Foto: pixabay.com

Ova godina može doći s popriličnim udjelom uspona i padova. Budući da su mnoge planete poslale svoj blagoslov na vaš znak Jarca, vjerojatno ćete imati više dobrih nego loših stvari. Iskoristite ovu godinu da se usredotočite na svoje financije i obitelj. Ako to možete učiniti kako treba, onda bi vam godina trebala dobro proći. Otkrijte detaljne prognoze za 2021. na polju ljubavi, karijere, zdravlja, savjete što raditi, a što izbjegavati te prognoze za svaki mjesec u 2021.!

atma.hr – 78
Konzervativan, zatvoren, razuman, pametan, oprezan i promišljen… Želi ravnopravnost. Vjeran je i osjetljiv. Voli usamljenost i ne zna iskazati svoje osjećaje. Erotski potencijal, akumuliran u velikim količinama, ne zna iskoristiti. Pouzdan je, racionalan, njegov ljubavni život određuju već čvrsto utvrđena pravila.

GENERALNO

2021. će vjerojatno biti godina s događanjima koja mogu utjecati na vaš život. Godina 2021. može vas natjerati da pažljivo proučite svoje postupke i navesti vas da izvršite neka prilagođavanja. Ove promjene mogu odlučiti o budućnosti vaših postupaka. U stvari, odluka koju možete sada donijeti, a onda je slijediti s odgovarajućim postupcima, odlučit će o ishodu tijekom godine.

Godina 2021. dolazi s puno odgovornosti prema djeci, što vas može prilično iscrpiti i oduzeti vam dosta energije. Sve eventualne stresne situacije možete savladati s pravilnim tehnikama opuštanja. Bavljenje nekim sportom i uživanje u hobijima može vam mnogo pomoći. Mars i drugi planeti će vam pomoći da izvršite projekte koje ste zamislili prošle godine.

Ovo će također biti odlična godina za ljubavne veze, a sve uz pomoć Jupitera i Venere. Imate podršku vašeg društvenog kruga i Marsa u izvršenju vaših novih projekata. Zdravlje i vitalnost mogu biti odlični ako se posvetite vježbanju i opuštanju, a vaše financije trebali bi pažljivo nadgledati.

Ova godina može doći s popriličnim udjelom uspona i padova. Budući da su mnoge planete poslale svoj blagoslov na vaš znak Jarca, vjerojatno ćete imati više dobrih nego loših stvari. Iskoristite ovu godinu da se usredotočite na svoje financije i obitelj. Ako to možete učiniti kako treba, onda bi vam godina trebala dobro proći.

atma.hr – 39

Posljednjih nekoliko godina, a još dugo godina unaprijed, planet Pluton će biti u znaku Jarcu. Ovo je blagoslov za sve osobe u znaku Jarca.  Prilike i mogućnosti će vam se pojavljivati iz svih pravaca. Trebate koristiti vašu intuiciju da odlučite hoćete li riskirati s tim novim prilikama ili ne. Možete napredovati samo ako isprobavate nove stvari, ali ako vam osjećaj govori da ne trebate nešto raditi, onda je najbolje da ga poslušate.

Vaš obiteljski život može ponekad biti izazovan ove godine i to tijekom retrogradnog Merkura. Ovo može kod vas stvoriti priličan stres. Ako je moguće, odvojite malo vremena da provedete dalje od kuće kako biste se sabrali i došli sebi. Bez obzira možete li to ili ne, najbolje je da napravite kompromise s drugim članovima u vašem domu. Iako ovim možda nećete dobiti baš ono što želite, to barem može ublažiti tenzije.

Jupiter će biti u Škorpionu od 08.03.do 07.11. Tijekom ovog vremena vjerojatno ćete se osjećati karizmatičnije nego što je to obično slučaj. Ovo vam može pomoći da privučete, steknete i zadržite nove prijatelje. Slijedite svoju intuiciju da biste saznali hoće li vam određena osoba prerasti u dobrog prijatelja i prije nego što se sprijateljite s njom.

Ove godine će Saturn biti u Škorpionu. Ovo će imati sukobljene efekte na vaš društveni život. S jedne strane, vjerojatno ćete se osjećati tajanstvenije nego što je to obično. Dakle, dok će vas Jupiter možda potaknuti da steknete još prijatelja, Saturn će vas potaknuti da im ne govorite i odajete neke stvari o sebi. Saturn u Škorpionu također može učiniti da se osjećate emotivnije, što vam može pomoći da uspostavite dublje veze s nekim ljudima u vašoj okolini.

Jarci će imati prilično sjajan period tijekom ove 2021. godine. Međutim, trebali bi iskoristiti ovo vrijeme da procijenite vaš životni položaj i kako da napredujete u društvu. Budite optimistični usprkos tome što se stvari ponekad poremete i ne budu onakve kakvima biste vi željeli da budu. Uspostavite osjećaj samoispitivanja u svojim postupcima koji će vam pomoći da locirate eventualne greške u životu, sadašnje i buduće.

Planet Saturn će vam donijeti izvjesne izazove tijekom godine. Umirite se i pritajite, budite posvećeni svojim idealima i nastavite raditi najbolje što možete i znate. Sanjajte velike snove ove godine i uspjeh će biti vaš.

atma.hr – 75
RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

Riječ retrogradan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci s našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi se moglo usporedi ti kao kad pretječete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osjećati kao da potresa čitav vaš svijet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas prisiljava da stvari ponovo pregledamo i ponovo provjerimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vrijeme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osjećaj da bismo trebali usporiti i preštimati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlja, do posla.

Znati što treba raditi i očekivati prije vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo s neizbježnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigurno se pitate kako i što napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Usprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi s retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak svijeta. Možda će vam biti neugodno da rješavate probleme skoro tri mjeseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbjegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.

Idite polako kroz ovaj period i sve provjeravajte. Ovdje ćemo vam dati kratke crtice što treba a što ne trebate raditi u periodu retrogradnom Merkura.

atma.hr – 78
ŠTO  RADITI:

Razmislite o svakom dostupnom rješenju problema s kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju biti ono pravo.

Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati izaći izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rješenje.

Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rješenje, veća je vjerojatnost da će ono uspjeti.

Budite u toku s kašnjenjima i otkazivanjima tijekom putovanja.

Pripazite na svoj automobil. Provjerite lampice upozorenja, zakažite servis.

Napravite rezervne kopije podataka na računalu i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.

Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vrijeme da se pozabavite tim i jednom zauvijek pokušate to riješiti.

atma.hr – 39

NEMOJTE RADITI:

Nikako ne padajte pod utjecaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbjeći.

Nemojte se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomogne riješiti problem. Ne možete sve sami!

Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi napuhavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.

Ne planirajte neke velike prezentacije, ne izrađujte neke važne dokumente. Ako već ne možete izbjeći ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.

Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.

Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminirate velike greške.

Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbjegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu donijeti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tijekom retrogradnog Merkura razina stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po cijelu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo dogoditi i zašto ili što će se sutra ili za mjesec dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrćenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rastreseni, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, otjerajte strah i smirite se. Evo nekoliko korisnih savjeta kako da održavate svoj um i tijelo u vrhunskoj formi tijekom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.

atma.hr – 75
TREBATE NAPRAVITI SLJEDEĆE:

Obavezno uključite alarm prije spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gdje trebate. Tada morate žuriti, a žurba vam može donijeti nevolju.

Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmjeh na lice.

Planirajte se malo ‘otkačiti’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vrijeme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računalo i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.

Prakticirajte vježbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primjer: udahnite zrak 4 sekunde, a izdahnite zrak 8 sekundi, ali polako.

NEMOJTE RADITI:

Ne gledajte vijesti ili nasilne TV emisije prije spavanja i sve ono što vas može uznemiriti.

Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu prije spavanja.

Ne planirajte razne ekstravagancije s jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.

Ne pijte kavu i bilo što s kofeinom što vam može otežati da zaspite.

atma.hr – 78
PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

30.01.2021. (Vodenjak) – 21.02.2021.(Ribe)

29.05.2021. (Blizanci) – 22.06.2021. (Blizanci)

27.09.2021. (Vaga) – 18.10.2021. (Vaga)

ZDRAVLJE

Ove 2021. godine pokušajte fokus usredotočiti na svoje mentalno zdravlje. Bit će vremena kada ćete se osjećati zbunjeno i pod stresom, ali kada se to dogodi, pokušajte odvojiti malo vremena i da se odvojite od drugih ljudi, da se smirite i opustite.

Važno je zapamtiti da je vaše mentalno zdravlje jednako važno kao i vaše fizičko zdravlje, jedno ide uz drugo. Ako je potrebno, razgovarajte s nekim, bilo prijateljem ili terapeutom o svom mentalnom zdravlju.

Za Jarca godina koja predstoji ima i Jupiter i Saturn u području koje vlada općim zdravljem i blagostanjem. Iako bi Saturn mogao povremeno dovesti do zdravstvenih problema i perioda slabog imuniteta, Jupiter će donijeti određenu ravnotežu i poboljšanje stanja. Savjet je da Jarci imaju zdrave navike da bi tijekom godine bili u najboljoj formi.

Uzimajte dovoljno tekućine, budite hidrirani i imajte uravnoteženu prehranu. Vašem zdravlju je potrebno više pažnje tijekom ove 2021. godine, nego što je to bio slučaj u proteklom periodu. Stres i napor također mogu napraviti štetu vašem zdravlju pa se stoga čuvajte. Bavite se sportom, dobro se odmorite i godina će dobro proći.

atma.hr – 39

O VAMA OVE GODINE

Planet Mars će biti u znaku Jarcu od 17.03. do 15.05., a zatim ponovo od 13.08. do 10.09. Za to vrijeme vaša intuicija će biti najjača. Iskoristite ovo vrijeme za donošenje važnih odluka u vašem životu. Te odluke mogu se odnositi na vaš posao, hobije ili romantičnu vezu. U svakom slučaju, vrijeme je da prestanete s odugovlačenjem i napravite najbolji izbor za vas.

Ove godine Uran će prekinuti vaš uobičajeni raspored, potaknuti vas da se izvučete iz kolotečine i isprobate nove stvari. Ako ste trenutno u nekoj lošoj situaciji, onda ćete naći hrabrosti da se izvučete iz toga i pobjegnete od nje. Ako imate neku lošu naviku ili porok, onda 2021. godina može biti idealno vrijeme da radite na tome i da prestanete s tim. Sve u svemu, ovo je godina kada se trebate popraviti, a uz pomoć planete Uran trebalo bi biti lako.

Jedan od prvih koraka koji možete poduzeti je da dobro isplanirate vaše financije. Tranzit Jupitera i Saturna može vas natjerati da trošite, ali na kalkulativni način. Štoviše, Saturn, koji je gospodar financija vašem horoskopskom znaku i Jupiter koji donosi gubitke, zajedno će vas staviti da radite na onim financijskim područjima koje će biti manje bitne ili nebitne. Tako da, planiranje investicija i kontrola troškova vjerojatno će biti prvi korak koji morate poduzeti da bi sve bilo u redu. Ako ste u braku, dio svoje ušteđevine možete zadržati za buduće obaveze. Samo gledajte da ovo postane vaša rutinska praksa.

Ova 2021. godina bit će dobra za ljubav i druge veze. Sukob vaše sujete i ega koji je prevladavao u prošlosti sada će možda potpuno nestati. Ovo će vjerojatno poboljšati vašu vezu s obje strane tijekom cijele godine. Možda ćete biti sretni sa svojim partnerom s kojim ćete provesti romantične trenutke koji su vam  dugo nedostajali. Ova 2021. godina će vjerojatno biti dobra i za studente koji planiraju nastaviti neke više studije, naročito u području istraživanja i eksperimentiranja. Kombinacija Jupitera i Saturna može vam biti od koristi u područjima studija koja mogu uključivati financije, jezik i inženjerstvo.

atma.hr – 75
Tranzit Venere oko ožujka/marta i travnja/aprila također može dati poticaj studentima koji su zainteresirani za likovnu umjetnost ili neki oblik kreativnih studija. Ovo može dugoročno podržati vašu odluku o karijeri. Godina je dobra za napredovanje u karijeri. Iako će prva dva kvartala godine vjerojatno biti izazovna, druga polovina godine može vam pružiti mnogo prilika da se skrasite onako kako vi želite.

Malo strpljenja s vaše strane bit će idealno da vam pomogne. Za one koji su već zaposleni, godina će biti progresivna. Rezultati vašeg napornog rada vjerojatno će vam biti zanimljivi, ali morat ćete ozbiljno pozabaviti se svojim poslom. U skladu s tim planirajte svoju karijeru ove godine. Jedno područje na koje će ove godine biti potrebna pažnja bit će vaše zdravlje. S obzirom na tranzit Saturna i Jupitera, dvostruki tranzit će vjerojatno učiniti vašu godinu pomalo stresnom. Ali usprkos stresu, morat ćete biti posvećeni održavanju vaše kondicije kao i dovoljnoj količini sna da biste ostali u formi i zdravi.

Pluton i Saturn ostaju u vašem znaku tijekom cijele godine i možete nastaviti raditi na nekim promjenama i vašem razvoju. Sa Saturnom koji je vaš vladar, možete se osjećati kao kod kuće i s njegovom vitalnošću možete raditi na tome da budete pouzdaniji, da preuzmete veću kontrolu nad svojim životom i radite stvari na ispravan način. Nastojte da imate više tolerancije prema sebi, kao i prema drugim ljudima i imajte neki ispušni ventil za slučaj nekog razočaranja.

Postoje šanse da ćete trebati ići na neko dalje poslovno putovanje. Možda nećete dobiti zadatak koji tražite, već će vam se dati drugi koji za vas neće biti toliko zanimljiv. Ali, posao je posao. Od svibnja/maja mjeseca moguća su neka posebno neobična događanja. Stvari za koje ste bili sigurni da ćete ih završiti neće biti napravljene, a one koje su izgledale nedokučive bit će napravljene vrlo brzo. Kada je zdravlje dobro, tada se možete fokusirati i na druge stvari, na vašu karijeru i poslovni život.

Ova 2021. godina biti nešto usporena, ali i stabilna da održite i poboljšate svoj položaj kada su financije u pitanju. Ako ste u nekom privatnom biznisu, savjetuje vam se da ove godine budete oprezni. Ako planirate proširiti poslovanje ili tražite neku dugoročnu investicijsku shemu, godina vjerojatno neće biti dovoljno dobra pa stoga pokušajte izbjeći ulaganje u dugoročne poslove.

Ako planirate vjenčanje, onda je godina vrlo dobra da se odlučite za taj korak. Počevši od siječnja/januara, 2021. godina donosi mnogo dobrih šansi za brak, a pogotovo s nekom osobom koju poznajete dugi niz godina.

atma.hr – 78
HOROSKOP MJESEC PO MJESEC

Jarac 01. 2021: U mjesecu siječnju/januaru, u jednom momentu ili više njih, u vašem znaku će se naći Merkur, Sunce i Venera, tako da ovu 2021. godinu započinjete srećom u financijama i u vašem društvenom životu. Uspjet ćete razriješiti neke čvorove i dobiti zasluženo priznanje.

Jarac 02. 2021: Veljača/februar stavlja fokus na vaše financije i vaš ljubavni život. Ako ste u braku ili živite s partnerom, ove dvije stvari mogu biti međusobno povezane. Ovo je također dobar mjesec za druženje sa djecom i rodbinom. Dodatni priljev energije će vam omogućiti da uredno odgovarate poslovnim obavezama.

Jarac 03. 2021: Ožujak/mart ponovo stavlja fokus na vaše financije, ali proširuje fokus i na vaše romantične veze. Položaj Jupitera i Saturna mogu izazvati brigu oko vaših financija. Najbolje je da se povjerite vašoj obitelji i da tako ublažite stres koji može nastati.

Jarac 04. 2021: U travnju/aprilu se u vašem obiteljskom životu možete osjećati pomalo stresno. Odvojite malo vremena da izađete iz kuće ili provedite više vremena sa svojom voljenom osobom da biste se malo opustili. U rješavanju jednog poslovnog problema dobro će vam doći vaš dar za analitičko mišljenje.

Jarac 05. 2021: U svibnju/maju se vraća fokus na vaše romantične veze. Vjerojatno ćete se osjećati romantičnije i karizmatičnije. Gledajte da vaše samopouzdanje iskoristite za vaše dobro. ukazat će vam se prilika da naučite neku novu vještinu, a vi ćete tu priliku lijepo iskoristiti.

atma.hr – 39

Jarac 06. 2021: U mjesecu lipnju/junu vaše su emocije u punom jeku. Ovo vas čak može malo zbuniti i ometati. Pazite da pažljivo slušate svoju intuiciju, jer ona zna što trebate raditi. Vrlo ste ambiciozni pa ćete objeručke dočekati ponudu za odgovorniju dužnost ili za bolje radno mjesto. Ipak, nemojte biti brzopleti.

Jarac 07. 2021: Srpanj/jul vas potiče da se prestanete uspoređivati s drugima, jer od toga nemate ništa i to može izazvati kod vas samo loše osjećaje. Umjesto toga, usredotočite se na svoje financije i obiteljske odnose. Gledat ćete da realizirate sve svoje ciljeve, a u tome vam neće manjkati strpljivosti i upornosti.

Jarac 08. 2021: Kolovoz/avgust donosi uspjeh u vašoj karijeri. Možda dođete u manji kontakt s nekim stresnim situacijama i preprekama, to je nešto na što ne možete utjecati, ali se možete izboriti. Nemojte biti nepravedni prema kolegi koji vam je opravdano zamjerio da neki posao niste napravili kako treba. Stavite mu do znanja da ste ga razumjeli i da ste prihvatili njegovu kritiku.

Jarac 09. 2021: Rujan/septembar je vrijeme da se usredotočite na svoja prijateljstva. Netko vas može potaknuti da budete tajanstveni sa svojim osjećanjima, ali znajte da svoje osjećaje možete podijeliti s vašim voljenima. Možda ćete biti neraspoloženi bez nekog vidljivog razloga, a onda će vas životne obaveze izvesti na pravi put.

Jarac 10. 2021: Listopad/oktobar čini vaše emocije još intenzivnijim nego što su bile prethodnih mjeseci. Poslušajte vašu intuiciju prije donošenja bilo kakvih bitnih odluka po vas. Ovo je također dobro vrijeme za vaše hobije. Možda ćete se upustiti u mnoga zadovoljstva koja ste sebi ranije uskraćivali.

atma.hr – 75
Jarac 11. 2021: Studeni/novembar može biti malo konfuzan. Vjerojatno ćete doći u kontakt s nekom potpuno novom situacijom. Kolege na poslu izrazit će spremnost da se usvoje vaše prijedloge, a vi ćete time biti polaskani. Znajte da su zvijezde tu da vas vode tijekom ovog mjeseca.

Jarac 12. 2021: Prosinac/decembar će biti prilično naporan mjesec. Fokus će vam biti podijeljen između posla i obitelji. Vjerojatno ćete vidjeti uspjeh i u jednom i u drugom području života.

conopljanews.net

118 SUPERPRIVLAČITELJ

banner za knjige superprivlacitelj