Foto: pixabay.com

Ova godina obećava da će obogatiti vaš fizički i mentalni život. Tranzit Saturna u znaku Jarca učinit će vas hrabrim, a tranzit Jupitera u znak Vodenjaka učinit će da se čvrsto držite svoje odluke. Ljubav će ove godine igrati vrlo važnu ulogu u životu onih koji su u braku. Vaše veze će biti lijepe, nježne i ugodne. Otkrijte detaljne prognoze za 2021. na polju ljubavi, karijere, zdravlja, savjete što raditi, a što izbjegavati te prognoze za svaki mjesec u 2021.!

atma.hr – 78
Snažni i probojni, strastveni, ljubomorni i posesivni … Vatreni i vrlo ljubomorni. Jakih ljubavnih poriva. Sposoban je na najmanji nagovještaj partnerove nevjere sve prekinuti i otići. Škorpioni su pravi ljubavni virtuozi. Jako su posesivni, tako da kad jednom raskinu vezu – partnera i dalje ne ostavljaju na miru. Ne privlače ih osobe koje su zaljubljene u njih, oni tragaju za izazovom i rizikom kako bi njihov trijumf bio što impresivniji.

GENERALNO

Ova godina obećava da će obogatiti vaš fizički i mentalni život. Vaša kreativnost će vam pomoći da uspijete, što se kaže, da pokorite svijet. Iako vi više volite raditi na neki način tajanstveno, iza scene i mrzite biti u centru pažnje, ove godine to se može promijeniti.

Ove godine obratite pažnju na zdravstvena i financijska pitanja, pošto njima treba dati prioritet. Ovo bi također bilo dobro vrijeme za povezivanje s nekim vašim davno zaboravljenim prijateljima. Ako želite imati dobre odnose s drugima, što manje ili nikako se ne miješajte u osjećaje drugih.

Kako će 2021. godina ići naprijed, vjerojatno ćete biti još energičniji i hrabriji i bit ćete u stanju da se držite svojih planova i odluka. Tranzit Saturna u znaku Jarca učinit će vas hrabrim, a tranzit Jupitera u znak Vodenjaka učinit će da se čvrsto držite svoje odluke. Ljubav će ove godine igrati vrlo važnu ulogu u životu onih koji su u braku. Merkur i Venera će vam pomoći da bolje razumijete svog supružnika ako s njim provodite dosta vremena. Vaše veze će biti lijepe, nježne i ugodne za vas oboje.

atma.hr – 39

Ove godine ćete moći izvršavati svoje projekte uz pomoć vaših socijalnih kontakata, a dosta prilika će vam se omogućiti sredinom godine, samo morate biti oprezni oko vaših troškova. Ove godine možete biti vrlo okupirani radom što može prouzrokovati da manje vremena provodite sa svojom obitelji. Trebalo bi svakako da nađete vremena za svoje najmilije i da kada ste s njima ne pričate o poslu i novcu, jer to može izazvati određenu napetost, već uživajte u društvu i zabavi sa svojim voljenima.

Ove 2021. godine planet Pluton u znaku Jarca će pozitivno utjecati na vaš društveni život i moći ćete poboljšati vaše  komunikacijske vještine, a posebno ćete biti dobri u pismenoj  komunikaciji. Škorpioni će se ove godine odlično zabavljati u gotovo svim područjima svog života. Ipak, savjetuje vam se idete polako, korak po korak, da ne žurite, jer strpljenje je ono što trebate njegovati ove godine. Čekaju vas dobre vijesti kako u osobnom tako i u profesionalnom životu.

Kada su u pitanju emocije, budite oprezni. Napravite dobre veze u ljubavi i braku. Pustite svoje srce da govori, budite iskreni i ne skrivajte tajne od vašeg partnera, tada ćete uživati u vašoj vezi. Jupiter će u 2021. godini biti u vašem znaku Škorpiona, tako da ovo može biti vaša godina. Mogu vam se otvoriti mnoga vrata, možete naći nove puteve u vašem životu i vjerujte da možete postići dosta toga u životu. Siječanj/januar može biti jedan od vaših najpovoljnijih mjeseci. Vaša vitalnost i energija mogu biti na visokoj razini i vi možete prionuti na posao da biste ovu godinu napravili odličnom za vas.

Imat ćete stalnu podršku obitelji. Osjetit ćete se vrlo zadovoljnim sami sobom i očekuje vas staloženiji život. Mogu vas očekivati daleka putovanja, moguće od ožujka/marta do srpnja/jula. Kontrolirajte svoje troškove i bavite se svim pitanjima vezanim za vaš novac. Mjeseci do listopada/oktobra mogu vam donijeti priličnu zaradu na poslu, a poslije toga ulaskom Jupitera u znak Škorpiona, toga može biti manje. Sve u svemu, od vas se traži oprez, marljivost i upornost na vašem radnom mjestu.

Možda će vam biti malo teže da se opustite ove godine, a sve zbog vaših užurbanih aktivnosti. Jako je neophodno da se opustite što više možete kao i da redovno vježbate i trenirate, da se pridržavate pravilne prehrane kako bi vam ove godine bilo dobro. Držite glavu visoko i usredotočite se na svoj posao i tako ćete godinu završiti osjećajući se bolje nego na početku godine.

atma.hr – 75
RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

Riječ retrogradan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci s našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi se moglo usporedi ti kao kad pretječete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osjećati kao da potresa čitav vaš svijet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas prisiljava da stvari ponovo pregledamo i ponovo provjerimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vrijeme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osjećaj da bismo trebali usporiti i preštimati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlja, do posla.

Znati što treba raditi i očekivati prije vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo s neizbježnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigurno se pitate kako i što napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Usprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi s retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak svijeta. Možda će vam biti neugodno da rješavate probleme skoro tri mjeseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbjegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.

Idite polako kroz ovaj period i sve provjeravajte. Ovdje ćemo vam dati kratke crtice što treba a što ne trebate raditi u periodu retrogradnom Merkura.

atma.hr – 78
ŠTO  RADITI:

Razmislite o svakom dostupnom rješenju problema s kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju biti ono pravo.

Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati izaći izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rješenje.

Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rješenje, veća je vjerojatnost da će ono uspjeti.

Budite u toku s kašnjenjima i otkazivanjima tijekom putovanja.

Pripazite na svoj automobil. Provjerite lampice upozorenja, zakažite servis.

Napravite rezervne kopije podataka na računalu i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.

Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vrijeme da se pozabavite tim i jednom zauvijek pokušate to riješiti.

atma.hr – 39

NEMOJTE RADITI:

Nikako ne padajte pod utjecaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbjeći.

Nemojte se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomogne riješiti problem. Ne možete sve sami!

Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi napuhavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.

Ne planirajte neke velike prezentacije, ne izrađujte neke važne dokumente. Ako već ne možete izbjeći ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.

Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.

Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminirate velike greške.

Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbjegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu donijeti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tijekom retrogradnog Merkura razina stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po cijelu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo dogoditi i zašto ili što će se sutra ili za mjesec dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrćenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rastreseni, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, otjerajte strah i smirite se. Evo nekoliko korisnih savjeta kako da održavate svoj um i tijelo u vrhunskoj formi tijekom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.

atma.hr – 75
TREBATE NAPRAVITI SLJEDEĆE:

Obavezno uključite alarm prije spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gdje trebate. Tada morate žuriti, a žurba vam može donijeti nevolju.

Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmjeh na lice.

Planirajte se malo ‘otkačiti’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vrijeme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računalo i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.

Prakticirajte vježbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primjer: udahnite zrak 4 sekunde, a izdahnite zrak 8 sekundi, ali polako.

NEMOJTE RADITI:

Ne gledajte vijesti ili nasilne TV emisije prije spavanja i sve ono što vas može uznemiriti.

Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu prije spavanja.

Ne planirajte razne ekstravagancije s jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.

Ne pijte kavu i bilo što s kofeinom što vam može otežati da zaspite.

PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

30.01.2021. (Vodenjak) – 21.02.2021.(Ribe)

29.05.2021. (Blizanci) – 22.06.2021. (Blizanci)

27.09.2021. (Vaga) – 18.10.2021. (Vaga)

atma.hr – 78
ZDRAVLJE

Bez obzira na to što vam se ove godine predviđa dobro zdravlje, ove godina je najbolje da se posebno fokusirate na vaše  zdravstveno stanje, a to uključuje kako vaše fizičko, tako i mentalno zdravlje. Međutim, na vaše mentalno zdravlje ćete morati da obratite više pažnje tijekom retrogradnog Merkura u 2021. godini, jer može biti više događanja koji vas mogu izmoriti i donijeti stres.

Iz tog razloga morate pronaći one stvari koje vam mogu pomoći da se maksimalno opustite i napunite baterija. Saturn će vam pomoći u zdravlju i blagostanju, međutim Mars vam može donijeti trenutke uzbuđenja i adrenalina koji mogu da vas iscrpe. U tom slučaju morate periodično da pravite pauze tokom kojih ćete se osloboditi iscrpljenosti koja vas je snašla. Škorpije koje imaju neke kronične zdravstvene probleme primijetit će poboljšanje ove godine.

O VAMA OVE GODINE

Ove godine planet Mars će kod vas potaknuti neku vrstu samoispitivanja. Ovo je godina u kojoj trebate da prihvatite da nisu uvijek drugi krivi za vaše probleme i vrijeme kada trebate poduzeti odgovornost za sve ono što ćete učiniti ili ste već učinili.

Vi ste ti koji mogu najbolje poboljšati vaš život. Najbolji način da to učinite je da prestanete gledati samo na sebe, već da mnogo toga učinite da pomognete i drugima. Od početka godine do početka studenog/novembra planet Jupiter će biti u znaku Škorpiona. Ovo će kod vas potaknuti želju za putovanjima i komunikaciju s drugim ljudima. Ako planirate odmor, bilo koje vrijeme prije studenog/novembra 2021. je sjajno vrijeme za to. Ako ćete putovati, najbolje je da krenete negdje gdje nikada ranije niste bili. Ovo će vam pružiti neprocjenjivo novo iskustvo i zadovoljstvo.

Kako 2021. godina bude išla naprijed, tako ćete i vi napredovati, bit ćete energičniji, hrabriji i pridržavat ćete se svih planova koje ste donijeli na početku godine. Štoviše, tranzit Saturna u znak Jarca učinit će vas hrabrim, a tranzit Jupitera u znak Vodenjaka učinit će da se čvrsto vaših odluka. Godina može biti prilično progresivna za vas ako budete odlučni da postignete sve ono što ste jasno zacrtali u svojim planovima.

atma.hr – 39

Pored svega toga, velike su šanse da ćete dobiti mnogo dobrih prilika za uvećanje vaših financija. Iako zarada može biti umjerena, izvori novca mogu biti stabilni i mogu dati dugoročne prinose.

Ova godina će vjerojatno biti povoljna za vas u pogledu ljubavi i veze. Ako ste već u vezi, tranziti Saturna i Jupitera donijet će stabilnost vašoj vezi. Bit ćete zadovoljni vezom u kojoj ćete vi biti vodeća figura i koja će vam osigurati neku vrstu socijalnog statusa. Ako ste sami, ove godine možda nećete naći partnera kakvog zamišljate za dobar život. Ipak, ne gubite nadu pošto će vam kraj godine dati mogućnost da provedete neke lijepe trenutke s vama nekom posebnom osobom, a ovo može prerasti u romantičnu vezu u narednim periodima koji slijede.

Drugo dobro područje gdje se možete poboljšati ove godine bit će vaše školovanje i praktično usavršavanje znanja. Saturn i Jupiter mogu vam omogućiti da sve odlično naučite pa čak i natjerati vas da primijenite svoje znanje na praktičan način. Štoviše, Saturn je u dobrom položaju i on će vas natjerati da vježbate ono što ste naučili. Stoga će učenje biti ohrabrujuće i korisno, a 2021. godina  može se pokazati kao divna godina za poboljšanje vaših vještina i znanja.

U ovoj godini velike su šanse za dobivanje mnogih novih mogućnosti za vašu karijeru. Inicijative koje poduzmete mogu biti korisne, a napredak u karijeri ćete naći u mnogim područjima. Ipak, morat ćete unijeti stabilnost u svoju karijeru istražujući nove puteve i mogućnosti za rad i eksperimentiranje s njima. Vaši napori će biti dobri i dugoročno gledano bit će korisni. Jupiter u kući karijere učinit će vas progresivnim i uspješnim.

S dobro postavljenim tranzitom Saturna, ova 2021. godina bit će dobra što se tiče vašeg zdravlja. Vjerojatno ćete uživati u dobroj izdržljivosti i ostati u formi. Tranzit Jupitera u Vodenjaka može vas načiniti prilično sposobnim.

Dalje, godina će biti dobra za stjecanje bogatstva, jer će Jupiter u znaku Vodenjaka naglasiti tu priliku. Vjerojatno ćete biti uspješni u svim slojevima života i gomilanja bogatstva. Međutim, ako pokušavate uzimati neki vid kredita ili zajmova, to vam kasnije može smanjiti vašu sposobnost zarade.

atma.hr – 75
Ova 2021. godina može poboljšati vaše izglede za brak, ako se planirati vjenčati s voljenom osobom i vjerojatno ćete biti sretni u bračnom životu. Savjetuje vam se da imate više razumijevanja u partnera i da izbjegavate svađe. Mars ulazi u sektor vašeg doma i obitelji sredinom svibnja/maja i donosi više vitalnosti u vaš dom i obiteljski život, a retrogradan je u ovom području tijekom kraja lipnja/juna pa do sredine kolovoza/avgusta, kada biste mogli doživjeti neke prepirke i iskusiti poteškoće u slaganju ili možda trebate rješavati neke stare probleme s obitelji.

Venera će biti retrogradna u vašem znaku u mjesecu listopadu/oktobru, a vi možete postati lijeni, nepopustljivi i više usredotočeni na sebe i možete imati poteškoće u kontroliranju drugih ljudi. Možda ćete se morati pozabaviti problemima sa samim sobom. Neptun kontrolira vašu djecu tijekom cijele godine pa ako imate djecu, gledajte da imate više razumijevanja, da budete više empatični prema njima i da uložite više energije u njih.

Sve u svemu, ovo može biti jedna od nezaboravnih godina, jer ćete vjerojatno postići mnoge svoje ciljeve, a sve zahvaljujući vašoj odlučnosti i napornom radu.

HOROSKOP MJESEC PO MJESEC

Škorpion 01. 2021: Siječanj/januar je sjajan mjesec da se usredotočite na vaše komunikacijske vještine, jer će Sunce biti u znaku Jarcu prvih nekoliko tjedana u mjesecu. Ovo je najbolje vrijeme da radite na vašim romantičnim vezama i obiteljskom životu. Neki Škorpioni mogu otići u inozemstvo na duži boravak, a neki mogu promijeniti profesiju ili mjesto stanovanja.

Škorpion 02. 2021: U veljači/februaru će fokus biti na vašem obiteljskom životu. Nekoliko planeta će ići kroz znak Vodenjaka ovog mjeseca, što može donijeti izvjesna previranja. Savjet je da se pokušate pažljivo kretati kroz ove eventualne probleme. Na kraju ćete odahnuti i s obnovljenom energijom krenuti dalje.

Škorpion 03. 2021: U mjesecu ožujku/martu pažnja vam je skrenuta i na ljubavni život i na posao. Možda ćete se osjećati rastrgano između ova dva dijela vašeg života. Pokušajte ih uravnotežiti i tako poboljšati vaše raspoloženje. Ipak, očekuju vas lijepi dani u ljubavi i osoba koja vas voli priredit će vam lijepo iznenađenje.

Škorpion 04. 2021: U travnju/aprilu ćete se baviti nekim rutinskim poslovima. Obitelj će vam donositi smirenje od posla. U drugoj polovini mjeseca, planet Mars u Blizancima dodat će kreativnost vašem ljubavnom životu. U nekoj novonastaloj situaciji trebate se postaviti što bolje možete, a Škorpioni su poznati kao osobe kojima ne manjka upornosti i fleksibilnosti.

atma.hr – 78
Škorpion 05. 2021: Svibanj/maj će biti dinamičan mjesec za vas u kojem će fokus biti na svim dijelovima vašeg društvenog života. Vjerojatno ćete biti oduševljeni prijateljima, brižni s obitelji i strastveniji prema svom partneru. Na pomolu može biti prilika za novu avanturu i samo o vama će ovisiti što će se dogoditi.

Škorpion 06. 2021: Lipanj/jun donosi kombinaciju velikih i malih promjena. Gledajte da u tom slučaju idete korak po korak i obavezno nađite vremena za opuštanje kako biste poboljšali svoje mentalno zdravlje. Možete biti prenapeti zbog prevelikih obaveza iz kojih vam vaša savjesnost ne dozvoljava da se tako lako izvučete. Poštedite sebe i opustite se malo.

Škorpion 07. 2021: U srpnju/julu ćete se prije svega fokusirati na posao. Ovaj mjesec vam može donijeti nove mogućnosti, a vjerojatno i više novca. Ako planirate put na odmor ove godine, planirajte to u drugoj polovini mjeseca. Nakon kratkog predaha nastavit ćete raditi s obnovljenom energijom.

Škorpion 08. 2021: kolovoz/avgust je mjesec kada ćete imati uspjeha i u vašem društvenom životu, a i u karijeri. Na poslu ćete biti produktivniji nego što je to obično slučaj, a produbit će se i vaša prijateljstva.

Škorpion 09. 2021: Rujan/septembar je vrijeme kada treba malo usporiti i odmoriti se. Iskoristite ovo vrijeme da ga provedete više s članovima obitelji. Ako još niste bili na odmoru ove godine, ovo je odlična prilika za to. Možete biti malo ljubomorni, ali to za vas nije ništa novo. Shvatit ćete da ste pretjerali i da vaš partner nije ništa kriv.

Škorpion 10. 2021: U listopadu/oktobru ćete biti preplavljeni s osjećajem samopouzdanja, a vaši  prijatelji i suradnici će to sigurno primijetiti. Sve to vam može pomoći u vašim romantičnim vezama, a čak i u karijeri i financijama. Pošto volite pikantna jela i niste mnogo sistematični kada je u pitanju uredna i redovna prehrana, morate shvatiti da nemate rezervni stomak.

Škorpion 11. 2021: studeni/novembar je mjesec kad treba raskrstiti s bilo kakvim sumnjama vezanim za vaš posao ili vaše prijateljstvo. Ako radite na bilo kojem projektu, sada je pravo vrijeme da ga završite.

Škorpion 12. 2021: Prosinac/decembar završava ovu godinu pozitivno. Vaši romantični odnosi bit će stabilni, a ovo je još jedan sjajan mjesec kada biste trebali pokušati završiti bilo koji projekt koji ste ranije započeli. Pošto ste i jezičavi, čuvajte se da ne kažete nešto zbog čega se kasnije možete kajati.

conopljanews.net

63 PLACEBO

banner placebo