Foto: pixabay.com

Ovaj period će svakako pomoći Bikovima u njihovom kako profesionalnom tako i osobnom napretku. Događaji koji se budu odvijali će vam dati podršku za zdrav i sretan život. Naći će se mnogo pozitivnih vibracija koje će vam pomoći u jačanju vaše veze i odnosa s drugim osobama. Međutim, vi ćete morati shvatiti vrijednost posvećenosti u vašem odnosu s partnerom. Period je dobar za introspekciju i za rad na ostvarivanju vaših ciljeva te povezivanje s prijateljima i voljenima. Ako to možete učiniti, onda će period za vas proći glatko. Ne bojte se zatražiti pomoć ili da vi drugim pružite pomoć. Budite ljubazni i bit ćete nagrađeni za to.

atma.hr – 78
Rođeni u znaku Bika imaju tvrdu glavu i meko srce. Oni su, s jedne strane, racionalni i praktični, s izraženim smislom za materijalne vrijednosti. Međutim, druga strana Bikovske prirode je vrlo osjetljiva, romantična i sentimentalna.

GENERALNO

Ovaj period će svakako pomoći Bikovima u njihovom kako profesionalnom tako i osobnom napretku. Događaji koji se budu odvijali će vam dati podršku za zdrav i sretan život. Naći će se mnogo pozitivnih vibracija koje će vam pomoći u jačanju vaše veze i odnosa s drugim osobama. Međutim, vi ćete morati shvatiti vrijednost posvećenosti u vašem odnosu s partnerom.

Pored toga, trebali biste biti oprezni prema promjenama raspoloženja koja su moguća. Planetarne situacije će i dalje podržavati vaš profesionalni život. Vidjet će se vaš rast u pogledu znanja i razvoja vaše osobnosti, a bit će vam vrlo dobro i u području karijere.

Bit ćete u stanju pronaći nove i kreativne načine da učinite stvari kako treba što će vam svakako pomoći. Vjerojatno ćete vidjeti dobrobit za sve vaše poduhvate koje ste poduzeli. Možete otkriti potrebu da prihvatite neke određene promjene, kao i da prihvatite nove mogućnosti koje vam se pružaju. Tvrdoglavi Bik možda će smatrati ove zadatke teškima, ali drugi će biti u blizini da vam pruže potrebnu pomoć i podršku.

Period je dobar za introspekciju, za samoispitivanje, za rad na ostvarivanju vaših ciljeva i povezivanje s prijateljima i voljenima. Ako to možete učiniti, onda će period za vas proći glatko. Ne bojte se zatražiti pomoć od nekoga ili da vi drugim pružite pomoć. Budite ljubazni što češće možete i bit ćete nagrađeni za to.

Dobro je vrijeme za proširiti obitelj. Ovo bi moglo uključiti stupanje u brak ili rođenje djeteta.

atma.hr – 52
RETROGRADNI MERKUR 27.09.2021. (Vaga) – 18.10.2021. (Vaga)

Riječ retrogradan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci s našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi se moglo usporedi ti kao kad pretječete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osjećati kao da potresa čitav vaš svijet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas prisiljava da stvari ponovo pregledamo i ponovo provjerimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vrijeme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osjećaj da bismo trebali usporiti i preštimati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlja, do posla.

Znati što treba raditi i očekivati prije vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo s neizbježnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigurno se pitate kako i što napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Usprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi s retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak svijeta. Možda će vam biti neugodno da rješavate probleme skoro tri mjeseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbjegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.

Idite polako kroz ovaj period i sve provjeravajte. Ovdje ćemo vam dati kratke crtice što treba a što ne trebate raditi u periodu retrogradnom Merkura.

atma.hr – 78
ŠTO  RADITI:

Razmislite o svakom dostupnom rješenju problema s kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju biti ono pravo.

Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati izaći izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rješenje.

Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rješenje, veća je vjerojatnost da će ono uspjeti.

Budite u toku s kašnjenjima i otkazivanjima tijekom putovanja.

Pripazite na svoj automobil. Provjerite lampice upozorenja, zakažite servis.

Napravite rezervne kopije podataka na računalu i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.

Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vrijeme da se pozabavite tim i jednom zauvijek pokušate to riješiti.

NEMOJTE RADITI:

Ne gledajte vijesti ili nasilne TV emisije prije spavanja i sve ono što vas može uznemiriti.

Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu prije spavanja.

Ne planirajte razne ekstravagancije s jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.

Ne pijte kavu i bilo što s kofeinom što vam može otežati da zaspite.

Nikako ne padajte pod utjecaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbjeći.

Nemojte se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomogne riješiti problem. Ne možete sve sami!

Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi napuhavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.

Ne planirajte neke velike prezentacije, ne izrađujte neke važne dokumente. Ako već ne možete izbjeći ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.

atma.hr – 52
Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.

Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminirate velike greške.

Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbjegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu donijeti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tijekom retrogradnog Merkura razina stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po cijelu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo dogoditi i zašto ili što će se sutra ili za mjesec dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrćenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rastreseni, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, otjerajte strah i smirite se. Evo nekoliko korisnih savjeta kako da održavate svoj um i tijelo u vrhunskoj formi tijekom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.

atma.hr – 78
TREBATE NAPRAVITI SLJEDEĆE:

Obavezno uključite alarm prije spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gdje trebate. Tada morate žuriti, a žurba vam može donijeti nevolju.

Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmjeh na lice.

Planirajte se malo ‘otkačiti’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vrijeme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računalo i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.

Prakticirajte vježbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primjer: udahnite zrak 4 sekunde, a izdahnite zrak 8 sekundi, ali polako.

banner za knjige UNIVERZUM TI CUVA LEDA

ZDRAVLJE

Ovo bi trebao biti period dobrobiti što se tiče vašeg zdravlja. Ali, ipak vam se savjetuje da ne budete popustljivi prema hrani i drugim lošim navikama koje bi vas mogle omesti da održite dobrim vaše opće stanje. Poznato je da su Bikovi osobe koje provode malo ili nimalo vremena vježbajući i dosta vremena provode pred televizorom.

Zato se bavite nekim sportom ili nekim drugim zanimacijama koje će vas izvući van iz kuće. Nabavite nekog živahnog psa koji traži da se često vodi u šetnju! Ipak, bez obzira na sve, planet Mars vas blagoslivlja neizmjernom energijom u ovom periodu, tako da ćete i psihički i fizički biti u formi.

Pronađite povremene periode za odmor i opuštanje. Neka stres i napor ne utječu na vaše živce. Prepustite se onoj hrani koja povećava razinu imuniteta. Trebali bi da se čuvati digestivnih problema koji vas mogu povremeno mučiti.

atma.hr – 52
Planetarni utjecaji

Sve u svemu, zvijezde pokazuju da je ovo sjajno vrijeme za usavršavanje kroz vašu kreativnost i komunikaciju s drugima. Družite se što više i posvetite se vašim hobijima. Učinite sve što možete da povećate svoju aktivnost i sebi donesete dobro.

Zvijezde kažu da će se Bikovima 2021. određeni ciklus koji je počeo oko 2007. godine, sada približiti kraju. Ovo bi moglo značiti završetak nekog važnog cilj koji ste počeli oko 2007. godine ili može predstavljati i znak da je vrijeme da odustanete od misije na kojoj ste radili. Ovisno od toga, ovo može prouzrokovati određeni stres, ali također i osjećaj zadovoljstva postignutim rezultatima. Ovaj ciklus uglavnom se odnosi na Bikove koji imaju više od 30 godina.

Budite čista srca i idite samo naprijed s pozitivnim namjerama. Ako su vaše namjere korisne i pozitivne, karma će vam se odužiti za to. Da biste što više poboljšali vašu karmu, budite više uključeni s ljudima kojima je potrebna pomoć. Vaša kreativnost vam može mnogo pomoći oko toga.

Bikovi mogu nailaziti na promjene raznih vrsta i od njih se očekuje da na njih reagiraju pozitivno i s lakoćom a nikako negativno. U to vrijeme Bikovima se savjetuje stroga disciplina. Naučite se prilagođavati stvarima i situacijama oko vas i ne budite dogmatični. U vašim rukama bit će mnoge mogućnosti, a na vama je da pokrenete akciju. Ne popuštajte emocijama ili osjećajima, posebno od članova obitelji.

Budite svjesni svega što se oko vas događa i držite oči i uši otvorene. Neka vam zadovoljstva ne budu najvažnija, jer bi se kasnije mogli razočarati. Kod preuzimanja osobnih i profesionalnih odluka budite vrlo pažljivi i ne brzajte s njima.

Dolazak Jupitera u znak Vodenjaka 02.11. može vas dovesti do perioda sanjarenja, ali trebali bi se probuditi i suočiti s nekim praktičnim izazovima koji će pritiskati vašu vezu.

Kako se godina bude bližila kraju možda ćete malo posustati i imati manjak samopouzdanja i može vam se dogoditi da se pojavi nekoliko problema koje ćete morati riješiti u posljednjem trenutku.

banner za knjige SUDBINA DUSA 1

HOROSKOP MJESEC PO MJESEC

Bik 09.2021: Rujan/septembar je sjajan mjesec za fokusiranje na vaš ljubavni život. Ako možete dobro komunicirate i ostati smireni, onda će vaš ljubavni život procvjetati. Na neka ogovaranja koja se budu pojavila nemojte da obraćate pažnju.

Bik 10.2021: Listopad/oktobar je mjesec kada trebate pronaći smirenje u vašem životu. Uzmite ovo vrijeme za samo analizu, kao i da biste shvatili što želite od ostatka godine. Ovo je također sjajno vrijeme da se fokusirate na svoje ciljeve koje želite ispuniti. Možete se sresti s nekim starim prijateljem i oživjeti uspomena na neka lijepa vremena iz vaše prošlosti.

Bik 11.2021: Studeni/novembar je savršeno vrijeme da se potpuno preusmjerite na svoje ciljeve i projekte. Međutim, budno pazite na svoje financije, jer ako to ne učinite, one će vam možda izmaći kontroli, a to sigurno ne želite. Netko će pokušati lijepiti se za vašu mističnost, ali ćete vi znati staviti toj osobi do znanja da vas ne interesira.

Bik 12.2021: Prosinac/decembar je vrijeme da potražite pomoć od svojih prijatelja, naravno, ako vam je potrebna. Možete u trenutku neke nepromišljenosti reći ili učiniti nešto zbog čega ćete se kasnije kajati, zato pazite. Priznajte sve strahove i brige koje ste možda imali tijekom godine. Ovo će vam pomoći da se osjećate bolje.

conopljanews.net