Foto: pixabay.com

Tijekom 2021. godine Djevice bi se trebale osloniti na svoju mudrost kad budu poduzimali važne odluke. Ne bi trebali ovisiti o drugim ljudima i njihovim idejama. Početak godine nije baš obećavajući za ljubavne veze tijekom retrogradnog Merkura, ali ćete biti posvećeni partneru tijekom godine. Planetarni aspekti su povoljni za ostvarenje vaših snova. Zdravlje će biti dobro, a energiju ćete održavati na potrebnoj razini. Otkrijte detaljne prognoze za 2021. na polju ljubavi, karijere, zdravlja, savjete što raditi, a što izbjegavati te prognoze za svaki mjesec u 2021.!

atma.hr – 78
Analitične, uredne, kritički nastrojene i sujetne… Djevica je perfekcionist, metodična je i analitična. Ona teži savršenstvu, kako u sebi tako i van sebe. Zbog toga ona pažljivo razmatra sve činjenice, ne ispušta detalje i nikada ne kreće u akciju ako prethodno nije ocijenila moguće posljedice. Ponekad iz straha od greške propusti dobru priliku, ali Djevica lakše podnosi propuste nego greške.

GENERALNO

Ovo može biti važna godina za savladavanje nekih neuspjeha iz prošlosti i to stalnim napornim radom i ustrajnošću. Ponekad ćete se možda voljeti osamiti da bi ste mogli dublje razmisliti o raznim pitanjima u svom životu i takvi osjećaji će se snažno manifestirati tijekom posljednjeg dijela godine. Ovaj proces će vam donijeti jasnoću kako dalje da idete u vašem životu.

Vaš intelekt će biti ključ uspjeha ove godine i doživjet ćete uspjeh  zahvaljujući svojoj kreativnosti i nizu ideja koje dolaze iz vas. Neke od vaših ambicija i ekscentričnih želja se mogu ispuniti ove 2021. godine. Bit ćete otvoreni prema drugima i izražajniji kao nikada do sada. Također, ove godine nećete biti ni toliko izbirljivi kao što ste inače.

U 2021. godini bit ćete više orijentirani prema duhovnim vrijednostima. Društveni i dobrotvorni rad vas posebno privlači i donosi vam lijep osjećaj u životu. Ljubav koju dijelite i pokazujete dobiva novo značenje u vašoj vezi ove godine. Osjećate se odlično, kako fizički tako i mentalno. Prihvatite stvari, veze i ljude oko vas, nemojte smetati ljudima, budite čvrsto na zemlji. Iako sve ove godine ide u dobrom smjeru, nemojte se potpuno opustiti.

atma.hr – 39

Tijekom 2021. godine Djevice bi se trebale osloniti na svoju mudrost kad budu poduzimali važne odluke. Ne bi trebali ovisiti o drugim ljudima i njihovim idejama. Početak godine nije baš obećavajući za ljubavne veze tijekom retrogradnog Merkura, ali ćete biti posvećeni partneru tijekom godine. Planetarni aspekti su povoljni za ostvarenje vaših snova. Zdravlje će biti dobro, a energiju ćete održavati na potrebnoj razini.

Ove godine morate prihvatiti stvari takve kakve jesu. Godina vam donosi dosta sreće u vaš društveni život, bez obzira na promjene koje će se najvjerojatnije dogoditi u vašem društvenom životu, u vidu učenja i traganja za novim znanjem. Planete će vas potaknutida poboljšate svoje zdravlje i proširite svoje znanje. Vaš prirodni duh Djevice će se pobrinuti da i dalje vrijedno radite na svom poslu. Ne zaboravite obratiti posebnu pažnju na članove obitelji i partnera ove godine. Ako napravite sve ove stvari, ova godina će vam donijeti blagoslov.

Znak Jarca, kroz koji će proći mnoge planete ove godine, imat će veliki utjecaj na vas. Također, planete Uran i Saturn će igrati priličnu ulogu u kreiranju vaše sudbine. Vaši odnosi s obitelji, djecom, braćom i sestrama i ostalom rodbinom će se vjerojatno promijeniti ove godine i to na bolje. Ako ste u stabilnoj romantičnoj vezi, možda ćete čak planirati i prinovu u obitelji ove godine.

Ova 2021. godina može biti sjajna za stvaranje novih prijateljstava, tako da će vaša društvena mreža porasti ove godine, a najvjerojatnije ćete prijateljstvo uspostaviti s ljudima s kojima dijelite slične interese i imate puno toga zajedničkog.

S obzirom na to da ćete ove godine provoditi dosta vremena na poslu, najbolje je da se sprijateljite s nekim od svojih kolega. Ovi prijatelji u vaš život dolaze da biste nešto naučili od njih, kao i da biste vi njih nešto naučili. Zbog toga će ova 2021. godina biti sjajno vrijeme da podijelite svoje znanje s drugima i da prihvatite njihove savjete koji vam mogu pomoći u životu.

Pozitivan tok će se vidjeti u svemu što radite. Neki stari interesi će se vratiti u vaš život. Istovremeno, kad će stvari kreću stalno u pravom smjeru, morat ćete biti vrlo oprezni. Može se ispostaviti da vas malo nepažnje može skupo stajati. Ovo može biti i na osobnom planu i na planu karijere. Ali, gledano sveukupno, bit će ovo dobra godina.

atma.hr – 75
RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

Riječ retrogradan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci s našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi se moglo usporedi ti kao kad pretječete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osjećati kao da potresa čitav vaš svijet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas prisiljava da stvari ponovo pregledamo i ponovo provjerimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vrijeme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osjećaj da bismo trebali usporiti i preštimati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlja, do posla.

Znati što treba raditi i očekivati prije vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo s neizbježnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigurno se pitate kako i što napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Usprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi s retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak svijeta. Možda će vam biti neugodno da rješavate probleme skoro tri mjeseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbjegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.

Idite polako kroz ovaj period i sve provjeravajte. Ovdje ćemo vam dati kratke crtice što treba a što ne trebate raditi u periodu retrogradnom Merkura.

atma.hr – 78
ŠTO  RADITI:

Razmislite o svakom dostupnom rješenju problema s kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju biti ono pravo.

Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati izaći izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rješenje.

Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rješenje, veća je vjerojatnost da će ono uspjeti.

Budite u toku s kašnjenjima i otkazivanjima tijekom putovanja.

Pripazite na svoj automobil. Provjerite lampice upozorenja, zakažite servis.

Napravite rezervne kopije podataka na računalu i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.

Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vrijeme da se pozabavite tim i jednom zauvijek pokušate to riješiti.

atma.hr – 39

NEMOJTE RADITI:

Nikako ne padajte pod utjecaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbjeći.

Nemojte se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomogne riješiti problem. Ne možete sve sami!

Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi napuhavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.

Ne planirajte neke velike prezentacije, ne izrađujte neke važne dokumente. Ako već ne možete izbjeći ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.

Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.

Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminirate velike greške.

Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbjegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu donijeti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tijekom retrogradnog Merkura razina stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po cijelu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo dogoditi i zašto ili što će se sutra ili za mjesec dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrćenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rastreseni, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, otjerajte strah i smirite se. Evo nekoliko korisnih savjeta kako da održavate svoj um i tijelo u vrhunskoj formi tijekom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.

atma.hr – 75
TREBATE NAPRAVITI SLJEDEĆE:

Obavezno uključite alarm prije spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gdje trebate. Tada morate žuriti, a žurba vam može donijeti nevolju.

Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmijeh na lice.

Planirajte se malo ‘otkačiti’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vrijeme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računalo i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.

Prakticirajte vježbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primjer: udahnite zrak 4 sekunde, a izdahnite zrak 8 sekundi, ali polako.

NEMOJTE RADITI:

Ne gledajte vijesti ili nasilne TV emisije prije spavanja i sve ono što vas može uznemiriti.

Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu prije spavanja.

Ne planirajte razne ekstravagancije s jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.

Ne pijte kavu i bilo što s kofeinom što vam može otežati da zaspite.

atma.hr – 78
PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

30.01.2021. (Vodenjak) – 21.02.2021.(Ribe)

29.05.2021. (Blizanci) – 22.06.2021. (Blizanci)

27.09.2021. (Vaga) – 18.10.2021. (Vaga)

ZDRAVLJE

Planet Mars tijekom godine će biti i u znaku Jarca i Vodenjaka, a to će vam pomoći da poboljšate vaše psihičko i fizičko zdravlje. Utjecaj znaka Jarca će vas potaknuti da provodite više vremena vani i u prirodi. A Vodenjak, kao zračni znak, potaknut će vas na to da poboljšate svoju inteligenciju novim saznanjima i isprobavanjem nekih novih stvari, što vam može pomoći u poboljšanju vašeg mentalnog zdravlja.

Ne bi trebalo biti nekih većih zdravstvenih problema za Djevice u ovoj 2021. godini. Vaš imunitet bit će prilično visok. Na mentalnom planu preplavit će vas osjećaj optimizma, a i fizički ćete se osjećati odlično. Aktivnosti vani, pod vedrim nebom, će ojačati vaš duh i donijeti dobro raspoloženje. Planet Mars će vam podariti veliki energetski potencijal ove godine.  Ipak, morate biti i oprezni, jer imate periode kad se prepuštate hrani. Klonite se velike količine šećera i soli, da bi izbjegli neprilike.

Određena doba godine mogu se pokazati pomalo zamornim i napornim za vas. Tada ostavite po strani svoje rutinske poslove i odmorite se dobro. Trebate sebi osigurati spokoj i duševni mir u takvim periodima.

atma.hr – 39

O VAMA OVE GODINE

Ovu godinu započinjete sa željom da se bavite školovanjem i dodatno obogatite svoj um. Ovo vam može donijeti dosta troškova, ali pošto nećete imati financijskih problema, ne trebate brinuti.

Planete su povoljno postavljene za Djevice pa bi godina mogla biti prilično bogata događajima i s prepuno akcije. Fokusirajte se na vaše ciljeve u budućnosti i usmjerite svoju energiju u pozitivnom pravcu, gdje su također uključeni i ljubav i financije. Ovo nije period za donošenje impulzivnih odluka. Naučite neke životne lekcije iz vaše okoline. Uskladite se s drugim ljudima. Pokušajte razumjeti odnose među ljudima i dajte najbolje od sebe. Također, iskoristite duhovne darove koji vam se nude.

Planet Venera će veći dio siječnja/januara provesti u znaku Jarca. Na vas će ovo djelovati tako što će poboljšati vaš osjećaj za kreativnost kao i vaše odnose s drugim ljudima, kako romantične tako i poslovne. Sve ovo će vam učiniti sjajnim početak ove 2021. godine.  Vaša osobnost, divna pamet i šarm dobro će vam poslužiti, kako na poslu tako i u ljubavi.

Tijekom cijele 2021. godine planet Saturn će provesti u znaku Jarca i ići će kroz retrogradni period koji se završava u rujnu/septembru. Saturn će vas tako potaknuti da poboljšate svoje vještine, a posebno one koje uključuju komunikaciju, tehnologiju i obrazovanje. Zbog toga možete osjetiti iznenadni poriv za putovanjem ili povezivanjem s drugim ljudima. Ispunite tu potrebu da biste poboljšali svoj život.

Možete imati nedostatak koncentracije na radnom mjestu i potrebno je da provedete neko vrijeme da usredotočite sami sebe kako bi postali osoba kakva želite biti. Odvojite svaki dan malo vremena da biste radili na tome. Savjetuje vam se da se bavite nekim duhovnim praksama kako bi ste se održali na vrhuncu.

atma.hr – 75
Neki novi poslovi kao i nove veze su vam na putu u veljači/februaru, kako Mars 22. dolazi u znak Bika, a trend se nastavlja i u ožujku/martu. Ako ste u dugogodišnjoj vezi, gledajte da izbjegnete potencijalne konfrontacije s partnerom da napetost u vezi ne bi izbila na površinu.

Travanj/april vam može donijeti neke visoke troškove, ali na drugoj strani i puno sreće, profesionalnog uspjeha i financijske dobiti. I vaše samopoštovanje može splasnuti, ali promjena vašeg okruženja može učiniti čuda za vas pa uzmite malo vremena da promijenite stvari koje vam ne štimaju.

Svibanj/maj vam donosi materijalne dobitke, ali ćete  se morati potruditi na radnom mjestu. Bit će vam drago kada vidite mogućnost za povećanje plaće ili unapređenje. Vaši nadređeni pažljivo gledaju što i kako radite i to im se sviđa.

U mjesecu lipnju/junu kada planet Mars dolazi u znak Raka bit ćete u mogućnosti da preuzmete svoju sudbinu u svoje ruke. Ona će  vam dati pravi osjećaj za ono što je najbolje u vašem interesu, kao i potrebnu moć i kontrolu. Ako date mnogo, mnogo ćete i dobiti, isto tako i ako ne uložite trud nećete ništa ni imati. Prema tome, razmislite dobro što želite postići i potrudite se najbolje što možete da stignete do cilja. U ovom periodu vrlo je moguće pronalaženje nove ljubavi. Sve do ljeta uživat ćete u velikom samopouzdanju. Mogući su i veći troškovi u ovom periodu, ali isto tako i dobitci.

Kako se razina vašeg samopouzdanja uzvisuje, tako ćete i vi tražiti nove puteve za vaš napredak i poslu i karijeri. Planet Mars 20. srpnja/jula dolazi u znak Lava i možete uhvatiti sebe da razmišljate o nekim po vas štetnim planovima, može se pojaviti neki nepoznati strah ili čudni osjećaji.

atma.hr – 78
Sad je potrebno da se obuzdate, da se fokusirate na prave stvari, da razumijete složenost svega oko sebe, a disciplina i logika će biti vaši pravi prijatelji u ovom trenutku. Iskoristite vaše samopouzdanje, maštu i kreativnost da bi ponovo sve bilo kako treba. Vrlo dobro ste upoznati s njihovim pozitivnim utjecajem na vaš život. Iskustvo i analiza vam mogu pomoći da riješite probleme. Koristite vašu logiku u pravom smjeru i postići ćete mudrost i uspjeh sigurno.

Planet Jupiter dolazi u znak Vodenjaka 21.11. i znajte da trebate ponuditi mnogo romantike, predanosti i ljubaznosti svom partneru i nastaviti se truditi jedno prema drugome, a tada ćete biti nagrađeni za to pa ćete kraj godine dočekati sa osjećajem topline i zadovoljstva.

HOROSKOP MJESEC PO MJESEC

Djevica 01. 2021: U mjesecu siječnju/januaru osjetit ćete utjecaj Merkura da poboljšate svoje odnose s prijateljima i obitelji. Ovo je sjajno vrijeme da provedete više vremena kod kuće s njima. Pošto ste poznati kao netko tko voli mnogo kritizirati, gledajte da se ne zamjerite nekome na radnom mjestu.

Djevica 02. 2021: U veljači/februaru ćete se više fokusirati na vaš posao i vaše zdravlje. Ovo može biti sretan mjesec za planiranje budućnosti i usavršavanje vašeg znanja, koje će vam pomoći da pronađete put ka uspjehu. Radili ste istovremeno dva ili tri posla, a sada je došlo vrijeme da sve te obaveze uspješno okončate.

Djevica 03. 2021: Mjesec ožujak/mart donosi nekoliko planeta u znak Riba, što može pomoći da poboljšate vašu razinu kreativnosti, a to vam može pomoći da poboljšate karijeru. Također, ovo je još jedan sjajan mjesec za planiranje budućnosti. Vi ste inače vrlo vrijedni i odgovorni prema obavezama, ali ovih dana vaša savjesnost će biti potisnuta u drugi plan zbog vaše jake potrebe da se malo opustite i odmorite.

atma.hr – 39

Djevica 04. 2021: Travanj/april je mjesec za samoispitivanje. Usredotočite se na svoj društveni život, posebno onaj koji se tiče vaših kolega s posla. Možda vam se ukaže prilika da promijenite radno mjesto, ali nije sigurno kakvu ćete konačnu odluku donijeti. Nemojte zaboraviti da nastavite održavati svoje zdravlje.

Djevica 05. 2021: Mjesec svibanj/maj sa Suncem u znaku Biku donosi vam osjećaj stabilnosti. Radite na poboljšanju vašeg društvenog života. Možda će vam malo smetati neki neproduktivni nemir koji nije u skladu s vašom prirodom.

Djevica 06. 2021: U mjesecu lipnju/junu je retrogradni Merkur, koji može donijeti neke neuspjehe u vaš život. Pokušajte da vam ovi neuspjesi ne odvuku pažnju previše, a umjesto toga, usredotočite se na svoj društveni život. A, ako zasučete rukave, rezultati neće biti neizvjesni.

Djevica 07. 2021: Mjesec srpanj/jul donosi povratak u normalu. Fokusirajte se na svoje projekte i hobije. Planet Venera vas tjera da razmislite kakve osjećaje imate prema svom partneru. Vaša ljubavna maštanja su bogata i raznovrsna, ali ih uglavnom čuvate za sebe. Ako vam osoba koja vam se sviđa ponudi da zajedno maštate, onda uvažite tu inicijativu.

Djevica 08. 2021: U kolovozu/avgustu osjećate priljev energije i pozitivnosti. Ovo je sjajno vrijeme da se usredotočite na svoje fizičko i mentalno zdravlje. Pokušajte se baviti meditacijom i izađite vani kako bi vježbali. Obaveza koju ste prihvatili prošlog mjeseca privedena je kraju pa već osjećate ugodno zadovoljstvo.

Djevica 09. 2021: U rujnu/septembru ćete se osjećati dosta osjetljivije kada je ljubav u pitanju i trebat će vam stalno potvrđivanje da vas ljudi vole. Prostrujat će vam krv u žilama i otvorit će vam se novi i neslućeni ljubavni putevi.

atma.hr – 78
Djevica 10. 2021: U mjesecu listopadu/oktobru planet Venera je u Strijelcu  i ona vas ohrabruje da nastavite s vašim intelektualnim naporima. Proučavajte stvari koje su vam zanimljive, a nikako one koje će vas uznemiriti. Ovo je također sjajno vrijeme za početak novog projekta, a pregovori će se uspješno završiti, baš onako kako vi želite.

Djevica 11. 2021: U mjesecu studenom/novembru bit ćete zauzeti i užurbani, kako na poslu tako i u društvu. Gledajte da se poštedite eventualnog stresa i da ga ublažite opuštanjem u slobodno vrijeme, a radne obaveze uspješno planirajte i uspješno izvršavajte.

Djevica 12. 2021: U prosincu/decembru ćete razmišljati o protekloj godini. Gledat ćete da naučite mnogo toga da bi vam sljedeća godina bila bolja od prethodne. Gledajte da vam vaša urođena radoznalost ne donese neke neprilike, jer možete gurati nos tamo gdje mu nije mjesto, a to se ne bi svidjelo ljudima čiju privatnost možete povrijediti.

conopljanews.net

32 OSTVARI SVOJE NEOGRANIČENE SPOSOBNOSTI

banner ostvari svoje