Image By ryujintmvn

Venerin kvadrat s Uranom će na sceni biti i od 9. do 12.8., kao i od 30.9. do 3.10.. Retrogradnost Venere je od 24.7. do 3.9. i ona nam donosi priliku da s nekim s kim se prekinulo, razjasnimo nerazjašnjeno, a možda i otpočnemo ponovo. U ovom periodu možemo putovati na ista mjesta na kojim smo već bili i uživali pa bismo reprizirali. Nije uputno otpočinjati nove priče. U navedenom periodu su povećani i troškovi, ali ćemo u istim uživati. Period od 3.9. do 10.10. obilježava skladan odnos Venere u Lavu i tranzitnog Marsa iz Vage pa eto šansi za uspješnu novu vezu s nekim tko šarmira elegancijom i lijepim manirima.

atma.hr – 52
Venera u znaku Lava je pokazatelj ljubavi prema svemu onom što je trenutni trend, shodno razdoblju u kom se nalazimo. Venera u Lavu je zaljubljena u zaljubljenost! Da, upravo u taj dio priče, u zaljubljenost, jer je to onaj moment svakog odnosa u kojem se pokazuje ushićenost, čini sve i svašta ne bi li se objekt želje pridobio, pokazuje najbolje lice.

Veneri u Lavu baš to i treba! Najsjajnije i najbolje što netko ima i može ponuditi! Potrebno joj je da se pohvali onim kojeg voli, onim što od materijalnih stvari posjeduje, načinom na koji je partner tretira. Ova Venera živi scenu! Od životne važnosti je da ta scena bude upečatljiva, blistava, da “bode oči”. Ako je u neskladnim aspektima sa Suncem, Jupiterom, nekad i po količini kiča koji će prikazati.

Veneru u Lavu zanima samo centar nečije pažnje, pohvala, poklon, kojim će se pohvaliti. Ova Venera u partneru vidi svojevrstan trofej, kao dokaz vlastite posebnosti, jer isti posjeduje. Pružit će ogromnu ljubav svom predmetu obožavanja, ali isto i očekivati za uzvrat. Ljubav prema djeci je nešto što njeguje ali i dobiva, jer plijeni dječju radoznalost.

Dame s Venerom u Lavu će karakterisati izražena potreba za ljubavnom dramom, nalik latino seriji, uz obavezan čin vjenčanja i sretnim krajem koji iste imaju. Fizički, ove dame će se nositi poput princeza, voljeti luksuz svake vrste, zlato, drago kamenje, potpis dizajnera. U neskladnim aspektima to može djelovati groteskno, kič. Dame s Venerom u Lavu priželjkuju trofej gospodina, uglađenog, sa stilom, ponekad javnu ličnost, sportaša, momka kojeg juri cijeli grad!

Gospoda s Venerom u Lavu će se isticati pravilnim držanjem tijela, kičma strogo pod konac, trendi odjeća i obuća se podrazumijevaju! Djeca su im vrlo važna i to svaka partnerica mora znati. Sami će zahtijevati visoku razinu posvećenosti i divljenja svojoj pojavi i aktivnostima. Velik broj muškaraca s Venerom u Lavu ćemo pronaći u glumi, glazbi, TV novinarstvu, modi, politici.

atma.hr – 52
Kada poželite osvojiti jednu Veneru u Lavu, poželjno je da joj momentalno udijelite kompliment za izgled i istaknete da tako nešto niste skoro vidjeli u svom okruženju! Ovo važi za oba spola, koliko god paradoksalno zvučalo. Venera u Lavu treba centar vaše pažnje, u suprotnom, ne prilazite.

Kada birate poklon za nekog ko ima Veneru u Lavu, s nakitom, parfemom, trendi odjećom nećete pogriješiti, a ni skuplji vidovi pažnje nisu na odmet. Sve što je “dostojno kralja/kraljice”, razumije se.

Ključni problem dame i gospode koja imaju ovu Veneru je što često od blještavila vanjštine ne vide suštinu pa ih dobri prevaranti lako obrlate i predstave se svim što u osnovi nisu. No, tu ulogu igra i odnos Venere s Neptunom, a o tome nekom drugom prilikom.

Srčani su, posvećeni i zaljubljeni “preko ušiju”! Ako vam je u životu monotono, samo potražite nekog s ovom Venerom i razbit će je za tili čas! Odvest će vas na neko trendi mesto zabave, put, upoznati s društvom i veselje može početi!

Kada je riječ o hrani koju voli, reći ćemo da Venera u Lavu obožava sve što je dimljeno! Kod slatkiša bira one kremaste, punog ukusa.

Od glazbe preferira sve što mediji forsiraju, jer je ovo trendi Venera. Kada su parfemi u pitanju, tu izbor pada na klasične note, provjerenih svjetskih kuća. Naposljetku, ako ne znate koji da joj poklonite ili se dvoumite, a vi pogledajte cijenu i birajte skuplji, za svaki slučaj.

atma.hr – 52
Što nam donosi tranzitna Venera u znaku Lava?

Kada se Venera nađe u znaku Lava, ponovo se rodi potreba za zaljubljivanjem, zabavom, izlascima, dotjerivanjem, pokazivanjem dostignuća. Venera u Lavu budi strasti i želju da se bar na trenutak živi film ili serija pa kakav god bio kraj iste! Venera u znaku Lava boravi od 6. lipnja/juna do 10. listopada/oktobra, a toliko dugačak boravak dugujemo njenoj retrogradnosti, koju imamo od 24. srpnja/jula do 3. rujna/septembra.

Kada imamo ciklus retrogradne Venere, vrijeme je za emotivna preispitivanja, karmičke testove i lekcije. Posljednji put je Venera retrogradno išla znakom Lava tijekom leta 2015. godine. Prisjetimo se tog perioda… Velike su šanse da ćemo svjedočiti sličnim zbivanjima. Odnosi koji traju od tada ili su i tada bili kamen spoticanja, trebali bismo do 10. oktobra ove godine dobiti svoj epilog, shodno položaju i aspektima u osobnom horoskopu.

Prvi dio perioda, točnije od 6. lipnja/juna do 11. srpnja/jula Venera je u društvu tranzitnog Marsa, koji se također nalazi u znaku Lava, što donosi jak erotski naboj, potrebu za realizacijom odnosa koji nikako da se konkretiziraju. Sve jest, a ništa nije! Takav razvoj situacije se opravdava time što Venera i Mars neće imati perfekciju (egzaktan aspekt) za vrijeme boravka u Lavu. To praktično znači da nam u ovom periodu netko može biti jako zanimljiv, da smo na korak do realizacije odnosa, ali se u zadnji čas nešto dogodi i to osujeti.

Venera je od 30. lipnja/juna do 3. srpnja/jula bila u kvadratu s Uranom iz Bika pa su mnogi prekidali veze. Osjetila se snažna potreba za promjenom smjera u odnosima, jak individualizam i želja da se izađe iz kalupa. Zauzeti mogu utrčati u avanturu s nekim tko im ranije ni u ludilu ne bi pao na pamet!

Slobodni bi mogli birati one s kojima je stres zagarantiran, zauzete i na bilo koji način teško dostupne. Mnogi će baš za vrijeme Venerinog kvadrata s Uranom doživjeti pogodak Amorove strijele i početak ljubavi s nekim tko će im u potpunosti promijeniti emotivni tok, ma kako to poslije završilo.

atma.hr – 52
Ovo su dani kada će netko ponuditi baš sve naše želje na jednom mjestu! I sad se vjerojatno pitate gdje je čuveno “ali”… Tu je, bez brige, na žalost. Taj netko bi mogao još nekome ponuditi (čitaj, obećati) isto… No, ima i onih čiji je baš to kod po natalnom horoskopu i kojima na taj način dolazi sudbinski partner.

Ne zaboravimo, idealnih odnosa nema, ima samo onih, “naših”, zapisanih tamo negdje unutar naših natalnih polja odnosa. Venerin kvadrat s Uranom će na sceni biti i od 9. do 12. kolovoza/avgusta, kao i od 30. rujna/septembra do 3. listopada/oktobra.

Retrogradnost Venere je od 24. srpnja/jula do 3. rujna/septembra i ona nam donosi priliku da s nekim s kim se prekinulo, razjasnimo nerazjašnjeno, a možda i otpočnemo ponovo. U ovom periodu možemo putovati na ista mjesta na kojim smo već bili i uživali pa bismo reprizirali. Nije uputno otpočinjati nove priče. U navedenom periodu su povećani i troškovi, ali ćemo u istim uživati.

Period od 3. rujna/septembra do 10. listopada/oktobra obilježava skladan odnos Venere u Lavu i tranzitnog Marsa iz Vage pa eto šansi za uspješnu novu vezu s nekim tko šarmira elegancijom i lijepim manirima.

Sveukupno, Venerin boravak u Lavu donosi jedno duugo, vrelo, strastveno i životom bogato ljeto! Pa, uživajmo u istom jer Lav znači LJUBAV, a Venera u Lavu ljubav za ljubav!

A što Venera u Lavu donosi pojedinačnim podznacima?

atma.hr – 52
OVAN – Zaljubljivanja, novi i stari akteri jedni naspram drugih!

BIK – Uljepšavanje doma i rješavanje obiteljskih odnosa.

BLIZANCI – “Put putuje moj jaran, putujem i ja…”, a na putu štošta svašta, lijepo, razumije se!

RAK – Sve mi daj pa kud puklo! I dat ćete i dat će vam se svega, od ljubavi do novca, itd.

LAV – Vrijeme ostvarenja želja, uljepšavanja i slično.

DJEVICA – Tajni odnosi i zanimacije tog tipa.

VAGA – Prijatelji, druženja i ljubavi preko istih!

ŠKORPION – Pozicionirate se, rješavate sve ono što vam je poziciju urušavalo.

STRIJELAC – Vrijeme za putovanja, ljubavi na istim i slično.

JARAC – Podrška partnera, novac koji čekate stiže.

VODENJAK – Vrijeme partnerstava koja se pamte. Ulazak u brak ili okončanje loših odnosa.

RIBE – Uživate u svakodnevici, ali pripazite na svoje zdravlje, posebno na šećer u krvi kao i kardiovaskularni sistem.

Sretno!

Jovana Milekić/astroportal.in