Foto: pixabay.com

Jarci, u ljetnim i jesenskim danima, morat ćete se potruditi, pokazati strpljenje i odgovornost te gledati da ne kršite disciplinu. Najpovoljniji vremenski period bit će prosinac/decembar, gdje vas očekuju ugodni događaji u vašem osobnom životu. Uspjeh neće zaobići ni profesionalne aktivnosti. Otkrijte u tekstu što vam zvijezde “pripremaju” do kraja godine na polju ljubavi, karijere, zdravlja, kao i korisne savjete astrologa što je dobro raditi, a što izbjegavati.

atma.hr – 52
Konzervativni, zatvoreni, razumni, pametni, oprezni i promišljeni… Žele ravnopravnost. Vjerni su i osjetljivi. Vole usamljenost i ne znaju pokazati svoje osjećaje. Erotski potencijal, akumuliran u velikim količinama, ne zna iskoristiti. Pouzdani su, racionalni, njihov ljubavni život određuju već čvrsto utvrđena pravila.

Potrebno je da odvojite dovoljno vremena za sebe, jer je briga o vama samima jednako važna kao i briga o obavezama i odgovornostima koje su sastavni dio vašeg života.

Nagli razvoj ili spoznaje koje će se dogoditi listopada/oktobra vjerojatno će imati veliki utjecaj na to kako vidite sebe i vaš opći stav prema svijetu. Ovo će u sebe vjerojatno uključiti neočekivane vijesti, putovanja i situacije u kojima su uključene i rodbinski vama vrlo bliske osobe. U studenom/novembru vaši snovi imaju veliku vjerojatnost da se ostvare.

Neka restriktivna energija koja utječe na vašeg partnera sada se može ublažiti, olakšavajući vam neka psihološka ili intimna ograničenja koja su na vas utjecala preko partnera ili nekih drugih osoba iz vašeg okruženja.

Međutim, prije nego što se ove situacije ublaže potrebno je da budete pažljivi da bi se postojeće stanje održalo na podnošljivoj razini. Oni Jarci koji imaju veze s industrijom postići će dobre rezultate. Položaj Saturna i Jupitera će vam donijeti sreću pa ćete i dalje napredovati u vašoj karijeri.

Koliko god vam je bilo teško na početku godine, bit će mnogo bolje krajem godine. U ovom periodu ćete imati mnogo mogućnosti da popravite financijsko stanje, a u ovakvoj situaciji od suštinskog značaja bit će da kontrolirate vašu potrošnju ove godine.

Ovaj period bit će vrlo povoljan za vaše obrazovanje. Naporan rad učenicima može donijeti mnogo dobroga. Za one koji razmišljaju o odlasku u inozemstvo na studije, bit će dobrih vijesti, ali na ovo se morate fokusirati i uložiti dosta napora.

Ovaj period je vrlo lijep za ljubavni život i bit ćete uspješni na svakom ljubavnom testu. Tako, ako ste u vezi, možete se odlučiti na neke velike odluke.

Saturnovo dobro stanje utjecat će pozitivno na vaše zdravlje i u ovom slučaju ćete biti vrlo zdravi. Ako vam neka od vaših kroničnih bolesti stvara probleme, vrlo je vjerojatno da će joj doći kraj, a vi ćete se osloboditi stresa i moći ćete normalno funkcionirati. Moći ćete provesti više vremena s obitelji, na putovanjima i sa svojim hobijima. Imat ćete lijep sklad s članovim svoje obitelji, a ljubavnu vezu možete nastaviti bez problema.

atma.hr – 52
Horoskop za retrogradni Merkur 10.9.2022. (Vaga) – 02. 10.2022.(Djevica)/29.12.2022. (Jarac) – 1.1.2023. (Jarac)

Riječ retrogradan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci s našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi se moglo usporediti kao kad pretječete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedini planet koji ide retrogradno, već svi planeti prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osjećati kao da potresa čitav vaš svijet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebale ići na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas prisiljava da stvari ponovo pregledamo i ponovo provjerimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vrijeme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osjećaj da bismo trebali usporiti i preštimavati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlja, do posla.

Znati što treba raditi i očekivati prije vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo s neizbježnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigurno se pitate kako i što napraviti da Merkur retrogradno radi za vas, a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Usprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi s retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak svijeta. Možda će vam biti neugodno da rješavate probleme skoro tri mjeseca svake godine, ali to je daleko od neizvodivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbjegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.

Idite polako kroz ovaj period i sve provjeravajte. Ovdje ćemo vam dati kratke crtice što treba a što ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

atma.hr – 52
Što raditi:

Razmislite o svakom dostupnom rješenju problema s kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju biti ono pravo.

Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati izaći izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rješenje.

Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rješenje, veća je vjerojatnost da će ono uspjeti.

Budite u toku s kašnjenjima i otkazivanjima tijekom putovanja.

Pripazite na svoj automobil. Provjerite lampice upozorenja, zakažite servis.

Napravite rezervne kopije podataka na računalu i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.

Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vrijeme da se pozabavite tim i jednom zauvijek pokušate da ga riješite.

banner za knjige NUMEROLOGIJA

Nemojte raditi:

Ne gledajte vijesti ili nasilne TV emisije prije spavanja i sve ono što vas može uznemiriti.

Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu prije spavanja.

Ne planirajte razne ekstravagancije s jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.

Ne pijte kavu i bilo što s kofeinom što vam može otežati da zaspite.

Nikako ne padajte pod utjecaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbjeći.

Nemojte se osamiti kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da riješite problem. Ne možete sve sami!

atma.hr – 52
Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi napuhavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.

Ne planirajte neke velike prezentacije i ne izrađujte neke važne dokumente. Ako već ne možete izbjeći ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.

Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.

Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminirate velike greške.

Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbjegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu donijeti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tijekom retrogradnog Merkura razina stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po cijelu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo dogoditi i zašto ili što će se sutra ili za mjeseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrćenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

banner za knjige NOVAC I ZAKON PRIVLACENJA

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rastreseni, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite.

Nekoliko korisnih savjeta kako održavati svoj um i tijelo u vrhunskoj formi tijekom perioda retrogradnog Merkura:

Obavezno uključite alarm prije spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gdje trebate. Tada morate žuriti, a žurba vam može donijeti nevolju.

Slušajte tihu glazbu, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmjeh na lice.

Planirajte se malo ‘otkačiti’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vrijeme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računalo i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.

Prakticirajte vježbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primjer: udahnite zrak 4 sekunde, a izdahnite zrak 8 sekundi, ali polako.

atma.hr – 52
Zdravlje:

Što se tiče zdravlja, ovo je relativno zadovoljavajući period za Jarce. Položaj Saturna može dovesti do nekih tegoba.

Noge mogu biti ranjive, jer postoji rizik od povrede. Da biste izbjegli prometne nesreće morate ne samo poštovati brzinu i pravila, nego i uopće ne sjedati za volan ako se imalo loše osjećate. U ljeto, Jarci će moći izbjeći ozbiljne bolesti. Istovremeno, nemojte zaboraviti na preventivne preglede kod liječnika.

Žene Jarci moraju voditi računa o svom zdravlju ili će morati potrošiti mnogo novca na liječenje i razne medicinske tretmane. Obratite pažnju na prehranu i opreznu vožnju.

Primit ćete energiju koja će vam pomoći da ostvarite svoje ambiciozne planove, a također da uspijete biti dovoljno organizirani da napravite malo vremena za vaše hobije i za osobnu njegu. Živčani sistem može odašiljati signale umora, glavobolje, a također obratite pažnju na udove i kičmu.

Stres je glavni faktor rizika za vaše zdravlje. Znači, zdrav način života i metode opuštanja, poput meditacije ili joge, ostaju glavne stvari kod pomoći za održavanje vašeg blagostanja. Neki Jarci će početi ozbiljnu bitku s viškom kilograma.

U početku će razne dijete koje budete poduzimali, kao i ograničenja u jelu upropastiti vaše raspoloženje, ali ubrzo nakon toga, vidljive promjene u vašem izgledu zbog gubitka težine će vas uskoro oduševiti i dati novi poticaj u vašoj borbi s kilogramima. Osjetit ćete lakoću i fleksibilnost u tijelu, a i vaše samopoštovanje će porasti.

S dolaskom hladnog vremena, savjetuje vam se da ne sjedite u kući, već da češće izlazite vani na svjež zrak i u šetnju, kao i da se oblačite adekvatno vremenskim uvjetima. Zimski sportovi će vas napuniti pozitivnim emocijama, a i ojačat će vaš imunološki sistem. Velika konzumacija alkohola je totalno nepreporučljiva, jer vam neće donijeti potrebno smirenje. Bolje je da smirite živčani sistem biljnim čajevima od, na primjer, kantariona, matičnjaka, kamilice ili njihovim mješavinama ili meditacijom koja također može dati izvanredne rezultate.

atma.hr – 52
O vama:

U ljetnim i jesenskim danima, Jarci će se opet morati potruditi, pokazati strpljenje i odgovornost te gledati da ne krše disciplinu. Najpovoljniji vremenski period bit će prosinac/decembar, gdje vas očekuju ugodni događaji u vašem osobnom životu. Uspjeh neće zaobići ni profesionalne aktivnosti.

Možete biti iritirani obiteljskim obavezama, jer mnoge profesionalne obaveze neće vam ostaviti dovoljno vremena za kućne poslove, dok će rodbina zahtijevati da im pružite uobičajenu pažnju. Savjetuje vam se da ne iznosite neprovjerene tvrdnje i da izbjegavate sukobe, kako ne biste bili ostavljeni sami u teškim vremenima.

U ovom periodu savjetuje vam se da obratite pažnja na probleme starijih rođaka. Neki Jarci će morati preuzeti u svoje ruke organizaciju financijske i fizičke pomoći za starije rođake. Oni koji su u braku i imaju izvjesne probleme, trebaju preinačiti svoj život bez nekih ekstremnih poteza.

Neka ugodna iznenađenja, romantična putovanja ili sastanci mogu pomoći u jačanju odnosa i oslobađanju od ljubomornih scena. Do kraja godine, mnogi parovi će proći kroz očekivane događaje, kao što su, preseljenje ili kupovina vlastite kuće ili stana ili začeće djeteta.

Ljeto može donijeti opterećenje na radnom mjestu, obilje svakodnevnih problema, manje poteškoće i prepreke koje nailazite na putu, sve to može dovesti do neravnoteže u vašem životu. Na jesen, teškoće se neće umanjiti, a kod vas se može javiti želja da pobjegnete od odgovornosti. Međutim, nećete se moći sakriti od briga. Prosinac/decembar će razveseliti Jarce nizom ugodnih i nezaboravnih događaja, kada se, konačno, sreća okreće prema vama.

Ljeto obećava da će biti bogato raznim događajima. Morat ćete se dobro organizirati da iskombinirate posao, svakodnevni obiteljski život i vaš osobni život. Vaš ljepši izgled će kod vas povećati samopoštovanje, što će imati blagotvoran efekt, uključujući i vaše profesionalne aktivnosti.

Međutim, ljeti će ženi Jarcu biti teško nositi se s napadima ljubomore i sumnje. Do jeseni će se raspoloženje promijeniti, umor i apatija će pasti. Pojavit će se neka zdravstvena ograničenja na koja trebate obratiti pažnju. Morat ćete se pridržavati pravilne prehrane i dnevne rutine. Dolaskom prosinca/decembra situacija će se promijeniti. Vitalnost će biti dodana, teškoće će ostati iza vas, a vi ćete praviti planove za sljedeću godinu.

banner za stvari ORGONSKE PIRAMIDE

Savjet:

Trebate uspostaviti harmonične odnose i dobru suradnju s okolinom. Nemojte se ponašati rezervirano. Nemojte kriti vaše znanje koje posjedujete, već ga javno pokažite. Budite fleksibilniji, jer vam vaša jaka volja nekada može otežati život. Potrudite se da drugi cijene i poštuju vaše sposobnosti. Okrenite se praktičnoj strani života i potvrdite vaše kvalitete. Dobro isplanirajte vaše aktivnosti da biste došli do najboljih rezultata. Konstruktivno ulažite u nove poslove da bi urodili povoljnim ishodom.

Prihvatite neke promjene koje će uslijediti s radošću. Družite se s knjigama jer će vam donijeti zadovoljstvo i psihičku ravnotežu. Izbjegavajte usamljenost, već provodite vrijeme s partnerom i prijateljima. Dijelite s njima vaše osjećaje. U iskazivanju ljubavi izaberite način koji vama najviše odgovara. Ne sumnjajte u vašeg partnera, jer nepovjerenje će uvrijediti osjećaje voljene osobe. Savjetuje vam se da poštujete osobni prostor svog partnera i nemojte pokušavati prijeći tu granicu.

Pazite na vaše psihičko stanje, jer je ono odraz vašeg zdravlja. Neophodni su vam vitamini i minerali. Šećite više i nađite vremena da odmorite od posla. Prihvatite i savladajte sva iskušenja, rješenje vam je nadohvat ruke. Savjetuje vam se da se oslobodite opsesivnih misli i da ne pokazuju agresiju u slučajevima nepravde, u suprotnom možete imati problema sa zakonom.

Promijenite se na pozitivan način. Vi dobro znate da svijet napreduje samo zato što se usuđujemo pokušavati ispuniti snove i zato što se usuđujemo vjerovati da su naši snovi mogući. Budućnost stiže kroz način na koji podržavate svoj život, kroz način na koji radite svoj posao i podršku koju sebi pružate ove godine.

Male promjene u poslu ili karijeri mogu značiti mnogo veće mogućnosti nego što bi se moglo vidjeti. Voljno preuzmite dodatni zadatak ili projekt ako vam to pomaže u postizanju krajnjeg cilja. Izbjegavajte uzimanje bilo čega što ne služi stvarnoj svrsi.

atma.hr – 52
Horoskop mjesec po mjesec:

Jarac srpanj/jul 2022.: Ovo je mjesec kada možete uštedjeti novac za budućnost bez previše napora. Također, stabilizirat ćete i srediti vaše emocionalno i psihičko stanje. Jasno ćete sagledati što želite.

Jarac kolovoz/avgust 2022.: Ovog mjeseca vam je olakšan razvoj i napredak u životu. U narednom periodu ćete imati više moći da napravite ono što želite. Budite sigurni u ispravnost donijetih odluka.

Jarac rujan/septembar 2022.: Željet ćete napredovati na svim poljima, od kojih će posao zauzimati primjetno mjesto. Imat ćete veću slobodu za istraživanje profesionalnih mogućnosti i imat ćete podršku svojih kolega i pretpostavljenih.

FENG SHUI GIF

Jarac listopad/oktobar 2022.: Ulagat ćete mnogo energije u rad, bit ćete aktivni i vrijedni. Obratite pažnju na prehranu ovog mjeseca. Izbjegavajte ugljikohidrate, masti i visoko kaloričnu hranu. Time ćete biti zdraviji, a vaša razina energije će se povećati.

Jarac studeni/novembar 2022.: Uspjet ćete učvrstiti vaš položaj. Bavljenje nekim timskim radom može vam donijeti mnogo koristi. Moguća je ponuda za promjenu posla ako to želite. Javno se ističete.

Jarac prosinac/decembar 2022.: Povoljan period godine za vas, gdje požrtvovanost i uložen veliki napor na radnom mjestu donose dobre financijske rezultate. Planirate odmor i putovanje, gdje ćete se regenerirati za vaše sljedeće poslovne poduhvate.

conopljanews.net