Foto: pixabay.com

Na dan punog Mjeseca u Blizancima, 19. prosinca/decembra Venera će krenuti retrogradno s 26 29′ Jarca. Na vidjelo izlaze neke okolnosti koje su dosad bile skrivene i nepristupačne. Sada se suočavamo s onim što jest, sazrijevamo, postajemo mudriji. Postavljamo novi cilj. Da bi se taj cilj mogao lakše ostvariti nakon 29. siječnja/januara, odnosno nakon 02. ožujka/marta kada Venera ponovno dolazi na stupanj s kojeg je krenula unatrag, preispitajte svoja uvjerenja o ljubavi i odnosima i osvijestite je li ovo mjesto gdje ste sada zadovoljavajuće za vas ili može bolje.

atma.hr – 78
Na dan punog Mjeseca u Blizancima, 19. prosinca/decembra Venera će krenuti retrogradno s 26 29′ Jarca. U Novu, godinu Venere ući ćemo s tijekom njezinog retrogradnog kretanja koje će trajati do 29. siječnja/januara.

Po svemu svemu sudeći cijela 2022. će biti od velikog značaja za naše odnose, razvijanje osjećaja osobne vrijednosti, ali i za novac i način na koji zarađujemo.

Iako često retrogradnim planetima pripisujemo negativan predznak, to i nije baš tako. Sve ovisi o tome kako mu pristupamo i u što vjerujemo. Ovo je jedinstvena prilika da bolje vidimo neke okolnosti, upravo zbog tog usporavanja i kretanja unatrag.

I mi se vraćamo unatrag, razmišljamo o onome što je bilo. Povezujemo uzrok i posljedicu.

Na vidjelo izlaze neke okolnosti koje su dosad bile skrivene i nepristupačne. Možda bude i izazovno.

Imamo dojam da se druga strana nećka, nekako je odsutna, rjeđe se javlja, rjeđe poseže za dodirom i zagrljajem. Zadubljena je u vlastite misli, čujemo izgovore – ne mogu danas, neki drugi dan. Tako nešto stvara sumnju, pitanja što se događa i što će biti?

atma.hr – 52
Potrebno je dati vremena i sebi i partneru. Nije bit u tome da doznamo što on/ona misli i želi, već da shvatimo što nama treba da bismo bili namireni i zadovoljni u odnosu.

Posljednji put Venera je bila retrogradna od 13. svibnja/maja do 25. lipnja/juna 2020. u znaku Blizanca.

Pokušajte se prisjetiti što se tada odvijalo u vašem životu, sada opet može biti značajno.

Može doći do emocionalne distance, preispitivanja odnosa, pojavljuju se i neki strahovi i nesigurnosti. Imamo dojam da smo zapeli u nekoj situaciji i ne znamo kako se iz nje izvući. Kuda i kako dalje?

Ako ste u vezi ili braku, činit će se da gubite volju i motivaciju za suradnju i intimnost. Kao da ponestaje bliskosti i otvorenosti za primanje i davanje ljubavi.

banner za knjige nulta frekvencija

Voli li me? Postoji li netko drugi? Zašto mi se ne javlja?

Možda nećete biti svjesni, ali i sami ćete biti oprezniji i distanciraniji. U odnosu su dvije strane i oboje sudjeluju u kreiranju događanja u odnosu.

Bojite li se ljubavi i bliskosti? Bojite li se ranjivosti i i izloženosti koji dolaze s ljubavlju?

Ako ste sami, moguće je da ‘naletite’ na osobu koja je emocionalno nedostupna, neodgovorna i s kojom se ne možete povezati i stvoriti osjećaj bliskosti. Koje god novo iskustvo doživite na polju odnosa, prvo pogledajte u sebe. Tu se kriju odgovori zašto se baš to događa.

Vrlo često se pod ovim utjecajem javljaju osobe iz prošlosti, netko na koga ste možda već i zaboravili i sada odjednom traži naše društvo.

atma.hr – 78
Možda je samo riječ o prilici da bolje shvatite taj odnos i zatvorite to poglavlje života kako biste u budućnosti mogli neopterećeni iskustvima (ranama) iz prošlosti krenuti dalje.

Zato oprostite, otpustite. U ime boljeg sutra.

Niste sigurni, nemojte odlučivati niti djelovati.

Zbunjeni ste, budite strpljivi i pričekajte, s vremenom će se sve razjasniti.

Bit je ne forsirati ono što sada ne možete dobiti. Uvijek je dobro probati, ali ako ne ide, zastanite.

Nemojte spašavati i popravljati drugu osobu. Ljubav nije projekt.

banner za stvari DRVO SRECE

Ovo je dobro vrijeme da preispitate što želite od odnosa, ljubavi i partnera, što vam je nužno kako bi vaše potrebe u odnosu bile namirene, a vi zadovoljni.

Pokušajte vidjeti kako se dalje želite razvijati na profesionalnom planu.

Kakav je vaš odnos prema novcu?

U prilici ste maknuti iluzije, upoznati svoje strahove i nerealna očekivanja te na stvarnim temeljima početi graditi svoj život.

Sada se suočavamo s onim što jest, sazrijevamo, postajemo mudriji. Postavljamo novi cilj.

Da bi se taj cilj mogao lakše ostvariti nakon 29. siječnja/januara, odnosno nakon 02. ožujka/marta kada Venera ponovno dolazi na stupanj s kojeg je krenula unatrag, preispitajte svoja uvjerenja o ljubavi i odnosima i osvijestite je li ovo mjesto gdje ste sada zadovoljavajuće za vas ili može bolje.

atma.hr – 52
Za početak pobrinite se za sebe, upoznajte svoje potrebe, ispišite ih na papir.

Upoznajte, osvijestite sebe kao partnera/partnericu revidirajući prošle odnose.

I na kraju, što vam je potrebno da biste bili zadovoljni svojim odnosima i ljubavnim životom?

‘Ostati ranjiv rizik je koji moramo preuzeti ako želimo iskusiti povezanost’. – Brene Brown

Julijana Oremović