Foto: pixabay.com

Venerin hod u Lavu biti će izazovan za mnoge. Loši aspekti Venere, odnosno kvadrat s Uranom i opozicija sa Saturnom koji nas očekuju u periodu 06.-11.07.  žele da se shvatite ozbiljnije. Da ne srljate i ne jurite. Da si date vremena da doživite nekog apsolutno. Potpuno. Isključivo od svega. Da preuzmete u konačnici svoje odgovornosti. I da prestanete sve nazivati ljubavlju. Jer zato što svašta nazivate ljubavlju, zato vam i ne traje.

atma.hr – 78
Venera je ušla u znak Lava gdje će ostati sve do 22.07. Naglašava pitanje burnih emocija. Odnosa. Veza. Drama. Preokreta. Sukoba.  Venerin hod u Lavu biti će izazovan za mnoge. Kvadrat s Uranom i opozicija sa Saturnom izazvat će dane teških kriza.

Potreba da odlučite o svojim odnosima. Da preobrazite odnose ili pustite da se raspadne već raspadnuto. Slobodnima će u život iznenada ući netko nošen karmom. Okrenuti svijet. Pokazati neku novu dimenziju emocija. Ali, teško da će biti lako i trajno.

Nekima se bivši partneri vraćaju u život. Tek toliko da testiraju koliko ste čvrsti ili propusni. Kao nekada. Negdje. U periodu 06. – 11.7. budite oprezni. Sa sobom. I drugima. Neke su rapsodije milenijski skokovi, a ponekad su ništa.

Što se tiče samog tranzita, Venera u Lavu voli dramu. Voli biti u centru pozornosti. Jedna i jedina. Ponekad je tu ljubav identificirana s ljubavnim filmovima poput “50 nijansi sive”. I u tome je sve pogrešno.

Odnosi nalik onome u filmu nisu pokazatelji ljubavnog odnosa već patološkog. Morate shvatiti da su drame poželjne samo u krevetu, ali ne i u svakodnevnici. Strast je jedno, a neartikulirano izlijevanje emocija, nešto sasvim drugo.

Jedno je ljubavna drama koja se dogodi ponekad, a sasvim drugo je maltretiranje. Jedno je imati vjeru u sebe i samopouzdanje, drugo je imati problem s egom. Jedno je osvajati energijom, drugo je biti napadan. Glasan. Samoljubljiv, sebičan  ili djetinjast.

atma.hr – 52
Venera u Lavu često ne razaznaje jasno te granice. Ni svoje. Ni tuđe. Vrijeme je da ih nauči. Da se oblikuje. Da se stavi u neke okvire i granice onoga što odnos zaista je. Ili nije.

I tu počinje priča o odgovornosti. Mi nismo odgovorni za udarce, ali jesmo za ono što ne činimo da to promijenimo. Mi nismo odgovorni za ponižavanja. Ali jesmo za ono što dopuštamo. Mi nismo krivi za naše loše izbore partnera, ali jesmo krivi za njihovo nepoznavanje.

Jer ne postoji nešto kao “nisam znao da je netko takav”. Nismo znali jer ga nismo poznavali. Jer nismo opažali ponašanja. Jer na prvi signal da nešto nije u redu, mi smo izvrtjeli glavom u drugu stranu. Nitko ne može reći da signali nisu postojali. Jer jesu. Ako ja na licu nekog čovjeka mogu vidjeti da je psihopat, zašto to ne vidi osoba koja s njim provodi vrijeme i spava?

Fascinantna je činjenica koliko puta čujemo da ljudi neku nasilnu osobu komentiraju riječima: “Bio je divan i miran čovjek. Ne možemo vjerovati da se to dogodilo”. A ja se pitam kako ne?

banner za knjige iscjeljenje pomocu predaka

Kako možemo živjeti s nekim. Disati s njim. Dijeliti isti zrak. Spavati. Buditi se. Odrastati.

Kako možemo biti s nekim i godinama ne primijetiti? Nije da ne možemo. Problem je što ne želimo. Duboko u sebi postali smo odvojivi. Odvojivo društvo koje samo gleda sebe. Odnosi su postali površni. Trivijalni. Zamjenjivi.

Počeli smo ulijetati u veze i brakove zaslijepljeni pričama da se neke duše sretnu i prepoznaju. A to što se ne poznajemo, to je nebitno. Živjet ćemo u bajkama nametnutim s filmova koje će se u konačnici rasparati u tisuću komadića. A i mi sa njima.

Jer toliko se površno zapletemo u nečiju kožu da se u njoj ne možemo probuditi. Prodisati. Ne možemo ju upoznati. Nazvati našom. Svojom. Tvojom.

atma.hr – 78
I nije da vam većinom odnosi nisu uspjeli zato sto vam nije suđeno. Većinom vam nije uspjelo, jer vam se nije ni dalo. Razbiti vaše svemire u sudaru. Upoznati ono što kao volite. Zaroniti u svoje partnere do razine nemogućnosti. Otkriti svaki dio njih i onda odlučiti hoćete li to prihvatiti. Ili ne. Hoćete li ostati graditi život s njima ili otići.

Loši aspekti Venere, odnosno kvadrat s Uranom i opozicija sa Saturnom koji nas očekuju u periodu 06. – 11.07. žele baš to. Da se shvatite ozbiljnije. Da se preuzmete. Upoznate. Da ne srljate i ne jurite.

Da si date vremena da doživite nekog apsolutno. Potpuno. Isključivo od svega.

Da preuzmete u konačnici svoje odgovornosti. I da prestanete sve nazivati ljubavlju. Jer zato što svašta nazivate ljubavlju, zato vam i ne traje.

Sanja Paraminski

Prethodna objavaDomaće napolitanke od samo 3 sastojka – Savršenstvo ukusa i jednostavnosti! (VIDEO)
Slijedeća objavaOd ljubavi se živi. Od para se preživljava.
Sanja Paraminski Aisha se od 2006. godine bavi proučavanjem ezoterije. Njezine domene su Astrologija i Tarot. Prepoznatljivog i osebujnog stila pisanja, dubokih tekstova koji su uvijek prožeti strašću, ostala je zapamćena kod mnogih čitatelja kao unikatan primjer astrologa koji uvijek na blizak i prodoran, a opet specifičan način pojednostavljuje astrološki jezik simbola i prenosi ga u stvarne slike. Specifična ne samo u stilu izražavanja, već i u stavu prema ezoteriji u kojem često savjetuje početnike da uče sami i na primjerima kroz praksu, umjesto slijepog iščitavanja literature. Tekstove piše onda kada osjeća potrebu, jer svakodnevnim pisanjem astroloških tekstova smatra da se gubi bit astrologije i da ona postaje mehanizam izgubljen u mnoštvu. Na astrološkom planu najviše je posvećena usporednim (emotivnim) analizama odnosa, prediktivnoj astrologiji, kao i karmičkoj astrologiji te prošlim životima. Osim ATME, stalni je aktivni suradnik Astro portala te dopisni suradnik Sensa magazina. Njezini tekstovi objavljivani su u mnogim europskim medijima. "Budite usmjereni Zvijezdama, a ne vođeni njima, jer posebna su Buđenja u vašoj koži" - njezin je moto.