Foto: pixabay.com

Lavovi, energije oko vas nagovještavaju neku prekretnicu u vašem životu, a situacije oko vas tražit će od vas da preuzmete veću odgovornost u životu, pogotovo kada su vaše veze u pitanju kao i zdravlje. Napravite procjenu vaših želja ove godine, kao i listu prioriteta i vodite se njome, može vam učiniti dosta toga dobrog. Imat ćete mogućnost napredovanja na radnom mjestu, jer ćete biti dominantni u odnosu na vaše suradnike, a vaši nadređeni će biti vrlo zadovoljni vašim radom. Tijekom cijele godine bit ćete vrlo zauzeti poslom, a moguća su i neka putovanja vezana za vaš posao. Sve ovo može dovesti do toga da ćete manje vremena provoditi s vašom obitelji, što posebno stresno može biti na početku godine. Otkrijte u tekstu što vam zvijezde “pripremaju” do kraja godine na polju ljubavi, karijere, zdravlja, kao i korisne savjete astrologa što je dobro raditi, a što izbjegavati.

atma.hr – 78
Dinamični, moćni, impresivni, posesivni… Pošten i plemenit, poduzetan u pitanjima ljubavi i emocija. Lavovi su dosta erotični i imaju dovoljno ljubavnog iskustva. Lav se stalno trudi da ispuni partnerove najskrivenije želje, uvijek i iznova pokazuje i iskazuje svoju ljubav. Lavovi su vatreni, i u ljubavi, i u svađi. Mana im je posesivnost.

Vaš posao i karijera mogu imati svijetle trenutke ove godine. Ova 2022. godina može biti povoljna kada je ekonomija u pitanju, mada može biti takva da donese dosta i uspona i padova. Moći ćete zaraditi novac i možete očekivati pomoć od prijatelja i obitelji. Dobri rezultati očekuju se na početku godine, služit će vas sreća i na poslu i van njega, mada ćete imati osjećaj da ste okruženi neprijateljima svuda oko sebe. Iskoristite prvi dio godine ako ciljate na nešto više, jer drugi dio godine možda neće biti povoljan kao prvi. Moguće je preseljenje vašeg radnog mjesta ili neko daljnje poslovno putovanje.

Godina 2022. može biti izazovna za trgovce. Budite pažljivi u baratanju s vašim ekonomijama da ne biste imali gubitke. Sigurno ne želite da idete prema nekoj financijskom krizi. Zbog eventualnog povećanja troškova, gledajte da uštedite što više novca, za svaki slučaj, ako vam zatreba.

Oni koji se bave učenjem i usavršavanjem svog znanja ove godine će morati posebno naporno da rade da bi postigli uspjeh na ispitima, pogotovo oni koji to žele raditi u inozemstvu. Gledajte da vam nešto ne odvraća pažnju s vašeg cilja i fokusirajte se samo na ispite i učenje.

Ove godine imat ćete porast kreativne energije pa je iskoristite na najbolji način, na primjer, renoviranjem kuće. Oni koji su u braku trebaju izbjegavati bilo kakvu konfliktnu situaciju sa svojim bračnim partnerom, jer je moguće neslaganje u nekim periodima godine. Kao i u bilo kojoj drugoj vezi, može doći do nesuglasica i diskusija u vezi raznih stvari, ali iskoristite svoju zrelost da ih savladate.

Ako imate djecu, posebnu pažnju usmjerite na njihovo učenje, jer okolina može utjecati na njihov nedostatak pažnje prema učenju. Vaše je da ih pravilno usmjerite i da ih fokusirate prema željenom cilju. Što se tiče zdravlja, morat ćete paziti, jer su mogući problemi sa zglobovima što može utjecati na vaš profesionalni život.

atma.hr – 52
Retrogradni Merkur i njegovi periodi u godini

Riječ retrogradan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci s našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi se moglo usporediti kao kad pretječete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedini planet koji ide retrogradno, već svi planeti prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osjećati kao da potresa čitav vaš svijet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebale ići na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas prisiljava da stvari ponovo pregledamo i ponovo provjerimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vrijeme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osjećaj da bismo trebali usporiti i preštimavati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlja, do posla.

Znati što treba raditi i očekivati prije vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo s neizbježnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigurno se pitate kako i što napraviti da Merkur retrogradno radi za vas, a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Usprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi s retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak svijeta. Možda će vam biti neugodno da rješavate probleme skoro tri mjeseca svake godine, ali to je daleko od neizvedivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbjegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.

Idite polako kroz ovaj period i sve provjeravajte. Ovdje ćemo vam dati kratke crtice što treba a što ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

atma.hr – 78
Što raditi:

Razmislite o svakom dostupnom rješenju problema s kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju biti ono pravo.

Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati izaći izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rješenje.

Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rješenje, veća je vjerojatnost da će ono uspjeti.

Budite u toku s kašnjenjima i otkazivanjima tijekom putovanja.

Pripazite na svoj automobil. Provjerite lampice upozorenja, zakažite servis.

Napravite rezervne kopije podataka na računalu i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.

Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vrijeme da se pozabavite tim i jednom zauvijek pokušate da ga riješite.

banner za knjige UNIVERZUM TI CUVA LEDA

Nemojte raditi:

Ne gledajte vijesti ili nasilne TV emisije prije spavanja i sve ono što vas može uznemiriti.

Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu prije spavanja.

Ne planirajte razne ekstravagancije s jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.

Ne pijte kavu i bilo što s kofeinom što vam može otežati da zaspite.

Nikako ne padajte pod utjecaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbjeći.

Nemojte se osamiti kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da riješite problem. Ne možete sve sami!

Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi napuhavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.

atma.hr – 52
Ne planirajte neke velike prezentacije i ne izrađujte neke važne dokumente. Ako već ne možete izbjeći ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.

Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.

Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminirate velike greške.

Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbjegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu donijeti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tijekom retrogradnog Merkura razina stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po cijelu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo dogoditi i zašto ili što će se sutra ili za mjeseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrćenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rastreseni, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite.

banner za stvari DRVO SRECE

Nekoliko korisnih savjeta kako održavati svoj um i tijelo u vrhunskoj formi tijekom perioda retrogradnog Merkura:

Obavezno uključite alarm prije spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gdje trebate. Tada morate žuriti, a žurba vam može donijeti nevolju.

Slušajte tihu glazbu, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmjeh na lice.

Planirajte se malo ‘otkačiti’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vrijeme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računalo i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.

Prakticirajte vježbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primjer: udahnite zrak 4 sekunde, a izdahnite zrak 8 sekundi, ali polako.

Periodi retrogradnog Merkura:

14. siječanj/januar 2022. (Vodenjak) – 04. veljača/februar 2022. (Jarac)

10. svibanj/maj 2022. (Blizanci) – 03. lipanj/jun (Bik)

10. rujan/septembar 2022. (Vaga) – 02. listopad/oktobar (Devica)

29. prosinac/decembar 2022. (Jarac) – 01. siječanj/januar 2023. (Jarac)

atma.hr – 78
Periodi retrogradnog kretanja ostalih planeta:

VENERA

01. siječanj/januar 2022. (Jarac) – 29. siječanj/januar 2022. (Jarac)

MARS

30. listopad/oktobar 2022. (Blizanci) – 01. siječanj/januar 2023. (Blizanci)

JUPITER

28. srpanj/jul 2022. (Ovan) – 23. studeni/novembar 2022. (Ribe)

SATURN

04. lipanj/jun 2022. (Vodenjak) – 23. listopad/oktobar 2022. (Vodenjak)

banner za knjige danvantari

URAN

01. siječanj/januar 2022. (Bik) – 18. siječanj/januar (Bik)

24. kolovoz/august 2022. (Bik) – 01. siječanj/januar 2023. (Bik)

NEPTUN

28. lipanj/jun 2022. (Ribe) – 04. prosinac/decembar 2022. (Ribe)

PLUTON

29. travanj/april 2022. (Jarac) – 08. listopad/oktobar 2022. (Jarac)

Zdravlje:

Ova godina može biti izazovna za vas po pitanju zdravlja, tako da ove godine Lavovi moraju poduzeti punu brigu o zdravlju svoje obitelji, a pogotovo svojih starih roditelja. Ovisno od situacije, neophodno je da budete svjesni svoga zdravlja. Usvojite zdrav način života. Tako ćete spriječiti eventualne probleme. Obratite pažnju na ruke, stomak i bubrege da biste izbjegli probleme s njima. Također, pazite na pluća i zglobove. A osobe koje imaju problema s dijabetesom, trebaju povesti računa da se ne poveća.

Možete se osjećati vrlo napeto zbog poslova koje morate dovršiti, zato je potrebno da nađete neki ispušni ventil preko kojeg ćete izbaciti svu napetost i stres. Vi najbolje znate što je to što vam najviše odgovara u takvim situacijama. To će vam pomoći i u vezi nekih mentalnih previranja koja mogu nastati kao rezultat napetih situacija.

atma.hr – 52
S obzirom na brzi ritam života koji prakticirate, nemojte zanemariti svoje tijelo. Gledajte da sebi stvorite jedan uravnotežen način života, gdje će vaše aktivnosti biti praćene s dovoljno odmora, manje živciranja, kao i dovoljno spavanja. Nemojte koristiti alkohol preko mjere, da ne dođete u neželjene situacije.

Nemojte zanemariti alternativne metode kao što su razne masaže ili akupresura, koje vam mogu pomoći u relaksaciji i uklanjanju stresa. Nekoliko dana provedenih na moru, planini ili negdje u prirodi, omogućit će vam punjenje baterija s pozitivnim emocijama i odličnim zdravljem. Ako osjetite neku emocionalnu nestabilnost ili napetost, probajte s biljnim čajevima kao što su kantarion, matičnjak, kamilica ili nana.

O vama ove godine:

Posebnu pažnju trebaju obratiti oni koji se bave trgovinom i imaju privatni biznis, da bi izbjegli svaku mogućnost gubitka. Također, oni koji se bave ugostiteljstvom morat će obratiti posebnu pažnju i uložiti mnogo truda ove godine. Morat ćete pravilno iskoristiti ovo vrijeme, a suradnja s poslovnim partnerima bit će vam od velike koristi.

Imat ćete mogućnost napredovanja na radnom mjestu, jer ćete biti dominantni u odnosu na vaše suradnike, a vaši nadređeni će biti vrlo zadovoljni vašim radom. Tijekom cijele godine bit ćete vrlo zauzeti poslom, a moguća su i neka putovanja vezana za vaš posao. Sve ovo može dovesti do toga da ćete manje vremena provoditi s vašom obitelji, što posebno stresno može biti na početku godine.

Međutim, svi problemi koji se pojave bit će savladani naklonošću Jupitera i vi ćete od travnja/aprila moći više vremena posvetiti obitelji. Najbolje prilike pojavit će vam se krajem proljeća. Društveni život bit će vam dinamičan, upoznat ćete dosta novih osoba i to posebno krajem ljeta. Neće vas privlačiti druženje s prijateljima u kući i zatvorenim prostorima, vi ćete htjeti u prirodu, na vožnju biciklom, šetnju prirodom, pecanje… To su stvari koje će vam donijeti potreban mir.

atma.hr – 78
Za sve one koji sanjaju o vlastitoj kući ili stanu, njihovi snovi bi se mogli ostvariti u periodu od veljače/februara do travnja/aprila. Od travnja/aprila do rujna/septembra mogući su troškovi povezani s bračnim životom. Gledajte da riješite sve eventualne probleme s rođacima, što će vam pomoći da vaše misli rasteretite od toga i da ih fokusirate na druge stvari koje traže rješavanje. Ove godine možda ćete proći neke izazovne lekcije koje će vam na kraju dati snagu i energičnost. Razmislite o usavršavanju znanja, čitajte knjige koje vam mogu pomoći da shvatite što stvarno želite od života.

Godina će biti povoljna za studente i sve one koji usavršavaju svoje znanje. Pogotovo povoljan period je od siječnja/januara do travnja/aprila. Od svibnja/maja do kolovoza/augusta može nastupiti jedan izazovniji period za vas, dok od rujna/septembra do kraja studenog/novembra ponovo kreće povoljniji period za sve koji se bave učenjem. Jedno je sigurno, uložite trud i on će sigurno dati rezultate. Oni studenti koji žele ići u inozemstvo, trebaju biti pažljivi i strpljivi, jer su mogući problemi. Možda neće moći dobiti studije koje su imali na umu.

Neptun, planet iluzija i inspiracija će biti u Ribama, a vi trebate biti mudri i oprezni u novčanim stvarima gdje su uključeni drugi ljudi. Dobro čitajte sitna slova na ugovorima.

Pluton nastavlja u znaku Jarca. Misija Plutona je promjena i on će vam dati dovoljnu snagu volje da biste se izborili sa promjenama. Ovo je planet transformacije koji je povezan s globalnim događajima koji imaju utjecaj i na osobni život pojedinca. Možete iskoristiti Pluton da, na primjer, prihvatite promjenu u vašem životu, da usvojite jedan zdraviji način prehrane.

Energije oko vas nagovještavaju neku prekretnicu u vašem životu, a situacije oko vas tražit će od vas da preuzmete veću odgovornost u životu, pogotovo kada su vaše veze u pitanju kao i zdravlje. Napravite procjenu vaših želja ove godine, kao i listu prioriteta i vodite se njome, može vam učiniti dosta toga dobrog. Barem ćete biti organiziraniji.

Djeca Lavovi imat će uspjeha u svemu ove godine, što će posebno razveseliti roditelje koji imaju djecu u ovom znaku.

atma.hr – 52
Savjet:

Ako ste odlučili uspjeti, onda odlučno krenite prema savladavanju vaših problema. Znajte točno što je to što želite i potrudite se da ostvarite vaše planove što je moguće brže. Nemojte događaje prepuštati slučaju. Preuzmite inicijativu i vođenje poslova, a ako vam je potrebna pomoć, nemojte se ustručavati da je tražite od kolega s posla i prijatelja.

Pravilno iskoristite sve prednosti koje vam se nude, ali nemojte biti egocentrični šef, jer to nitko ne voli. Znajte da popularnost zna goditi, ali isto tako može biti vrlo kratkog daha. Trebate istaknuti vaše prave vrijednosti. Opustite se i nemojte biti ranjivi zbog svake sitnice. Ne pretjerujte s aktivnostima, koliko god vam godile.

Pokrenite dobre utjecaje i ne dozvolite da strast gospodari nad vama. Pružajte ljubav svojoj okolini kad god možete. Ne uzimajte sve zdravo za gotovo. Trebate razmisliti o svojim postupcima da vas ne bi doveli u situaciju da svi misle za vas da ste neodgovorni i bezosjećajni.

banner za stvari DRVO SRECE

Horoskop mjesec po mjesec:

Lav siječanj/januar 2022.: U ovom mjesecu može doći do nekih značajnih promjena u vašoj karijeri, možda i poziv za posao u inozemstvu. Ne pretjerujte s preuzimanjem obaveza na sebe, budite sistematični. Poslušajte vaše osjećaje. Ako ste u vezi, s vašim partnerom bit ćete u potrazi za novim uzbuđenjima, ali izbjegavajte ljubomoru.

Lav veljača/februar 2022.: Gledat ćete da iskoristite vrijeme za proširenje znanja iz područja koja vas interesiraju. Uspjet ćete riješiti sve probleme koji su se pojavili u prethodnom periodu. Težit ćete uravnoteženosti i uspostavit ćete harmoniju u svom životu, kako na poslu tako i u ljubavi. Svoje poslovne kolege impresionirat ćete spontanošću.

Lav ožujak/mart 2022.: Ne precjenjujte svoje mogućnosti, izbjegavajte bilo koju vrstu neumjerenosti, jer se može negativno odraziti na vaše zdravlje. Malo ćete se smiriti u odnosu na burne i dinamične prethodne mjesece. Moguće dobre vijesti za one koji planiraju kupovinu neke nekretnine, kuće ili stana, ako i za one koji čekaju novo zaposlenje ili unapređenje na sadašnjem poslu.

Lav travanj/april 2022.: Izbjegnite napete situacije da ne došlo do kidanja dosadašnjih veza. Ako ste sami, onda ćete se družiti s nekim neobičnim osobama. Trebate se poštedjeti prekomjernog trošenja, da izbjegnete bilo kakva velika financijska ulaganja i malverzacije.

atma.hr – 78
Lav svibanj/maj 2022.: Mjesec kada ćete se moći opustiti, jer ćete nadvladati neke stresne i napete situacije, kao i riješiti neka obiteljska pitanja. Poslušajte savjet bliskog prijatelja, jer će vam dati značajnu pomoć. Vašim šarmom plijenit ćete sve oko sebe.

Lav lipanj/jun 2022.: Vrijeme kada ne trebate donositi impulzivne odluke i ići glavom kroz zid da poslije ne bi žalili zbog toga. Budite smireni i o svakom koraku dobro razmislite. Oni u vezi bit će zaslijepljeni svojim jakim osjećanjima, dok će ostali Lavovi biti neodoljivi za suprotni spol.

Lav srpanj/jul 2022.: Izbjegnite donošenje ključnih emocionalnih odluka u ovom periodu, a također, izbjegnite nervozu u komunikaciji s okolinom, jer vas može dovesti u nezgodnu situaciju. Moguć neočekivani priljev novca, možda preko nasljedstva ili će vam neko vratiti stari dug.

Lav kolovoz/avgust 2022.: Pazite da vas pretjerana želja za uspjehom ne dovede u neke nelagodne situacije. Neki Lavovi mogu stupiti u novu romantičnu vezu, a oni koji su već dugo u vezi mogu se odlučiti za brak. Oni koji su već u braku, svoju vezu mogu podići na jednu višu harmoničnu razinu, koja će još više učvrstiti njihov odnos.

Lav rujan/septembar 2022.: Rješavajte imovinska pitanja, kao i eventualne financijske probleme, da bi na kraju mogli zadovoljno odahnuti. Izbjegavate špekulativne i nelegalne, kao i rizične poslove. Smanjite tempo, jer malo koji partner može da vas prati.

banner hemp ruksak 1

Lav listopad/oktobar 2022.: Obnovite energiju i gledajte da budete usklađeni s vašom okolinom. Ako se osjećate iskorištenim na sadašnjem radnom mjestu, možda ćete potražiti novi posao, a možda razmišljate i o nekom privatnom biznisu.

Lav studeni/novembar 2022.: Situacija se poboljšava na svim planovima. Ako imate problema s težinom, ovo je pravo vrijeme da počnete da je regulirate s nekom dijetom i da počnete s vježbanjem. Voljenoj osobi je potrebno vaše razumijevanje.

Lav prosinac/decembar 2022.: Ovaj mjesec vam donosi duboke i snažne veze, obilje osjećaja, kao i nove kreativne mogućnosti. Gledate da savladate vlastite slabosti. Jasnije ćete izražavati vaše želje i emocionalne potrebe. Promijenite se na pozitivan način.

conopljanews.net