Foto: pixabay.com

Strijelci se ove godine mogu radovati obilju romantike. Planet Jupiter će vam pomoći da budete avanturistički nastrojeni i neobični u vašim aktivnostima ove godine. S druge strane, planet Saturn će vas držati prisebnim i ograničavat će vašu maštu. Otkrijte detaljne prognoze za 2021. na polju ljubavi, karijere, zdravlja, savjete što raditi, a što izbjegavati te prognoze za svaki mjesec u 2021.!

atma.hr – 78
Otvoreni su, avanturisti i ne vole sputavanje … Vatreni, strastveni i iskreni. Za vjernost ne mare jer ni sami nisu vjerni. U vezu nikada ne ulaze sa svim srcem, a zbog površnosti već kod prvog konflikta – bježe. U ljubavi nisu izdržljivi. Oni su veseli, zabavni i znaju napraviti štimung. Spontano pričaju o svojim doživljajima i svaki put oduševljavaju prijatelje vedrinom duha.

GENERALNO

Ova godina bit će odlična da se puno posvetite čitanju, da se bavite istraživačkim radovima kao i svim drugim načinima koji će vam pomoći da steknete mnogo znanja i mudrosti. Vaš smisao za avanturizam ove godine će se podići na jednu višu razinu. Učite od majke prirode da biste se ove godine poboljšali vaše fizičko i mentalno stanje.

Godina 2021. vjerojatno može donijeti mnogo iznenađenja za vas i to za sve starosne strukture, a što će sve razveseliti. Prosperitet, uspjeh i bogatstvo će se vjerojatno manifestirati tijekom godine što će vam se naravno svidjeti i imate sve izglede da budete zadovoljni. Imate šanse da vaše obrazovanje i znanje bude još  impresivnije ove godine, što će vam donijeti osjećaj ispunjenosti.

Strijelci se ove godine mogu radovati obilju romantike. Dobit ćete mnogo prilika da uđete u ljubavne veze i na vama je da ih iskoristite. Vi biste trebali napraviti prvi potez i trebali bi se potruditi da se vaš partner osjeća slobodno u komunikaciji s vama. Planet Jupiter će vam pomoći da budete avanturistički nastrojeni i neobični u vašim aktivnostima ove godine. S druge strane, planet Saturn će vas držati prisebnim i ograničavat će vašu maštu.

atma.hr – 39

Bit ćete u mogućnosti da pravite planove za nove poduhvate uz pomoć neke vama bliske osobe. Zdravlje se može održati dobrim ako budete ulagali napore ka pravilnoj prehrani i redovnim vježbanjem. Ne popuštajte vašoj divljoj mašti i budite djelotvorni u vašem odnosu prema životu.

U ovoj 2021. godini zvijezde vam predviđaju i uspone i padove, ali srećom, više uspona nego padova. Ova relativno mirna godina donosi sreću u vaše financije, karijeru i društveni život. Ipak, za sve je potreban naporan rad. Zvijezde vam mogu pomoći da vas vode ka uspjehu, ali ipak vi sami trebate poduzeti korake da biste tamo stigli.

Ove godine vaš obiteljski život neće biti dosadan. Strijelcima se predviđa da će u vašem obiteljskom životu doći neka neočekivana promjena, vjerojatno na bolje. Bez obzira je li ova promjena dobra ili loša, jedno je sigurno, a to je da vam neće biti dosadno. Međutim, u većini slučajeva vaš obiteljski život, iako neće biti dosadan, treba biti smiren. Kad god se sukobite s vanjskim svetom, vratite se nazad svojoj kući, jer ćete tamo biti s onima koji vas vole, a to sve može poboljšati vaše raspoloženje i cjelokupno mentalno zdravlje.

Ove godine možete postaviti dobre temelje za jednu duboku vezu s nekim do koga vam je stalo. Nejasno je hoće li ova veza imati veze s vašom obitelji, nekom platonskom ljubavi ili romantičnom vezom. Vjerojatno ćete ove godine saznati više stvari o ljudima koje već poznajete, a što znači da će i oni naučiti više o vama. Ako nemate prljavih tajni, ovo može ispasti na dobro.

atma.hr – 75
RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

Riječ retrogradan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci s našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi se moglo usporedi ti kao kad pretječete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osjećati kao da potresa čitav vaš svijet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas prisiljava da stvari ponovo pregledamo i ponovo provjerimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vrijeme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osjećaj da bismo trebali usporiti i preštimati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlja, do posla.

Znati što treba raditi i očekivati prije vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo s neizbježnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigurno se pitate kako i što napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Usprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi s retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak svijeta. Možda će vam biti neugodno da rješavate probleme skoro tri mjeseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbjegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.

Idite polako kroz ovaj period i sve provjeravajte. Ovdje ćemo vam dati kratke crtice što treba a što ne trebate raditi u periodu retrogradnom Merkura.

atma.hr – 78
ŠTO  RADITI:

Razmislite o svakom dostupnom rješenju problema s kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju biti ono pravo.

Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati izaći izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rješenje.

Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rješenje, veća je vjerojatnost da će ono uspjeti.

Budite u toku s kašnjenjima i otkazivanjima tijekom putovanja.

Pripazite na svoj automobil. Provjerite lampice upozorenja, zakažite servis.

Napravite rezervne kopije podataka na računalu i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.

Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vrijeme da se pozabavite tim i jednom zauvijek pokušate to riješiti.

atma.hr – 39

NEMOJTE RADITI:

Nikako ne padajte pod utjecaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbjeći.

Nemojte se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomogne riješiti problem. Ne možete sve sami!

Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi napuhavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.

Ne planirajte neke velike prezentacije, ne izrađujte neke važne dokumente. Ako već ne možete izbjeći ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.

Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.

Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminirate velike greške.

Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbjegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu donijeti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tijekom retrogradnog Merkura razina stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po cijelu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo dogoditi i zašto ili što će se sutra ili za mjesec dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrćenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rastreseni, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, otjerajte strah i smirite se. Evo nekoliko korisnih savjeta kako da održavate svoj um i tijelo u vrhunskoj formi tijekom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.

atma.hr – 75
TREBATE NAPRAVITI SLJEDEĆE:

Obavezno uključite alarm prije spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gdje trebate. Tada morate žuriti, a žurba vam može donijeti nevolju.

Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmjeh na lice.

Planirajte se malo ‘otkačiti’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vrijeme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računalo i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.

Prakticirajte vježbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primjer: udahnite zrak 4 sekunde, a izdahnite zrak 8 sekundi, ali polako.

NEMOJTE RADITI:

Ne gledajte vijesti ili nasilne TV emisije prije spavanja i sve ono što vas može uznemiriti.

Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu prije spavanja.

Ne planirajte razne ekstravagancije s jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.

Ne pijte kavu i bilo što s kofeinom što vam može otežati da zaspite.

atma.hr – 78
PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

30.01.2021. (Vodenjak) – 21.02.2021.(Ribe)

29.05.2021. (Blizanci) – 22.06.2021. (Blizanci)

27.09.2021. (Vaga) – 18.10.2021. (Vaga)

ZDRAVLJE

Za Strijelce, ove godine planete favoriziraju dobro zdravlje i raspoloženje. Ne postoje neki loši efekti uočeni oko vas koji bi se mogli upetljati u vaše opće dobro stanje. Ali to ne znači da se možete opustiti. Trebate se držati pravilne prehrane i redovne vježbe. Bez obzira na sve, ipak obavezno budite pažljivi prema svome zdravlju tijekom 2021. godine pogotovo početkom godine i tijekom retrogradnog Merkura.

U posljednje vrijeme ste možda imali neke loše navike, ali ovu godinu iskoristite da usvojite neke nove zdrave navike. To bi mogao biti prekid pušenja, smanjenje alkoholnog pića, povratak sportu i rekreaciji, više vremena u šetnji prirodom.

Preuzmite na sebe zdravstvene obaveze ove godine. Pazite na broj kalorija, ono što unesete gledajte da i potrošite. Ovo će vam pomoći da ostanete u dobroj formi. Nemojte popustiti vašoj ljubavi prema dobroj, masnoj i začinjenoj hrani. Ovo bi kod vas moglo izazvati neka kronična zdravstvena pitanja u vezi s probavnim sistemom, zato pripazite.

Generalno, razina imuniteta bit će bolja u odnosu na  prethodne godine. Držite se svojih rutinskih poslova, bavite se sportom, idite na neka avanturistička putovanja, čak i ako su kratka, ona će vas opustiti mentalno i fizički.

atma.hr – 39

O VAMA OVE GODINE

Zvijezde kažu da će 2021. godina biti odlično vrijeme da se usredotočite na vaše ciljeve, bez obzira jesu li u pitanju ciljevi povezani s vašim poslom, vašom ljubavnom vezom ili bilo što drugo. Najvjerojatnije ćete najviše napredovati u periodu od 26.01. do 17.03., kada će planet Mars biti u vašem znaku Strijelca.

Planet Jupiter u znaku Škorpiona će vas potaknuti na putovanja u 2021. godini. Najbolje vrijeme za putovanje bit će bilo kada prije mjeseca studenog/novembra. Putovanje u neka nova mjesta može pozitivno utjecati na vaše odnose s drugima i s novim ljudima koje upoznate, kao i s onima koji budu putovali s vama. Ako se u okviru vašeg posla pojave neke mogućnosti za putovanja, nemojte da ih ne iskoristite. Bit će vam od koristi.

Prva četiri mjeseca vjerojatno ćete potrošiti na planiranje vaših budućih aktivnosti. Energija će vam biti na visokoj razini, isto kao i vaš entuzijazam, a u vašem poslu bit ćete vrlo pedantni. Efekti vašeg dobrog planiranja i djelovanja će se vidjeti tijekom preostalih osam mjeseci u 2021. godini.

Ova godina može biti povoljna za širenje vašeg društvenog kruga. Vjerojatno ćete biti spremni za upoznavanje novih ljudi od kojih neki mogu da vam postanu i dobri prijatelji. To vam može koristiti u danima koji dolaze. Ako u prva tri mjeseca naiđete na neku posebnu osobu koja može ugoditi i vašem umu i vašem srcu, velike su šanse da se u startu zaljubite u takvu osobu.

Vjerojatno ćete održati savršenu ravnotežu između posla i obitelji. Posao će vam biti zanimljiv, a vaš naporan rad će direktno utjecati na porast prihoda. Pored toga, sve ovo može vam donijeti bolju poziciju u društvu a i učinit će vas ponosnim na vaša dostignuća u karijeri. Uvjerite se da je vaš poslovni plan savršen i besprijekoran i da ga možete primijeniti tijekom cijele godine. Možete i dobiti neko priznanje za dugogodišnji rad.

atma.hr – 75
Godina će biti naprednija u pogledu zdravlja i vjerojatno ćete biti svjesni značaja pravilne prehrane i redovnog vježbanja. Dobar san će smanjiti mentalni stres i učinit će vas emocionalno stabilnijim i u dobroj formi.

Vaše financije mogu porasti iz različitih izvora. Konjunkcija  Saturna i Jupitera je idealna da vam pomogne da odvojite većinu svog vremena za analizu vaših planova i provjeru njihovih izvodljivosti. Sve ovo završite do mjeseca travnja/aprila da biste postigli najbolje rezultate.

Strijelci koji su dugo u vezi možda budu planirali brak. Ovo je možda godina u kojoj se možete suočiti u vezi s mnogim usponima i padovima, a također i s razlikama u mišljenjima. S tranzitom Jupitera u znak Vodenjaka oko travnja/aprila 2021. godine, postoje šanse za odlaganje vaših planova za brak, kao i šanse za neke glupe razloge koji mogu dovesti do privremenog razdvajanja, samo da biste se kasnije ponovo pomirili. Tijekom ove faze trebali bi ograničiti vašu sujetu da bi se sve završilo na najbolji način.

Većina planeta je povoljna za Strijelce kroz ovu godinu pa ćete se otuda lako kretati na svim frontovima, ali ipak se klonite od preuzimanja neželjenih rizika. Gledajte da održite stabilnost u svom osobnom i profesionalnom životu.

Obratite pažnju na pozitivne trendove oko sebe. Imajte vere u Boga i vjerujte u sebe. Uključite se u neke dobrotvorne akcije koje vam mogu donijeti duševni mir. Odbacite svoje sebične namjere i pogledajte okolo na potrebe drugih.

atma.hr – 78
HOROSKOP MJESEC PO MJESEC

Strijelac 01. 2021: Siječanj/januar započinje godinu sa srećom kako u vašem društvenom životu, tako i kada su vaše financije u pitanju. Ovo je sjajno vrijeme da se usredotočite na svoj rad i da za to budete nagrađeni, kao i da u vaš ljubavni život uložite dodatnu energiju. Osjetit ćete potrebu da se više posvetite jačanju obiteljskih veza.

Strijelac 02. 2021: U veljači/februaru vam je ključna komunikacija i to posebno na vašem radnom mjestu. Ako vam se ukaže prilika za neko putovanje, obavezno je iskoristite. Urođena otmjenost Strijelca omogućuje vam da u kontaktima s okolinom elegantno prebrodite sve nesporazume, svađe, vrijeđanja i prostakluke.

Strijelac 03. 2021: Ožujak/mart je mjesec da se fokusirate na vaše obiteljske odnose, posebno ako se pojave neki problemi. Dobra komunikacija može sve riješiti na najbolji način. Promjene koje predstoje takve su prirode da vama mogu donijeti samo dobitak. Ako ste u radnom odnosu najvjerojatnije vam predstoji unapređenje.

Strijelac 04. 2021: U Travnju/aprilu je fokus na vašem ljubavnom životu. Ako ste slobodni, onda vjerojatno možete sresti nekoga s kim ste duboko povezani. Ako ste već u vezi, vjerojatno će se pojaviti dodatna strast. Imat ćete poticaj i za neka manja preuređenja u kući, jer inače volite udoban dom i znate se okružiti lijepim stvarima koje doprinose dobroj atmosferi obiteljskog života.

Strijelac 05. 2021: U svibnju/maju ste fokusirani i na vaš posao i na vaš romantični život. Oba ova područja bit će stabilna. Dobro pogledajte svoje financijske obaveze i pokušajte učiniti sve da biste izbalansirali svoj budžet. Ako niste zadovoljni svojom vezom ili ako smatrate da je došlo vrijeme da uplovite u neku novu luku, dozvolit ćete sebi i manje i veće nestašluke.

atma.hr – 39

Strijelac 06. 2021: Lipanj/jun je savršeno vrijeme za izlazak iz kuće i putovanje negdje, ukoliko budete u mogućnosti. Ako to ne bude slučaj, pokušajte pronaći neki drugi način da poboljšate svoje raspoloženje. Gledajte da kod prijatelja ne izazovete neku nedoumicu u vezi nekog vašeg stava.

Strijelac 07. 2021: Srpanj/jul je mjesec kada ste usredotočeni na vaše mentalno i fizičko zdravlje. Ovo će biti produktivno vrijeme za učenje i za osobno samoispitivanje. Ako dođe do zategnutih odnosa s partnerom, jednostavno sjedite i vidite gdje ste pogriješili i ako tako postupite odnosi će se lako i jednostavno normalizirati.

Strijelac 08. 2021: U kolovozu/avgustu će veći dio mjeseca proći mirno. Iskoristite ovo vrijeme da se opustite prije nego što stvari ponovo ubrzaju ritam. Pokušajte provesti više vremena sa svojim bliskim prijateljima. Moći ćete sebi dozvoliti više zadovoljstva nego obično, a obiteljski Strijelci će se pozabaviti uređenjem kuće.

Strijelac 09. 2021: Rujan/septembar je mjesec kad možete riješiti neke eventualne obiteljske probleme. Pažljivo vodite računa o svojim financijskim ulaganjima. Potrošite novac samo na ono što vama i vašoj kući treba. U poslu možete napredovati bez mnogo napora.

Strijelac 10. 2021: Listopad/oktobar će biti opuštajući u prvoj polovini mjeseca, ali u drugoj ćete biti zauzeti poslom. Također, rad na nekoj ljubavnoj vezi bit će u fokusu u drugom dijelu mjeseca. Lijepe vijesti iz daleka, od rođaka ili prijatelja, mogu vas prilično usrećiti.

atma.hr – 75
Strijelac 11. 2021: U studenom/novembru vam je omogućeno da malo usporite s radom u prvoj polovini mjeseca. Znate što želite postići i ne biste trebali imati problema da sve učinite da biste to ostvarili.  Mnogo ljubavi i prosperiteta je oko vas, iskoristite sve od toga i uživajte u najljepšim životnim radostima.

Strijelac 12. 2021: Prosinac/decembar godinu završava s vašom priličnom zauzetošću poslom. Ovo je vrijeme da se uhvatite u koštac s vašim poslovnim projektima, ali da ne zaboravite na svoj društveni život. Moguće da vas posluži sreća ne nekom nagradnom natječaju. Možda ste umorni oko sezone praznika, ali vjerojatno ćete biti i sretni.

conopljanews.net

98 TRAŽITE I DANO VAM JE

banner za knjige trazite i dano vam je

1 KOMENTAR