Foto: pixabay.com

Dva izazovna aspekta Venere, s Uranom i Saturnom mogu u potpunosti promijeniti naš kut gledanja na odnose. Tranzitna Venera 11. i 12. lipnja/juna dolazi do konjunkcije s Uranom na 16. stupnju Bika pa je to moment iznenadnih preokreta, susreta i početaka odnosa s onima s kojima nam to pod drugačijim okolnostima ne bi ni u ludilu palo na pamet! Brzi kontakti, privlačenja i prekidi uslijed žustrih svađa obilježavaju ovaj aspekt! Oni koji su usamljeni, u trenutku mogu promijeniti taj status zbog osobe koja im je “ukrala srce” na prečac, van svake logike! Potreba za individualizmom dodatno dolazi do izražaja pa se mnogi u ovim danima žele osloboditi odnosa koji im nameću određena pravila.

atma.hr – 52
Venera je planet koji u našim natalnim horoskopima vlada emocijama, partnerstvima, ali i sposobnošću da zaradimo, dobijemo poklone i naklonost. Venerin položaj unutar naših natalnih horoskopa govori o onom što volimo, načinu na koji ljubav ispoljavamo i kako do nje dolazimo. Pored emocionalne, Venera ima utjecaj i na našu financijsku stabilnost, budući da je ona prirodni vladar 2. polja horoskopa, jer jedno od sjedišta ima baš u znaku Bika.

Venera će u našim natalnim horoskopima opisati i prijateljice, sestre, mlađe ženske osobe koje nam se pojavljuju u životu. Od postavka natalne Venere u znaku, polju i shodno aspektima koje gradi moći ćemo prosuditi kolika je naša sposobnost da u odnosima održimo sklad i dobijemo željeno. Venerom volimo, ali nas shodno našem položaju Venere doživljavaju i vole.

Često ljudi sa željom da se nekom svide pitaju astrologe “što da napravim da postanem njegova Venera ili njen Mars?” Odgovor na to pitanje, bar iz moje perspektive je “ništa”. Ne trebamo raditi ama baš ništa da bismo bili sve, tamo gdje trebamo. Gdje ne trebamo, svakako je sve što bismo napravili, jedno veliko – ništa!

No, da se vratimo na temu, tj. Veneri u znaku Bika. Venera u znaku Bika u ženskom horoskopu govori o dami koja jasno zna što od partnera želi, a zna i put kojim se do tih želja ide. Venera u Biku je taktilna, čulna, osjeća svaki dodir koji joj otvara nov univerzum. Ovoj Veneri je važno da kvalitetno i ukusno pojede, osjeti mirisne note poljskog cvijeća i probudi se u zagrljaju koji joj ulijeva povjerenje.

Odnose gradi postepeno, ne zaljubljuje se u riječ i namjeru već konkretno djelo. Dame s ovom Venerom karakteriziraju zanosne obline, pokoji val u kosi i odjeća vedrih tonova.

atma.hr – 52
Gospoda s Venerom u Biku su prilično usmjerena na materijalnu stabilnost pa damama djeluju neodoljivo, sigurno na duge staze i spremno za kvalitetan odnos. Vrlo često imaju punije usne i bademaste oči (ako neki od aspekata ne pokaže drugačije!). U odnosima su staloženi, ne oduševljavaju se tako lako.

Važno je da im partnerica ukaže svoje povjerenje i bude zainteresirana za njihov status i podrži napore da se isti poboljša. Vrlo često ostaju u odnosima u kojima se strast izgubila ako u njima osjećaju sigurnost. Seksualne potrebe su im vrlo naglašene pa u tim situacijama posegnu za odnosima van zvaničnog. Rizike pak svode na minimalnu mjeru pa se trude da i tu biraju osobe s kojima neće imati turbulencija.

Juri li Venera u Biku za novcem? Velika zabluda koju ćemo sada razriješiti. Ova Venera nigdje ne juri! Ona svuda stiže u pravi čas pa i tamo gdje je važno za njenu financijsku stabilnost.

Ako je u dobrim aspektima od strane Saturna i Jupitera, dat će osobe koje znaju investirati u odnos u svakom smislu te riječi! Oni će podržati partnera i s njim paralelno graditi željenu materijalnu i statusnu poziciju.

ASTRO NATALNA KARTA BANNER

Venera u Biku samo jedno ne podnosi, bahatost i grubost. Ona se osvaja dodirom, komplimentom, buketom svijeća i čokoladom.

Ako je Venera u Biku u lošim aspektima s Neptunom i Uranom donijet će neumjerenost u trošenju kao i rizične poslovne poduhvate. Nepovoljan aspekt sa Saturnom govori o njenom trpljenju i sporosti da određene, po nju loše odnose, prekine.

Tranzitna Venera 28. svibnja/maja ušla je u znak Bika i tu ostaje do 24. lipnja/juna. Za to vrijeme je tranzitni Mars u znaku Ovna. Ovo pogoduje početcima zdravih i kvalitetnih odnosa, gdje se neće miješati “babe i žabe”, te će muškarci zaista biti pravi muškarci, osvajači, jasni i konkretni, dok će dame biti one koje čekaju prvi korak i na njega adekvatno reagiraju.

Ni prije ni kasnije nego baš u pravi čas! Kako je u znaku Bika i retrogradni Merkur, period do 14. lipnja/juna obilježava mogućnost obnove partnerskih odnosa iz prošlosti ili konačno otpočinjanje odnosa s onima s kojima se jurimo, a nikada da se uspijemo sustići.

Venera u Biku nam na poslovnom planu donosi fokus na hranu, energente, a njen izazovan aspekt s Uranom i Saturnom uz postojeći kvadrat retrogradnog Merkura sa Saturnom iz Vodenjaka strahove od ponavljanja nekih nepovoljnih poslovno financijskih situacija. Neophodan je oprez pri odabiru ulaganja i jasan uvid u sve parametre poslovnih suradnji.

atma.hr – 52
Venera u Biku će nas definitivno baciti u iskušenje da potrošimo više od planiranog i da udovoljimo željama koje su dugo suzbijane. Najviše ćemo trošiti na garderobu i hranu. Pretjerat ćemo sa slatkišima i kukati zbog ljeta koje je tu, iza ugla! U odnosima će dominirati posesivnost i želja da nitko drugi ne dobije ni misao onih koji su “samo naši”! Ljubomora je također jedan od problema s kojim ćemo se susretati.

Dva izazovna aspekta Venere, s Uranom i Saturnom mogu u potpunosti promijeniti naš kut gledanja na odnose. Tranzitna Venera 11. i 12. lipnja/juna dolazi do konjunkcije s Uranom na 16. stupnju Bika pa je to moment iznenadnih preokreta, susreta i početaka odnosa s onima s kojima nam to pod drugačijim okolnostima ne bi ni u ludilu palo na pamet!

Brzi kontakti, privlačenja i prekidi uslijed žustrih svađa obilježavaju ovaj aspekt! Oni koji su usamljeni, u trenutku mogu promijeniti taj status zbog osobe koja im je “ukrala srce” na prečac, van svake logike! Potreba za individualizmom dodatno dolazi do izražaja pa se mnogi u ovim danima žele osloboditi odnosa koji im nameću određena pravila.

banner za knjige UNIVERZUM TI CUVA LEDA

Ako u natalnom horoskopu imate dodir Venere i Urana na bilo koji način ili vam je možda Venera u Vodenjaku, ovo su za vas jako važni dani, koji mogu odrediti dalji tok određenih odnosa i vašeg statusa općenito! Spremimo se za vrtuljak emocija! Venerin dodir s Uranom u Biku može donijeti iznenada nov vid zarade, redefiniranje vrijednosti i priliku da za kratko vrijeme pronađe dodatni izvor zarade. Entuzijazam i optimizam ne manjkaju!

Pored konjunkcije s Uranom, tu je i aspekt Venerinog kvadrata sa Saturnom koji je na snazi od 13. do 24. lipnja/juna. Kvadrat Saturna i Venere može označiti period prepreka na emotivnom i financijskom planu. Strah od gubitka emocija i pozicije postaje jasno vidljiv. Problemi u odnosima koji duže ne funkcioniraju sada dolaze do kulminacijske točke. Mnogi odnosi temeljeni na trpljenju, dugogodišnjim navikama i materijalnoj ovisnosti sada dolaze do svojih finala.

Slobodnima se u ovim danima mogu pojaviti partneri s kojima postoji razlika u godinama, bilo da je u plusu ili minusu, zauzeti ili na bilo koji drugi način udaljeni partneri. Inat, uskraćenost za željeno, problemi s tvrdoglavim inzistiranjima na određenim temama su slika ovog perioda.

atma.hr – 52
Prostorna udaljenost kao i zauzetost poslom mogu predstavljati prepreku za realizacije odnosa pod aspektom kvadrata Venere u Biku sa Saturnom u Vodenjaku. Da bi se težina ovog aspekta umanjila neophodno je da promijenimo neka uvriježena mišljenja i dugogodišnje obrasce po kojim funkcioniramo i izađemo iz zone komfora, što je u startu izuzetno teško, ali će se kroz vrijeme pokazati kao naša najbolja odluka ikada!

Venera u Biku pred izlazak iz ovog znaka gradi trigon s retrogradnim Plutonom u Jarcu, od 22. do 24. lipnja/juna pa su ovo dani emocionalnih preobražaja i transformacija odnosa do kojih nam je stalo. Baš kada je djelovalo da smo bez šanse, jedan zagrljaj označava kraj lutanja i naše sigurno mjesto pod nebeskim svodom.

A kako Venera u Biku djeluje na podznake?

banner GHERI COTTON

Ovan – Vreme redefiniranja financijske stabilnosti i prilika za promjenu vrijednosnih sistema.

Bik – Otvaranje ka okruženju, potreba za uljepšavanjem i mogućnost otpočinjanja novih odnosa.

Blizanci – Tajni, vrlo čulni odnosi i vaše uživanje u njima.

Rak – Proširenje kruga prijatelja i poznanstva koja dolaze preko prijatelja. Period emotivne ushićenosti i mogućnost ulaska u novu ili kod nekih obnovljenu vezu.

Lav – Povoljan period za suradnju sa ženama i poslovno unaprjeđenje.

Djevica – Ljubav na putu, putovanja iz zadovoljstva i uspjeh na ispitima.

Vaga – Naglašena seksualna energija, mogućnost ulaska u zanimljivu avanturu. Netko vam može vratiti dug.

atma.hr – 52
Škorpion – Vrijeme redefiniranja odnosa s partnerom, neki uvjeti koje ste postavili se, na vaše iznenađenje, ipak mogu ispuniti! Slobodnima mogućnost novih poznanstava.

Strijelac – Ugodne poslovne suradnje kao i mogućnost zaljubljivanja u nekoj svakodnevnoj situaciji, na poslu i slično.

Jarac – Zaljubljivanja, čulnost i jak seksualni nagon obilježavaju period koji dolazi.

Vodenjak – Uljepšavanje doma i odnosa s ukućanima.

Ribe – Mogućnost zanimljivih susreta na kraćem putu, zauzetima opcija paralelnog odnosa. Poznanstva preko interneta.

Jovana Milekić/astroportal.in