Foto: pixabay.com

Venera danas, 07.08. u poslijepodnevnim satima ulazi u znak Raka i u njemu se potpuno mijenja vibracija Venere. Mjesec (kao dispozitor Veneri) se prethodnih dana nalazio u znaku Riba, te je počeo najavljivati ovakvu promjenu vibracije iz mentalnog u emotivno, iz racionalnog u intuitivno, u ono što leži ispod svih izrečenih riječi. Više ne preispituje svaku riječ i događaj, već se naprosto voli, bez racionalnog objašnjenja.

atma.hr – 78
Venera danas, 07.08. u poslijepodnevnim satima ulazi u znak Raka, nakon što je gotovo četiri mjeseca boravila u pričljivim Blizancima. Venera inače ne boravi tako dugo u jednom znaku, ali imala je svoj retrogradni hod u znaku Blizanaca pa se ovdje zadržala jako dugo.

Boravak Venere u Blizancima obilježilo je puno mentalne stimulacije na polju odnosa i veza s drugim ljudima. Stalno se imalo potrebu da se nešto kaže, iskomunicira, analizira. Da se stalno priča, dopisuje, chata… Da se sve situacije probaju racionalno razložiti, sagledati iz svih kutova. Napisala bi sad da je tu bilo puno zabave i druženja, ali pošto smo bili u corona lock down-u, ovaj aspekt fizičkog druženja je izostao barem do 6. mjeseca.

U Raku se potpuno mijenja vibracija Venere. Rak je vodeni kardinalni znak, emotivan i željan emotivnog doživljaja. Riječi i analize ovdje malo vrijede. Tu se komunicira povezivanjem iz srca i duše. Gestama, pjesmama, slikama, simbolima, ali i konkretnim i direktnim izražavanjima emocija, svega što nam je na duši.

Nema dvoznačnih riječi, cimanja ili pokušavanja kamufliranja kao kod Blizanaca. Zato je i Mjesec koji simbolizira naše emocije vladar Raka. Mjesec (kao dispozitor Veneri) se prethodnih dana nalazio u znaku Riba, te je počeo najavljivati ovakvu promjenu vibracije iz mentalnog u emotivno, iz racionalnog u intuitivno, u ono što leži ispod svih izrečenih riječi.

atma.hr – 39

Venera u Raku je vodena Venera, srčana Venera, ako zavoli, voli drugoga sa svim njegovim manama i slabostima, prihvaća ljude takvi kakvi jesu. Više ne preispituje svaku riječ i događaj kao u Blizancima, već naprosto voli, bez racionalnog objašnjenja.

Ovdje najgore što se može dogoditi je da ju se povrijedi pa sve emocije zakopa ispod Račjeg oklopa, naduri se, okrene i ode. Ovaj aspekt je pogotovo naglašen krajem 8. mjeseca i početkom 9. mjeseca, kada će Venera biti u opoziciji s Plutonom i Saturnom.

Mislim da bi u toj situaciji ipak trebalo prizvati energiju komunikacije, koju je savladala u prethodnom boravku u Blizancima. Stvari je potrebno konstruktivno izreći inače dođe do niza nesporazuma.

Venera u Raku također simbolizira jačanje veza i povezivanje s obitelji i svih onih koje smatramo svojom obitelji – bliskim prijateljima, članovima grupa ili udruga s kojima dijelimo slične interese.

Također postoji povećana potreba da se brinemo za druge, ugađamo im, kuhamo im, masiramo ih, češkamo, timarimo. Potreba da se posvetimo svojoj djeci i pojačano im ugodimo. Ali i potreba da se okrenemo svojim roditeljima s kojima ćemo evocirati zajedničke uspomene i lijepe trenutke.

Irena Dumančić Baranja

atma.hr – 78
OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here