Foto: pixabay.com

Vodenjaci, imat ćete naklonost sreće, iako utjecaj Saturna može donijeti i izvjesne prepreke. Financijski ćete uravnotežiti svoj život čak i ako budete imali veće troškove. Ovaj period donosi ubrzan životni stil i zanimljive događaje. Romantični ideali i vrijednosti su u središtu vašeg fokusa. Otkrijte u tekstu što vam zvijezde “pripremaju” do kraja godine na polju ljubavi, karijere, zdravlja, kao i korisne savjete astrologa što je dobro raditi, a što izbjegavati.

atma.hr – 52
Skladnost, živahnost i sklonost ka ljepoti i umjetnosti… Vodenjake vrlo često drugi ljudi ne shvaćaju. Oni nisu misteriozni, kao na primjer Škorpion, ali djeluje ćudljivo. Jedino tko može razumjeti promjenjivog i ćudljivog Vodenjaka je drugi Vodenjak. Promjenjivo ponašanje Vodenjaka potječe od njegovog elementa – zraka. Naglašen intelekt te izraženi dinamični mentalni procesi, vrlo su vidljive karakteristike ovog znaka.

Očekuje vas nova i snažnija ljubav, jača posvećenost, sve ove mogućnosti biće vam na dohvat ruke. Zapamtite, međutim, da odluke donosite na temelju svojih istinskih želja. Drugim riječima, iako je lijepo imati mnogo toga ispred sebe, pobrinite se da izaberete ono što vam odgovara i ono što ispunjava vaše potrebe. Ostanite pozitivni i iskreni prema sebi i trebali biste biti u redu.

Pitanja odnosa – i osobnih i poslovnih, trebala bi se početi ublažavati od kraja kolovoza/avgusta pa nadalje. Čini se da je vaše angažiranje s drugima u proteklih nekoliko godina značilo naporan rad i odgovornost, ali i priliku da se formiraju duboki i čvrsti temelji za vašu buduću suradnju s njima. Ovo svakako nije bilo lako, ali bit ćete dugoročno nagrađeni.

Kada je u pitanju vaše fokusiranje na odnose, postoji mogućnost da dođe do neke vrste zabune tijekom početka srpnja/jula, što će zahtijevati vaše pažljivo djelovanje. To je zato što može biti teško da radite na fleksibilnosti veze i to na način koji će funkcionirati lako i za vas i za vašeg partnera. Ova situacija može vas i psihički  opteretiti pa pripazite na zdravlje.

Ova napetost će vas ostaviti nakon kolovoza/avgusta, ostavljajući vas u boljoj situaciji da optimističnije promatrate svijet i svoj život. Čini se da ćete se moći osloniti na podršku prijatelja, društva kojem pripadate i djece. To će vjerojatno biti najveći izvor vaše sreće.

Preporučuje vam se da slijedite savjete supružnika i roditelja kada smatrate da niste u mogućnosti da izaberete pravi put. Imat ćete naklonost sreće, iako utjecaj Saturna može donijeti i izvjesne prepreke. Financijski ćete uravnotežiti svoj život čak i ako budete imali veće troškove.

Kada je obrazovanje u pitanju, ovaj period će za učenike i studente biti vrlo pozitivan. Imat će podršku učitelja, koji će im pomagati kad se za to ukaže prilika.

atma.hr – 52
Horoskop za retrogradni Merkur 10.9.2022. (Vaga) – 02. 10.2022.(Djevica)/29.12.2022. (Jarac) – 1.1.2023. (Jarac)

Riječ retrogradan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci s našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi se moglo usporediti kao kad pretječete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedini planet koji ide retrogradno, već svi planeti prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osjećati kao da potresa čitav vaš svijet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebale ići na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas prisiljava da stvari ponovo pregledamo i ponovo provjerimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vrijeme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osjećaj da bismo trebali usporiti i preštimavati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlja, do posla.

Znati što treba raditi i očekivati prije vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo s neizbježnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigurno se pitate kako i što napraviti da Merkur retrogradno radi za vas, a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Usprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi s retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak svijeta. Možda će vam biti neugodno da rješavate probleme skoro tri mjeseca svake godine, ali to je daleko od neizvodivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbjegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.

Idite polako kroz ovaj period i sve provjeravajte. Ovdje ćemo vam dati kratke crtice što treba a što ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

atma.hr – 52
Što raditi:

Razmislite o svakom dostupnom rješenju problema s kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju biti ono pravo.

Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati izaći izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rješenje.

Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rješenje, veća je vjerojatnost da će ono uspjeti.

Budite u toku s kašnjenjima i otkazivanjima tijekom putovanja.

Pripazite na svoj automobil. Provjerite lampice upozorenja, zakažite servis.

Napravite rezervne kopije podataka na računalu i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.

Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vrijeme da se pozabavite tim i jednom zauvijek pokušate da ga riješite.

banner za knjige NUMEROLOGIJA

Nemojte raditi:

Ne gledajte vijesti ili nasilne TV emisije prije spavanja i sve ono što vas može uznemiriti.

Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu prije spavanja.

Ne planirajte razne ekstravagancije s jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.

Ne pijte kavu i bilo što s kofeinom što vam može otežati da zaspite.

Nikako ne padajte pod utjecaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbjeći.

Nemojte se osamiti kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da riješite problem. Ne možete sve sami!

Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi napuhavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.

atma.hr – 52
Ne planirajte neke velike prezentacije i ne izrađujte neke važne dokumente. Ako već ne možete izbjeći ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.

Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.

Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminirate velike greške.

Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbjegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu donijeti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tijekom retrogradnog Merkura razina stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po cijelu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo dogoditi i zašto ili što će se sutra ili za mjeseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrćenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rastreseni, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite.

banner za knjige wayne dyer do uspjeha bez izgovora

Nekoliko korisnih savjeta kako održavati svoj um i tijelo u vrhunskoj formi tijekom perioda retrogradnog Merkura:

Obavezno uključite alarm prije spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gdje trebate. Tada morate žuriti, a žurba vam može donijeti nevolju.

Slušajte tihu glazbu, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmjeh na lice.

Planirajte se malo ‘otkačiti’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vrijeme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računalo i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.

Prakticirajte vježbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primjer: udahnite zrak 4 sekunde, a izdahnite zrak 8 sekundi, ali polako.

atma.hr – 52
Zdravlje:

Ovo vrijeme je odlično po vaše zdravlje, posebno ako budete vodili računa o svom tijelu. Raspored planeta nije jedini razlog za ovu dobru vijest, već i vaš stav u pogledu poboljšanja vašeg blagostanja.

Bit ćete voljni da odete kod liječnika, da poboljšate stanje svojih zubi, na primjer, da isprobate različite vježbe za tijelo koje vam mogu pomoći i fizički i psihički, da pribjegnete ritualima koji mogu pozitivno napuniti vaše tijelo i učiniti ga zdravima, da napravite promjene u vašoj prehrani i tako dalje. Odlučni ste da brinete o sebi, o tome kako se osjećate i kako provodite svoje vrijeme pa čak i kako izgledate.

Ljeti trebate biti oprezni pri vježbanju, ne treba pretjerivati ni u čemu, jer su moguće povrede udova i leđa.

Da bi očuvali svoje zdravlje, savjetuje vam se planiranje odmora za ljetne ili jesenje mjesece. Do tada će sva bitna pitanja biti riješena i bit će vremena za miran odmor. Onima koji imaju problema s organima za disanje bit će korisno da se odmore u primorskim odmaralištima ili u planinskim područjima. U ostalom, putovanja van grada i turistička putovanja su povoljna, ovisno od individualnih interesa. Međutim, savjetuje vam se da se upuštate u neke ekstremne avanture, posebno u zimskim mjesecima.

Moguće je akumulirati previše napetosti zbog poslovnih obaveza, a to može utjecati na vas psihički život. Budite oprezni u vezi s prehrambenim navikama i prehranom. Neke situacije mogu dovesti do glavobolje, visokog krvnog tlaka, srčanih problema i dijabetesa. Međutim, zdravstveno stanje Vodenjaka će se brzo poboljšati od kolovoza/avgusta.

Ovaj period može biti dobar za rješavanje vaših loših navika. Odbacujući ih, ne samo da ćete osjetiti nalet snage, već ćete se osjetiti i kao pobjednik. Vaša osobna slika je jedan od prioriteta pa ćete čak dobiti i komplimente da izgledate bolje, da ste puni energije, da vam je ten svjetliji itd. Drugim riječima, vaše zdravstveno stanje će više biti vaša zasluga nego zvijezda. Nastavite i imat ćete divnu godinu.

banner TESLINA PLOCA 1

O vama:

Ovaj period donosi ubrzan životni stil i zanimljive događaje. Romantični ideali i vrijednosti su u središtu vašeg fokusa. Ljubavne afere, umni poslovi i nove stvari, mogu se očekivati u svakom trenutku. Možete očekivati da ćete pronaći mnogo mogućnosti kroz mnoštvo važnih promjena, ali bez brige, one će imati pozitivan efekt na vas.

Morat ćete dobro razmisliti o svojim dugoročnim planovima, imat ćete mnogo toga za naučiti, a radoznalost koja je karakteristična za vaš znak bit će vam od velike pomoći.

U vašem obiteljskom horoskopu predviđa se period promjena, a u kojem će one pravcu ići, to ovisi od vašeg ponašanja.

Moguće su poteškoće u komunikaciji s rodbinom vašeg bračnog partnera, koje mogu biti povezane s vašim materijalnim pitanjima. Savjetuje vam se da u takvoj situaciji pokažete taktičnost i diplomatičnost, što je uvjet da problemi nestanu. Mnogi Vodenjaci koji su u vezi usudit će se ući u brak, a taj brak bi trebao biti snažan i trajan. Savjetuje vam se da vjenčanje planirate od zadnje nedjelje rujna/septembra. Povoljan je period za planiranje trudnoće i rađanje djece.

atma.hr – 52
Neki predstavnici znaka će biti unaprijeđeni, dok će drugi odlučiti da radikalno promjene svoje polje aktivnosti. Na primjer, otvorit će vlastiti posao o kojem su dugo sanjali. Međutim s druge strane, zvijezde vas upozoravaju da vaše ideje moraju biti realne i stvarne, a također da ste dobro proučili eventualni rizik.

Krajem ljeta, odnose s drugim ljudima možete vidjeti na nov način. Početkom jeseni preporučuje se pažljiva provjera financijskih transakcija.

Za muškarce Vodenjake moguće su promjene u osobnom životu, a ovo se najprije odnosi uglavnom na one koji su bez posla. Na ljeto je moguć sastanak s potencijalnom srodnom dušom. Horoskop u ovom trenutku savjetuje odlazak na putovanje ili posjetu udaljenoj rodbini. Na putu se može dogoditi sudbonosan događaj.

Oženjeni Vodenjaci provest će ovaj period u miru i harmoniji sa supružnikom. Mala neslaganja neće narušiti harmoniju odnosa. Naprotiv, pokazat će čovjeku koliko suputnik poštuje i sluša mišljenje izabranog.

Neke pripadnice ovog znaka će okončati zastarjelu vezu, dok će druge sresti dugo očekivanu ljubav. Mnoge žene će željeti da se dramatično promjene, a promjena imidža može donijeti koristi. Vaši razni eksperimenti s izgledom oduševit će i vašu okolinu. Zvijezde damama Vodenjacima predviđaju romantična i prijateljska poznanstva. Ovog ljeta je moguće putovanje, gdje ćete imati ugodne sastanke.

FENG SHUI GIF

Savjetuje vam se da se ne prepustite totalno zabavi, jer ako zapostavite vaše profesionalne obaveze, to može prouzrokovati probleme i smanjenje prihoda, tako da se žene Vodenjaci trebaju fokusirati na posao. Uspjeh vas neće čekati, morate otići po njega. Zvijezde vam predviđaju napredovanje u karijeri, povoljnu financijsku situaciju i pomoći će vam da budete na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Moći ćete uštedjeti pristojnu sumu svakog mjeseca za željenu kupovinu, a na kraju godine da sprovedete svoj plan.

Jedino vaša navika da bezbrižno trošite novac, može omesti vaše planove. Zbog toga horoskop preporučuje uzdržavanje od bespotrebnog trošenja. Ne očekuju se zdravstveni problemi, ali nemojte se previše zanositi raznoraznim dijetama. Umjerena prehrana i redovno vježbanje pomoći će vam da ostanete u formi.

Možda ćete otkriti talente za koje niste znali da ih imate ili ste ih ignorirali neko vrijeme. Možda ćete zavoljeti nekoga tko je potpuno drugačiji od osoba koje su vas do sada privlačile. Možda ćete otkriti da je vaš osjećaj za stil postao iznenada drugačiji. Možda ćete iznenada zavoljeti novu boju, novi izgled, nove ljude, uživati u ovom odbacivanju svega što je postalo ustajalo i beživotno i usvajanju nekih novih stavova i ideala. Sve to može zapanjiti ljude u vašoj okolini, ali samo naprijed.

atma.hr – 52
Savjet:

Vrijeme je za vaše konkretne aktivnosti i realizaciju planova. Sve što osmislite, trebate promovirati i sprovesti u djelo. Iskoristite sve vaše kreativne ideje i potrebu za inovacijama. Stvorite uvjete da bi došlo do uspješnih poslovnih promjena. Kroz samostalnu djelatnost realizirate vaše nekonvencionalne ideje. Jasno definirajte svoj status i prava ako imate bilo kakvog problema i imovinskog tipa.

Stvorite dobre emotivne odnose kako biste uspješno funkcionirali. Izbjegavajte bilo kakve rasprave i trzavice u kući. Vaš sentimentalni život trebate prebaciti na miran kolosijek, smirite emocije i izbjegavajte afekte. Ostvarite svoje planove djelujući iz sjene, a svoje ciljeve držite u tajnosti. Čuvajte se vlastite brzopletosti. Pazite da na emotivnom planu ne napravite greške koje će se kasnije prilično teško ispraviti.

Poslovi koje radite od srca i vaša sposobnost kreativnog razmišljanja su područja koja će imati najvidljiviji pomak u budućnosti. Važna znanja koja se stekli u prošlosti i dalje koristite za vaše ambicije i buduće ciljeve. Budite voljni da naučite nešto novo ako to pomaže u osnaživanju cilja ili čini vaš san više mogućim za ostvarenje.  Karakter Vodenjaka vam ne dozvoljava da mirno sjedite. Slobodno vrijeme radije provode u pokretu, rješavajući poslove i svakodnevne probleme.

U ovom periodu Vodenjaci će utoliti žeđ za promjenama i avanturama,  definitivno vam neće biti dosadno. Međutim, savjetuje vam se da se otarasite nepotrebne nervoze, da se odmorite, za dobrobit i vašeg tijela i duše. Bolje je da se smirite, da usporite trku kroz život. Vodite računa o svojim trenutnim poslovima, ali odvojite vrijeme za dobar odmor.

banner za knjige NOVAC I ZAKON PRIVLACENJA

Horoskop mjesec po mjesec:

Vodenjak srpanj/jul 2022.: Čuvajte se vlastitih nepromišljenih odluka. Ovog mjeseca, komunikacija i iskrenost su ključni elementi kako bi vaša veza mogla napredovati. Neki interesantan razgovor može vas dovesti do suštinskih spoznaja.

Vodenjak kolovoz/avgust 2022.: Vi ste vrlo vrijedni i odgovorni prema vašim obavezama, ali ste i shvatili da trebate malo misliti i na sebe. Imate potrebu za odmorom gdje ćete se baviti razmišljanjem hobijima i relaksacijom.

Vodenjak rujan/septembar 2022.: U ovom periodu, vaša taktičnost i smisao za diplomaciju će učiniti čuda u vašoj karijeri. Dobar odnos s klijentima je ključ opstanka. Sebi i najbližima posvetit ćete više vremena nego obično.

Vodenjak listopad/oktobar 2022.: Naučit ćete da svaki posao može biti lijep i ugodan, samo ako u to uvjerite sami sebe. Ovo je period kada možete očekivati napredovanje, povećanje plaće i priznanja. Odnosi s drugima bit će bolji.

atma.hr – 52
Vodenjak studeni/novembar 2022.: Duboko u sebi dobro znate što želite i stalo vam je da se to ostvari. Ovog mjeseca ćete možda uživati u sve većem dobitku, mada se mogu pojaviti i neki neželjeni troškovi.

Vodenjak prosinac/decembar 2022.: Prepustite se vašoj intuiciji i neka ona donese neke odluke za vas. Smanjite brzu hranu i svu hranu bogatu mastima, jer bi vaš probavni sistem mogao patiti u ovom periodu.

conopljanews.net