzgajaju, prenosi Daily Mail.

Stručnjaci prozivaju proizvođače da smanje udio aluminija koji završava u mlijeku za novorođenčad tako da roditelji mogu bez brige kupovati proizvode.

“Znamo dosta o aluminiju, ali još ne znamo koje sve razorne učinke može imati na ljudsko tijelo”, kaže voditelj istraživanja Chris Exley. Nadodao je da mu nije jasno kako taj metal u tolikim količinama završava u mlijeku.

http://www.dnevno.hr/zdravlje/99916-ubijamo-vlastitu-djecu-ogromne-kolicine-aluminija-pronadene-u-mlijeku-za-novorodencad.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2453528/Metals-risk-baby-milk-Formula-contain-100-times-aluminium-breast.html

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 12.10.2013.
Slijedeća objavaZašto se loše stvari događaju dobrim ljudima?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.