Foto: pixabay.com

Čini se da smo se malo zaigrali u stremljenjima ka novom, drugačijem pa smo na tom putu zalutali u uvrnuto. Život nam je nametnuo neke silne ludosti kao imperativ pa još od nas zatražio da ih krstimo terminom “nova normalnost”! Kako da ne! Normalnost ne može biti nova ili stara; ona je konstanta. Toj konstanti nas upravo vraća ova Venera.

atma.hr – 78
Venera je 05. studenog/novembra prešla u znak Jarca, u Saturnovu kuću, u dom stabilnosti i tradicije. U Jarcu će ostati sve do 6. ožujka/marta 2022. godine, a za to je zaslužan njen retrogradni hod koji kreće 19. prosinca/decembra i traje do 29. siječnja/januara.

Venera u znaku Jarca vraća na scenu tradicionalno poimanje ljubavi, pripadnosti, vjernosti. Sve ono čemu su nas roditelji učili i čemu su sami u svoje vrijeme svjedočili, sada će nam odjednom postati blisko. Poželjet ćemo da za trenutak zaustavimo nemilosrdnu vrtešku vremena i ukrademo koji van vremenski trenutak.

Poželjet ćemo i da pripadamo; onako kako su to muškarci i žene jedno drugom, u neka “sretnija vremena”. Čini se da smo se malo zaigrali u stremljenjima ka novom, drugačijem pa smo na tom putu zalutali u uvrnuto!

Život nam je nametnuo neke silne ludosti kao imperativ pa još od nas zatražio da ih krstimo terminom “nova normalnost”! Kako da ne! Normalnost ne može biti nova ili stara; ona je konstanta. Toj konstanti nas upravo vraća ova Venera.

Ne, nismo izgubili smisao za estetiku, proporciju, vizualno prihvatljivo, samo su nas zapljusnuli razni proizvodi za uvećanje svega i svačega, zaboravili smo što to bijaše lijep muškarac i lijepa žena, jer to više nije bilo “trendi”. Ovo je trenutak u kojem ćemo svi pogledati korak u nazad i potražiti svoj ideal baš tamo; u vremenima kada se znao red!

Venera u Jarcu će donijeti šansu za odnosima u kojima su gospodin i dama glavni akteri, ne neki tamo “bespolni”, bez početka i kraja! Ovo je moment u kojem će se mnogi zaljubiti na poslu, u poslovnoj komunikaciji. Ovo je moment i za odnose gdje postoji razlika u godinama.

atma.hr – 52
Na kraju, ovo je trenutak i za obnove odnosa, koje toliko silno želimo i čekamo! No, Saturn u Vodenjaku kao dispozitor ove Venere iz Jarca poručuje da svaka obnova mora dati i nova pravila i obrasce, kako ne bismo doživjeli dobro poznati fijasko.

Kada Venera uđe u znak Jarca postajemo vrlo svjesni ciljeva u odnosima, profiliramo ih daleko lakše nego prije. Za vrijeme boravka Venere u znaku Jarca ključna riječ je poštovanje, strasti su u drugom planu pa ćemo biti skloni odnosima u kojima možemo napipati obrise sigurnosti i prihvatljivih okvira.

Važno nam je da znamo pravce kojima se krećemo, a prepuštanja partneru uvjetujemo upravo njegovim dobrim planom za zajednički svijet. Ništa na dug – moto je ove Venere.

Kako je Jarac znak u kojem je dom Saturn, ovo je moment u kojem mogu otpočeti veze koje imaju podršku vremena i jasnu perspektivu. Tijekom studenog/novembra, Venera će imati harmoničan aspekt sekstila s Marsom iz Škorpiona, što će donositi šanse za početak odnosa koji su ispunjeni strašću, ali i jasnim planovima za budućnost.

U ovim danima se sreću dame sa stavom i gospoda koja imaju potrebu da sve u svom životu promjene, odigraju drugačije od viđenog, zato što Mars iz Škorpiona gradi izazovne aspekte, kvadrat sa Saturnom iz Vodenjaka i opoziciju s Uranom u Biku. Čudesan spoj, zar ne?

Venera 19. i 20. studenog/novembra dolazi do trigona s Uranom u Biku, što donosi emotivne preokrete, iznenađenja, susrete koji se dogode kada najmanje očekujemo i okrenu naš svijet za 180 stupnjeva! Venera u Jarcu u trigonu s Uranom iz Bika nam donosi priliku za zaljubljivanje preko posla, u nadređene, u osobe s kojima poslovno financijski surađujemo.

atma.hr – 78
Ovo je slika iznenadnog susreta u banci, mjenjačnici, kakvoj drugoj financijskoj instituciji, ovo je i moment poslovnog ručka ili večere gdje nam pažnju privlači baš netko tko temi pristupi drugačije od svih prisutnih ili pak neko za susjednim stolom tko ima neobične zahtjeve osoblju restorana… S Venerom i Uranom kreće vrtuljak ludila u kojem će sva čula uživati!

Poslije trigona s Uranom, slijedi Venerin sekstil s Neptunom u Ribama, 01. i 02. prosinca/decembra, što će dati krila zaljubljivanju, ali ovog puta u moguć, dostižan san. Neptun baš 02. prosinca/decembra kreće direktno što snovima daje šansu da postanu dio naše svakodnevice.

Poslije zanosa i Venerinog sekstila s Neptunom, slijedi njena konjunkcija s Plutonom, na 25. stupnju Jarca, koja će se dogoditi u tri navrata. Najprije od. 11. do 14. prosinca/decembra, a zatim 25. i 26. prosinca/decembra.

Ovo je slika fatalnosti, susreta s najdubljim porivima od kojih smo možda mislili pobjeći. Ovo su momenti za povratak onih koje je naše svjesno sklonilo u odaje nesvjesnog u nadi da će tamo ostati ili još bolje, nestati… ali avaj. Ne nestaju stari karmički znalci, dužnici, žrtve, svi bez kojih nema onog dodira moći pred kojim vazda ostajemo nemoćni…

banner za knjige wayne dyer do uspjeha bez izgovora

Venera će se s Plutonom najprije sresti u momentu kad usporava pred retrogradni hod, zatim u retrogradnom hodu i još jednom kada bude došla do ponovnog direktnog kretanja, 3. marta 2022. godine. Sve ovo nam govori da je došlo vrijeme da se razjasni nerazjašnjeno, obnovi što treba i pokopa tko treba, prema zaslugama i naravno, natalnim pozicijama, aspektima u usporednom odnosu i slično.

Zanimljivo je spomenuti da u momentu prvog dodira Venere i Plutona, 13. prosinca/decembra 2021. godine tranzitni Mars mijenja znak i prelazi u Strijelca, što može donijeti ponovne kontakte s osobama iz inozemstva s kojima je nešto otpočelo pa zastalo, ali i putovanja na mjesta na kojima su se jednom dogodili fatalni susreti i priče.

Život nas baš tada može povesti na još jednu vožnju autoputom sudbine! Bilo kako bilo, ono što će biti imperativ su promjene i transformacija našeg pristupa odnosima. Da bismo dočekali drugačije, potezi koje povlačimo moraju svjedočiti o novim nama! Umjesto straha, grčevitog hvatanja za nekog, nešto, moramo pustiti da bi došlo – i doći će! Tko, kad, kako i gdje treba.

Početkom 2022. godine nam je Jupiter u znaku Riba, na mjestu egzaltacije Venere što vjeri daje realne osnove. Povjerujmo da možemo i bit ćemo. S Venerom u Jarcu ulazimo u 2022. godinu i nadom da ćemo vratiti nazad ukradeno vrijeme, godine, poljupce!

A kako će Venerin prolazak kroz znak Jarca utjecati na pojedinačne znakove?

atma.hr – 52
OVAN

Venera u Jarcu za vas donosi izuzetno dinamičan period, mogućnost da neki odnos izgradite kroz posao ili pak obnovite neku poslovnu suradnju koja može donijeti i više od posla.

Imat ćete priliku da u prvi plan stavite zaradu od posla i pozicije.

BIK

Tranzit Venere kroz znak Jarca će vam donijeti sudbinski važne promjene po pitanju vlastitih uvjerenja i stremljenja. Dobre prilike za obnovu nekih učenja kao i ponovna putovanja na mjesta na kojima ste ranije jako uživali.

Ljubavni odnosi koji u ovom period otpočnu ili se obnove, imaju svu podršku neba za opstanak.

Neophodno je samo da vi promijenite pristup i nastupite spontanije, čemu će vas učiti tranzitni Uran koji boravi u vašem znaku.

banner za stvari orgonski nakit

BLIZANCI

Venera u Jarcu će za vas donijeti pregršt poslovnih prilika i suradnju sa ženskim svijetom.

Moguća su zaljubljivanja preko posla, susret s osobom s kojom ste ranije imali nešto više od “suradnje”.

RAK

Period koji je pred vama je ključan za sve vaše odnose, bilo poslovne bilo emotivne prirode. Rakovi su poznati po tome da vrlo rado i često gledaju “preko ramena” u neke “ljepše dane”. E, pa dragi Rakovi tu smo!

Točnije, tu ste, vrijeme je da neki vaš san postane java, da se netko vrati ili da vam život pak pokaže zašto nešto nije išlo i što to bolje život ima u planu, a ima, budite sigurni!

Na kraju ovog perioda će vam sve postati kristalno jasno. Budite spokojni i prepustite se.

atma.hr – 78
LAV

Poslovna situacija će se popravljati, a vi imati šansu da sebi uljepšate svakodnevicu kroz poznanstvo putem posla.

Koliko god djelovalo da za nešto “nema šanse” ili da čekate sto godina, netko će neočekivano promijeniti vaše emotivne tokove.

DJEVICA

Za vas je ovo period u kojem ćete se zaljubiti ili vratiti vatru starim odnosima, što će vas u mnogome razveseliti.

Ako želite, moguće je i da proširite obitelj. Slobodnima će se udvarati kao nikada prijee!

Iskoristite ovaj period i birajte najbolje!

banner za stvari DRVO SRECE

VAGA

Vagama slijedi period primirja, posvećivanje kući, sređivanju iste, a oni koji imaju u planu da riješe neku situaciju s nekretninama, period pred nama im pruža sve šanse da to realiziraju.

ŠKORPION

Škorpionima će tranzit Venere kroz znak Jarca vrlo odgovarati, te vam slijede pozivi za kraći put, povratak neke drage osobe s puta, vezu u koju ulazite s nekim tko nije iz vašeg mjesta stanovanja.

Zavodit ćete riječima, preko poruka, putem poziva… Pazite samo da se ne zaigrate pa da ne znate s kim prije, a da vas oni koje istinski želite shvate neozbiljno.

atma.hr – 52
STRIJELAC

Za vas je ovo period u kojem će financije biti važan faktor. Sve ćete učiniti da se stabilizirate na ovom polju.

Bit će neophodno da promijenite neke ranije donijete odluke, te da pristupite novcu pažljivije.

U ljubavi je važno da pokušate uvjeriti drugu stranu da pored zabave i filozofije imate još koje interese.

JARAC

Ovo je za vas više nego značajan period godine, možda čak i desetljeća! Pored inovativnih pristupa financijama, koji će vam omogućiti stabilnost na ovom polju, vi ćete se poslije dužeg vremena otvoriti za ljubav!

Ovo nije bilo kakva ljubav, već ona koja je izdržala sve testove vremena i okolnosti. Vrijeme je za sve, zar ne?!

banner hemp ruksak 1

VODENJAK

Netko iz prošlosti s kim su stvari ostale nedorečene može ponovo početi da okupira vaše misli ili baš sada krećete u priču s nekim s kim imate dosta prepreka na putu.

Uspjet ćete u namjeri da nađete odgovore na pitanja koja vas muče.

RIBE

Ovo je period u kojem ćete obnavljati ljubavne veze, ali i prijateljstva.

Neki stari planovi također mogu biti vraćeni na razmatranje. Upoznavanja preko prijatelja ili prijatelji koji mogu prijeći postavljene granice…

Nešto od navedenog će vam uvelike promijeniti život i iznenaditi vas lakoćom dolaska!

Jovana Milekić/astroportal.in