Ovo je period u kojem je jako teško doći do postizanja dogovora. Na emotivnom planu, period do 28. siječnja/januara može biti obilježen odnosom koji se otpočinje sa zauzetom osobom ili osobom iz daljine. Ovo su momenti u kojima ljubav nije laka, ali je naša, zaslužena, karmički. Ovo je i slika obnovljenih odnosa koje nikako nismo planirali, ali… mi pravimo planove, univerzum se osmjehuje!

atma.hr – 52
Venera u Vodenjaku se sastala sa Saturnom u Vodenjaku, u egzaktnom aspektu. Da bismo razumjeli što nam ovaj aspekt donosi, pojasnit ćemo zadatak oba planeta i ono što je u njihovoj osnovnoj simbolici.

Venera je planet koji vlada zadovoljstvom, ljubavlju, našim doživljajem emocija koje dobivamo od drugih ljudi, kao i diplomacijom, sposobnošću da se na diplomatski način postigne željeno. Venera je vladarica financija, tjelesnih užitaka, načina na koji pokazujemo ljubav kao i svih onih žena koje muškarce privlače u muškoj karti, odnosno ponašanja koje dama ispoljava u odnosima u ženskoj karti.

Saturn je planet koji vlada vremenom, materijom, fizičkim prostorom. On je i simbol granica, postavljanja ograničenja, blokada, slika muka i napora. Tamo gdje nam se u natalnoj karti nalaze Saturnovi znakovi Jarca i Vodenjaka, morat ćemo se najviše potruditi i tu doživljavamo najviše stresa. Također, to su ona polja u kojima ćemo zasigurno dobiti traženo, ali kroz napor i vrijeme; učenjem i strpljenjem. Isto važi i za polje natalnog horoskopa u kojem se Saturn fizički nalazi.

Svaki dodir Venere i Saturna je važan! Od prirode aspekta ovisi hoće li nam biti lako ili ne. Trigon i sekstil Saturna i Venere govore o trajanju ljubavi kroz vrijeme kao i o dobrom karmičkom nasljeđu koje smo dobili od predaka.

Konkretno, dobar odnos Saturna i Venere u natalnom horoskopu predstavlja nagradu za dobar odnos nekog dede prema nekoj ženi u životu. Loš odnos Saturna i Venere (konjunkcija, kvadrat, opozicija) nose lošu karmu koju nasljeđujemo od nekog pretka (djeda), koji je ostao emotivno dužan ili bio loš prema nekoj ženi koja je zbog njega prolila more suza…

atma.hr – 52
Kada na nebu imamo loš odnos Saturna i Venere (konjunkcija, kvadrat, opozicija) na djelu imamo problem i stradanja žena. Ovih dana, kada je Venera ugrožena od strane Saturna iz Vodenjaka, slušamo o samoubojstvima žena, lošim brakovima i lomovima odnosa u kojim žene trpe, što fizičko, što psihičko nasilje.

Slučaj o kojem mediji bruje, ubojstvo Ane Walsh jedan je od, na žalost, brojnih primjera. I da se odmah razumijemo, da ne bude “imam loš odnos Saturna/Venere, teško meni…”, potrebno je mnogo više od jednog aspekta da posvjedoči o tragičnom ishodu! Ovaj aspekt daje opću klimu za navedena zbivanja.

Kako Venera vlada i užitcima, ovih dana možemo primijetiti izvjesnu bezvoljnost i prepuštanje zbivanjima. Sa stanovišta financija, mogući su problemi s odobravanjem kredita, nemogućnošću da se neki novac naplati ili pak s dugom neke žene prema nama.

LJILJANA POSAVEC KNJIGE

Venera je i vladarica diplomacije, rekosmo – pa je ovo period u kojem je jako teško doći do postizanja dogovora. Prisutni su pritisci moćnika i odnos u kojem se netko sili na nešto. Ovo je ujedno i slika procesa koji traju… Završni činovi slijede. Nisu ugodni, ali su posljedica! Činjenja ili nečinjenja, sasvim je svejedno. Obe opcije dolaze na naplatu! Šokantno? O da! Vodenjački, kako drugačije?!

Na emotivnom planu, period do 28. siječnja/januara može biti obilježen odnosom koji se otpočinje sa zauzetom osobom ili osobom iz daljine. Možda s prijateljem s kojim to okruženje ne odobrava? Svakako, ovo su momenti u kojima ljubav nije laka, ali je naša, zaslužena, karmički.

Ovo je i slika obnovljenih odnosa koje nikako nismo planirali, ali… mi pravimo planove, univerzum se osmjehuje! Oni koji su u brakovima u kojima trpe, sada mogu napraviti iskorak iz trpljenja i reći dosta! Oni koji su u vezama, mogu osjetiti nezainteresiranost partnera i usmjerenost na posao ili kakvu drugu okupaciju.

Što činiti? Sada, pustiti… Ne siliti! Vrijeme će reći kuda – i što je najvažnije, na to se neće dugo čekati!

Sretno!

Jovana Milekić/astroportal.in