Foto: pixabay.com

160×600 text-47 lijevo

Planeta Venera je u našim natalima zadužena za sve ono što volimo i za način na koji reagiramo. Suprotno od principa Marsa koji predstavlja akciju, Venera je ta koja simbolizira našu reakciju, u svim životnim situacijama.

Venerom će biti predstavljen naš stil, smisao za lijepo kao i način na koji ćemo reagirati u odnosima. Znak u kome se Venera nalazi i njena pozicija će opisati i kakvim smo manirima naučeni u roditeljskoj kući. U muškom natalu će Venera opisati tip djevojke kojoj on teži pa će dame primijetiti da odjednom njihovo ponašanje u odnosu s određenim muškarcem počinje jako ličiti na poziciju njihove Venere.

Pored emotivnih pitanja, pozicija Venere, kao malog benefika će biti veoma značajna i za sektor financija. Nakon ovog kratkog uvoda o Venerinim osobinama i principima, pozabavit ćemo se onim što nas trenutno sve zanima, a to je aktualna planetarna pozicija Venere. Krajem siječnja smo ušli u ciklus retrogradne Venere, koji završava 19. svibnja.

Da, dobro ste čuli, iako je Venera već uveliko u direktnom hodu, ona još uvijek nije u fazi u kojoj je izravna u potpunosti. Trenutno se Venera nalazi u takozvanom stacionarno direktnom kretanju, sve dok 19. svibnja ne dosegne stupanj s kojeg se 4. ožujka počela kretati retrogradno. Što to u praksi znači?

Još uvijek se stvari na emotivnom planu kod većine mogu nazvati terminom – “previranje”. Još uvijek nas muče sumnje, blokade, kočnice, kojima smo svjedočili u razdoblju od kraja siječnja, kada je Venera ušla u sjenu. Venerin retrogradni hod donosi velika preispitivanja u odnosima, vraćanja na stare teme i dileme, kao i karmički opterećene odnose.

Ukoliko ste nekoga upoznali u nekom od ciklusa retrogradne Venere, znajte da je riječ o odnosu koji nije običan, odnosu u kojem će obje strane zadesiti velika iskušenja, ma kako se na samom startu sve činilo savršenim. Iznimka su jedino osobe kojima je Venera u natalu retrogradna, te je za njih razdoblje retrogradnosti Venere pravi trenutak za susret s idealnim partnerom.

Venera je u sjenu ušla krajem siječnja, iz aspekta kvadrata sa tranzitnim Saturnom. Taj kvadrat Venere iz Riba i Saturna iz Strijelca je uvelike odredio daljnji tijek ovog razdoblja. Kvadratura Saturna i Venere spada u red izuzetno teških aspekata. Riječ je o aspektu u kome vrijeme doslovno ubija ljubav!

Također, riječ je o aspektu u kome se pronalaze partneri s razlikom u godinama, društvenom statusu, vjerskoj pripadnosti… Spomenute razlike kroz vrijeme postanu nepremostivi kamen spoticanja koji guši osnovnu Venerinu prirodu.

U razdoblju tranzitnog kvadrata Venere i Saturna se događaju upravo odnosi s dosta prepreka pa ako ste krajem siječnja ušli u nešto slično, pripremite se za veliku borbu.

160×600 text-47 lijevo

Venera se okrenula i počela svoj retrogradni hod s 13. stupnja Ovna i fiksne zvijezde Alpheratz, koja ima prirodu Venere i Jupitera. Ova zvijezda se vezuje za ljubav, slobodu, neovisnost i veliku popularnost!

Promjena smjera Venere s ovog stupnja nam govori da nakon svih proživljenih drama, vraćanja na stare obrasce, očekujemo uzlet, emotivno zadovoljenje kroz ljubav koja ne sputava, već daje krila.

Zapravo nas cijeli ciklus retrogradnosti Venere tjera da raščistimo sa spornim emotivnim situacijama, kako bismo sebi dali priliku za ljubav koja predstavlja uzajamnu potporu, bez ograničenja! Zato, što god ste morali prekinuti u razdoblju Venerine retrogranosti, znajte da se sve dogodilo za vaše najviše dobro. Univerzum ima daleko bolje planove za vas!

Venera će u potpunosti biti izravna od 19. svibnja, kada se ponovo bude našla na 13. Ovna i fiksnoj zvijezdi Alpheratz. Sama Venera u Ovnu predstavlja ratnicu koja ne pita možete li, već vas stihijski vodi u boj za emotivno zadovoljstvo.

Venera u Ovnu ne igra igre i ne priča priče, nju ili uzmete za ruku i povedete kuda treba, ili zaboravite da ste je upoznali. Riječ je o Veneri koja ljubav vidi kao vrstu bojnog polja, u kome dobiva ili gine. Treće opcije nema.

Ova ratnica nam tijekom svog boravka u Ovnu sprema darove, jer svaka Venera to čini. Njezin prvi poklon je odlučnost, koja će se vratiti u naše živote pa ćemo biti kadri uhvatiti se  u koštac sa životom – odmah i sada. Sljedeći dar je brzina rješavanja nekih spornih emotivnih situacija, koje su nas svojim trajanjem iscrpljivale. Naposljetku, ova Venera će nas naučiti kako živjeti odmah i ovdje, i kako osjetiti punoću trenutka.

U trenutku kada Venera bude krenula u potpunosti izravno, tranzitni Mars će s njom imati aspekt sekstila. Ovaj sekstil Venere iz Ovna i Marsa iz Blizanaca nam u drugoj polovici svibnja donosi ubrzanje na polju emotivnih odnosa.

Odnosi tada započeti će biti ispunjeni velikim entuzijazmom. Kratak put, izlazak na 10 minuta i slično, samo su neke od stvari kojima će se partneri međusobno iznenađivati. Dah svježine i radost življenja obilježit će naše dane.

Na polju financija, ovaj period donosi brze akcije koje će uroditi plodom samo ako munjevito reagiramo. Venera će tog 19. svibnja imati i opoziciju sa retrogradnim Jupiterom iz Vage. Ovo je aspekt ekstravagancije, pretjerivanja, megalomanskih izjava od kojih pomalo boli glava.

Venera 24. svibnja zatvara egzaktan kvadrat s Plutonom iz Jarca, što može uzrokovati velike psihičke krize, ljubomoru i potrebu da se ostvari apsolutna kontrola. Tih dana se suzdržite od ispada i radije se povucite. Nakon ovoga, slijedi oslobađanje i smirivanje tenzija.

160×600 text-47 lijevo

Treća sedmica svibnja donosi Venerin trigon ka retrogradnom Saturnu iz Strijelca i konjunkciju ka Uranu. Venerin trigon ka retrogradnom Saturnu će nam konačno dati osjećaj emotivne stabilnosti u odnosima, koji su nas mučili već neko vrijeme. Druga prilika za stare znalce i one kojima je život namijenio postojanost.

Venera 3. lipnja formira egzaktu konjunkciju s Uranom! Evo nama preokreta, iznenađenja, događanja koja nam ni pijanim ne bi pala na pamet! Da, ljubavni grom iz vedrog neba će pogoditi baš one koji za sebe kažu da to “nema šanse”! Razmislite dva puta prije nego što to izustite, jer Uran priprema sve ono što ste rekli da je nemoguće.

Ovaj aspekt donosi potrebu da se polome tradicionalne stege, da se uruši sve što je dušu kidalo i lomilo, da se otpočne nešto novo, potpuno drugačije od svega viđenog. Ovo je zaljubljivanje na prvi pogled, početak odnosa u par sati, postajanje svega što smo vjerovali da “nema šanse”. Ovo je slika uragana koji stiže i nosi nas svojim pravcem.

Prepuštamo se voljno, surađujemo u svakom trenutku, jer mjesto gdje smo ne obećava. Pred nama je apsolutna promjena, šansa da se u sekundi ostvari konekcija koja će naše živote izmijeniti iz korijena i povesti nekim zdravijim pravcem. Vrijeme je da budemo najbolji mi koje znamo, vrijeme je da učinimo sve što nikada nismo, da bismo dosegli visine o kojima smo sanjali.

A okolina? Okolina će u čudu promatrati film koji se pred njihovim očima odvija. Bit će im neobično otkud vi u priči, kako ništa na to nije ukazivalo i slično. Netko vam sada daje priliku da blistate u svemu što jest, bez prekrajanja, jer ste samo takvi besprijekorni. I da, ovo su dani kada nebo spaja duše kojima je oduvijek bilo mjesto jednima kraj drugih.

Jovana Milekić / astroportal

AKCIJA!

himalajska lampa atma.hr

Himalajska lampa

Lampa od divnih, ružičastih grumenja najčišće himalajske soli – stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje.

Električna lampa od himalajske soli na drvenom postolju, svaka je unikatan ručni rad, različitog je izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo.

himalajska lampa atma.hr

Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor. Stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi dugin spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Dimenzije: širina: 10-13 cm, duljina: 15-19 cm, težina: 2-3 kg

Plaćanje pouzećem (poštarina 25 kn – GLS)

Cijena: 149 kn

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 19.05.2017.
Slijedeća objavaLila Orgonski Medaljon Srce – Štiti auru, jača duhovnost i vrline
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here