Foto: pixabay.com

Procjena ljubavi je drugo ime za Veneru u znaku Djevice. Spremimo se na vrijeme “ljubavne glavobolje”, period velikih analiza odnosa, procjenu ljubavi i kalkuliranje istom, koliko god vam to neprirodno zvučalo. Došlo je vrijeme suočavanja s realnošću, a samim tim i pucanja mnogih veza koje počivaju na lažnim ili nestabilnim temeljima.

atma.hr – 78
Tamo gdje traje ljubav, sloboda joj čuva leđa. Sve dok postoje kalkulacije, ljubav ne može donijeti ispunjenje. E pa, ako ste mislili da ljubav i kalkulacija nemaju nikakve veze, prevarili ste se. Procjena ljubavi je drugo ime za Veneru u znaku Djevice. Spremimo se na period “ljubavne glavobolje”.

Venera je 02.10. završila svoj tranzit kroz znak Lava, gdje je emocije pokazivala naširoko. Iz vatrenog Lava ušla je u zemljani, praktični znak Djevice i svoju demonstraciju ljubavi svodi na minimum. U Djevici će se zadržati do 28.10.

Venera u Djevici je Venera u padu, mjesto gdje se ne osjeća dobro, gdje ne može pokazati svoje prave vrijednosti i ljepotu, pa očekujte period krajnjeg ograničavanja emocija. U prostoru navika, obaveza, kalkulacije, sitničavosti, prizemnosti, skeptičnosti, kritičnosti, nikada neće pokušati impresionirati vas poklonima i velikim obećanjima, kao što je slučaj s onom u Lavu.

Njeni pokloni nisu ekstravagantni, ali su velikodušni. Ovo je Venera koja će istinski brinuti za onoga kojeg voli i obraćati pažnju na detalje iz njegovog života.

atma.hr – 39

Djevica je zemljani znak pa Venera u ovom elementu naglašava potrebu za razumnom manifestacijom ljubavi. Kako to nije moguće, ovdje su u sukobu razum i emocije. Osobe koje u svom natalu imaju ovu Veneru nikada se ne zanose. One vode neprestanu borbu između želje za ljubavlju i kontrolom nad istom.

Ovdje su emocije stavljene na papir pa se promišlja o njima, uvodi logika, analizira svaki detalj. Ovo je Venera koja se nikada neće zaletjeti, već će dobro odmjeriti s kim će ući u emotivnu priču pa strpljenje druge strane može da popusti. Ipak, vrijedni su čekanja, jer oni svemu pristupaju smisleno i imaju visoke kriterije.

Ovo su dosta stidljivi i zatvoreni ljudi koji se nikad ne opuštaju. Osjećaje ne pokazuju javno, ali su lojalni i odani, vrlo osjetljivi i kreativni. Igraju na sigurno, ne ulaze u igru ako unaprijed nemaju garanciju pa su vrlo često usamljenici koji u nemogućnosti da vide krajnji ishod, ne čine poteze.

Vrlo čudno, ljubav i zainteresiranost pokazat će stalnim kritiziranjem. Oni ne kritiziraju onoga do koga im nije stalo, jer u tom slučaju uopće i ne primjećuju detalje. Kada vole, ništa im ne promiče. Zapamtit će svaki važan datum. Voljet će kod vas ono što drugi ni ne primjećuju da posjedujete. Ljubav će pokazivati nespretno, praktičnim gestama i neizmjernom dobrotom.

atma.hr – 75Ono što kod njih najviše godi je činjenica da se pored njih osjećate bitnim. Ovo je Venera koja je uvijek na usluzi svima koji joj znače. Ona brine, prinosi vam hranu, zove da provjeri jeste li dobro, umara se da ne umori vas. Nikada vam neće reći da vam haljina stoji lijepo ako misli da u njoj izgledate loše.

Pričat će s vama telefonom dok ne osjeti spokoj s druge strane žice. Radovat će se vašim uspjesima kao vlastitim i ponositi se vama. Savjetovat će uvijek rado kako da riješite problem ili sastavite razlupani život. Svakoj osobi na ovom svijetu potreban je prijatelj s ovakvom postavkom Venere, jer imati njega znači nikada ne biti sam.

Zbog svog lošeg dostojanstva u Djevici, Venera neće imati mogućnost da pokaže svoju pravu prirodu pa ćemo, za vrijeme ovog tranzita, svoju pažnju usmjeriti na loše ili realne stvari koje su prisutne u našim odnosima. Pitat ćemo se sada – ima li ljubav rok trajanja? Čarolija nestaje i na površinu izlazi surova realnost. Mnogi parovi će ugledati nepoznato lice na jastuku pored sebe. Pa će se pitati kada je ta agonija počela. Jesmo li sve vrijeme ulagali svoju energiju u iluziju koja nema oblik?

Venera u Djevici traži oblik! Ona ne podnosi ništa što nije jasno, precizno, unaprijed utvrđeno. U prostoru koji nema zaključak, raste njena nesigurnost. Stoga se pripremite za period velikih analiza odnosa, procjenu ljubavi i kalkuliranje istom, koliko god vam to neprirodno zvučalo.

atma.hr – 78
Došlo je vrijeme suočavanja s realnošću, a samim tim i pucanja mnogih veza koje počivaju na lažnim ili nestabilnim temeljima. S druge strane, mnogi će partnerove poslovne obaveze smatrati glavnim krivcem za gašenje strasti.

Stavit ćete na papir svoju vezu i kao u matematici izvesti računicu. Ili ćete jednostavno napraviti listu za i protiv života s partnerom. Koliko se partner uklapa u vaš plan? Jesu li vam isti ciljevi?

Ovo je posebno značajno za one koji imaju ASC u Djevici ili Veneru u ovom znaku, jer će oni najviše analizirati odnose i potencijalne ljubavne priče. Analizirat ćemo i svoje ljubavne želje i zapitati se što zaista vrijedi i što nam je potrebno.

Ulaskom Venere u Djevicu uglavnom ćemo imati skladne Venerine aspekte, izuzevši opoziciju s Neptunom.

– 11.10. Venera trigon Uran

– 12.10. Merkur sekstil Venera

– 18.10. Venera opozicija Neptun

– 19.10. Venera trigon Jupiter

– 21.10. Venera trigon Pluton

– 24.10. Venera trigon Saturn

– 28.10. Venera ulazi u Vagu

atma.hr – 39

Venera će 11.10. praviti trigon s Uranom u Biku pa ljubav dolazi iznenada, tamo gdje se najmanje nadate ili u odnosu u kojem ste počeli gubiti strpljenje. Ovo su i trenutci kada se rađaju nekonvencionalne ljubavi, drugačije, originalne, s ljudima iz daljine, slobodne, bez okvira i stega i samo takve mogu uspjeti.

Ljubavi čija konekcija nastaje putem interneta, društvenih mreža, u krugu prijatelja ili se prelazi granica prijateljstva pa prijatelji izjavljuju ljubav. Ovo je aspekt koji budi želju da se proba nešto novo, drugačije, eksperimentiranje s fizičkim izgledom, hobi koji postaje zanimanje, kreativnost koja iznenada nalazi put i razbija rutinu. Uran je retrogradan pa vas može iznenaditi glas od osobe iz prošlosti.

Emocije ćemo mjeriti i vagati pa se više puta zamisliti koliko smo ljubavi pružili, a koliko iste dobili zauzvrat. Dispozitor ove Venere je Merkur, koji 14.10. kreće retrogradno pa će vam neki emotivni odnos iz prošlosti biti glavna pokretačka snaga, a moguće je i da ćete imati priliku da kažete nešto što je ostalo nedorečeno, da vam neki dug bude vraćen ili uspostavite neki dogovor koji je negdje ranije započet, ali nije realiziran.

Venera će 18.10. biti u opoziciji s Neptunom. Neptun idealizira, pretjeruje, romantizira priče i izbjegava realnost pa budite na oprezu jer će mnogi radije prihvatiti laž kao obrambeni mehanizam, nego istinu koja boli.

atma.hr – 75Retrospekcije i vraćanje u prošlost je neminovno, s obzirom na to da je Neptun retrogradan, ali i ponovno razočaranje u postupke neke osobe iz prošlosti kojih ste bili svjesni i do sada, ali ste izabrali bijeg od realnosti. Prihvatite realnost i svako razočaranje kao iskustvo koje nas čini jačim i ukazuje nam i na naše greške.

Regeneracija na emotivnom planu koja je, ruku na srce, potrebna većini, imat će se priliku dogoditi kada Venera bude pravila aspekt trigona s Plutonom (21.10.) i Saturnom (24.10.). Konačno ćemo se suočiti sa svojim osjećajima, pogledati srcu u oči, odbaciti strah, paranoju i brigu i prelomiti za neke nove dane.

Nove osobe dolaze tek kad stare pustimo iz srca. Ovo su dani kada se ljubav podiže na višu razinu, trenutak kada shvatimo tko je osoba s kojom želimo trajati kroz vrijeme, aspekt koji rađa ozbiljne odnose sa stabilnim, iskusnim partnerima i onima koji znaju što žele.

Kako je Djevica ekspert za detalje, obratit ćemo više pažnje na sitnice koje život znače. Ovo je vrijeme kada ćemo biti na usluzi drugima. Oslušnite jeste li nekome potrebni i izađite u susret koliko ste u mogućnosti. Vi ćete se bolje osjećati. Prihvatite kritike i popravite stvari koje se mogu popraviti. Rješavajte sve razgovorom i trudite se da se osjećate korisnim.

Tranzit Venere kroz znak Djevice definitivno donosi mnogo energije usmjerene na rad, ali i mnogo lijepih momenata upravo na radnom mjestu. Dosta veza otpočinje upravo preko posla, s kolegama. Možda i neka emotivna veza s osobom koju poznajete ili upoznajete preko posla.

atma.hr – 78
Period je dobar i za zapošljavanje, posebno ako je vaš podznak Bik, Vaga (Venera vladar ascendenta) ili Djevica. Puno ćete raditi, biti rob obaveza i odgovornosti, a malo zanemariti opuštanje, zabavu i uživanje.

Zato, upozoreni, iskoristite ovaj period da unesete malo boja u svoje radno okruženje, popravite neke loše odnose i osjećate se ugodnije. Povoljan je period i za uljepšavanje svakodnevne rutine, obnavljanje garderobe, novi režim prehrane, dijete, zdravlje, boravak u prirodi i obavljanje svih onih poslova koje ste ostavili za neke druge dane.

Ti dani su upravo došli i donose logičnost, organizaciju, analizu, odgovornost, rad i čistoću. Pokrenut će nas ova energija da ustanemo iz kreveta, organiziramo sebe, sredimo sobu, radni prostor, ljubav i život.

Ova Venera voli male stvari i jednostavan život, stoga uživajte u malim stvarima koje život znače. Ne možete utjecati na krajnje rezultate, ali možete u trenutku dati sve od sebe. Ako pogriješite, znate da ste pokušali. Ako ne pokušate, pitat ćete se jeste li pogriješili.

Jovanka Blagojević/astroportal.in

67 STVORITE NOVO JA

DR. JOE DISPENZA: STVORITE NOVO JA

Oslobodite se sputavajućih navika i obrazaca i izgradite svoju novu stvarnost

Želite li promijeniti naviku, ali ne uspijevate? Želite li stvoriti novo „ja“, ali ne znate kako? Dr. Joe Dispenza objašnjava nam da su naše navike povezane s našim mozgovima te kako ih promijeniti.

Knjiga Stvorite novo "ja" Biblija je koja će vas naučiti „da postanete tvorac svoje sudbine“. Njegov se pristup temelji na kvantnoj fizici koja nas uči da se u nevidljivom polju energije kriju beskrajne mogućnosti te da energija odlazi onamo kamo usmjerimo svoju pažnju. Posljedično, svi smo tvorci materijalnog svijeta.

Cijena: 139 kn - Kupi ovdje

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here