Foto: pixabay.com

Ovnovi, bit ćete blagoslovljeni pozitivnom kozmičkom energijom kada su u pitanju ljubavi i odnosi s partnerom. Vaše misli i vibracije koje širite oko sebe će biti pozitivne i visoke. U cjelini, vaše mentalne, fizičke i emocionalne mogućnosti bit će na zavidnoj razini. Otkrijte u tekstu što vam zvijezde “pripremaju” do kraja godine na polju ljubavi, karijere, zdravlja, kao i korisne savjete astrologa što je dobro raditi, a što izbjegavati.

atma.hr – 78
Strastveni, raspaljeni i vatreni. Nisu posebno taktični. Ljubavni osjećaji i porivi – vrlo snažni. Ovnovi su entuzijasti u ljubavi, kada se zaljube, partner za njih predstavlja centar svijeta.

Vidljivo je da se neki od vaših dugogodišnjih ciljeva i ambicija mogu ostvariti. Osim toga, bit ćete blagoslovljeni pozitivnom kozmičkom energijom kada su u pitanju ljubavi i odnosi s partnerom. Vaše misli i vibracije koje širite oko sebe će sigurno biti pozitivne. U cjelini, vaše mentalne, fizičke i emocionalne mogućnosti bit će na visokoj razini.

Kada su financije u pitanju, neke financijske situacije će kontrolirati vaš život i trebali biste biti spremni za nekoliko iznenađenja na ovom polju. Jako je neophodno da upravljate kako treba vašim troškovima i da živite u skladu s vašim prihodima. Ako se ne budete pridržavali ovoga, možete napraviti nered u svom životu. Ovnovi će se suočavati s mnogim odlukama. Izbori i rješenja za koje se odlučite, iako će biti pod utjecajem planeta, na kraju će biti na vama.

Kada je u pitanju vaše društvo, ako želite uvećati svoj krug socijalnih kontakata, pružit će vam se mnogo prilika za to. Ovnovi koji su slobodni moći će stupiti u vezu koja obećava dobar ishod. Mogu oživjeti neka stara prijateljstva i veze, što može pomoći i vašim financijama.

Pluton, Neptun i Jupiter imaju najveći planetarni utjecaj. Zvijezde kažu da ćete se osjećati kreativnije, brižnije i energičnije. Dakle, uz sve ove promjene u vašem životu, ipak morate biti sigurni da uvijek dobro razmislite prije nego što napravite neku promjenu u svom životu. Planete su tu da vas vode, ali svi vaši izbori na kraju ovise o vama. Zato se od vas traži posebna pažnja i razmišljanje o svemu.

Jupiterov utjecaj će također utjecati na vaš obiteljski život. Ovo može učiniti da se osjećate više razigranim, što može pozitivno utjecati na odnose koje imate s djecom ili s ostalim mlađim članovima obitelji i rođacima. Međutim, to ne znači nužno da je pravo vrijeme za to da imate više djece. Ako već imate djecu, jednostavno pokušajte da provodite više vremena s njima.

Učinite sve što možete za svoje članove obitelji. Bolje je da za vašu obitelj učinite više manjih sitnica nego jednu veliku stvar. Sigurno će vam biti zahvalni za sve što možete učiniti da biste im pomogli.

atma.hr – 52
Horoskop za RETROGRADNI MERKUR 27.09.2021. (Vaga) – 18.10.2021. (Vaga)

Riječ retrogradan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci s našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi se moglo usporedi ti kao kad pretječete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osjećati kao da potresa čitav vaš svijet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas prisiljava da stvari ponovo pregledamo i ponovo provjerimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vrijeme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osjećaj da bismo trebali usporiti i preštimati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlja, do posla.

Znati što treba raditi i očekivati prije vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo s neizbježnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigurno se pitate kako i što napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Usprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi s retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak svijeta. Možda će vam biti neugodno da rješavate probleme skoro tri mjeseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbjegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.

Idite polako kroz ovaj period i sve provjeravajte. Ovdje ćemo vam dati kratke crtice što treba a što ne trebate raditi u periodu retrogradnom Merkura.

atma.hr – 78
ŠTO  RADITI:

Razmislite o svakom dostupnom rješenju problema s kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju biti ono pravo.

Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati izaći izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rješenje.

Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rješenje, veća je vjerojatnost da će ono uspjeti.

Budite u toku s kašnjenjima i otkazivanjima tijekom putovanja.

Pripazite na svoj automobil. Provjerite lampice upozorenja, zakažite servis.

Napravite rezervne kopije podataka na računalu i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.

Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vrijeme da se pozabavite tim i jednom zauvijek pokušate to riješiti.

NEMOJTE RADITI:

Ne gledajte vijesti ili nasilne TV emisije prije spavanja i sve ono što vas može uznemiriti.

Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu prije spavanja.

Ne planirajte razne ekstravagancije s jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.

Ne pijte kavu i bilo što s kofeinom što vam može otežati da zaspite.

Nikako ne padajte pod utjecaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbjeći.

Nemojte se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomogne riješiti problem. Ne možete sve sami!

atma.hr – 52
Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi napuhavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.

Ne planirajte neke velike prezentacije, ne izrađujte neke važne dokumente. Ako već ne možete izbjeći ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.

Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.

Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminirate velike greške.

Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbjegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu donijeti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tijekom retrogradnog Merkura razina stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po cijelu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo dogoditi i zašto ili što će se sutra ili za mjesec dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrćenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rastreseni, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, otjerajte strah i smirite se.

atma.hr – 78
Nekoliko korisnih savjeta kako održavati svoj um i tijelo u vrhunskoj formi:

Obavezno uključite alarm prije spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gdje trebate. Tada morate žuriti, a žurba vam može donijeti nevolju.

Slušajte tihu glazbu, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmjeh na lice.

Planirajte se malo ‘otkačiti’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vrijeme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računalo i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.

Prakticirajte vježbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primjer: udahnite zrak 4 sekunde, a izdahnite zrak 8 sekundi, ali polako.

ZDRAVLJE

Period će za Ovnove biti godina dobrog zdravlja i veselog raspoloženja. Međutim, držite na oku manje tegobe koje se budu pojavljivale i budite umjereni prema vašim prehrambenim navikama i vježbanju. Mars bi mogao dovesti do povremenih zdravstvenih problema kojima bi se trebali odmah posvetiti. Nemojte biti nesmotreni i opušteni kada je u pitanju vaše zdravlje u ovom periodu.

Nemojte se naprezati ni psihički ni fizički. Držite se sporta i rekreacije, ali nemojte se previše naprezati i ići preko vaših mogućnosti. Periodično opuštanje i odmor su vam krajnje neophodni. Vi ste poznati po tome da volite pretjerano raditi, ali sad nije vrijeme za to.

Trebate razviti dobar imunitet. Obratite pažnju na prirodne biljne preparate, a manje pribjegavajte kemijskim lijekovima. Trebalo bi napraviti ravnotežu između posla, odmora i zabave.

Neptun u Ribama potiče ljude da sebe gledaju introspektivno, to jest da promatrate i analizirate samog sebe. Sada je posebno važno voditi računa o svom mentalnom zdravlju. Razmislite o ulaganju u svoje mentalno zdravlje tako što ćete pokušati prakticirati meditaciju ili jogu. Sve ovo može pomoći da smanjite razinu stresa, što može utjecati i na poboljšanje drugih aspekata vašeg zdravlja.

atma.hr – 52
Planetarni utjecaji

Saturn će biti u znaku Škorpiona sve do 24.12., a također i u 8. kući.

Kad god je Saturn u vašoj 8. kući, to znači da je vrijeme za promjene. To je pravo vrijeme da se riješite loših navika i da prihvatite nove i zdravije navike koje će vam pomoći u poboljšavanju vašeg života. Također, ovo bi moglo značiti i napuštanje vašeg sadašnjeg posla i dobivanje novog, zatim ostavljanje partnera i nalaženje novog kao i prekidanje loših prijateljstava. Ovaj period je također odlično vrijeme za samoispitivanje i fokusiranje na vašu duhovnost. Potražite pomoć viših duhovnih sila da biste pronašli odgovore koje tražite u životu.

Također, Pluton u Jarcu doprinosi vašem unutrašnjem nagonu da promijenite vaš život. Možda se osjećati kao da postoji neka borba za moći u raznim područjima vašeg života, uključujući tu i vašu karijeru, vaše romantične i obiteljske veze. Preuzmite inicijativu da biste napravili ispravne promjene u vašem životu i da biste tako bili na pravom putu. Ovo će ponekad biti teško, ali sve će utjecati na to na kraju bude bolje za vas.

banner za knjige BIOLOGIJA VJEROVANJA

Kako je Merkur 02.09. ušao u Vagu, to može povećati vaše samopouzdanje ali i pojačati vaš temperament. Ovo je još jedan period koji vam pruža mogućnosti i pobjede. Od mjeseca listopada/oktobra, kada se Venera bude preselila u znak Strijelca, doživjet ćete veliki uspjeh u svemu što radite, čak i kao neki vid osobne borbe. Zahvaljujući Merkuru u Djevici, ovo može biti divan period za one koji su slobodni jer ćete možda nekoga zaista upoznati, možda nekoga tko vam može promijeniti život.

Što se tiče vašeg bračnog i obiteljskog života, period će vam donijeti izuzetan uspjeh. Vaša želja za slobodom će se povećati i možda nećete željeti vezivati se za dosadan rutinski život. Međutim, bit će i takvih dana u kojima bi određeni emocionalni problemi mogli malo zakomplicirati stvari. Dakle, ne dozvolite da ove situacije stvore bilo kakvu distancu između vas i vaših voljenih.

Također će biti faza u kojima možete očekivati neke promjene u vašem obiteljskom životu. Prije nego što donesete bilo kakvu odluku o promjeni, vi trebate razgovarati sa svojim voljenima i vidjeti hoće li oni moći tome se prilagoditi. Što se tiče vaših veza, održavat ćete dobar odnos s prijateljima. Oni će vas inspirirati i oduševiti. Bit ćete ispunjeni pozitivnom energijom u većini dana.

atma.hr – 78
Vaš um će biti vrlo oštar i samim tim vaša energija će biti potrošena na pravi način. Međutim, bit će i nekih dana kada ćete se osjećati ne baš kako želite, ali, vaše misli i vibracije će sigurno biti pozitivne. U takvim danima, trebate pokušati ostati mirni i staloženi dok se bavite rješavanjem eventualnih problema. Sve u svemu, vaša mentalna, fizička i emocionalna razina ostat će visoka.

Ovaj period će se pokazati prilično lak za Ovnove, međutim od vas se traži da ostanete strpljivi i da se klonite impulzivnih reakcija ako naiđete na neki neuspjeh. Strpljenje bi bila ključna riječ za vas. Od Ovnova se traži da bolje razumiju svoje bližnje i ponašaju se u skladu s tim. Budite ljubazni i nježni i pružite vašim voljenima pažnju koju žele.

HOROSKOP MJESEC PO MJESEC

Ovan 09.2021: Rujan/septembar je mjesec kad možete isprobavati neke nove stvari. Ovo je sjajno vrijeme da se oslobodite vaše udobnosti i da upoznate nove ljude i prepustite se novim iskustvima. Svjesni ste da bez permanentnog obrazovanja nema napretka, a vaš energetski naboj i uobičajena ambicija vam ne daju mira. Odluka koju ćete povodom toga donijeti bit će vam višestruko korisna.

Ovan 10.2021: Listopad/oktobar treba biti mjesec koji će vam donijeti sreću u financijama, ali zato možda ne tako dobru u ljubavi. Kako se budete ponašali u ovim područjima, to će odrediti vašu sudbinu. Ako poslušate savjet jednog prijatelja, zaradit ćete pristojnu sumu novaca. Poslije toga može slijediti čitav niz malih, ali uspješnih poslovnih poduhvata koji će vam pomoći u financijskoj stabilnosti.

banner za knjige putovanje dusa

Ovan 11.2021: Studeni/novembar vam sa sobom donosi obnovljeni osjećaj kreativnosti i potrebu da sebe dokazujete drugima. Preuzmite više projekata na poslu ili provedite više vremena radeći na nekom kreativnom hobiju kod kuće. U obiteljskom životu počet će duži period mira, skladnosti i topline. Ovnovi koji su u braku imat će dosta prilike da se iskažu kao privrženi i odani partneri.

Ovan 12.2021: Prosinac/decembar godinu završava sa sretnim prizvukom. Tijekom ovog mjeseca suočit ćete se s nekolicinom važnih odluka koje trebate donijeti. Možda će vam se do kraja mjeseca ukazati potreba da odete na duži službeni put, možda čak i u inozemstvo. Taj put može biti i nagrada za vaš trud.

conopljanews.net