Foto: pixabay.com

U petak, 23.07., Venera ulazi u znak Djevice. Ovaj period treba iskoristiti na način da se posvetite sebi, svojim mislima, unutarnjem čišćenju sebe, ali i svoje okoline. Od 06. do 12.08., Venera će raditi opoziciju s Neptunom, u tom periodu neki će izgubiti novac, potrošiti ga na nebitne stvari, dok bi za neke ovo moglo biti triježnjenje, odnosno razočaranje u ljubavi, jer će shvatiti da su od nekih ipak previše očekivali. No ako to sve “preživite”, od 08.08. pa do kraja vladavine u Djevici, Venera će raditi trigon s Plutonom, što će produbiti sve veze i stvoriti želju da odnose shvatite malo ozbiljnije i da krenete u smjeru dubine i stabilnosti odnosa.

atma.hr – 78
Venera će u petak, 23. srpnja/jula, ući u znak Djevice i boraviti u ovom znaku do sredine kolovoza/augusta. Planet ljubavi, hedonizma i raskoši ulazi u skromni i prizemni znak Djevice, kojem je vladar planet Merkur, a on se trenutno nalazi u znaku Raka.

Venera u Djevici se u tom znaku teško može iskazati pa je to najbolje opisano simbolikom – skromna djevojka stoji tamo negdje sa strane radeći marljivo svoj posao, pritom se ne želi previše isticati, a ujedno se jako trudi da sve bude dobro sređeno i organizirano, te da su svi oko nje zadovoljni, ali i da je sve baš onako kako si je ona zamislila, u protivnom u njenoj glavi kreću anksiozne misli i nastaju problemi oko mnogima nebitnih stvari.

Venera se ovdje ponaša kao da je svima mama i da sve treba posložiti u red. Njen oblik zabave je najčešće čišćenje, organiziranje, čitanje ili pak planiranje svojih obveza. Ona, ako nema sve lijepo oko nje pospremljeno i da je svaka stvar na svome mjestu, gdje si je to baš ona zamislila, jednostavno nije niti sretna niti mirna.

Mnogi joj prigovaraju da je zanovijetalo zodijaka i ponekad je zaista teško takvoj Veneri udovoljavati, jer je perfekcionist i ništa joj nije dovoljno dobro. Često će se “okomiti” na partnera pa mu prigovarati za sve i svašta, no ona zapravo samo želi da partner da sve od sebe i da bude najbolja verzija sebe, jer ona zna da on to može.

Problem kod ovakve Venere je najprije to što se ne može opustiti, jer u glavi joj misli stalno rade i sve si pokušava racionalizirati, te nekako uvijek na kraju zaključuje da nitko nije dovoljno dobar, jer će u svakom partneru naći puno mana pa na kraju, od silnog biranja, ostaje sama.

atma.hr – 52
Ovo je naravno ona krajnost, jer s druge strane mnoge osobe s Venerom u Djevici imaju i druge aspekte i planete u drugim znakovima pa se sve to ipak rasprši na sve strane.

Dakle, nemojte odmah odbaciti takvu Veneru, jer ona zna otići i u drugu krajnost pa od nevine i čedne djevojke postane totalno raskalašena. Zato je vrlo bitno kod tumačenja natalne karte gledati cijelu kartu, kuće i aspekte.

Period u kojem je tranzitna Venera u znaku Djevice treba iskoristiti na način da se posvetite sebi, svojim mislima, unutarnjem čišćenju sebe, ali i svoje okoline. Učinite si okolinu lijepom, organiziranom i čistom, jer kako se kaže – kakav vam je soba/ormar/kuća, takvi ste i vi u glavi. Ima nešto i u tome.

Samim prelaskom u znak Djevice, Venera će napraviti opoziciju s Jupiterom pa prvih nekoliko dana, sve do negdje 27. srpnja/jula, nemojte previše očekivati od nje, jer Jupiter ovdje radi pomutnju pa biste mogli ići u krajnosti. Od razularenosti do celibata, ovisno kojoj strani više naginjete.

No to je tih nekoliko dana, a nakon toga, od 29.07. do 06.08., Venera radi trigon sa Uranom iz Bika pa će se tu Venera malo više osloboditi i pokazati u svjetlu u kojem inače ne bi. Tada su moguće nenadane ljubavne poruke i susreti, gdje ćete izaći iz svoje zone komfora.

Egzaktan trigon bit će 02.08., a tada će Mjesec biti u Bliznacima i proći konjunkciju sa sjevernim Mjesečevim čvorom, stoga je moguće da će vam neka misao ili nečije nenadano javljanje promijeniti vaš smjer kretanja i iznenaditi vas.

Od 06. do 12.08., Venera će raditi opoziciju s Neptunom, egzaktan aspekt će biti 09.08..

U tom periodu neki će izgubiti novac, potrošiti ga na nebitne stvari, dok bi za neke ovo moglo biti triježnjenje, odnosno razočaranje u ljubavi, jer će shvatiti da su od nekih ipak previše očekivali.

No ako to sve “preživite”, od 08.08. pa do kraja vladavine u Djevici, Venera će raditi trigon s Plutonom, što će produbiti sve veze i stvoriti želju da odnose shvatite malo ozbiljnije i da krenete u smjeru dubine i stabilnosti odnosa.

Ana Mandić/astroportal.in