Foto: pixabay.com

Venera je 14. travnja/aprila promijenila svoj pravac i započela svoj put kroz znak Bika, kroz prostor postojanih osjećaja, emotivne sigurnosti i stabilnosti u ljubavi. Bit će jača potreba za konkretiziranjem emotivnih odnosa, mirom, odnosima koji obećavaju i osobama koje ispunjavaju sve naše kriterije. Ovo je mjesec intenzivnosti na ljubavnoj razini, jakih fizičkih veza, financijskog napretka i umjetničke energije. Pred nama su dani kada trebamo ugađati sebi, uživati u svakom trenutku i ne razmišljati mnogo o sutrašnjem danu.

atma.hr – 78
Zabranjeno je ne učiniti sve za sebe samog, biti uplašen od života i od onoga čime te život obavezuje, ne živjeti svaki dan do posljednjeg daha. Zabranjeno je ne tražiti sreću, ne živjeti život s pozitivnim stavom, ne smatrati da uvijek možemo biti bolji.

Tranzitna Venera je 14. travnja/aprila započela svoj put kroz znak Bika, kroz prostor postojanih osjećaja, emotivne sigurnosti i stabilnosti u ljubavi. Ovo je Venera koja ima razvijen osjećaj za dodir, uživa u fizičkom kontaktu, privlači je sve što je vidljivo i opipljivo.

Senzualna je, ali na posesivan način i više voli privlačiti, onako damski, nego da bude ta koja će juriti predmet svoje ljubavi. Teško se ova Venera privikava na prostor koji joj nije poznat pa će strateški opipavati teren prije nego što otkrije sve čari koje ima u sebi, svu lojalnost i pouzdanost koju osjećaju oni koji je imaju za prijatelja ili partnera.

Ova Venera zna što je dar življenja. Ne preživljavanja, ne bivanja, već istinske umjetnosti života. Onima koji je imaju natalno, daje ljubav prema udobnosti, lijepom okruženju, dobroj hrani i materijalnom obilju.

Novac im je jako važan, jer omogućava hedonizam u kojem oni uživaju kao malo tko. Ovo je Venera od koje se uči kako se živi. U lijepom i urednom domu, u umjetnosti i ljepoti, u ljubavi prema cvijeću, drveću, glazbi, mirisima, bojama, svemu što nas okružuje.

atma.hr – 39

Venera u Biku je na svom terenu pa je naglašena čulnost, nježnost, senzualnost, kreativnost i umjetničko izražavanje misli i osjećanja, ali su joj svojstvene ljubomora i posesivnost. Potpuno suprotno od Venere u Ribama, na primjer, ili bilo koje “vodene” Venere, u Biku je ona usmjerena na konkretno, na čulnu i duhovnu povezanost s drugom osobom.

Iracionalna ili platonska ljubav ovdje nikako ne dolaze u obzir. Sve što nije konkretno i u čemu se dodirom ne uživa, ova Venera smatra gubljenjem vremena.

Zbog dobrog dostojanstva u ovom znaku, izuzetno cijeni sebe pa je nikada nećete vidjeti s nekim, tek onako, da ne bi bila usamljena. Ona će za sebe reći da voli najviše sebe, a samim tim bira s kim će dijeliti svoje dragocjeno vrijeme.

Emocije se pokreću jako sporo pa će ih pratiti glas da su probirljive, ali su njihove emocije snažne i postojane kada ih netko uspije pokrenuti.

Ona nikada ne srlja, ima potrebu za sigurnošću i vrijednošću koju neće pregaziti vrijeme. Iako izuzetno lijepa pa čak i ona koja nije izuzetno, vodi računa o svom fizičkom izgledu, nikada neće pasti na onoga koga privlači samo njena fizička ljepota, jer ona mašta o nekome tko će u njoj probuditi ono najbolje i tko će zavoljeti njenu unutrašnjost.

atma.hr – 75Ovo je Venera puna ljubavi za cijeli svijet. Umiljata je i obožava dodire, masaže, miris kože pa dosta novca troši na kozmetiku i parfeme. Dobri su kuhari, ali i degustatori hrane i obožavatelji alkohola pa je to jedna od rijetkih stvari u kojoj nemaju kontrolu.

Uvijek nasmijana, spremna za čašicu više, glazbu do zore i hranu koja je puna kalorija, istinski uživa u svim blagodatima života i svemu onome što joj pruža ličnu satisfakciju. Zato ćete primijetiti da gotovo uvijek, ovi ljudi, privuku u svoj život baš ono što priželjkuju – voljenu osobu, novac, dobru karijeru.

Venera je 14. travnja/aprila promijenila svoj pravac pa će faliti akcije i brzine koju smo osjećali u periodu dok je boravila u znaku Ovna, ali svakako, iako usporena i praktična, ona nam donosi nježnost, emocije koje traju, istinsko uživanje u sadašnjem trenutku.

Bit će jača potreba za konkretiziranjem emotivnih odnosa, mirom, odnosima koji obećavaju i osobama koje ispunjavaju sve naše kriterije. Skromnost zaboravimo, u svim sferama života. Apetit će se povećati, posebno potreba za poslasticama, bit ćemo usmjereni na financijsku dobit, a ni želje nam baš neće biti skromne.

Stižu nam lijepi dani za zaljubljivanje, izlaske, opuštenost, hobije, umjetnost i stvaranje, ispunjeni pozitivnim vibracijama. Analizirat ćemo svoje emotivno stanje, emotivne postupke, postojeće potrebe.

atma.hr – 78
Ovo je mjesec intenzivnosti na ljubavnoj razini, jakih fizičkih veza, financijskog napretka i umjetničke energije. Naglo fizičko privlačenje i upoznavanje fizički dopadljivih i stvaralački nadahnutih ljudi.

Upornost ovdje igra bitnu ulogu, jer ćemo dobiti dosta energije i snage da realiziramo ono što smo zamislili. Vrijednosti, novac, privatni biznisi, pod aspektom su dobrih vibracija. Sve što je vezano za materijalno, okupirat će našu pažnju, a posebno će se javiti želja za umnožavanjem postojećeg materijalnog stanja.

Imat ćemo potrebu da se uljepšavamo, provodimo vrijeme u prirodi, restoranima, kafićima, budit će se čula, rasplamsavati želje, jačati potreba za hranom, pićem, glazbom, seksom, poklonima, kupovinom…

Oni koji su u dužim vezama analizirat će odnos s partnerom, preispitivati koliko je isti pouzdan i iskren i, vrlo vjerojatno, učiniti taj odnos još boljim i stabilnijim. Slobodni će, pak, imati priliku da ostvare ono što odavno priželjkuju. Nagla fizička privlačenja i upoznavanja na mjestima zabave.

Ljubavne veze, u periodu ovog tranzita, počinju polako, mudro i strpljivo, ali traju kroz vrijeme i opstaju kroz osjećaj sigurnosti i poštovanja. Bit ćemo strpljiviji, usporeniji, ali i zaljubljivati se u sve što nam predstavlja lično zadovoljstvo – hranu, glazbu, mirise, romantiku, slatkiše, kozmetiku i, generalno, ljubav pokazivati fizički.

atma.hr – 39

Tranzitna Venera bit će u znaku Bika do 09. svibnja/maja. Pred nama su dani kada trebamo ugađati sebi, uživati u svakom momentu i ne razmišljati mnogo o sutrašnjem danu. Ne žurite s emotivnim odlukama. Iskoristite prilike koje vam mogu donijeti financijsku dobit. Bit ćete u situacijama u kojima ćete jasno vidjeti na koga se zaista možete osloniti. Energiju ne rasipajte na ono za što unaprijed osjećate da je nepotrebno.

Mars je u znaku Blizanaca pa su ovo okolnosti koje mogu donijeti trenutno udaljavanje u emotivnim odnosima zbog nedostatka volje s obje strane da se napravi nešto konkretno u korist samog odnosa.

Aspekti Venere u Biku:

  • 23. travanj/april – Venera konjunkcija Uran
  • 25. travanj/april – Venera kvadrat Saturn
  • 26. travanj/april – Merkur konjunkcija Venera
  • 03. svibanj/maj – Venera sekstil Neptun
  • 06. svibanj/maj – Venera trigon Pluton
  • 08. svibanj/maj – Venera kvadrat Jupiter

Prvi aspekt koji je gradi, po ulasku u znak, je konjunkcija sa Uranom na 9. stupnju Bika (egzaktno 23. travnja/aprila). Dodir Venere s Uranom donosi iznenađenje, šok, nepredvidljive situacije, posebno na polju emocija.

atma.hr – 75Ovaj aspekt donosi i pojačanu napetost, unutrašnju uznemirenost, pobunu duše, rušenje strahova i blokada, potrebu za novim, za promjenama pa su mogući iznenadni prekidi, zbog nemogućnosti da se želje kanaliziraju.

Ovaj aspekt donosi mogućnost zaljubljivanja na prvi pogled u osobu koja iznenada ulazi u vaš život i koja ni po čemu ne zadovoljava vaše zamišljene kriterije. Ovo je priča o prelasku prijateljskog u emotivni odnos. Ovo je prilika da pogledate sebe očima druge osobe, da zablistate i osjetite se najvoljenijim na svijetu, kroz prepoznavanje u trenu, brzo osvajanje, izlazak iz kolotečine, mijenjanje iz korijena i oživljavanje.

Venera će 25. travnja/aprila biti u kvadratu sa Saturnom. Saturn Veneru čini hladnom, sputava je i ograničava, ali je tjera na emotivni rast. Kvadrat predstavlja raskrsnicu na putu, onaj trenutak kada treba odlučiti kojim putem krenuti, a to je najteže.

Sudar harmonije s formom, pripadnosti sa ograničenjem, čulnosti sa granicama, ljepote s vremenom, ljubavi s bolom. Oni imaju različite ciljeve – Venera da raste i kroz taj rast se oslobađa, Saturn da zaustavi širenje i napredak, da nametne pravila i istim transformira.

Da bismo se mogli razvijati, oslobađati i pronaći unutrašnji mir, najprije moramo pogledati u vlastite dubine, prihvatiti odgovornosti za vlastita djelovanja, izbjegavati hod linijom manjeg otpora. Ključ svih promjena je rad na sebi i vlastitoj promjeni.

atma.hr – 78
Tome nas uči Saturn u dodiru s Venerom. Ako prihvatimo činjenicu da smo mi sami jedini odgovorni za najveći dio onoga što nam se u životu događa, tada možemo očekivati istinsku promjenu na bolje.

Ovaj aspekt egzaktan je 25. travnja/aprila, ali se njegova energija osjeća već od prvih dana Venerinog boravka u Biku. Javlja se osjećaj odbačenosti, dojam da nas voljeni ne primjećuju, ili bar ne na način kakav bismo željeli, iznevjerenost, napuštenost, nepoželjnost. Kivni smo na svijet koji nas ne razumije, bez obzira na to je li ova ljutnja prigušena i prikrivena ili sasvim jasno, otvoreno i napadno iskazana.

Ljubav kao najmoćnija sila, sada nije dovoljna. Nema je, ne vidite je, a još manje osjećate. Sada su na ispitu duge veze koje su odolijevale izazovima kroz vrijeme. Odnos postaje težak, pa se pitate da li ste uopšte voljeni.

Primjećujete promjenu u partnerovom ponašanju, javlja se ljubomora i, najzad, strah od odbacivanja ili gubitka. Sada na vidjelo izlaze potiskivani problemi u vezama koje već neko vrijeme ne funkcioniraju dobro. Nastupa period hlađenja i praznine, kao i osjećaj umora, paranoje i straha. Sada je vrijeme da preispitate sve odnose u svom životu, a najprije sebe i svoje postupke.

Preispitivat ćemo se jesmo li u prethodnom periodu donijeli dobre odluke. Ovo je aspekt izazova pa je osjećaj usamljenosti, tuge i depresije neminovan, ali nemamo se čega plašiti, jer je ovo Saturnov test i pitanje za nas koliko smo spremni da se mijenjamo na bolje i koliko smo uopće spremni na promjene.

atma.hr – 75Merkur i Venera se sreću 26. travnja/aprila pa će potreba za riječima biti velika, naročito potreba da se osjećaji kažu i pokažu. Mnogi će flert pretvoriti u djela, razmijeniti nježnost i lijepe riječi, iskazati ono što im je na srcu, reći ono što je ostalo nedorečeno, a možda i staviti točku na neku emotivnu priču. Razmišljat ćemo o ljubavi i slušati svoje srce.

Venera 03. svibnja/maja ide u aspekt sekstila s Neptunom u Ribama, da donese malo sna o idealnoj ljubavi, malo čarolije, maštanja i kreativnosti. Ovo su dani idealni za kreativno stvaranje, ali i uživanje u sitnim zadovoljstvima.

Venera potom ide u trigon sPlutonom u Jarcu (06. svibnja/maja) pa ljubavne priče doživljavaju transformaciju. Ovo je aspekt intenzivnih emocija, zavođenja, privlačenja, ali i trenutak kada dobivate moć nad drugom osobom, snažan emocionalni utjecaj na istu pa ukoliko želite suprotnu stranu uvjeriti u nešto, ovo je pravi trenutak.

Ovo je lijep aspekt jer je u pitanju trigon, ali ne zaboravimo da se radi o Plutonu pa su moguće emotivne manipulacije na svjesnoj ili nesvjesnoj razini. Moguć je neki vid regeneracije u vezama. Ovo su dani kada vas mogu privući moćni, utjecajni, uspješni ljudi, dobrog materijalnog statusa.

Dani kada bivate magnetski privučeni, hipnotizirani osobom s kojom imate dojam da ste se prepoznali na prvu. I dani kada sve pripisujete sudbini.

atma.hr – 39

Venera 08. svibnja/maja pravi aspekt kvadrata s Jupiterom u Vodenjaku pa se potrudite da važne emotivne odluke ostavite za dane kada prođe ovaj aspekt, jer će donijeti emotivnu napetost, pretjerivanje, gubljenje kontrole nad osjećanjima, što Veneri u Biku nije svojstveno. Ovo je aspekt koji nas može potaknuti da trošimo preko svake mjere, ili pretjeramo u uživanju, hrani, lijenosti.

Ljubav gradite polako i obradujte nekoga nekim lijepim poklonom. Kontrola će biti pojačana u svim segmentima života, želja za mirom, skladom i sigurnošću, ali će fizička manifestacija života ušetati u naš svijet, donijeti uzbuđenje, radost i malo opravdanog pretjerivanja u smijehu, komadu dobre torte i veselom društvu.

Upravo sad prolazi trenutak u vremenu. Moramo postati taj trenutak!

Jovanka Blagojević/astroportal.in

24 HIMALAJSKA LAMPA

HIMALAJSKA LAMPA - Savršenstvo atmosfere

Prirodni ionizator, čisti zrak, diže energiju

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli! Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje. Svaka je unikatan ručni rad, različitog izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo. Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor, stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

NOVE CIJENE!
2-3 kg - 89 kn
4-6 kg - 115 kn
7-10 kg - 165 kn
10-15 kg - 289 kg
25-30 kg - 499 kn

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here