Foto: pixabay.com

Strijelci, očekuje vas stabilan i ujednačen period. Ne predviđaju se velike promjene, nagli životni zaokreti ili drastične promjene u sudbini. Život će teći odmjereno i mirno. U studenom/novembru i prosincu/decembru, horoskop Strijelcima obećava pravu sreću u ljubavi i uspjeh u profesionalnoj aktivnosti. Otkrijte u tekstu što vam zvijezde “pripremaju” do kraja godine na polju ljubavi, karijere, zdravlja, kao i korisne savjete astrologa što je dobro raditi, a što izbjegavati.

atma.hr – 52
Otvoreni su, avanturisti su i ne vole sputavanje… Vatreni, strastveni i iskreni. Za vjernost ne mare, jer ni sami nisu vjerni. U vezu nikada ne ulaze sa svim srcem, a zbog površnosti već kod prvog konflikta – biježe. U ljubavi nisu izdržljivi. Oni su veseli, zabavni i znaju napraviti štimung. Spontano pričaju o svojim doživljajima i svaki put oduševljavaju prijatelje vedrinom duha.

Sredina godine je sjajno vrijeme za strastvene akcije s puno dinamike. Održavajte svoje raspoloženje u ravnoteži ili biste mogli uplašiti budućeg partnera koji ne razumije vaše promjenjive nalete topline i hladnoće. Došlo je do pozitivnog pomaka u energijama koji će vam pomoći da započnete novi život i ove energije će vas pratiti do prosinca/decembra 2022. godine pa će vas sreća pratite u tom periodu.

Ova energija je dio prosperitetnog ciklusa koji će vam vjerojatno donijeti priliku da putujete na velike udaljenosti, imate više kontakata sa stranim ljudima i mjestima, da učite, da podučavate, da povećavate svoje šanse da postanete baka ili djed ili roditelj i generalno vam donosi situacije koje uključuju otvaranje novih životnih puteva koji će vam donijeti sreću i uspjeh.

Međutim, ova energija ima lošu stranu, a to je da možete preuzimati na sebe više nego što možete podnijeti na duži rok, drugim riječima, nemojte preuzimati više nego što možete! Ove energije koje vas okružuju do prve polovine prosinca/decembra snažno sugeriraju snažan razvoj u bilo kojem od gore navedenih područja. Slučajni sastanak ili novi projekt koji započne za to vrijeme vjerojatno će imati mnogo veće rezultate nego što ste u početku očekivali.

Ovaj period će donijeti posebnu korist Strijelcima. Dakle, generalno gledajući vaša karijera će postići dobre rezultate, jer s dobrom vizijom Saturna imate vrlo dobru korist na polju rada, povećavajući tako vaše poštovanje i dostojanstvo. Ovaj put ćete vjerojatno imati željeno preseljenje, imat ćete priliku da odete u inozemstvo preko neke službe za rad. Ovaj period će biti dobar za vaše povjerenje u vaš ekonomski život.

Saturn će vam pomoći u vašem ekonomskom životu, što nekima može donijeti bogatstvo. Vaša potrošnja će ostati ista kao dosad pa možete opušteno donositi sve odluke u vezi novca. Posuđeni novac će vam biti vraćen ili će vaš imovinski problem biti riješen, a vi ćete ostvariti profit.

atma.hr – 52
Kada je u pitanju obrazovanje, dobit ćete podršku nastavnika ili drugih učenika i uspjet ćete u vašim naporima za usavršavanje znanja. Gledajte da vam ništa ne skrene pažnju s obrazovanja, jer može biti i takvih situacija. Obitelj će vam također biti od pomoći.

Obratite pažnju na zdravlje roditelja i gledajte da ga pojačate i da radite na sprječavanju eventualnih bolesti. Ako ste u braku, ovaj period će vam donijeti neke promjene. Trebali biste veću pažnju obratiti na djecu i njihovo obrazovanje. S druge strane, u odnosu na druga područja života, neki od vas će se možda  suočiti s mnogim problemima u ljubavnom životu.

Vaša voljena osoba pridat će manje važnosti vašem govoru i komunikaciji s vama, što može dovesti do sukoba između vas dvoje. U takvoj situaciji, nemojte biti pasivni, već neprestano razgovarajte s partnerom i pokušajte riješiti svaki spor. Iskrenim razgovorom može se mnogo toga postići.

Opći pogled na fizičko zdravlje kaže da će ono biti vrlo dobro. Jupiter će pozitivno utjecati na Strijelce do listopada/oktobra. Tijekom ove faze, možete postići svoje ciljeve bez ikakvih poteškoća. Ostali mjeseci mogu imati loš utjecaj od Saturna. U ovoj fazi morate pokušati biti realni u svakodnevnom životu.

Sve u svemu, ovaj period pokazuje mnoge perspektivne aspekte u vašem životu. Također, možete očekivati prinovu u obitelji. Strijelce očekuje stabilan i ujednačen period. Ne predviđaju se velike promjene, nagli životni zaokreti ili drastične promjene u sudbini. Život će teći odmjereno i mirno, zbog čega će se mnogi predstavnici znaka, iskreno rečeno, dosađivati.

Istovremeno, povremene potrage za avanturom neće biti ovjenčane uspjehom. Avanturističke ideje i grandiozni planovi nevjerojatnije se neće ostvariti. Međutim, nedostatak velikih pobjeda bit će kompenziran, isto tako, nedostatkom velikih gubitaka. Jednom riječju, tijekom cijele godine, Strijelci, neće ništa osvojiti, ali isto tako, neće ništa ni izgubiti. Tek u studenom/novembru i prosincu/decembru, horoskop, Strijelcima obećava pravu sreću u ljubavi i uspjeh u profesionalnoj aktivnosti.

atma.hr – 52
Horoskop za retrogradni Merkur 10.9.2022. (Vaga) – 02. 10.2022.(Djevica)/29.12.2022. (Jarac) – 1.1.2023. (Jarac)

Riječ retrogradan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci s našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi se moglo usporediti kao kad pretječete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedini planet koji ide retrogradno, već svi planeti prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osjećati kao da potresa čitav vaš svijet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebale ići na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas prisiljava da stvari ponovo pregledamo i ponovo provjerimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vrijeme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osjećaj da bismo trebali usporiti i preštimavati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlja, do posla.

Znati što treba raditi i očekivati prije vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo s neizbježnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigurno se pitate kako i što napraviti da Merkur retrogradno radi za vas, a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Usprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi s retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak svijeta. Možda će vam biti neugodno da rješavate probleme skoro tri mjeseca svake godine, ali to je daleko od neizvodivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbjegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi

Idite polako kroz ovaj period i sve provjeravajte. Ovdje ćemo vam dati kratke crtice što treba a što ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

atma.hr – 52
Što raditi:

Razmislite o svakom dostupnom rješenju problema s kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju biti ono pravo.

Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati izaći izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rješenje.

Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rješenje, veća je vjerojatnost da će ono uspjeti.

Budite u toku s kašnjenjima i otkazivanjima tijekom putovanja.

Pripazite na svoj automobil. Provjerite lampice upozorenja, zakažite servis.

Napravite rezervne kopije podataka na računalu i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.

Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vrijeme da se pozabavite tim i jednom zauvijek pokušate da ga riješite.

banner za knjige NUMEROLOGIJA

Nemojte raditi:

Ne gledajte vijesti ili nasilne TV emisije prije spavanja i sve ono što vas može uznemiriti.

Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu prije spavanja.

Ne planirajte razne ekstravagancije s jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.

Ne pijte kavu i bilo što s kofeinom što vam može otežati da zaspite.

Nikako ne padajte pod utjecaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbjeći.

Nemojte se osamiti kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da riješite problem. Ne možete sve sami!

Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi napuhavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.

atma.hr – 52
Ne planirajte neke velike prezentacije i ne izrađujte neke važne dokumente. Ako već ne možete izbjeći ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.

Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.

Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminirate velike greške.

Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbjegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu donijeti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tijekom retrogradnog Merkura razina stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po cijelu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo dogoditi i zašto ili što će se sutra ili za mjeseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrćenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rastreseni, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite.

banner za knjige nulta frekvencija

Nekoliko korisnih savjeta kako održavati svoj um i tijelo u vrhunskoj formi tijekom perioda retrogradnog Merkura:

Obavezno uključite alarm prije spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gdje trebate. Tada morate žuriti, a žurba vam može donijeti nevolju.

Slušajte tihu glazbu, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmjeh na lice.

Planirajte se malo ‘otkačiti’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vrijeme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računalo i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.

Prakticirajte vježbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primjer: udahnite zrak 4 sekunde, a izdahnite zrak 8 sekundi, ali polako.

atma.hr – 52
Zdravlje:

Ovaj period je u globalu povoljan za vaše zdravlje. Osjećat ćete se mnogo bolje pa čak i zdravije. Napori koje ste uložili da poboljšate svoje zdravlje pokazuju svoj efekt. Održavat ćete zdrav način života i imat ćete tendenciju da prestanete s odlaganjem pregleda kod liječnika, bilo da se radi o rutinskim pretragama ili odlasku kod zubara.

Usvojit ćete nove navike u prehrani i kretanju, mnogo bolje i efikasnije za vas i postat ćete optimističniji. Zvijezde vam donose pozitivnu energiju kako biste uspjeli završiti sve što ste planirali, ali isto tako vas i savjetuju da budete oprezni u pogledu prerađenih slatkiša i žitarica, kao i alkohola. Osim ovoga, nema drugih uznemirujućih vijesti po vaše zdravlje.

Obično su Strijelci prilično pažljivi prema svom zdravlju, ali neki od vas mogu manje obraćati pažnju na zdravlje. Razlog za to može biti neki posao koji će vas potpuno okupirati i koji će vaše misli skrenuti od razmišljanja o zdravlju.

Zvijezde vas upozoravaju da je moguća pojava raznih osoba koja će vam nuditi razna sredstva za bolje zdravlje, posebno onih tradicionalne medicine. Budite vrlo obazrivi s njima, jer njima je najbitnije prodati to što vam nude.

Na jesen će Strijelci morati obratiti pažnju na svoje zdravlje, ali na sreću, moguće je izbjeći ozbiljne probleme tako što ćete na vrijeme proći neophodne preglede i analize. Istovremeno, savjetuje vam se da do kraja godine slušate svoje osjećaje, da se više odmarate i da se redovno bavite sportom rekreacijom na svježem zraku.

Dolaskom hladnog vremena, organi sluha i zglobovi će biti ranjivi pa je vrlo važno da se oblačite onako kako zahtijevaju vremenski uvjeti. Osim toga, kako bi se izbjegle povrede, preporučuje se da se ne bavite zimskim aktivnostima koje mogu izazvati povrede.

banner hemp ruksak 1

O vama:

Sada ćete imati priliku da za svoje najmilije organizirate lijep odmor na moru ili na nekom posebno atraktivnom mjestu. Međutim, nakon odmora bit će potrebno zajedno s obitelji započeti neophodne popravke po kući kako bi se poboljšali uvjeti života prije početka hladnog vremena.

Jesen će vam vjerojatno donijeti goste koji će stići izdaleka. Savjetuje vam se da do kraja godine slušate vlastitu intuiciju. Neki predosjećaji će vam pomoći da izgradite odnose s voljenim osobama i sačuvat će vas od nevolja.

Ljeto 2022. godine za Strijelca bit će ispunjeno mnogim ugodnim događajima. Konačno će se pojaviti partneri i istomišljenici, s kojima će se poklapati želje i mogućnosti zajedničkih putovanja i zanimljivih aktivnosti u slobodno vrijeme. Međutim, horoskop savjetuje da se u periodu retrogradnog kretanja Jupitera napuste duga putovanja, naime od 28.07. do 23.11.

Osim toga, za ovaj period se preporučuje da se suzdržite od velikih troškova. Najbolje vrijeme za muškarce Strijelce očekuje se u studenom/novembru i prosincu/decembru 2022. Sve što pokušate i svi vaši poduhvati bit će uspješni.

U ljetnim mjesecima 2022. godine žene ovog znaka će živjeti u mirnom okruženju. Rad, kućni poslovi, briga o djeci i starijim rođacima mogu se savršeno kombinirati s odmorom i zabavom. Na jesen će dame imati želju da eksperimentiraju sa svojim izgledom. Osim toga, javit će se misli o potrebi sprovođenja prilično smjelih i neočekivanih ideja, koje će kao rezultat toga ostati u snovima i planovima zbog nedostatka sredstava i nekih drugih resursa.

Mnogi, od okoline pa do kolega s posla, pokazat će pažnju i simpatiju prema vama. Međutim, neke pripadnice ovog znaka će ovi pokušaji da se osvoji njeno srce samo iritirati, jer se uporni udvarači, s njene strane, neće smatrati odgovarajućim kandidatima.

atma.hr – 52
Savjet:

Savjetuje vam se da sačuvate svoj potencijal za buduće pobjede. Mnogi od vas shvativši da su sposobni za više, doživjet će razočarenje zbog svojih skromnih postignuća do sada. Međutim, okolnosti će se često razvijati na takav način da će prepreke na vašem putu biti nepremostive, usprkos vašem trudu i predanosti.

U ovom slučaju, savjetuje vam se da pozitivno razmišljate i imate skladne odnose s drugima. Osim toga, vrlo je važno s vaše strane da češće primijetite sve napore koje oko vas ulaže vaša voljena osoba. Ovo je vrlo bitno, jer neki od vas, svojom ravnodušnošću guraju partnera od sebe, a od njih očekuju uobičajenu brigu i pažnju. Zato vam se savjetuje da prije nego što postavite bilo kakav zahtjev vašem partneru, obratite pažnju na sebe i svoje greške.

Komunikacija ostaje vrlo bitan aspekt vašeg života, a u ovom periodu nastavlja vam donositi inspiraciju, iako iznenađujuću i nepredvidljivu, kroz riječi, razgovore i poruke. Sve je moguće kada se radi o tome s kim se možete čuti ili kome se možete obratiti. Budite otvoreni i učite iz sastanaka na koje neočekivano naiđete.

FENG SHUI GIF

Snovi, fantazije i sve što je vezano za vaše unutrašnje nade također ostaju u području vašeg svijeta gdje utječu na vaše riječi, gdje dodaju i oduševljenje i izmaglicu u vašu komunikaciju. Stalno dvaput provjeravajte svoje činjenice, posebno pisane. Naučite ostati prizemljeni zadržavajući svoje snove. Slatke i nejasne poruke igrat će ulogu kako se godina bude odmicala. U vaš život dolaze novi ljudi, a neki mogu i otići. Stvaraju se novi početci i dolazi do zatvaranja kruga. Pazite na dramatične preokrete događaja, kao i na nove mogućnosti i na nove veze.

Novac koji dobivate treba racionalno rasporediti i dobro promislite prije svakog ulaganja u nove projekte. Izbjegavajte špekulacije i sumnjive poslove. Ako imate više varijanti, onda se odlučite za onu koja vam pruža siguran i konstantan izvor prihoda. Budite racionalni i određeni kad iznosite svoje stavove. Izbjegavajte ekstremne situacije na vašem radnom mjestu.

Uravnotežite vaš emotivni sistem. Ne morate skretati pažnju na sebe gdje god se pojavite i ne igrajte se s povjerenjem vašeg partnera, već mu pružite zasluženu pažnju. Nemojte biti čangrizavi bez prijeke potrebe. Bavite se sportom i opuštajte se u prirodi i zdravo se hranite. Uklopite se u vašu okolinu, birajte pravilno riječi. Ne zastajkujte i ne osvrćite se za sobom. Pravo je vrijeme da pokažete sve svoje umijeće, talent i znanje. Dočekat ćete svojih pet minuta.

atma.hr – 52
Horoskop mjesec po mjesec:

Strijelac srpanj/jul 2022.: U ovom mjesecu bi bilo dobro da smanjite neke svoje aktivnosti, jer u suprotnom bi moglo doći do nelagodnog psihičkog stanja izazvanog stresom i napetošću. Ne pretjerujte u uživanju, već budite umjereni u svemu.

Strijelac kolovoz/avgust 2022.: Nemate konkretan plan i cilj djelovanja, pokušajte osmisliti buduće poslovne planove. Ovo je pravo vrijeme za jačanje vaših odnosa, što dovodi do intimnijih veza i bračne sreće.

Strijelac rujan/septembar 2022.: Ovaj mjesec može vam donijeti veće financijske troškove i morate biti spremni na to. Rad i energiju uložite u stjecanje pozicije gdje možete samostalno stvarati. Imate dovoljno snage i mogućnosti da ustrajete u svemu.

Strijelac listopad/oktobar 2022.: Ovo je mjesec kada se trebate malo distancirati od posla i dobro se opustiti i odmoriti. Tada ćete neke stvari moći sagledati iz drugih kutova, što će vam stvoriti mogućnost za afirmaciju vaših ideja i nove izvore prihoda.

banner za knjige NOVAC I ZAKON PRIVLACENJA

Strijelac studeni/novembar 2022.: U ovom mjesecu možete financijski uživati u dobrom periodu, ali samo pod uvjetom da strožije trošite novac. Usmjerite se na neke akcije humane prirode i osmislite neke vaše sljedeće velike poteze.

Strijelac prosinac/decembar 2022.: Imate potrebu da budete voljeni i željeni. Uživat ćete u puno zabave, sreće i puno osmjeha. Pronaći ćete svoj unutrašnji mir, a osjećaj slobode će prevladati svuda oko vas.

conopljanews.net