Foto: pixabay.com

Ovnovi, od vas se zahtijeva da slijedite svoje snove i da unosite željene promjene u vaš život. U ovom periodu dominirat ćete nad vašim protivnicima, a i vaš rad na duhovnom planu će se povećavati. Bit ćete u mogućnosti svima pokazati vaše dobre sposobnosti. Na kraju godine uvjerit ćete se u dobre rezultate. Otkrijte u tekstu što vam zvijezde “pripremaju” u drugom dijelu 2022. na polju ljubavi, karijere, zdravlja, kao i korisne savjete astrologa što je dobro raditi, a što izbjegavati.

atma.hr – 52
Strastveni, raspaljeni i vatreni. Nisu posebno taktični. Ljubavni osjećaji i porivi – vrlo snažni. Ovnovi su entuzijasti u ljubavi, kada se zaljube, partner za njih predstavlja centar svijeta. Svaka nova ljubav za Ovnove je divna kao i prva, počinju je s istim žarom.

Ponekad su neumjereni, suviše agresivno iskazuju svoje osjećaje, tako da mogu preplašiti partnera. Obožavaju koristiti ljubavne fraze što partnera silno zabavlja. Strastvenost Ovnova je njihov dvosjekli mač i trebaju se čuvati da od njega sami ne stradaju.

U ovom periodu možete dobro investirati, a dok se bavite poslom, možete investirati i u vaše partnerske veze, gdje trebate vjerovati onim ljudima koji vjeruju u vas.

Oni koji se bave trgovinom, možda će biti malo razočarani, jer će ih Saturn natjerati da rade više nego što je to uobičajeno, ali vaša financijska karijera, sve u svemu, bit će dobra.

Kraj godine može biti vrlo dobar za studente, jer će imati dosta uspjeha na ispitima, ako budu vrijedno radili. U protivnom, mogući su problemi.

Saturn se može pokazati štetnim za vaš obiteljski život, jer ćete zbog zauzetosti s poslom biti dosta udaljeni od obitelji i imat ćete malo vremena da ga provedete s njom. Možete se osjećati usamljeno, a to vas može učiniti pomalo nervoznim, što može utjecati na vaš zajednički život i donijeti nedostatak mira i sreće u obitelji. S obzirom na sve, iskoristite svaki slobodan trenutak da ga provedete s obitelji.

Ako ste u braku, situacija može biti malo povoljnija ako ne bude nekih većih tenzija između vas i vašeg bračnog partnera. U suprotnom ni jedno od vas neće dozvoliti da se vaši osjećaji razumiju. Ne dozvolite da vaš bijes zaboli vašeg partnera.

atma.hr – 52
Od srpnja/jula do kolovoza/avgusta, možda ćete dobiti neku ideju kako da poboljšate vaš obiteljski život. A od rujna/septembra, situacija se počinje popravljati i ovaj period do studenog/novembra mjeseca bit će najpovoljniji za vas. Možda ćete u ovom periodu planirati i kupiti neku nekretninu u vidu stana, kuće ili vikendice. Ako ste u vezi vi i vaš partner možete imati različite poglede, ali je vrlo važno da imate povjerenja jedno u drugo.

S druge strane, razne zabave i uživanja mogu vas koštati mnogo novca pa je potrebno da se obuzdate kada su ovi troškovi u pitanju. Imat ćete mogućnost da budete uključeni u razne socijalne poslove što može povećati vaš društveni krug. Ipak, budite oprezni tijekom dogovora s raznim ljudima.

Tijekom tranzita Marsa u znak Ovna, koji će ostati u vašoj šestoj kući od 06.09. pa do 22.10., možete imati ogroman uspjeh. Također, povoljan položaj Jupitera također obećava dobre rezultate. Bit ćete u mogućnosti da svima pokažete vaše dobre sposobnosti. Na kraju godine uvjerit ćete se da ste imali dobre rezultate ove godine.

Horoskop za retrogradni Merkur 10.9.2022. (Vaga) – 02. 10.2022. (Djevica)/29.12.2022. (Jarac) – 1.1.2023. (Jarac)

Riječ retrogradan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci s našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi se moglo usporediti kao kad pretječete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedini planet koji ide retrogradno, već svi planeti prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osjećati kao da potresa čitav vaš svijet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebale ići na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas prisiljava da stvari ponovo pregledamo i ponovo provjerimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vrijeme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osjećaj da bismo trebali usporiti i preštimavati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlja, do posla.

atma.hr – 52
Znati što treba raditi i očekivati prije vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo s neizbježnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigurno se pitate kako i što napraviti da Merkur retrogradno radi za vas, a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Usprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi s retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak svijeta. Možda će vam biti neugodno da rješavate probleme skoro tri mjeseca svake godine, ali to je daleko od neizvedivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbjegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.

Idite polako kroz ovaj period i sve provjeravajte. Ovdje ćemo vam dati kratke crtice što treba a što ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

banner za knjige NUMEROLOGIJA

Što raditi:

Razmislite o svakom dostupnom rješenju problema s kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju biti ono pravo.

Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati izaći izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rješenje.

Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rješenje, veća je vjerojatnost da će ono uspjeti.

Budite u toku s kašnjenjima i otkazivanjima tijekom putovanja.

Pripazite na svoj automobil. Provjerite lampice upozorenja, zakažite servis.

Napravite rezervne kopije podataka na računalu i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.

Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vrijeme da se pozabavite tim i jednom zauvijek pokušate da ga riješite.

atma.hr – 52
Nemojte raditi:

Ne gledajte vijesti ili nasilne TV emisije prije spavanja i sve ono što vas može uznemiriti.

Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu prije spavanja.

Ne planirajte razne ekstravagancije s jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.

Ne pijte kavu i bilo što s kofeinom što vam može otežati da zaspite.

Nikako ne padajte pod utjecaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbjeći.

Nemojte se osamiti kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da riješite problem. Ne možete sve sami!

Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi napuhavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.

banner za knjige NOVAC I ZAKON PRIVLACENJA

Ne planirajte neke velike prezentacije i ne izrađujte neke važne dokumente. Ako već ne možete izbjeći ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.

Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.

Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminirate velike greške.

Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbjegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu donijeti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tijekom retrogradnog Merkura razina stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po cijelu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo dogoditi i zašto ili što će se sutra ili za mjeseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrćenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rastreseni, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite.

atma.hr – 52
Nekoliko korisnih savjeta kako održavati svoj um i tijelo u vrhunskoj formi tijekom perioda retrogradnog Merkura:

Obavezno uključite alarm prije spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gdje trebate. Tada morate žuriti, a žurba vam može donijeti nevolju.

Slušajte tihu glazbu, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmjeh na lice.

Planirajte se malo ‘otkačiti’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vrijeme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računalo i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.

Prakticirajte vježbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primjer: udahnite zrak 4 sekunde, a izdahnite zrak 8 sekundi, ali polako.

banner hemp ruksak 1

Zdravlje:

Ovaj period u pogledu zdravlja trebao bi biti dobar za Ovnove. Zvijezde će vam dati pozitivnu energiju. Pokušat ćete obratiti više pažnje na vaše zdravstvene navike, više se posvetiti stanju vašeg tijela i posebno duhovnom uzdizanju. Više ćete se posvetiti i fizičkom vježbanju i rekreaciji nego što to obično radite. Možda ćete i češće posjećivati doktora u vezi rutinskih pregleda. Održavajte vašu sklonost zdravim navikama u prehrani.

Trebate obratiti pažnju na stomak i prehranu. Bilo koja vrsta pretjerivanja, posebno u prehrani, uključujući i alkohol i lijekove, može biti štetna i kontraproduktivna.

Preporučuje vam se da život i vaše profesionalne aktivnosti organizirajte tako da svaki dan možete sebi omogućiti da napravite potrebnu pauzu.

Posebno obratite pažnju na vaš koštani sistem. Da bi se izbjegle nevolje, pripazite na aktivnosti tijekom hladnog perioda godine, a svi koji imaju problema s reumatizmom ili drugim problemima s kostima, bilo bi dobro da potraže savjete specijalista. Znači, pripazite dobro na leđa i ne izlažite ih nepotrebnim i prekomjernim naporima.

Također vam se preporučuje da hrana bude izbalansirana i bogata željezom i vitaminima. Pošto volite začinjenu hranu i tu trebate napraviti potrebne korekcije. U vašu hranu uvrstite zelenu salatu, špinat, koprivu, brokulu, mentu i slično.

Zbog prekomjernog posla osjetiti umor i mentalni stres. Zbog posla možete imati i neredovnu ili neadekvatnu prehranu, što može utjecati i na vaše zdravlje. Ako ne budete vodili računa, vaši zdravstveni problemi bi se mogli donekle povećati.

atma.hr – 52
O vama:

Mnogo toga je naglašeno, ljudi i mjesta, karijera i novac. Razna putovanja su u opticaju, bez obzira na to želite li samo pobjeći negdje na par dana ili su u pitanju duga putovanja bilo gdje u svijetu. Snažan fokus je na ljudima, bilo da je u pitanju posao ili veza, prijatelji, susjedstvo i rođaci.

Prihodi i trošenja – ove dvije riječi dobro zapamtite i držite u mislima, jer možete vidjeti rast vaših prihoda, ali isto tako i još veću potrošnju. Zato dobro pazite što radite, jer mogli bi se pojaviti neočekivani računi. Zato bi bilo mudro s vaše strane da štedite novac. Poslije toga imat ćete bolji osjećaj za jeftinije stvari, što ne znači da ih morate i kupiti bez obzira koliko budete raspoloženi za to.

Pogledajte malo oko sebe i ako vidite nered ili neke stvari i odjeću koju već dugo niste koristili, sada je vrijeme da sve dovedete u red. Možete i profitirati od prodaje stvari koje vam više nisu potrebne. Šansa vam je tu i možete biti ugodno iznenađeni koliko možete zaraditi od nepotrebnih stvari. Imat ćete više kontakata s vašim susjedima, braćama i sestrama, kao i ostalim rođacima, a čak ćete i neke vikend izlete provoditi s njima. Sve u svemu, veza s ovim osobama bit će vrlo zadovoljavajuća.

FENG SHUI GIF

Možda ćete imati i iznenadnu želju da se uključite u neki projekt vaše zajednice ili vašeg susjedstva. Ali ipak, trebali bi biti i oprezni ako neka takva aktivnost od vas zahtjeva i neke financijske obaveze i troškove. Jupiter će također povećati vaš interes u sferi učenja i usavršavanja postojećeg znanja. Možete odlučiti da nastavite neko školovanje ili da upišete neki dodatni tečaj ili ćete jednostavno proširiti znanje čitajući razne knjige kod kuće.

Sve ovo može da vam se učini vrlo zabavnim. Ovaj period vam također može vam donijeti užurbaniji dnevni tempo, na koji morate naviknuti. Sastanci, pozivi raznih vrsta, sms-ovi, e-mailovi, kao i društvene mreže mogu vam oduzeti veliki dio vremena ako ne budete dovoljno pažljivi.

Saturnov fokus bit će na vezama u vašem životu, posebno na one s partnerom i osobama koje su vam bliske. Iako Saturn ovdje može ukazivati i na zategnute odnose, to se ne manifestira stalno u tom pravcu. Čvrste veze bit će još više ojačane, a vi možete odlučiti da se distancirate od onih veza koje vas više ne zanimaju. Saturn je planet lekcija, učenja i karme i zato budite na oprezu kad su neke osobe u pitanju.

Ako shvatite da vam se kod njih nešto ne sviđa, onda to može biti svojevrsni putokaz o vašem vlastitom pogledu na vezu. Sve u svemu, Saturn može biti blagoslov za vas, gdje ćete vi naučiti mnogo o sebi promatrajući druge. Imat ćete mogućnost da bolje naučite stvari o vašem budžetu i upravljanju financijama, kao i o investiranju. Ako slučajno imate neki veliki dug, onda je ovo pogodno vrijeme da počnete otplaćivati ono što ste nekome dužni. Ako dug nije velik, bit ćete u mogućnosti i da uštedite nešto, naravno, uz manje trošenje.

atma.hr – 52
Uran bi vas mogao motivirati da vaš život potpuno preokrenete u ovom periodu. Tijekom sljedećih godina, vi ćete periodično osjećati njegovu prisutnost, a njegov glavni utjecaj kako se bude kretao kroz vaš znak je da vas ohrabri da prihvatite neku osobnu promjenu. To se može odnositi na vanjski izgled, na vaš imidž, na nove ciljeve ili na vašu želju da u životu krenete nekim novim pravcem koji će vam pomoći da na najbolji način iskoristite vaše talente.

Također, osjetit ćete nova iskustva i stvari koje vas ranije nisu interesirale. Najbolji način da ispunite vaše nove potrebe za slobodom je da prestanete sebe ograničavati u nekim stvarima, neka vaša energija slobodno izađe iz vas.

Glavni fokus Neptuna je na prijateljstvu i raznim grupama ljudi oko vas. Tijekom godina imali ste prilike da se uvjerite i u dobre i loše strane, kako prijateljstva tako i drugih ljudi. Bili ste sigurno mnogima razočarani i pitali ste se kako ste mogli da toliko pogriješite kada su neki ljudi u pitanju. S druge strane, bilo je i onih koji su vam pomogli u životu i koji su uvijek bili tu kad su vam bili potrebni. Kao i vi njima.

U godinama koje dolaze možda ćete se uključiti u neku lijepu akciju kao volonter ili ćete se starati za neku vam blisku osobu. Međutim, Neptunov glavni utjecaj je da vas ohrabri da sebe sagledate iznutra, da malo zastanete i povučete se iz užurbanog života na koji ste navikli i da stupite u kontakt s vašim unutarnjim bićem.

banner za knjige superprivlacitelj

Bavljenje meditacijom i molitvom može vam dosta pomoći da poboljšate svoje šesto čulo koje će biti prilično aktivno. A ovo se odnosi i na sve stvari koje su bile sakrivene pa zato pazite da se ne upuštate u bilo koje aktivnosti koje bi mogle da naruše vašu reputaciju. Trebate pronaći vašu duhovnu snagu koja će vam ojačati vjeru u vas same i vaše sposobnosti. Budite vjerni sebi, vašoj vjeri i osjećajima.

Ako ste osjetili neke promjene energije oko vas, to može značiti da ste odlučili prihvatiti život na nekoj novoj pozitivnijoj razini. Ovo može značiti duhovno uzdizanje, neka duga putovanja ili usavršavanje znanja. Gledat ćete da živite punim plućima svaki moment.

Zabava, igra, romantika, sve je u igri. Vi imate prirodnu potrebu za promjenama, aktivnosti i disciplinom u mnogim područjima vašeg života. Od vas se u ovom periodu zahtijeva da slijedite svoje snove i da unosite željene promjene u vaš život. Krajnji rezultat za vas bit će uspjeh u poslu i vaše samousavršavanje.

atma.hr – 52
Savjet:

Ne rasipajte svoju energiju uzalud. Trebate se fokusirati na prave stvari. Vama je neophodno da stvarate, jer kroz rad uspostavljate ravnotežu i smanjujete napetost koja može da vas obuzme. Imate veliki radni elan i perfekcionist ste u poslu. Želite sve postignuti na vrijeme, stvoriti nove poslove i proširiti stare. Mnogo vam je stalo do uspjeha na poslu, ali to ne iskazujete javno. Suština je da trebate željeti uspjeh i stvarati za bolju budućnost.

Mudro osmislite svoje poteze, ne iscrpljujte se i ne zahtijevajte mnogo, kako od sebe, tako i od svojih suradnika. Trebate raditi, ali bez opterećenja. Sve ćete poslove uspješno pozavršavati, zato radite bez nepotrebnih napora. Smanjite nervozu, jer vam stres može uzrokovati glavobolje.

Vaš organizam jest jak i brzo se regenerirate, ali nemojte sebi stvarati nepotrebne probleme. Održavajte kontinuirano dobre odnose s vašom okolinom, jer ćete tako nadići sve eventualne sukobe. Prepoznajte prave vrijednosti i odbacite one lažne.

banner za knjige VORTEX

Horoskop mjesec po mjesec:

Ovan srpanj/jul 2022.: Puni ste energije, bacate se na planove i akciju kako bi tu energiju kanalizirali i pretočili u nešto što je opipljivo. Ostatak energije ćete fokusirati na hobije, zabavu i sport.

Ovan kolovoz/avgust 2022.: U ovom mjesecu ćete brati plodove napornog rada u prethodnom mjesecu. Odvojit ćete dosta vremena koje ćete posvetiti vama bliskim i voljenim osobama koje će imati prioritet kod vas. Također, dosta vremena ćete provesti za razne vrste relaksacije.

Ovan rujan/septembar 2022.: Promjene energije do kojih dolazi, sugeriraju vam da ćete unijeti neke promjene u vašu svakodnevicu, možda promjene radnih navika ili slično. Imate velike šanse da napravite priličan pomak u vašoj karijeri.

atma.hr – 52
Ovan listopad/oktobar 2022: Ovo je mjesec u kojem će vam vaš rad i trud donijeti izuzetne rezultate. Bit će to razlog pokazivanja čistih osjećaja. Također, moguće su neke promjene kod vas samih, ali i u vašem domu, uspostavit ćete tradicionalne vrijednosti.

Ovan studeni/novembar 2022.: Ovo je mjesec kada ćete ubrati plodove vašeg napornog rada prethodnih mjeseci, pogotovo oni koji se bave studiranjem i kada ćete imati velike mogućnosti za zaradu. Nemojte propustiti prilike koje vam život donosi na put.

Ovan prosinac/decembar 2022.: Ovo je mjesec kada će vaša snaga, mentalna i duhovna energija, kao i motivacija doći do punog izražaja. Imat ćete brze reakcije kojima ćete rješavati najznačajnija životna pitanja. Imate i izrazitu mogućnost putovanja.

conopljanews.net