pixabay

Venera je 3. siječnja ušla u posljednji znak zodijaka, Ribe. U njemu je uzvišena, egzaltirana, tu sada može pokazati duboku ljubav i privući srodnu dušu. Ovo je vrijeme kada se najviše događaju sudbinske veze i ponovno spajaju srodne duše. Vrijeme je sada da se voli drugačije, da se ostvaruju snovi i mašta o ljubavi, jer Venera u Ribama donosi ljubav podstaknutu maštom, snovima, čežnjama.

Ribe su znak vezan za podsvjesno, te sve ono što želimo i u što vjerujemo, možemo sada privući u velikoj mjeri. Moć mašte je ogromna u ovom znaku. Vizualizacija je ta koja stvara slike i misli koje mogu privući ljubav ili novac, jer je Venera vezana i za to. Sada je u velikoj mjeri moguće da se čuda događaju, da ih privučemo, posebno ona vezana za ljubav, ali i za obilje u svakom pogledu.

Vodeni znakovi su ti koji privlače ljubav i novac u velikoj mjeri, jer emocije prate sve što nam se događa, a njihova snaga je poticajna. Emocije su najveći pokretači promjena i dobro je da postoje, te da prate i vaše vizualizacije, maštanja, i naravno, da ih bude u stvarnosti, u svakodnevnom životu.

Probudite osjećanje ljubavi u sebi. Slušajte glazbu, dok je Venera u ovom neptunovskom znaku, i to glazbu koja pokreće osjećaje ljubavi. Mogu to biti i ljubavne pjesme, koje bude lijepe emocije, koje pojačavaju želju za ljubavlju. Samo nemojte da to budu pjesme o nesretnim ljubavima i ljubavnoj patnji, da ne bi probudile kod vas negativne osjećaje.

Potreba za ljubavlju vrlo je velika dok je Venera u Ribama, kao i želja da se doživi ljubav. Jake želje su te koje mogu privući ostvarenje. Ukoliko te želje prati vjera i ljubav, onda je ostvarenje ljubavi bliže. Ako vjerujete da je ljubav tu, ako osjetite ljubav i prije nego što se pojavi osoba o kojoj maštate, onda će vam ta jaka osjećanja i pozitivna energija privući put ka ljubavi.

Maštajte zato više nego što ste to ranije radili. Stvarajte fotografije u glavi kakve god hoćete. Pustite da vam se odvija film u glavi kao da vam se sve to već događa, da ste s osobom koja može voljeti baš onako kako je vama potrebno, i koja ostvaruje sve ono što vi u ljubavi želite.

Zamišljajte sada sva ona divna osjećanja koja u vama bude ljubav. Osjetite ih najprije u sebi i uživajte u njima, a onda pustite da se osjećanje ljubavi širi iz vas ka drugima.

Venera dok je u Ribama djeluje da osjećanje radosti i ljubavi pretočite i u neki vid kreativnosti i stvaralaštva. Najljepša umjetnička djela nastaju baš kada je Venera u Ribama, gdje je ona najjača na 28. stupnju. Tu je moć ljubavi ogromna.

Ukoliko volimo sebe i što više volimo sebe, možemo voljeti i druge. Važno je da vjerujete da postoji i da možete sresti svoju srodnu dušu. Ako ste u stanju povjerovati da je ona već tu i da se možete brzo povezati s njom, veća je i mogućnost ostvarenja tog susreta.
Najveća šansa da se to dogodi je u razdoblju od 9. do 15. siječnja, kada Venera, planeta ljubavi, bude u konjukciji s Neptunom, planetom vjere i božanskog. Tada, ako neizmjerno vjerujete u ljubav, ona se može i dogoditi, te vam donijeti priču kao iz bajke. Čudo ljubavi se može dogoditi! Ljubavni zanosi su ti koji će vas ponijeti. Maštajte o ljubavi i privucite ljubav.

Sada se ljubavi mogu događati negdje blizu vode, ili tamo gdje ima glazbe, filma, neke ljepše stvarnosti. Venera u konjukciji s Neptunom čini stvarnost ljepšom. Tu se mogu dogoditi nezaboravna zavođenja. Prisutna je i potreba za dotjerivanjem, preobražajem ljepote, nečim što vas čini ugodnijim. Vještina zavođenja je, također, prisutna. No, ako ste skloni sumnji i nevjerici, tada možete privući tuđu sumnju koja vodi ka obmani i razočaranju, zato to nastojte izbjegavati.

Dok je Venera u Ribama, vrijeme je kada se mogu dogoditi sudbinske ljubavi, susreti sa srodnom dušom. To je vrijeme kada se može bezuvjetno voljeti i lako opraštati. Kako se sada i Mars nalazi u Ribama, potrebe i želje voljenih se mogu podudarati. Osjećaji ljubavi i emotivnog razumijevanja može biti više nego što je to uobičajeno, ali ako se ne krije ljubav i simpatije. Venera u Ribama je sklona omogućiti da se oblikujemo, prilagođavamo prema osobi koju volimo, posebno ako i u natalu imate Veneru u Ribama.

Veza s nekim tko je daleko je također moguća, a kod nekih i tajna veza ili skrivanje ljubavnih osjećanja. Tajne veze su često slatke u početku, ali se mogu iskomplicirati i druge povrijediti i izazvati osjećanje straha i neizvjesnosti, a skrivanje ljubavi nije lako i može izmaći kontroli.

Ljubavi s osobama koje su daleko potiču čežnju, koja može biti velika, kao i privlačnost. U ljubavi će biti magnetske privlačnosti koja povezuje voljene, ali i senzualne ljubavi. Moguća je veća, pozitivna transformacija u ljubavi ili obnavljanje neke ljubavne veze. Nekima će ova Venera donijeti neku mogućnost poboljšanja na financijskom planu, a nekima i neki veći dobitak.

Dani su to kada se mogu pojaviti i ljubavne poteškoće, osjećaji sumnje i straha od razočarenja, ako se prepustite negativnim osjećajima, te zahlađenja u odnosima i emotivna tuga, mogući su od 26. do 29. siječnja, kada će Venera biti u kvadratu sa Saturnom u Strijelcu. Saturn je taj koji traži odgovornost i ustrajnost, koji zahtijeva da budete mudri i da se služite nekim svojim ranijim iskustvom.
Ovih dana je dobro da pokušate ne gledati stvari gorim nego što jesu, te da shvatite da je potrebno potruditi se ako vam je stalo do nekoga ili se povući, ako taj netko ne zaslužuje vašu pažnju ili ljubav.

Poteškoće i prepreke su tu da nas upozore da nešto trebamo mijenjati kod sebe ili u odnosu s drugima. Na to ukazuje i pojava mladog Mjeseca 28. siječnja. Važno je da shvatite da nove stvari dolaze, a ako i nisu u skladu s vašim željama, nastojte ih prilagoditi sebi.

Astrolog: Svetlana Milenković-Filipović

Prethodna objavaOprostite sebi svoje grijehe
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 24.01.2017.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.