Foto: pixabay.com

Ovo će biti vrlo specijalna godina u kojoj ćete biti zadovoljni uz podršku sretne zvijezde. Godina u kojoj ćete biti sretni uz podršku sreće pa će čak biti i mnogo manje prepreka koje su vas do sada pratile. Ovo će biti godina u kojoj će Blizanci staviti točku na mnoge stare stvari i početi iznova. Otkrijte detaljne prognoze za 2021. na polju ljubavi, karijere, zdravlja, savjete što raditi, a što izbjegavati te prognoze za svaki mjesec u 2021.!

atma.hr – 78
Prilagodljivi, ali promjenjivi i nestabilni … Bezbrižni i teže promjenama. Prema partneru su hladno ljubazni, a sami vole koketirati. Neozbiljni su, dosta emotivni, vole ljubav. Nisu sposobni za neku ozbiljniju i trajniju vezu, jer im je duh nestalan i avanturistički nastrojen. Kada se Blizanci zaljube, postaju nježni i vjerni svojoj ljubavi.

Blizanci su izvrsni zabavljači koji imaju izražen smisao za humor i sitne dosjetke koje mogu da razbiti i najnelagodniju situaciju. Upoznati su s najnovijim zbivanjima. Udvaraju se vrlo inteligentno, dozvoljavajući partneru da se osjeća sigurnim i vrijednim …

GENERALNO

Vi ste nemirni i stalno u pokretu i ova godina vam nudi veliku šansu da oslobodite vašu energiju na najbolji mogući način po vas. Pogotovo je povoljno vrijeme da unaprijedite i poboljšate vaše znanje i vještine. Ova 2021. godina dolazi s mnogim promjenama i to uglavnom u vašem društvenom životu.

Obavezno svoje najbolje prijatelje držite blizu sebe, ali isto tako nemojte se ustručavati da se oslobodite prijateljstva koje vam nanosi štetu i ne odgovara vam. Provodite što više vremena s obitelji i ljubavnim partnerom. Ako vaš društveni život bude kako treba, tada će vam i cijela 2021. godine proteći u najboljem redu.

Ovo će biti vrlo specijalna godina u kojoj ćete biti zadovoljni uz podršku sretne zvijezde. Godina u kojoj ćete biti sretni uz podršku sreće pa će čak biti i mnogo manje prepreka koje su vas do sada pratile. Ovo će biti godina u kojoj će Blizanci staviti točku na mnoge stare stvari i početi iznova. Ove godine Blizanci će svoje ciljeve postići diplomatskim ophođenjem prema drugim ljudima.

atma.hr – 39

Ako uđete u sukob, to će vam donijeti nepotrebne nevolje. U vašem poslu morate biti pošteni i iskreni. Jupiter i Saturn će vam pomoći kod novih projekata. Jupiter će vam pomoći da uspijete u svojim projektima, dok će Saturn biti zadužen da vas drži prizemljenima. Ali, uspjeh će vam biti osiguran samo ako imate konkretan plan djelovanja.

Vaša ljubavna veza će ove godine imati podršku Marsa i Venere, tako da će svi problemi u njoj biti riješeni. Utjecaj Marsa će vam pomoći da zadržite dobrim svoje zdravlje tako što će vas prisiliti da vježbate. Mars će biti u Vagi otprilike u prvoj polovini 2021. godine pa do kraja srpnja/jula. Ovo će vam pomoći da u ovom periodu poboljšate svoje odnose s djecom i mlađim dijelom obitelji.

Bit ćete kreativniji i raspoloženiji i možete dobiti pohvale od rodbine zbog vašeg odnosa s mlađim dijelom obitelji. Ove godine vaš društveni život će vam biti od velike podrške. Ovo je savršeno vrijeme da zatražite savjet od svojih prijatelja kad god vam zatreba. Vaši prijatelji će vas sigurno podržati na sve moguće načine.

Vaši odnosi s prijateljima će vjerojatno postati dublji nego što su bili ranije. Jupiter će ući u Lava sredinom srpnja/jula. Ovo će vam pomoći da poboljšate vašu komunikaciju i ovo je odlično vrijeme za izlazak i upoznavanje novih ljudi. Ovi novi ljudi koje upoznate mogu vam omogućiti razne nove prilike i šanse u životu. Sve u svemu, ova nova prijateljstva će vam donijeti dobre stvari.

atma.hr – 75
RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

Riječ retrogradan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci s našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi se moglo usporedi ti kao kad pretječete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osjećati kao da potresa čitav vaš svijet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas prisiljava da stvari ponovo pregledamo i ponovo provjerimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vrijeme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osjećaj da bismo trebali usporiti i preštimati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlja, do posla.

Znati što treba raditi i očekivati prije vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo s neizbježnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigurno se pitate kako i što napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Usprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi s retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak svijeta. Možda će vam biti neugodno da rješavate probleme skoro tri mjeseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbjegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.

Idite polako kroz ovaj period i sve provjeravajte. Ovdje ćemo vam dati kratke crtice što treba a što ne trebate raditi u periodu retrogradnom Merkura.

atma.hr – 78
ŠTO  RADITI:

Razmislite o svakom dostupnom rješenju problema s kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju biti ono pravo.

Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati izaći izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rješenje.

Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rješenje, veća je vjerojatnost da će ono uspjeti.

Budite u toku s kašnjenjima i otkazivanjima tijekom putovanja.

Pripazite na svoj automobil. Provjerite lampice upozorenja, zakažite servis.

Napravite rezervne kopije podataka na računalu i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.

Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vrijeme da se pozabavite tim i jednom zauvijek pokušate to riješiti.

atma.hr – 39

NEMOJTE RADITI:

Nikako ne padajte pod utjecaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbjeći.

Nemojte se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomogne riješiti problem. Ne možete sve sami!

Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi napuhavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.

Ne planirajte neke velike prezentacije, ne izrađujte neke važne dokumente. Ako već ne možete izbjeći ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.

Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.

Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminirate velike greške.

Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbjegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu donijeti i velika razočarenja.

atma.hr – 75
Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tijekom retrogradnog Merkura razina stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po cijelu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo dogoditi i zašto ili što će se sutra ili za mjesec dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrćenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rastreseni, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, otjerajte strah i smirite se. Evo nekoliko korisnih savjeta kako da održavate svoj um i tijelo u vrhunskoj formi tijekom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.

TREBATE NAPRAVITI SLJEDEĆE:

Obavezno uključite alarm prije spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gdje trebate. Tada morate žuriti, a žurba vam može donijeti nevolju.

Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmjeh na lice.

Planirajte se malo ‘otkačiti’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vrijeme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računalo i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.

Prakticirajte vježbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primjer: udahnite zrak 4 sekunde, a izdahnite zrak 8 sekundi, ali polako.

atma.hr – 78
NEMOJTE RADITI:

Ne gledajte vijesti ili nasilne TV emisije prije spavanja i sve ono što vas može uznemiriti.

Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu prije spavanja.

Ne planirajte razne ekstravagancije s jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.

Ne pijte kavu i bilo što s kofeinom što vam može otežati da zaspite.

PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

30.01.2021. (Vodenjak) – 21.02.2021.(Ribe)

29.05.2021. (Blizanci) – 22.06.2021. (Blizanci)

27.09.2021. (Vaga) – 18.10.2021. (Vaga)

atma.hr – 39

ZDRAVLJE

Ova 2021. godina trebala bi biti prilično dobar period kada je u pitanju opće zdravstveno stanje Blizanaca. Iako ste se možda posljednjih godinu dana osjećali iscrpljeno, ove godine bit ćete u vašem najboljem izdanju, a sve zahvaljujući jačanju Marsa. Planete će vas voditi u pridržavanju uravnotežene prehrane i zdravog režima treninga i vježbanja.

Neće biti nekih većih planetarnih poravnanja koja mogu utjecati na vaše opće zdravlje i blagostanje ove godine. Zato slobodno možete uživati u periodu odmora i pomlađivanja. Bavite se sportom i rekreacijom koji su po vašem ukusu. Održite vaše društvene i moralne vrijednosti na visokoj razini. Također, pojačajte imunitet na sve moguće načine. I vježbanjem i biljnim preparatima i pravilnom prehranom, ali i čistom psihom, meditacijom i molitvom.

Kako su stres i napori manje izraženi u ovom periodu, vaši nervi, kao i probavni organi koji obično znaju biti slabi, sad će biti dobri. Međutim, ne pretjerujte sa začinjenom hranom. Najpametnije bi bilo kada biste uzimali što više svježih proizvoda, a što manje koristili gotovu hranu, pogotovo onu brzu.

Jupiter ove godine ima veliki utjecaj na vaš znak. Donosi vam i fizički i mentalni rast. Ovo vam može pomoći da poboljšate svoje mentalno zdravlje i povećate svoje znanje nekim dodatnim obrazovanjem. I vaše fizičko zdravlje će također zabilježiti određeni napredak, a vi se posebno pobrinite za to da dodatno vježbate tijekom retrogradnog Merkura 2021. godine.

atma.hr – 75
O VAMA OVE GODINE

Ove godine planeta ima veliki utjecaj na vašu maštu. Vjerojatno ćete biti u iskušenju da negdje otputujete ili da isprobate neke nove stvari. Također ćete se osjećati mnogo kreativnije nego što je to uobičajeno, što vas može potaknuti da se bavite nekim novim hobijem ili naučite neki novi jezik koji vas privlači. Zvijezde vas u 2021. godini potiču da se oslobodite prošlosti koja vas možda pritišće.

Ne dozvolite da vas bilo što iz prethodnih godina koči i sprječava vaš napredak u ovoj godini. Ovo nije godina za povratak na neki stari posao, za povezivanje s bivšim partnerima i slično.

Ova 2021. godina bit će godina prosperiteta i dobre volje za Blizance. Imat ćete dobre veze i napravit ćete nove korake u svom profesionalnom životu. Mnogo prilika dolazi na vaš put, vaše je da ih ugrabite. Blizancima se savjetuje da ostanu strpljivi i da se uklope u svoje okruženje. Trebate razumjeti u potpunosti vaš položaj u društvu oko vas. Donesite mudre odluke, jer je povoljan trenutak za donošenje nekih važnih životnih odluka koje ne trebate odlagati za kasnije.

Vaš vladar je planet Merkur, a kada je on retrogradan, vi se osjećate neupadljivo. U 2021. godini to će biti od kraja ožujka/marta do sredine travnja/aprila kada donosi više promjena u vaš život i traži od vas da pažljivo proučite vaše fantazije, zatim od kraja srpnja/jula do sredine kolovoza/augusta, kada možete imati lošu komunikaciju i probleme s vašim planovima i od sredine studenog/novembra do početka prosinca/decembra, donoseći vam moguće probleme u poslu i vezama. Od posebne je važnosti da budete prilagodljivi i da sebi date vremena i da budete mnogo strpljiviji kako s drugima tako i sa samim sobom sve dok je Merkur u retrogradnom hodu.

atma.hr – 78
Blizanci mogu započeti godinu dolaskom nečeg novog u život. To može biti prijatelj, nova ljubav ili rođenje djeteta ako ste u braku. Ova godina za vas donosi nove početke. Možda ćete osjećati određenu zabrinutost za budućnost i misliti o nekim potencijalnim problemima, ali to sve može biti povezano s vašim umom, tako da kada smirite um i sredite misli  i vaši problemi mogu nestati. Trebate u ovoj godini biti prizemljeni i živjeti dan za danom, živjeti i uživati u svakom trenutku. Pokušajte se prilagodite svom zračnom elementu i vidjet ćete da će sve teći mnogo lakše.

2021. godina za Blizance može tražiti da uložite više koncentracije na pokušaje da stvorite više bliskosti i stabilnije veze s ljudima u vašoj okolini. Možda ćete morati iz vašeg života izbaciti neke ljude s kojima više ne osjećate čvrstu vezu kao prije.

Vaš interes za duhovne stvari i čišćenje vašeg uma počinje od veljače/februara kada planet Mars dolazi 22. u znak Bika. Vaša želja za ljubavlju potiče vas da potražite partnera, vi postajete društveni i aktivni, bavite se svojim hobijima i stvarima koje volite. Kako planeta Venera ulazi u znak Riba 17.03., tako i vi vidite šansu za napredak zahvaljujući vašim kreativnim idejama. U travnju/aprilu, Venera dolazi 10. u znak Ovna, a to za vas znači ulazak u financijsko i poslovno odlično vrijeme, a vi možete sebi dati vremena da istražite i vidite svijeta. Iz nekog vašeg prijateljstva može se roditi ljubav. Vaše samopouzdanje raste, a novac počinje pristizati.

Vaš nagon za istraživanjem prirode i povezivanjem sa svijetom prirode vrlo je jak kako planeta Venera bude ušla u znak Blizanaca 29.05. Ljubav i financije su tada na vrhuncu. Razvit ćete velik interes za razne izvođačke umjetnosti i kreativne stvari, ali pojavit će se zatišje u vašem entuzijazmu i motivaciji kao i potrebnoj energiji. Vaš um bit će uzbuđen svim i svačim i pazite da jednostavno ne izgorite ako ne uspete da se fokusirate na bitne stvari.

atma.hr – 39

Kada planet Merkur dođe u znak Raka 22.06. vaša financijska strana je jaka, ali možete trošiti više nego obično. Imajte na umu ono što vam je neophodno, a odbacite ono što vam nije potrebno.

Mjesec srpanj/jul je odlično vrijeme za investicije i druženje s prijateljima. Kad Venera 11.08. dođe u znak Djevice možete se zaljubiti u nekoga uzbudljivog i zabavnog. Najvjerojatnije ćete napraviti popis svojih obaveza koji će vam omogućiti da obavite sve što je potrebno.

Neke promjene koje traže pažnju od vas dolaze u vaš osobni život. Kako Merkur dolazi u znak Vage 02.09., ovo je odlično vrijeme da svoju pažnju usmjerite na praktične stvari i metode koje će vas mentalno i emocionalno smiriti i ohrabriti vas da pronađete ravnotežu u životu. Sve ovo može donijeti sjajno blagostanje. Kraj godine donosi uspjeh, slavu i financijski prosperitet i otkrit ćete i da vaše samopouzdanje ponovo raste dolaskom Merkura u znak Škorpiona, 02.11..

Možda ćete godinu završiti s malo lijenosti i nedostatkom motivacije, ali podržat će vas drugi i osjećat ćete se ugodno uz njihove savjete. Otkrit ćete da vaša prijateljstva i romanse postaju snažno povezani i na kraju godine osjećat ćete se zadovoljno i sigurno u to koga želite primiti u svoj svijet.

atma.hr – 75
HOROSKOP MJESEC PO MJESEC

Blizanci 01. 2021: Siječanj/januar je pogodan mjesec za samoispitivanje, posebno kada je riječ o vašim odnosima. Razmislite što želite od ove godine i napravite svoje planove i ciljeve shodno vašim željama. Blizanci koji se bave samostalnim poslom još ovog mjeseca mogu otpočeti i završiti posao koji je sklopljen odmah poslije praznika.

Blizanci 02. 2021: Veljača/februar vam donosi bistar um i ovo je savršen mjesec da pronađete ravnotežu između posla i vašeg društvenog života koja može potrajati tijekom cijele godine. Ne sviđa vam se što kolege s posla koje, između dobrih stvari o vama, misle i da ste dosadni, ali bolje prijeđite preko toga nego da se upustite u neka dokazivanja kako nisu u pravu.

Blizanci 03. 2021: Ožujak/mart vam donosi još više energije nego što ste imali u veljači/februaru. Savjet vam je da ovu energiju fokusirate na vašu karijeru, a to može pomoći da poboljšate i svoje financijsko stanje. Trebali bi se malo opustiti, jer ništa nije neiscrpno pa tako ni vaša pokretljivost.

Blizanci 04. 2021: Travnjem/aprilom vlada planet Merkur, a on vas potiče da provodite više vremena sa svojim najdražima u obitelji kao i s prijateljima. U isto vrijeme, potrudite se da ne izgubite korak s vašim poslovnim ciljevima kao i s financijama. Niste u najboljim odnosima s postojanošću, ali koji to Blizanac jest.

Blizanci 05. 2021: Svibanj/maj je odličan mjesec da se fokusirate na vaš ljubavni život i vašu komunikaciju s drugima. Pokušajte zanemariti vaše partnere iz prošlosti i usredotočite se na svog sadašnjeg partnera ili pronalaženje novog partnera, ako niste u vezi trenutno.

atma.hr – 78
Blizanci 06. 2021: Lipanj/jun mjesec je mjesec kada trebate paziti na svoj novac, a također i usredotočiti se na kreativne poduhvate. Nemojte dozvoliti da utjecaj Jupitera uzrokuje previše nekih frustracija kod vas. Možete ući u neki novi interesantni radni projekt koji ćete uspjeti okončati krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca.

Blizanci 07. 2021: Srpanj/jul je mjesec kada također trebate obratiti pažnju na vaše financije. Fokusirajte se na vaše veze, kako romantične tako i one čisto platonske. Blizanci koji se nisu angažirali u ljubavi imat će burne dane obilježene intenzivnim osjećajima i strastima.

Blizanci 08. 2021: Kolovoz/avgust vam donosi novu pozitivnost u život. Što više vremena provodite sa svojim prijateljima i voljenima, to ćete se bolje osjećati. Posebno izbjegavajte izolaciju ovog mjeseca. Možda ćete biti više zainteresirani za aktualne modne trendove, vas budžet može ograničiti u eventualnim željama za kupovinom nečega što bi ste željeli.

Blizanci 09. 2021: Rujan/septembar je još jedan mjesec za samoispitivanje, stoga provedite prvu polovinu mjeseca fokusirajući se na samog sebe. Drugi dio mjeseca provedite poboljšavajući svoje veze, posebno one s obitelji. Pošto ste vječita djeca, možete bez grižnje savjesti dozvoliti sebi neke neozbiljne ispade i u poslu i u privatnom životu.

Blizanci 10. 2021: Listopad/oktobar je mjesec kada se trebate fokusirati na vaše veze, kako ljubavne tako i one s obitelji. Ako se svjesno ne usredotočite na ovo, misli će vam odlutati na drugu stranu i propustit ćete druženje s njima, što može negativno utjecati na vaše veze. Na poslu možete imati sitna živciranja, pošto ništa neće ići kako ste planirali pa ćete morati uložiti dodatne napore.

atma.hr – 39

Blizanci 11. 2021: Studeni/novembar vam može donijeti povećanu osjetljivost, što s druge strane može negativno utjecati na neke vaše slabije veze. Pokušajte se baviti nekim hobijem da biste se opustili i oraspoložili. Bit ćete u prilici da sebe počastite nekom obnovom garderobe.

Blizanci 12. 2021: Prosinac/decembar će biti miran mjesec i savršen za pravljenje planova za sljedeću godinu koja je pred vama. Razmislite koje biste promjene mogli napraviti, posebno u pogledu vašeg društvenog života, a u jednom društvu zablistat ćete zahvaljujući vašoj duhovitosti. Također, izbjeći ćete nametanje jedne dosadne osobe do koje vam nije stalo.

conopljanews.net

32 OSTVARI SVOJE NEOGRANIČENE SPOSOBNOSTI

banner ostvari svoje