Venera je ušla u Ribe. Egzaltirana i pogubljena. U svijetu u kojem nas sve više uče da su stvari koje želimo nedostižne. U glavi nam stoji da nismo dovoljno dobri. Dovoljno napredni. Dovoljno u trendu. Da ne idemo jedni s drugima.

atma.hr – 78
Danas prosječan muškarac koji ne ide u teretanu, nema mišiće ili nema previše novca misli da ne može imati neku “bolju” ženu.

Danas, prosječna žena koja nema silikone, ne izgleda kao da je sišla sa naslovnice i ne troši 1000 eura mjesečno na svoj outfit, misli da ne može imati “boljeg” muškarca.

U glavi nam stoji da nismo dovoljno dobri. Dovoljno napredni. Dovoljno u trendu. Da ne idemo jedni s drugima. Mišići ne idu sa običnom kožom. Loš posao ne ide s boljom ženom.

Okupljamo se zajedno kao sekte. Takvi su nam i odnosi. Brakovi. I sve te isprazne priče. Ulazimo u odnose jer zajedno treniramo, jer slušamo istu glazbu, volimo iste filmove, izlazimo na ista mjesta.

Ljubav nam je zajednički interes, a ne otkriće. I takvi ne volimo jedni druge. Volimo zajedničko provedeno vrijeme. Iste Bogove kojima se molimo. Marke koje nosimo. Priče koje pričamo. Ako je nešto drugačije to nam je nezamislivo. Idealno bi bilo da radimo i iste poslove.

atma.hr – 75Jer eto, vama je svo slaganje u tome. Površno. Zajedništvo vam nije zajedništvo već “što imamo zajedničko”.

A da vam kažem što imate?

Nemate ništa.

Jer vas je netko, negdje, nekad uvjerio da je u redu biti ograničen kao tegla i da je poklopac iste – vaše nebo.

Umjesto da pokažete koliko dobri možete biti. Najbolji.

Vi živite tako da mislite da je pola toga sto želite ostvariti – nedostižno. I takvi postajete.

Pristajete na ono što možete imati jer vas je netko uvjerio da drugačije ne možete.

A morali bi.

Sanja Paraminski Aisha

atma.hr – 78
POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here