U nedjelju, 15. travnja, Venera će okončati retrogradno kretanje koje je započelo 4. ožujka. Vrijeme ljubavne inkubacije i introspekcije je završeno.

160×600 text-59 podudarni okomiti desnoU razdoblju njezine retrogradnosti svjedočila sam kaotičnim i neizvjesnim situacijama na polju zavođenja i partnerskih odnosa. Ostvarena poznanstva i kontakti nisu se uspjeli pretvoriti u ništa konkretnije i stabilnije. Sve je počelo i ostalo u zoni neizvjesnosti s brojnim nedoumicama koje su se javljale kod obje strane,  uglavnom su svodeći na pitanja – što zapravo druga strana želi od mene? Želim li ja to ili ne, jesam li siguran/sigurna da je to ono pravo? Pokušaji zbližavanja nisu ispunili očekivanja.

U narednom razdoblju karte se otvaraju i dolaze nova saznanja koja otkrivaju sve ono što je bilo skriveno, potisnuto, neizrečeno i što nismo mogli dovoljno jasno vidjeti.

Osoba koju ste upoznali sada će vam se predstaviti u pravom svjetlu. Vjerojatno ćete i sami shvatiti što uistinu želite i donijeti odluke koje dosad niste mogli. Možda vam je nedostajalo hrabrosti, a možda je razlog tome bila i nedovoljna informiranost.

Neki odnosi su pod ovim astrološkim fenomenom nestali, ugasili se. Ako vam još uvijek nije jasno što se uistinu odigralo, i što druga strana misli o tome, odgovori koje priželjkujete stići će do vas. Imajte na umu da je na snazi još uvijek retrogradno kretanje Merkura, pa pričekajte 3. svibanj kada će sve zamke u koje upadamo biti otklonjene.

Direktno kretanje Venere započinje s dva značajna aspekta. Prvi je pozitivan aspekt Venere i Marsa koji će buditi strast, romantiku, potrebu za odnosom, seksom i zbližavanjem. Rađa se privlačnost, obavijeni smo zanosom, događa se zaljubljenost.

160×600 text-45 desno

Drugi aspekt je potpuno oprečan prvom. Riječ je o izazovnom međuodnosu Venere i Saturna koji šalje poruku odbačenosti i distanciranosti. Javlja se strah od osjećajnog otvaranja. Je li sigurno upustiti se u odnos? Što ako pokažem da mi je stalo, hoće li tada on/ona pobjeći? Javljaju se i sumnje u vjernost i pouzdanost suprotne strane te ograničenja koja nas blokiraju u djelovanju, što je upravo suprotno od energije koju primamo od prvog aspekta. Stoga je moguće da krenemo u nešto, no ipak se zaustavimo kako bi bili sigurni jesmo li učinili pravu stvar.

Ovaj izazovni odnos između Venere i Saturna mogao bi stvoriti privlačnost između bivših ljubavnika kao i između osoba koje dijeli velika razlika u godinama. No ovo je i aspekt s kojim napuštamo nešto što je izgubilo svoju vrijednost, strukturu i smisao. Neka očekivanja će se raspasti pod težinom stvarnosti, a neki odnosi doživjeti svoj kraj, čemu može kumovati i privlačnost prema trećoj osobi.

U svakom slučaju direktno kretanje Venere omogućuje nam da pokrenemo ljubavna zbivanja, unesemo više svježine u bliske odnose, iskoračimo iz stanja introspekcije i preispitivanja te s jasnijom vizijom što hoćemo, a što nećemo  ponovno uđemo u zonu odnosa i povratimo nakratko izgubljenu bliskost.

Samci sada mogu krenuti u zavođenje i slobodnije istraživati mogućnosti na ljubavnom tržištu. Nema više čekanja, manipulativnih igrica, a neizvjesnost, ako je i bude, trajat će kratko, osobito kad se Venera opet vrati u znak Ovna što će se dogoditi 28. travnja, a Merkur krene prema naprijed 3. svibnja. Razvoj zbivanja će se ubrzati, a direktnost i odlučnost Venere u Ovnu omogućit će nam da nekako uvijek znamo ili saznamo na čemu smo kad su posrijedi interesi i namjere suprotne strane.

Julijana Oremović, astrologinja i životna savjetnica
www.julijanaoremovic.com
www.facebook.com/julijanaoremovic/

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here