Foto: Stefan Keller/pixabay.com

Venera sa Neptunom dotiče misli naših vjerovanja. Podsjeća nas tko smo i tjera nas da zaboravimo sve ono što su željeli da budemo. Vraća nas u neke priče da bi preispitali svoje vrijednosti i stali u obranu sebe.

atma.hr – 52
Mislim da teatar koji osjećaš pod nogama može napuniti samo aplauze tvoje duše. Tišina teških preispitivanja. Odakle smo zaista krenuli? Što smo se usudili biti?

Da li te diram dodirima od stakla? Grebem li svoj pogled o tlo? Da li te motam u uloge svojih sjećanja. Igram film sa tobom. Ne znam po koji put si se u meni već raspao..

Venera u Jarcu preispituje naše kretnje. Naše živote. Naša uvjerenja. Naše vrijednosti. Mislimo da je sve u ljubavi, a zapravo daleko je više nekih tereta u nama. Mislimo da umijemo biti zavedeni samo u emotivnom plesu nečije slutnje. Da samo ljubav može iscrtati prašnjave paragrafe na odru naših koža. Mislimo da samo u ljubavi zalijećemo svoja krila u slomljivi let. Kao. Pravimo se da samo ovdje znamo živjeti svoje zablude.

Koliko vrijede naši životi? Kakve smo cijene postavili svojim uvjetima? Koliko smo uspjeli zalijepiti svoju stabilnost za svoje korake. Tako se teško odvajamo od realnosti u kojoj jesmo. Od stvarnosti naših života. Tako teško prekidamo odnose koji to i nisu. Jer mi se u njima odnosimo sami prema sebi. Gdje su druge strane naše ličnosti? Ti imaginarni emotivni likovi naših života. Iskreirani toliko dobro, da bole.

atma.hr – 52
Sada sami sebe oplakujemo kao najljepša pjesma. Stare odnose popravljamo do razine nepopravljivosti. Umjesto da na takve odnose stavimo točku, onako crnu i veliku po sredini naših “ekrana” kao što je to učinio Picasso. Ne. Trudimo se. U janjećoj koži bijemo vučje bitke. Ne umijemo progledati. To su naša čudesa.

Pa zaglavimo, sa 10 mlađim, 10 starijim. Tražeći sigurnost. Pa se vraćamo onima koji nam se nikad nisu ni dali. Pa si šutke ispjevamo neku priču u završetcima koja ne vuku na kraj.

Utaborili smo se u svojim niskim visinama. Prijestolja naših života venu pred našom potrebom da dokažemo da umijemo spajati nečije tuđe živote. Strpljivo čekamo. Čekajući Godoa.

Ljubav se ovih dana piše u točkicama. Nastavcima. Epohama. Stoljećima. Susreću se neke van serijske priče. Dotaknemo se u rasponu od tisuću kilometara. Pregledno opipavamo svoje duše. Karma nas poziva da je još jednom odradimo. Onako kako samo mi to znamo. Jer u krajevima smo uvijek pronalazili početke. U razlozima smo tražili izgovore. U sebi smo pronašli njega. U njemu smo tražili sebe. I mnoge priče još gore, na nekim hladnim ivanjskim vatrama. Nekada, negdje, upaljenima.

banner za knjige stvorite novo ja

Venera sa Neptunom dotiče misli naših vjerovanja. Podsjeća nas tko smo i tjera nas da zaboravimo sve ono što su željeli da budemo. Vraća nas u neke priče da bi preispitali svoje vrijednosti i stali u obranu sebe. Da bi zaštitili druge. Da bi se naučili nositi sa stvarnošću, a ne sa rasplinutim mjehurićima nečijeg tuđeg pakla. Jer živimo u onome što odaberemo i liježemo u postelje koje sami prostremo. I biramo. Ponekad i pogrešno. A ponekad i baš prijeko potrebno.

I treba biti tako. Makar na tren.

Jer imati negdje, sa nekime, svoj svijet, makar razdvojen na tisuću dimenzija znači imati dio nečega što je naše.

Neobranjivo.

Sanja Paraminski

Prethodna objavaMjesečni ljubavni horoskop za siječanj 2023. – Prognoza za sve znakove Zodijaka
Slijedeća objavaKako se javljaju anđeli i duhovni vodiči
Avatar photo
Sanja Paraminski Aisha se od 2006. godine bavi proučavanjem ezoterije. Njezine domene su Astrologija i Tarot. Prepoznatljivog i osebujnog stila pisanja, dubokih tekstova koji su uvijek prožeti strašću, ostala je zapamćena kod mnogih čitatelja kao unikatan primjer astrologa koji uvijek na blizak i prodoran, a opet specifičan način pojednostavljuje astrološki jezik simbola i prenosi ga u stvarne slike. Specifična ne samo u stilu izražavanja, već i u stavu prema ezoteriji u kojem često savjetuje početnike da uče sami i na primjerima kroz praksu, umjesto slijepog iščitavanja literature. Tekstove piše onda kada osjeća potrebu, jer svakodnevnim pisanjem astroloških tekstova smatra da se gubi bit astrologije i da ona postaje mehanizam izgubljen u mnoštvu. Na astrološkom planu najviše je posvećena usporednim (emotivnim) analizama odnosa, prediktivnoj astrologiji, kao i karmičkoj astrologiji te prošlim životima. Osim ATME, stalni je aktivni suradnik Astro portala te dopisni suradnik Sensa magazina. Njezini tekstovi objavljivani su u mnogim europskim medijima. "Budite usmjereni Zvijezdama, a ne vođeni njima, jer posebna su Buđenja u vašoj koži" - njezin je moto.