Bikovi, iskoristite energiju 2023. da kanalizirate svoje transformativno putovanje u smjeru po svom izboru. 2023. bit će sjajna godina za pomicanje granica onoga što ste mislili da je moguće i skok u novo. Lavovi, možete se naći u situaciji da želite usporiti i završiti projekte ili situacije koje su vam oduzimale previše vremena. Zapravo, možda čak počnete osjećati da je vrijeme da napravite inventuru kako trošite svoju energiju i čemu više ne želite posvetiti svoje vrijeme. Vaša energija i vrijeme su dragocjeni resursi, stoga budite sigurni da ih koristite mudro!

atma.hr – 52
21. prosinca/decembra pozdravljamo vladavinu Jarca. Ovo je vrijeme za postavljanje dugoročnih ciljeva, popisa, izradu rasporeda i planiranje puta kojim ćemo ići naprijed. Sada možemo naučiti iskoristiti sve svoje prirodne vještine i talente kako bismo dosegli više.

Podvlačimo crtu iza onog što je bilo i zauzimamo nove pozicije. Ovaj period najpovoljniji je za Bikove, Djevice, Škorpione, Ribe i Jarce. Pogledajmo detaljnije što čeka vaš znak Zodijaka.

Ovan

2023. će za vas biti vrlo radna godina! Imate Jupiter, planet ekspanzije, u svom znaku, a kada se to dogodi, čini se da se sva vrata otvaraju! 2023. će biti godina prilike za vas, stoga ostanite otvoreni za sve mogućnosti i pogledajte što će doći. Na duhovnoj razini, možete koristiti Jupiter u svom znaku da proširite svoje energetsko polje. Vizualizirajte svoje energetsko polje ili polje aure kako se širi oko vas, dopirući do povezivanja s cijelim životom. Ova praksa može biti vrlo ljekovita i može vas otvoriti obilju Svemira.

Vaš vladajući planet, Mars, retrogradan je od kraja listopada/oktobra, a to je možda stvorilo stagnaciju ili usporenu energiju u vašem životu. Možda ste samo osjetili potrebu da usporite, odvojite vrijeme i opustite se – sve stvari koje vašem znaku obično nisu lake! Ali sada, u sezoni Jarca, 12.1., Mars će se konačno kretati direktno.

Sve što je bilo usporeno ili se odugovlačilo konačno može dobiti veliki poticaj! Pazite na ono što vas prirodno privlači ili motivira da završite u siječnju/januaru, jer to je način na koji stvarno možete usmjeriti energiju Marsa koja se kreće naprijed. Projekti na kojima ste radili ili na kojima se borite od listopada/oktobra također bi mogli dobiti nešto na snazi.

Mladi Mjesec u znaku Jarca 23.12. donosi snažnu iscjeljujuću energiju. Iako se ova iscjeljujuća energija može koristiti za olakšavanje prirodnog procesa ozdravljenja vašeg tijela, uma i duše, također se radi o poštovanju vaše cjelovitosti. Svi mi imamo rane, ali čak i s našim ranama, čak i s našim uočenim nedostatcima, još uvijek možemo pronaći vlastiti osjećaj cjelovitosti.

Ova iscjeljujuća energija dopire iz Kirona, asteroida poznatog kao ranjeni iscjelitelj. Kiron je vrlo aktivan pod ovim mladim Mjesecom i podsjeća nas da iako smo možda ranjeni, još uvijek možemo pristupiti svojim čarobnim, urođenim darovima i talentima.

atma.hr – 52
Dok završavamo 2022., Merkur će 29.12. biti retrogradan, pridruživši se Marsu. Merkur će ostati retrogradan do 18.1.. Budući da su oba ova planeta retrogradna zajedno, mogli bismo osjetiti prijelaz između 2022. i 2023. malo maglovitim, zbunjujućim ili stagnirajućim.

Iako mnogi ovu prijelaznu točku koriste za postavljanje ciljeva i izradu popisa obaveza, ove godine možda neće biti tako lako. Čini se da nas retrogradni Mars i Merkur zajedno vode da uđemo unutra i razmislimo, umjesto da žurimo naprijed i započinjemo nove stvari. Ovi retrogradni planeti također mogu učiniti da se osjećamo duboko umorni na fizičkoj i mentalnoj razini. Odvojiti vrijeme da smirite ne samo svoje tijelo, već i svoj um bit će dragocjeno tijekom ovog vremena.

Ovo biste mogli osjetiti posebno pojačano pod punim Mjesecom u znaku Raka 6.1.. Oko ovog punog Mjeseca postoji neka pojačana energija zbog koje se možete osjećati posebno osjetljivima ili razdražljivima. Provoditi vrijeme u blizini vode i pronalaženje načina da ohladite svoj sustav s energetskog stajališta može biti lijek!

Nakon što Mars krene direktno 12.1., a Merkur 18.1., stvari će se početi ubrzavati i kozmička energija ponovno će početi teći brzo i u novim smjerovima. Zapamtite, 2023. je godina otvaranja vrata pa budite sigurni da zakucate na mnoga!

Bik

Kako budete ulazili u 2023., bit će vam jasniji vaš put pred vama i ono na što se želite usredotočiti. Možda ćete osjetiti dobrobiti bilo kojeg transformacijskog rada koji se dogodio i biti sigurniji u to gdje se danas nalazite. Ako su se neki važni životni događaji dogodili 2022. godine, mogli biste početi osjećati lakoću. Mladi Mjesec u znaku Jarca 23.12. nosi iscjeljujuću energiju koja vam može podići raspoloženje i natjerati vas da pozitivnije razmišljate o svojim okolnostima. Možda ćete osjetiti želju za putovanjem, posebno na neko mjesto koje djeluje ljekovito i oporavljajuće. Posjet opuštajućem mjestu ili čak odlazak u toplice imat će snažne prednosti pod ovim mladim Mjesecom.

Za to je dijelom zaslužan Kiron, asteroid poznat kao ranjeni iscjelitelj. Vrlo je aktivan pod ovim mladim Mjesecom, podsjećajući nas da možemo biti cjeloviti; možemo voditi ispunjen i lijep život, iako imamo rane koje možda nikada neće zacijeliti. Povežite se s ovom energijom mladog Mjeseca i dopustite ovim umirujućim, iscjeljujućim vibracijama da putuju kamo trebaju.

Kako stižemo do kraja prosinca/decembra, Merkur će postati retrogradan 29., pridruživši se Marsu, koji je također retrogradan. Ova dva planeta zajedno u retrogradnom položaju mogu stvoriti vrlo sporu energiju. Možemo se osjećati mentalno maglovito ili nam jednostavno nedostaje motivacije. Mars će ponovno biti direktan 12.1., a Merkur će ga slijediti 18.1., stoga iskoristite ovaj vremenski okvir za odmor i ne stavljajte si previše pritiska.

atma.hr – 52
Mnogi ljudi vole postavljati ciljeve i namjere za novu godinu, ali ovo je više vrijeme za razmišljanje, vrijeme da usporite i zastanete. Postavljanje ciljeva i brisanje stvari s popisa obaveza bit će puno lakše kako dolazimo do astrološke nove godine, koja pada na proljetni ekvinocij. Pun Mjesec u Raku 6.1. nosi vrlo osjetljivu energiju, koja također može istaknuti gdje trebamo zastati, opustiti se i razmisliti.

Možemo se osjećati zbunjeno oko nečega ili pretjerano emocionalno. Prihvatite ono što vam se pojavi umjesto da to pokušavate potisnuti. Kada dopustimo emocijama da teku, one mogu postati vodič, otkrivajući nam kako možemo zakoračiti u veću harmoniju.

Dok će 2023. nositi više transformativne energije, bližite se kraju putovanja. Iskoristite energiju 2023. da kanalizirate svoje transformativno putovanje u smjeru po svom izboru. Znajte da imate pravo glasa! 2023. bit će sjajna godina za pomicanje granica onoga što ste mislili da je moguće i skok u novo.

Blizanci

Mars je retrogradan u vašem znaku od kraja listopada/oktobra. Mars će krenuti retrogradno 12.1., ali će ostati u Blizancima do ožujka/marta. Mars je vladar muškosti, naših osjećaja motivacije, naših strahova, naših ambicija, naše razine energije, strasti pa čak i naših seksualnih želja. Mars se također smatra Bogom rata i može potaknuti užarene emocije ili neiskorištenu agresiju u nama.

Možda ste već na neki način osjetili kako se ove teme pojavljuju u vašem životu, ali ako niste, vjerojatno ćete to osjetiti dok putujemo kroz sezonu Jarca. Što god da se pojavi, uzmite to kao priliku da se ponovno transformirate na višu razinu svijesti. Mladi Mjesec u znaku Jarca 23.12. naš je posljednji lunarni ciklus za 2022.. Ovaj mladi Mjesec nosi iscjeljujuću energiju, podsjećajući nas da budemo ljubazni prema sebi i da pronađemo svoje stanje cjelovitosti. Možemo imati rane koje nas nikada ne napuštaju, ali to nam ne brani da budemo cjeloviti.

Ovaj mladi Mjesec nas potiče da radikalno prihvatimo sve što jesmo i da volimo sebe onakvima kakvi jesmo danas, umjesto da pokušavamo popraviti ili promijeniti ono što jesmo. Ova energija iscjeljivanja i samoprihvaćanja dolazi od Kirona, asteroida poznatog kao ranjeni iscjelitelj, koji je vrlo aktivan pod ovim mladim Mjesecom.

Kiron također kreće direktno ispod ovog mladog Mjeseca, ostavljajući svoj retrogradni ciklus. Ovdje se događa tema planeta koji kreću direktno i do 23.1. nećemo imati nijedan veliki retrogradni planet! Retrogradna energija uvijek stvara reflektivno stanje koje od nas zahtijeva da se vratimo i sagledamo stvari, tako da sa svim planetima koji se kreću izravno, imat ćemo veliki zamah naprijed u Svemiru i u našim životima.

Sve do tog vremena, stvarno smo ohrabreni da usporimo, zastanemo i odvojimo vrijeme za sve mučne misli i osjećaje koje obično ignoriramo. Iskoristite ovo vrijeme mudro, jer neće proći dugo prije nego što stvari krenu punom parom naprijed!

atma.hr – 52
Rak

6.1. događa se pun Mjesec u znaku Raka koji je izuzetno moćan i nosi snažnu energiju koja će probuditi vaše emocije i osjetljivost. Kao znak koji je već poznat po svojoj osjetljivosti, ovaj pun Mjesec bi vas mogao učiniti dodatno emotivnim. Također postoji šansa za nesporazum u komunikaciji ili će se možda pojaviti nešto zbog čega će vam se činiti da Svemir ne radi u vašu korist. Moglo bi doći do malog razočaranja oko ovog punog Mjeseca ili emocije mogu biti pojačane, zbog čega se sve čini dodatno razočaravajućim!

Kad god postoji jaka emocionalna energija, važno je usredotočiti se na čišćenje. Možete se očistiti provodeći vrijeme u blizini vode, čistiti svoju auru pomoću svog omiljenog alata, radeći s kristalima ili jednostavno postaviti namjeru da očistite sve što više ne služi. Puni Mjesec je prirodno dobro vrijeme za čišćenje i oslobađanje, a uz ovo je vezana posebno snažna energija čišćenja.

Možda ćete čak osjetiti potrebu da raščistite svoje okruženje kako biste napravili mjesta za nešto novo. Prije ovog punog Mjeseca imamo i mladi Mjesec, koji pada 23.12. u znaku Jarca. Jarac sjedi nasuprot vas na kotaču zodijaka. Oboje ste znakovi koji nas vode u Solsticij, tako da dijelite posebnu vezu.

Kad god dođe vladavina Jarca, fokus može biti na drugome ili odnosima u vašem životu, a to je ono što biste mogli osjetiti uzburkanim oko ovog mladog Mjeseca. Kiron, asteroid iscjeljivanja, vrlo je aktivan pod ovim Mladim Mjesecom, potičući vas da liječite rane koje vas sprječavaju u uspostavljanju veza s drugima.

Također, možete otkriti da se iscjeljujete na način koji vam omogućuje da ostanete vjerni sebi i potvrdite se kada je riječ o određenim odnosima. Jedan od darova koje nam daruje Kironova energija je dar cjelovitosti. Iako je to asteroid zacjeljivanja, zapravo se radi o pronalaženju vlastitog osjećaja zacjeljivanja, bez obzira na to kakve rane nosimo. Svi mi možemo biti cjeloviti, bez obzira na svoje nesavršenosti ili traume.

Kironova energija također nas podsjeća da svatko od nas ima dar, a tom daru se može pristupiti kroz naše rane, ne samo kada ih transcendiramo, već čak i kada su sirove. Kakve vam darove vaše rane mogu pokazati? Ostanite otvoreni za ovo pitanje i pogledajte koja inspiracija stiže.

atma.hr – 52
Lav

Kako prelazimo u prizemni znak Jarca, prirodno se možete naći u situaciji da želite usporiti i završiti projekte ili situacije koje su vam oduzimale previše vremena. Zapravo, možda čak počnete osjećati da je vrijeme da napravite inventuru kako trošite svoju energiju i čemu više ne želite posvetiti svoje vrijeme. Vaša energija i vrijeme su dragocjeni resursi, stoga budite sigurni da ih koristite mudro!

Mars, planet koji vlada našim energetskim razinama, trenutno je retrogradan, što još više naglašava ovu energiju u vašem životu. Retrogradni Mars također može stvoriti efekt usporavanja gdje se možete osjećati kao da idete jedan korak naprijed i dva koraka unatrag! Ako to osjećate u bilo kojem području svog života, to može biti znak da trebate zastati i dati stvarima vremena da odahnu.

Kao vatreni znak, često žurite naprijed i želite izvršiti i poduzeti akciju, ali s ovom energijom retrogradnog Marsa, stvarno smo ohrabreni da usporimo i ne žurimo. Iskoristite ovu energiju za vježbanje strpljenja i polaganih, promišljenih pokreta. Budite potpuno prisutni u svemu što radite i lakše ćete se stopiti s tempom Svemira.

Ova energija usporavanja također će biti pojačana jer je Merkur također retrogradan od 29.12. do 18.1. Od ovog razdoblja stvari mogu djelovati maglovito ili zbunjujuće. Možda će vam biti teško shvatiti što osjećate o nečemu ili koji je najbolji način djelovanja. Opet, ako osjećate nešto od ovoga, iskoristite to kao priliku da usporite, zastanete i uđete u sebe. Vaše unutarnje ja će ovdje imati nešto mudrosti za vas pa svakako poslušajte.

Mladi Mjesec u znaku Jarca 23. prosinca/decembra nosi iscjeljujuću energiju, pomažući vam da okončate nešto što vas je opterećivalo. Također možete zaključiti radni projekt. Ako razmišljate o promjeni posla, ovaj mladi Mjesec bi bio dobro vrijeme da provjerite što je dostupno. Ovo je dobro vrijeme za istraživanje i sanjarenje o tome što želite dalje.

6.1. imamo pun Mjesec u znaku Raka. Postoji osjećaj kaotične energije oko ovog punog Mjeseca. To može biti vrlo zbunjujuće vrijeme i vrijeme u kojem preispitujete stvari u svom životu. Još jednom, možda ćete morati preispitati kako trošite svoju energiju.

Ovaj pun Mjesec može inzistirati da se odmorite i konačno osluškujete. Međutim, do kraja vladavine Jarca, osjećat ćete se mnogo energičnije i spremnije krenuti naprijed u stvarima koje su prije bile zbunjujuće ili komplicirane za snalaženje.

atma.hr – 52
Djevica

Jarac je zemljani znak, tako da ovo godišnje doba uvijek dobro vibrira s vašom dušom. Možda ćete razmišljati o novim projektima kojima biste se mogli pozabaviti ili o tome koje lekcije i avanture želite stvoriti za sebe u novoj godini. Energija Jarca može biti vrlo ambiciozna pa je udahnite, ali nemojte pretjerivati!

Imamo puno kozmičke energije koja nas upućuje da usporimo i da budemo strpljivi. Ova energija želi da se usredotočimo na izgradnju naših temelja i konsolidaciju, a ne da ciljamo previsoko. Najčvršće zgrade uvijek imaju najbolje temelje, stoga iskoristite ovo vrijeme da se usredotočite na to.

Mlad Mjesec u Jarcu 23.12. nudi energiju novih početaka, ali postoji i mala težina oko njega. Čini se da iako možda želimo unijeti svježe nove stvari u svoje živote, možda moramo biti strpljivi. Kiron, asteroid iscjeljivanja, vrlo je aktivan pod ovim mladim Mjesecom, podsjećajući nas da smo dostojni novih početaka unatoč starim ranama i traumama koje možda imamo.

Kiron je zapravo poznat kao ranjeni iscjelitelj, jer je uspio kanalizirati svoje rane u moćne portale mudrosti i iscjeljenja za druge. On nas podsjeća da nas naše rane ne čine slabijima, već suosjećajnijima, mudrijima i povezanijima s našim urođenim sposobnostima iscjeljivanja. Ove bi vam se teme mogle pojaviti pod mladim Mjesecom u znaku Jarca.

bakrene boce enlight

Osobito ih možete osjetiti u područjima koja se odnose na ljubav i veze. Jedna od temeljnih rana u mitu o Kironu je napuštanje pa ako se borite u vezi, pogledajte možete li razmisliti o tome gdje se problemi napuštanja mogu pojaviti za vas ili vašeg partnera. Čega se vi ili vaš partner zapravo bojite izgubiti? Ako trebate prekinuti vezu, možda ćete to lakše učiniti pod punim Mjesecom u znaku Raka, koji doseže vrhunac u novoj godini 6.1..

Alternativno, možda ćete otkriti da vam ovaj puni Mjesec pomaže riješiti i dovršiti sve probleme koje imate, s kojima se borite pod mladim Mjesecom. Kao Djevica, vaša veza između uma i tijela uvijek je vrlo jaka, tako da je ovo nešto na što morate obratiti pozornost dok završavamo 2022. i ulazimo u 2023. Kada ste pretjerano pod stresom ili zaokupljeni svojim umom, obično vidite da se to vidi gore na fizičkoj razini. Ako smatrate da je to istina, pobrinite se da odvojite vrijeme za odmor, utišavanje uma i brigu o sebi.

Dok putujemo u novu godinu, imamo i Mars i Merkur u retrogradnom hodu. Merkur je jedan od vaših vladajućih planeta pa ćete to osjetiti više od većine. S oba ova planeta u retrogradnom položaju, možemo primijetiti neriješene situacije ili osjećaje koji izbijaju na površinu. Također nam je lakše osjetiti da smo zapeli u glavi ili nam nije jasno kako dalje.

Ova planetarna energija također može dovesti do nesreća, pogrešne komunikacije i lako može izazvati užarene emocije. Imate vještine i alate za navigaciju kroz sve ovo, ali samo budite nježni prema sebi. Idite polako i nemojte se previše obvezivati niti preuzimati previše na sebe. Održavajući se u stanju ravnoteže, bit će puno lakše ostati pribran i usredotočiti se na utemeljeni, konkretan pristup.

atma.hr – 52
Vaga

Vaš fokus se pomiče na vaš dom i obiteljski život. Možda ćete morati žonglirati s dodatnim odgovornostima u tim područjima ili ustanoviti da morate postaviti veće granice kako biste se osjećali mirnije. Dok vaš dom i obiteljski život možda privlače vašu pozornost, također možete osjećati privlačnost prema svojoj karijeri i profesionalnim nastojanjima.

Zapravo, možete se naći u igri povlačenja konopa između njih dvoje. Iako ovo može stvoriti dodatni stres, retrogradni Mars je na vašoj strani. Ovo je dobro vrijeme da napravite inventuru i razmislite o tome kako odlučujete trošiti svoje vrijeme i sviđa li vam se kakve vam rezultate ono donosi. Naravno, ponekad nemamo izbora gdje možemo provoditi svoje vrijeme, ali često imamo izbor oko toga kako želimo trošiti svoju energiju.

Mars će ostati retrogradan do 12.1., tako da ćete imati nekoliko tjedana da radite s ovom linijom pitanja i napravite promjene ako je potrebno. Znajte da se i najmanje promjene broje! Budući da je Merkur također retrogradan, može stvoriti učinak usporavanja u Svemiru i natjerati nas da stvarno zastanemo i razmislimo prije nego što krenemo naprijed.

Mnogi od nas putuju i zauzeti su planovima za godišnji odmor u to doba godine, stoga će biti iznimno važno usporiti stvari i izdvojiti vrijeme za odmor. Ako vam se nešto čini previše ili oklijevate obvezati se, poslušajte taj glas radije nego da ga odbacite ili nagovorite sami sebe na to iz obveze. Iako je to ponekad u redu činiti, stalno činjenje samo će dovesti do izgaranja i ogorčenosti! Mlad Mjesec u Jarcu 23.12. nosi oko sebe neku prekrasnu iscjeljujuću energiju.

banner za knjige nulta frekvencija

Ako ste se borili fizički, emocionalno ili čak mentalno, ovaj mladi Mjesec nudi priliku da u svoj život unesete malo svježe energije, a s tom svježom energijom dolazi i iscjeljenje. Iscjeljivanje može izgledati drugačije za svakoga, stoga otpustite sve unaprijed stvorene ideje o tome kakvo iscjeljenje želite i ostanite otvoreni za ponuđeno iscjeljenje.

Kao Vaga, uvijek se stavljate na mjesto drugih ljudi i pokazujete svoju ljubav u njihovom smjeru. Ali pod ovim mladim Mjesecom, vrijeme je da zasjate ljubavlju u vlastitom smjeru. Vrijeme je da isto suosjećanje i dobrotu koje dajete drugima sada pružite sebi. Možete se osjećati posebno osjetljivo pod ovim Mladim mjesecom, ili čak dodatno zahvalno za bilo kakvu podršku koju ste primili na vlastitom putu iscjeljenja.

Kako ulazimo u novu godinu, obično postoji pritisak da postavimo ciljeve i ciljamo visoko za naredne mjesece, ali naša trenutna planetarna energija pokazuje da bi nam bilo puno bolje da se odmorimo, opustimo i odvojimo vrijeme za pauzu. Ako to osjećate, dopustite si da se oslonite na to! Pogledajte možete li odvojiti malo vremena za odmor i opuštanje.

Merkur, planet komunikacije i putovanja, bit će retrogradan od 29.12. do 18.1.. S retrogradnim Merkurom mogli bismo biti skloni greškama u komunikaciji i nesrećama. Budući da Merkur vlada putovanjem, mogli bismo se susresti i s kašnjenjima. Sve je to ionako prilično normalno za putovanja tijekom blagdanske sezone, stoga ne brinite! Samo imajte pričuvni plan u slučaju kašnjenja ili problema s prtljagom.

A ako naiđete na bilo kakva kašnjenja, vjerujte Svemiru! Merkur je ipak glasnik bogova, a sva kašnjenja ili nesreće na putovanju koje on može inspirirati obično su uzrokovana višim razlogom. Provjerite možete li se otvoriti ovoj ideji i vjerujte da ste uvijek tamo gdje trebate biti! Pun Mjesec 6.1. nosi emocionalnu energiju. Također može istaknuti nešto u vašem poslovnom životu ili osjećaje u vezi s vašom svrhom.

Još jednom, možda ćete se zateći kako razmišljate o tome kako želite potrošiti svoju energiju, posvetite svojim strastima i stvarima koje vas uzbuđuju.

Zbog snažne emocionalne energije oko ovog punog Mjeseca, možda će biti teško utemeljiti svoje osjećaje u nešto djelotvorno, ali ovo je u redu. Dopustite sebi da osjetite. Dajte sebi prostora. Kako se energija punog Mjeseca rasipa, bit će lakše napraviti plan i napraviti promjene koje želite.

atma.hr – 52
Škorpion

Dok Sunce prelazi u Jarca, dočekujemo Solsticij. Kada nastupi Solsticij, energetska mreža planeta prelazi u višu harmoniju i vibraciju. Kao osjetljiva duša, vi ste u najboljem položaju da to osjetite. Kad god imamo snažnu vibracijsku energiju poput ove, ona se prilagođava energiji našeg vlastitog tijela, dajući nam upravo ono što nam je potrebno.

Možemo se osjećati izgubljeno, što znači da nam je potreban odmor. Ili se možemo osjećati puni energije, što znači da je vrijeme da nešto poduzmemo i obavimo stvari. Obratite pozornost na svoje tijelo, um i duh dok Sunce prelazi u Jarca 21.12.. Poštujte mjesto na kojem jeste, a ako imate želju, provedite neko vrijeme u prirodi, upijajući prekrasne energije koje se nude.

Ubrzo nakon Solsticija, započinjemo novi lunarni ciklus s mladim Mjesecom u Jarcu 23.21.. Ovaj Mladi Mjesec nosi nježne, iscjeljujuće vibracije, potičući nas da se usredotočimo na ljubav prema sebi, ranama i svemu. Kiron, asteroid poznat kao ranjeni iscjelitelj, vrlo je aktivan pod ovim mladim Mjesecom.

Naše rane mogu biti vrijedni učitelji i mogu potaknuti našu pravu svrhu i strasti u životu. Naše nas rane, iako bolne, mogu odvesti nekim lijepim putevima, a to je ono što ovaj Mladi Mjesec slavi. Ovo je dobro vrijeme da se ponovno povežete sa svojim ranama i da se sjetite da, iako mogu boljeti, još uvijek možete živjeti lijep, ispunjen život.

banner za knjige divan zivot

Chironova energija također nas vodi da svoje rane pretvorimo u moćne portale za iscjeljenje, posebno za druge. Možda ćete se osjećati pozvanima služiti drugima ili ćete možda željeti podijeliti svoj glas ili poruku sa širom publikom. Iznesite svoje misli, mudrost i ideje u svijet pod ovim mladim Mjesecom, jer će sigurno procvjetati!

Dok završavamo 2022., Merkur, planet komunikacije, kreće retrogradno 29.12.. Možemo biti skloni nesporazumima ili jednostavno osjećati maglu oko naših misli. Ako je vaše mentalno brbljanje glasno, pogledajte možete li vježbati mir i tišinu. Iako je to uvijek vrijedno učiniti, postaje posebno korisno kada je Merkur retrogradan!

Mars će također biti retrogradan do 12.1.. Ovo je energija s kojom radimo od listopada/oktobra, ali s obzirom da su Mars i Merkur zajedno retrogradni, kraj godine bi se mogao činiti posebno sporim i stagnirajućim.

Možda se čak osjećamo malo više zbunjeno nego inače oko toga kako najbolje postupiti. Kad god imamo snažnu retrogradnu energiju kao što je ova, uvijek je najbolje ući unutra, razmisliti i ponovno se osvrnuti na prošlost prije nego što krenemo naprijed. Tijekom retrogradnosti naša prošlost vrlo često drži ključ svega.

Merkur će ponovno biti direktan 18.1., baš kad se vladavina Jarca bliži kraju. Jednom kada Merkur krene direktno, mogli biste se početi osjećati malo sigurnije oko toga na što se trebate usredotočiti 2023. godine.

atma.hr – 52
Strijelac

Sunce je sjalo u vašem kutu zodijaka, ali sada je vrijeme za rastanak. Možete osjetiti pad energije, ali dok Sunce odlazi, možete s većom jasnoćom vidjeti sve darove i nagrade koje vam je donijelo! U astrologiji, Sunce predstavlja srž onoga što jesmo pa nam, kada posjeti vaš horoskopski znak, omogućuje da se više osjećamo autentično. Ističe i budi naš vlastiti unutarnji plamen, podsjećajući nas na ono što je važno i zbog čega se doista osjećamo kao jesmo.

Sunce nas može podsjetiti na naše unutarnje svjetlo, našu svrhu i ono zbog čega se osjećamo živima. Odvojite malo vremena da sami istražite ova područja, jer će vam energija Sunca na tragu olakšati povezivanje.

Mladi Mjesec u znaku Jarca 23.12. također je dobro vrijeme da razmislite o tome čime želite ispuniti svoj život. Vrijeme mladog Mjeseca je uvijek fantastično doba godine za privlačenje stvari prema vama. Stoga postavite namjere, posadite sjeme, iznesite svoje želje Svemiru i vjerujte onome što teče! Ako želite preurediti neko područje svog života, ovaj mladi Mjesec će imati mnogo toga za ponuditi! No, imajte na umu da je Mars retrogradan, a Merkur se također sprema postati retrogradan 29.12..

banner ostvari svoje

Ovakva snažna retrogradna energija može stvoriti osjećaj da idete jedan korak naprijed, dva koraka nazad. Dakle, nemojte juriti naprijed čak i ako želite započeti nešto novo. Uzmite si vremena. Ovo je vaša prilika da izgradite čvrste temelje umjesto da se fokusirate na to koliko visoko želite ići. Bit će dovoljno vremena za to u bliskoj budućnosti.

I Merkur i retrogradni Mars pozivaju nas da se usredotočimo na svoju prošlost i mudrost koju možemo uzeti s puta kojim smo već prošli. Osvrćući se na prošlost, također možemo slaviti gdje smo danas. Kako ulazimo u 2023., imamo puni Mjesec u znaku Raka, koji doseže vrhunac 6.1.. Oko ovog punog Mjeseca postoji snažna emocionalna energija, a vi ćete je možda osjećati jače od većine!

Zaštitite svoju energiju u ovom trenutku i postavite granice, ne samo fizičke nego i duhovne. Ako je potrebno, provedite vrijeme u prirodi ili radite s kristalima, a tuđe emocije ne preuzimajte kao svoje. Nastojite biti emotivna spužva.

Za vrijeme ovog punog Mjeseca možda ćete razmišljati i o novčanim pitanjima. Budite sigurni da razmišljate s načinom razmišljanja o izobilju, a ne onim koji je ukorijenjen u oskudici. Kako emocije punog Mjeseca prolaze, možda će vam biti lakše poduzeti neke djelotvorne korake u vezi sa svojim financijama ako je potrebno.

To može uključivati stvaranje proračuna, otkazivanje nekih pretplata ili pronalaženje alternativnih izvora prihoda. Zapravo, ako imate sporedni projekt ili ste razmišljali o pretvaranju hobija u posao, pod ovim punim Mjesecom postoji energija koja vas podržava! S retrogradnim Merkurom i Marsom do sredine siječnja/januara, usredotočite se na stvaranje temelja i sastavljanje plana.

Do kraja siječnja/januara pa čak i u veljači/februaru i ožujku/martu, bit će puno više podržavajuće energije koja će vam pomoći da brzo krenete naprijed.

atma.hr – 52
Jarac

Dragi Jarci, Sunce je u vašem kutu Zodijaka. Ako ste bili uhvaćeni u svoje odgovornosti ili ste izgubili iz vida svoju zabavnu i razigranu prirodu, ovo je vaš podsjetnik da je vratite! Vrlo ste dobri u obavljanju teškog posla, ali također morate pronaći vremena za zabavu! Za vas, pronalaženje ove lakoće obično uključuje otpuštanje kontrole i ponovno podešavanje vaših granica. Neke će granice morati biti čvršće, ali druge će se morati spustiti, omogućujući veću opuštenost.

Intuitivno ćete znati što je najbolje za vas. Mladi Mjesec u znaku Jarca, 23.12., nosi energiju novih početaka. Ako vaš rođendan pada unutar 2 dana od ovog mladog Mjeseca, znajte da ćete imati energiju novih početaka sa sobom cijelu godinu!

I ako postoji snažna energija novog početka oko ovog mladog Mjeseca, Mars je još uvijek retrogradan, a njegov prijatelj, Merkur, također se priprema ući u retrogradni položaj 29. prosinca. Imati oba ova planeta zajedno u retrogradnom stanju može stvoriti učinak usporavanja. Možemo se osjećati pomalo tromo ili čak zbunjeno oko toga kako nastaviti dalje ili kako razmišljati. Naš um može postati neuredan i može nam postati lakše pogrešno prenijeti svoje namjere. Iz tog razloga bit će važno raditi sporo, zastati i ne žuriti naprijed.

kako mislis tako stvaras

Iako ovaj mladi Mjesec obećava nove početke, možda ćemo morati biti malo strpljivi i iskoristiti ovu energiju novog početka da se usredotočimo na svoj unutarnji svijet, a ne na vanjski svijet. Kad god imamo snažnu retrogradnu energiju poput ove, to je i naš podsjetnik da se vratimo prošlosti, jer postoji mudrost koju možemo oduzeti iz nje. Ako primijetite da se prošli događaji ili osjećaji vraćaju na pregled, obratite pozornost.

2023. također počinje punim Mjesecom u znaku Raka 6.1.. Ovaj će pun Mjesec istaknuti vaše odnose i davanje i primanje koje doživljavate s njima. Možda se osjećate kao da određeni odnosi zahtijevaju previše vašeg vremena ili da dajete, a da zapravo ne primate.

Alternativno, možda je vrijeme da vratite nekome tko vam je toliko dao. Pronalaženje ove ravnoteže bit će ključno, ali čini se da vas ovaj pun Mjesec potiče da se usredotočite na donošenje ove odluke više iz emocionalnog, intuitivnog prostora, a ne iz mentalnog prostora. Izađite iz svoje glave i uđite u svoje srce pod ovim punim Mjesecom. Naučiti slušati svoje srce također može ojačati vaše odnose i omogućiti vašoj intuiciji da vam bude moćan vodič. Imati pun Mjesec blizu vašeg rođendana može značiti da bi godina koja je pred vama mogla nešto dovesti do završetka ili žetve.

U ovo doba godine uvijek ima toliko obaveza uz praznike, obiteljska okupljanja i putovanja. Iako je sve ovo sjajno, pobrinite se da je i usklađeno s načinom na koji želite provoditi svoje vrijeme. Uz sve te retrogradne aktivnosti, možda bi bilo mudro izdvojiti malo vremena za odmor kako biste se mogli odmoriti, opustiti i napuniti baterije.

atma.hr – 52
Vodenjak

Kako budemo ulazili u 2023., stvari će postati malo lakše i sređenije. Saturn već neko vrijeme obilazi vaš znak, ali se bliži kraju svog putovanja. Saturn je također i planet granica, tako da ste se vjerojatno morali promijeniti i prilagoditi kada su u pitanju vaše granice i ono što odlučite tolerirati.

Saturn je vrlo teška, uzemljena energija, tako da ste se možda također osjećali vezani ili opterećeni nečim. Saturn se priprema napustiti vaš znak u ožujku/martu 2023., tako da će biti zaokupljen dovršavanjem lekcija i pomagati vam da naučite sve što trebate naučiti! Dok završite ove lekcije, možda ćete se osjećati pomalo iscrpljeno i trebat ćete odmor.

Blagdansko vrijeme općenito je užurbano, ali možda ćete se poželjeti povući ili provesti neko vrijeme sami. Iako je to u redu, vi ste također vrlo društven znak i važno je ući u tu ljudsku interakciju i vezu. Ne morate pretjerivati, ali potrudite se da uravnotežite druženje i vrijeme koje provodite sami. Mladi Mjesec u znaku Jarca 23.12. nosi iscjeljujuću energiju koja ima potencijal da bude prilično poticajna i inspirativna. Ako se trebate iskupiti ili želite stvoriti dublju vezu s onima oko vas, ovaj mladi Mjesec bit će vam dodatna podrška.

Kiron, asteroid poznat kao ranjeni iscjelitelj, vrlo je aktivan pod ovim Mladim Mjesecom. On nas podsjeća da iako imamo rane, iako nosimo traume, iako nismo savršeni, još uvijek možemo voditi život svojih snova. Kiron zna da su neke rane tako duboke da nikada ne mogu zacijeliti, ali umjesto da dopusti da ga to sputava, naučio je koristiti ih kako bi potaknuo svoje strasti i svrhu.

banner za knjige NOVAC I ZAKON PRIVLACENJA

Merkur, planet komunikacije, postaje retrogradan 29.12. do 18.1., pridružujući se Marsu, koji je također retrogradan do 12.1.. I Merkur i Mars koji su retrogradni dok prelazimo u 2023. mogu stvoriti neku tromu, zbunjujuću i tešku energiju. Možda nećemo moći jasno razmišljati ili komunicirati najbolje što možemo. Također se možemo osjećati zbunjeno oko toga kako nastaviti s nečim.

Retrogradni Merkur i Mars pozivaju nas na povratak u prošlost. Prošla iskustva i mudrost naše prošlosti bit će nam vodič. Naša intuicija također može biti pojačana sa svom ovom retrogradnom energijom, stoga svakako poslušajte ako vam se čini da nešto nije u redu. Strpljenje i odvajanje vremena također će biti dobre strategije ako niste sigurni kako postupiti.

Pun Mjesec 6.1. nosi snažnu emocionalnu energiju. Vaša bi se pozornost mogla usmjeriti na obiteljske stvari ili na to da morate biti uz nekoga koga volite. Ovaj pun Mjesec također može izazvati financijska ili pravna pitanja koja treba riješiti.

Iako uz to mogu biti povezane neke emocije, provjerite možete li stvarima pristupiti s uravnoteženim načinom razmišljanja, gdje slijedite svoje srce, ali gledate i na činjenice. I opet, uzmite si vremena ako možete. Nemojte žuriti ako ne morate.

Često kada skočimo naprijed u nešto s puno retrogradne energije, na kraju se moramo vratiti i ponovno riješiti ili razvrstati nešto što smo propustili ili nismo u potpunosti prepoznali prvi put. Dok se Sunce sprema napustiti Jarca, kreće se u vaš znak!

Možda ćete početi osjećati da se stvari završavaju ili na neki način dolaze do točke završetka. Jednom kada sunce bude u vašem kutu, fokus će se pomaknuti i stvari će biti puno lakše! Imate puno toga čemu se možete veseliti u novoj godini, stoga nastavite ulagati naporan rad na rastu i učenju, jer ćete biti nagrađeni!

atma.hr – 52
Ribe

Mladi Mjesec u Jarcu 23.12. nosi meke, iscjeljujuće vibracije, podsjećajući vas da ste cjeloviti baš takvi kakvi jeste. Kiron je poznat kao iscjelitelj ranjenih. Kroz svoje rane i traume on je naučio biti sila iscjeljivanja, inspiracije i suosjećanja za druge. Neke su rane tako duboke da nas nikada ne mogu napustiti, ali to nas ne mora spriječiti da živimo punim i zdravim životom.

Energija Kirona nudi nam ovu perspektivu, a budući da će biti jaka pod mladim Mjesecom, od toga stvarno možete imati koristi. Možete imati koristi od udisanja te energije i osjećaja koliko ste vrijedni i zaslužni! Ako imate rane i nesigurnosti koje vas sprječavaju da živite svoj život punim plućima, ovaj mlad Mjesec će vam ponuditi inspiraciju i podršku da potražite pomoć i vodstvo. Ova pomoć i smjernice mogu doći na mnogo načina, stoga ostanite otvoreni i pogledajte što vas privlači istraživati.

Dok završavamo 2022. i ulazimo u 2023., prisutna je neka troma energija. To je zbog toga što su Mars i Merkur retrogradni. Mars je retrogradan od listopada/oktobra, tako da ovo nije nova energija, ali Merkur će se pridružiti 29.12., stvarajući efekt usporavanja. Retrogradni Mars ponekad može stvoriti osjećaj jednog koraka naprijed, dva koraka nazad, a s Merkurom također u kombinaciji, može pojačati ovu energiju.

banner za knjige OSHO ZEN TAROT

Ključ će biti razmišljanje, opuštanje i gledanje unatrag u prošlost u potrazi za naznakama kako krenuti naprijed. Uz svu ovu energiju, to je način na koji nas Svemir usporava i navodi da razmislimo o svojoj prošlosti prije nego što krenemo naprijed.

Možda ćete otkriti probleme iz prošlosti ili misli o prošlosti kako se vraćaju u vašu svijest otprilike u ovo vrijeme. Alternativno, možete se samo osjećati malo letargično i trebate se odmoriti i napuniti baterije. Ako vam nešto nije jasno ili niste sigurni kako dalje, znajte da je i to znak da zastanete i uđete u sebe. Jednom kada se ti planeti ponovno počnu kretati direktno, doći će i veća jasnoća.

Međutim, jedna od pozitivnih strana ove retrogradne energije jest da je vrlo kreativna! Ako možete zaustaviti besmisleno brbljanje u svojoj glavi, ovo može biti vrlo kreativno vrijeme za vas. Iskoristite ovu energiju da istražite kreativne puteve koji su se činili pomalo zastrašujućim ili jednostavno upotrijebite kreativnost kao oblik terapije. Opustite se u svoj ovoj energiji i pokušajte se ne forsirati ili prisiljavati da preuzmete previše.

atma.hr – 52
Pun Mjesec u Raku 6.1. nosi neke osjetljive i emocionalne energije. Ovaj pun Mjesec vam možda neće dati drugog izbora nego da usporite i odmorite se. Briga o vašem unutarnjem i vanjskom blagostanju bit će važna u ovom trenutku.

Ovaj pun Mjesec također će vas potaknuti da unesete lakoću u svoje biće. Važno je pronaći vrijeme za igru, istraživanje i raditi stvari koje vas ispunjavaju, stoga iskoristite ovo vrijeme kao svoju inspiraciju.

Nova 2023. godina je za vas godina planiranja i priprema. Puno će se toga događati iza kulisa i bit će potrebno puno unutarnjeg rada, ali to će vas dovesti do višeg poziva i više svrhe. Osjećat ćete se povezaniji s putom svoje duše i više usklađeni s putem kojim idete!

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić