Foto: pixabay.com

Ekstremno kretanje planeta kroz znakove u 2021. godini donijet će i jedno i drugo – i komplikacije i razne mogućnosti. Promjena je neizbježna. Iako promjena nije po mjeri jednog Raka, morat ćete se prilagoditi. Ako u tome uspijete, ova godina vam može biti predivna. Otkrijte detaljne prognoze za 2021. na polju ljubavi, karijere, zdravlja, savjete što raditi, a što izbjegavati te prognoze za svaki mjesec u 2021.!

atma.hr – 78
Senzitivni i s obrambenim stavom u emotivnom životu… Pod utjecajem svog vladara, Mjeseca, Rakovi su osjetljivi, romantični i intuitivni. Ta intuitivnost i osjetljivost ih vodi kroz život pomažući im pri procjeni raznih situacija i ljudi.

Rak ne poduzima ništa ako se prethodno nije uvjerio u sigurnost pothvata i sagledao eventualne posljedice. Na neki način on je stalno zaokupljen svojom egzistencijom. Vrlo poštuje dom, obitelj i svoje bližnje, trudeći se da sebi i njima osigura stabilan život.

GENERALNO

Tijekom godine ćete vidjeti napredak u svim područjima vašeg života. Nemojte se držati nekih svojih starih tvrdokornih navika koje su kočile vaš napredak u životu. Više vremena posvetite sebi, prije nego da se brinete o drugima, čemu ste skloni. Već ste dovoljno toga učinili za druge, sad ste vi na redu, jer vam se osmjehuju nebrojene mogućnosti. Izbjegavajte ishitrene odluke, bilo da je riječ o rješavanju financijskih ili zdravstvenih problema.

Ova godina može započeti sporim ritmom i može biti malo izazovna za Rakove. Možete malo teže ‘ploviti’ dok je tranzit Saturna u Jarcu, ali poznato je da Saturn nagrađuje svaki naporan rad. U 2021. godini dosta vremena ćete trošiti na druženje i uspostavljanje novih kontakata novih kontakata. Ovo će pomoći da izgradite svoju budućnost nakon donošenja važnih odluka uz pomoć vaših novih prijatelja. U nekim slučajevima možete steći vrlo bliske prijatelje i to prijateljstvo može trajati cio život.

atma.hr – 39

Utjecaj Jupitera vidjet će se u vašim ambicijama i uspjehu u životu. Mars i Venera će vas učiniti romantičnim i senzualnim u vašim vezama tijekom  ove godine. Mars će se također pobrinuti za vaše zdravlje i vitalnost. Ne dozvolite da neke vanjske snage utječu na vas ako želite uspjeti ove godine. Morate biti vrijedni i fokusirani. Sve ovo može biti malo stresno i fizički iscrpljujuće ali na kraju će se isplatiti.

Bit ćete blagoslovljeni Marsom u Vagi od početka godine do kraja srpnja/jula. To će vas potaknuti da više vremena provodite kod kuće s članovima obitelji i da radite na kućnim poslovima.  Ove godine ćete se vjerojatno suočiti s nekim promjenama u vašem društvenom životu zbog utjecaja različitih planeta, uključujući tu i Plutona.

Pluton je u znaku Jarca od 2008. godine i ostat će još neko vrijeme u ovom znaku. Ovo vas stalno gura da obnovite neke stare veze. To se može ticati i posla i ljubavnih veza, kako onih romantičnih tako i onih čisto platonskih.

Ekstremno kretanje planeta kroz znakove u 2021. godini donijet će i jedno i drugo – i komplikacije i razne mogućnosti. Promjena je neizbježna. Iako promjena nije po mjeri jednog Raka, morat ćete se prilagoditi. Ako u tome uspijete, ova godina vam može biti predivna.

atma.hr – 75
RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

Riječ retrogradan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci s našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi se moglo usporedi ti kao kad pretječete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osjećati kao da potresa čitav vaš svijet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje.

Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas prisiljava da stvari ponovo pregledamo i ponovo provjerimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vrijeme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osjećaj da bismo trebali usporiti i preštimati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlja, do posla.

Znati što treba raditi i očekivati prije vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo s neizbježnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigurno se pitate kako i što napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Usprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi s retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak svijeta. Možda će vam biti neugodno da rješavate probleme skoro tri mjeseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.

atma.hr – 78
Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbjegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.

Idite polako kroz ovaj period i sve provjeravajte. Ovdje ćemo vam dati kratke crtice što treba a što ne trebate raditi u periodu retrogradnom Merkura.

ŠTO  RADITI:

Razmislite o svakom dostupnom rješenju problema s kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju biti ono pravo.

Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati izaći izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rješenje.

Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rješenje, veća je vjerojatnost da će ono uspjeti.

Budite u toku s kašnjenjima i otkazivanjima tijekom putovanja.

Pripazite na svoj automobil. Provjerite lampice upozorenja, zakažite servis.

Napravite rezervne kopije podataka na računalu i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.

Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vrijeme da se pozabavite tim i jednom zauvijek pokušate to riješiti.

atma.hr – 39

NEMOJTE RADITI:

Nikako ne padajte pod utjecaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbjeći.

Nemojte se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomogne riješiti problem. Ne možete sve sami!

Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi napuhavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.

Ne planirajte neke velike prezentacije, ne izrađujte neke važne dokumente. Ako već ne možete izbjeći ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.

Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.

Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminirate velike greške.

Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbjegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu donijeti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tijekom retrogradnog Merkura razina stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po cijelu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo dogoditi i zašto ili što će se sutra ili za mjesec dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrćenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rastreseni, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, otjerajte strah i smirite se. Evo nekoliko korisnih savjeta kako da održavate svoj um i tijelo u vrhunskoj formi tijekom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.

atma.hr – 75
TREBATE NAPRAVITI SLJEDEĆE:

Obavezno uključite alarm prije spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gdje trebate. Tada morate žuriti, a žurba vam može donijeti nevolju.

Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmjeh na lice.

Planirajte se malo ‘otkačiti’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vrijeme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računalo i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.

Prakticirajte vježbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primjer: udahnite zrak 4 sekunde, a izdahnite zrak 8 sekundi, ali polako.

NEMOJTE RADITI:

Ne gledajte vijesti ili nasilne TV emisije prije spavanja i sve ono što vas može uznemiriti.

Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu prije spavanja.

Ne planirajte razne ekstravagancije s jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.

Ne pijte kavu i bilo što s kofeinom što vam može otežati da zaspite.

atma.hr – 78
PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

30.01.2021. (Vodenjak) – 21.02.2021.(Ribe)

29.05.2021. (Blizanci) – 22.06.2021. (Blizanci)

27.09.2021. (Vaga) – 18.10.2021. (Vaga)

ZDRAVLJE

Sve ukazuje da je 2021. godina pravo vrijeme da se usredotočite na svoje duhovno i mentalno zdravlje. Neptun ima veliki utjecaj na vaše mentalno zdravlje ove godine i potiče vas da poboljšate svoju duhovnost. Osigurajte sebi potrebno vrijeme da ponovo otkrijete ono što vam osvjetljava i podiže vaš duh, čak i ako niste nešto posebno religiozni. Obavezno slušajte svoju intuiciju.

Planetarna poravnanja za 2021. godinu obećavaju Rakovima dobro zdravlje i bodrit će ih kroz čitavu godinu. Ne bi trebalo biti većih problema opasnih po vaše zdravlje. Međutim, savjetuje vam se dobar odmor i spavanje kad god to vrijeme dozvoli. Obratite posebnu pažnju na vaš živčani sistem kao i na cirkulaciju. Imat ćete dobar imunitet da izdržite bilo kakve zarazne bolesti. Mars vam daje odlične energetske resurse da ostanete aktivni i živahni.

Vaše fizičko i mentalno zdravlje bit će na visokoj razini u 2021. godini. Uživajte u svim dobrim stvarima u životu i držite se dobrih zdravstvenih navika. Budite oprezni u vezi s tim što jedete i hranite se uravnoteženo.

Također budite aktivni i vani u prirodi kad god je to moguće. Neki Rakovi mogu nekada postati hiperaktivni, ali uglavnom zadržite mirnoću. Ako dođe to toga, poradite na neravnoteži vaših hormona. Odlično je vrijeme da se oslobodite cigareta i pića, onoga što već neko vrijeme narušava vaše zdravlje.

atma.hr – 39

O VAMA OVE GODINE

Planet Jupiter će biti u znaku Riba u periodu između sredine svibnja/maja i kraja srpnja/jula i tijekom tog perioda vjerojatno ćete biti inspirirani da isprobate neke nove stvari, da naučite koliko god možete i da putujete na neka nova mjesta gdje još niste bili. Iskoristite ovu priliku koja vam se pruža, jer tko zna kad će se opet pojaviti.

Ove 2021. godine budite spremni za velike promjene u svim područjima vašeg života, a to sve najviše zbog planete Uran. Vjerojatno će se vaše okruženje promijeniti na neki način. To bi moglo biti neko preseljenje ili dobivanje novog posla.

U svakom slučaju, trebat će vam vremena da se prilagodite svim promjenama koje eventualno mogu da uslijede. Obavezno budite pažljivi prema samom sebi tijekom ovog perioda i ako to uspijete ovo će biti uspješna godina za vaš napredak. Ako to niste u stanju učiniti, onda ćete biti pod stresom, čak i tijekom retrogradnog Merkura.

Pripadnici Raka su skloni prekomjernosti i na početku 2021. godine morat ćete obuzdati svoju želju da se prepustite pretjerivanju raznih vrsta. Početak godine s planskim režimom vježbanja može vam pomoći i učiniti dobro. Možda ćete se osjećati pomalo mutno na početku godine i bit ćete zbunjeni jer ćete se pitati kako da nastavite dalje. Savjet je da nađete malo vremena da se sve slegne i da se fokusirate na ono što trebate učiniti da bi sve bilo kako treba.

Na polju romantike ćete možda morati riješiti nesuglasice i nesporazume prije nego što oni prerastu u nešto veće. Trebat ćete se osloniti na neke ljude u vašem životu koji će vam donijeti potrebnu pozitivnost. Možda će vam biti teško da ih pronađete na početku godine, ali ne odustajte. Na polju financija, ovo je vrlo dobro vrijeme za napredak i 17.03. kada planet Venera dolazi u znak Riba, vama može krenuti na poslu.

atma.hr – 75
Ovaj trend se nastavlja i u mjesecu travnju/aprilu, kada uspijeva vaš poslovni i financijski život. S Merkurom u znaku Ovna možda ćete i nešto eksperimentirati na radnom mjestu, a on će omogućiti vašim inovacijama da stvari završite kao nikad do sada. Jednostavno vjerujte svojim osjećajima.

Od početka svibnja/maja pa nadalje, možda ćete početi razmišljati o otvaranju vlastitog poduzeća, jer ćete zbog Venere u Biku imati potrebu za većom nezavisnošću, kao i potrebe za širenjem i boljim životom. Ovo je također odličan period za ljubav kada će vaše mirno i staloženo držanje privući veliki broj ljudi ka vama. Iako je ovo sretan period za vas, moguća su povremena neraspoloženja, a to sve zbog same prirode vašeg znaka kojim vlada Mjesec.

Mjesec lipanj/jun je vrijeme za putovanja a može vam donijeti i brak. Ovo je vrlo harmoničan period, mada su moguća neka nezadovoljstva po pitanju novca, jer možete previše trošiti. Ovo se može prenijeti i u mjesec srpanj/jul koji će donijeti neka zanimljiva emocionalna i mentalna previranja.

Sve ovo dolazi od planete Merkur koji 7. srpnja/jula dolazi u znak promjenjivih Blizanaca. Pokušajte surađivati s ovom stranom svoje priroda prije nego da idete protiv nje. Može postojati neka tendencija unutrašnje borbe, ali nema potrebe za tim.  Vi ste po prirodi blaga osoba i morate prepoznati i cijeniti vašu promjenjivu prirodu.

Merkur se useljava u znak Lava 09.08. što može donijeti povećanje profita i skladan i bogat period u kojem ćete uživati u društvu drugih, a vi ćete se osjećati sretno i ispunjeno. Rujan/septembar je za vas odličan mjesec u svim područjima života i možda ćete se osjećati kao da ste na tronu.

atma.hr – 78
Bit će vam teško povjerovati, jer vam stvari mogu izgledati kao da sanjate. Ovo će biti sjajno vrijeme za razmišljanje o tome što stvarno želite da postignete u životu, jer će samo nebo biti granica.

Listopad/oktobar može predstavljati divan period za vaš ljubavni život, iako oni koji su u dugogodišnjoj vezi moraju biti oprezni i da izbjegnu razna prepiranja. Venera koja će biti u Škorpionu može pojačati u vezama i ono što je dobro a i ono što je loše, zato pripazite. Sve u svemu ovo može biti stabilan i udoban period koji ima šanse i za vaš financijski rast.

U studenom/novembru može doći do problema u ljubavnim odnosima, ali sve se može riješiti dobrom komunikacijom među partnerima. Na poslu možete da tražite izvjesne promjene, jer je vaše samopouzdanje kao i razumijevanje vlastitog potencijala na vrlo visokoj razini. Kada Jupiter, planet širenja dođe u znak Vodenjaka 02.11., ovo može biti vrijeme kada ćete istraživati neke druge opcije koje su vam na raspolaganju.

U mjesecu prosincu/decembru ćete uživati u sjajnom i korisnom ljubavnom životu i velikoj financijskoj dobiti. Možda ćete razmišljati o tome što želite dalje raditi, ali to vam može samo unijeti zabunu. Zato se prepustite životu.

Ove godine mogu vam se na teret staviti mnoge promjene. Ovo neće biti vrijeme  za bilo kakvu pogrešnu procjenu i trebali bi vjerovati ljudima koji su oko vas. Napustite malo vašu sigurnu zonu udobnosti, radite naporno i uložite sve svoje snage da biste ostvarili uspjeh u vašim pothvatima. Vrijeme je dobro za druženje s ljudima, odbacite svaki pesimizam, budite jaki i dostojanstveni.

atma.hr – 39

HOROSKOP MJESEC PO MJESEC

Rak 01. 2021: Siječanj/januar je mjesec kada Sunce u Jarcu blagosilja vaše veze u svakom djelu vašeg života. Ovo je sjajno vrijeme da poboljšate kako vaše platonske tako i poslovne veze. Ako ste pretjerivali sjedeći za prazničkom trpezom, obratite pažnju na želudac, jer je on slaba strana većine Rakova, a to vjerojatno i sami znate.

Rak 02. 2021: Veljača/februar će biti izuzetno sretan mjesec za vas. Vjerojatno ćete vidjeti kako jačaju vaše romantične veze. Vaša osjetljiva strana može izbiti na površinu. Prilike s kućnim prihodima znatno će se popraviti, dijelom zahvaljujući vama a djelom i angažiranjem drugih članova obitelji.

Rak 03. 2021: Ožujak/mart vam donosi sanjivu prirodu a sve zbog Sunca u Ribama. Ovo je vrijeme kada treba da radite na svojim projektima i društvenim odnosima svih vrsta. Možda ćete morati da malo preuredite vaše planove kada su financijeu planu da ne biste zapali u nevolje.

Rak 04. 2021: Travanj/april je pravo vrijeme da se usredotočite na svoju karijeru. Krajem mjeseca Mars ulazi u znak Raka. Ovo će vam omogućiti da budete produktivniji nego što ste obično, a i vaše financije će vidjeti napredak ovog mjeseca. Pazite se flerta koji zna biti vaša omiljena zabava, premda samo i riječima, ali ni u čemu ne treba da se pretjeruje, ali vi očigledno nećete biti dovoljno obazrivi.

Rak 05. 2021: Svibanj/maj vas ohrabruje da se fokusirate na svoju karijeru ako želite vidjeti uspeh. Međutim, pokušajte održati ravnotežu sa svojim društvenim životom da vaše veze ne bi trpjele. Moguće da ćete ovog mjeseca putovati nekoliko puta i to iz poslovnih razloga. Godit će vam zbog novih doživljaja i razbijanja monotonije.

atma.hr – 75
Rak 06. 2021: Lipanj/jun je vrijeme kada Venera početkom mjeseca ulazi u znak Raka, što će biti savršeno vrijeme da poradite na vašem ljubavnom životu. Mars će također dati dodatnu snagu vašem ljubavnom životu, a na vama je da se pobrinete za sve ostalo. Možda ćete se nekome odužiti za neki stari dug na koji ste skoro zaboravili, mada vi niste od onih koji zaboravljaju učinjeno dobro.

Rak 07. 2021: Srpanj/jul je mjesec kada se fokusirate na vaše financije. Sve bi vam trebalo biti lako, jer će Merkur biti u vašem znaku otprilike do polovine mjeseca. Pred kraj mjeseca, Jupiter koji dolazi u znak Riba, potiče vas da trošite novac na svoje hobije. Neke nagle i lijepe promjene odrazit će se na vas, naročito u toplim ljetnim noćima.

Rak 08. 2021: U kolovozu/avgustu ćete imati ponovo onaj osjećaj odlučnosti da ostvarite svoje zacrtane ciljeve. Osjetit ćete se fokusiranijim na poslu, bit ćete suosjećajni i strastveni u vašim romantičnim vezama. Biće tu i malo nervoze, kao da osjećate malu krivnju što dugo niste radili kako treba.

Rak 09. 2021: Rujan/septembar je vrijeme za eventualno reguliranje vašeg godišnjeg plana, ako je potrebno. Možete pitati za savjet vaše najmilije, a i ovo je vrijeme kada trebate provoditi više vremena s obitelji. Također, na nekom kraćem putu možda ćete uspjeti nabaviti neku stvar za kojom ste dugo tragali, a koja je potrebna za obavljanje vašeg hobija.

Rak 10. 2021: Listopad/oktobar je mjesec kada vam je na vidiku blagodat u društvenom životu. Vjerojatno ćete upoznati neke nove ljude. Vidjet ćete i napredak kada su u pitanju vaše financije. Možda ćete sresti nekog starog poznanika kojem ste čak i ime zaboravili.

atma.hr – 78
Rak 11. 2021: Studeni/novembar je mjesec koji vam može donijeti određene sukobe s drugim osobama, što može biti prilično stresno za vas. Kada eventualni problemi prođu, ponovo ćete se osjećati smireno. Osoba koju volite pomoći će vam da se brže vratite u normalu.

Rak 12. 2021: Prosinac/decembar vam donosi nadu za bolje sutra u godini koja je pred vama. Vjerojatno ćete se osjećati posebno ambicioznim, posebno kada je vaša karijera u pitanju. Također, imajte povjerenja u vaše instinkte. Na poslu ste napredovali i stekli ste jasnu predstavu o tome što hoćete od svoje karijere.

conopljanews.net

116 OBILJE

banner za knjige OBILJE