Prepliću se u nama sve obveze, očekivanja, razumne odluke, one dobre i one pogrešne. Borimo se sa snovima koje smo davno otpustili. Zatvaramo srce za svjetlost koja prijeti prodrijeti kroz pukotine. Ovo doba godine nekako uvijek u nama budi uspavane emocije.

Bježimo od razgovora o onima koji predstavljaju čitav naš svijet. Naivno lažemo da smo jaki i da naš život ide dalje i bez te osobe. Na licu je osmijeh, koji svima poručuje da smo zadovoljni životom koji živimo, svijetom koji smo izgradili. A temelj našeg mikro svijeta nije pored nas. Ljubav je sve. I kada cijelim bićem nekog volimo. I kada tek trebamo zavoljeti. Nedostatak ljubavi ubija.

U narednom razdoblju povjerovat ćemo da je zaista moguće sve ono što istinski želimo, ali se plašimo da naše želje izgovorimo. Snovi će biti neobični, nosit će bitne poruke i ukazivat će nam na nešto što na javi ne primjećujemo.

Neptun kreće direktno, i donosi promjene. Odlazak na kavu s prijateljima pretvorit će se u lutanje gradom i odlazak u kafić koji ste slučajno opazili. A tamo ćete pronaći baš onu kavu koju nigdje niste uspjeli pronaći. Probali ste je nekad, negdje, na mjestu kojeg više nema. I ne možete povjerovati da ste je ponovo uspjeli pronaći.

Tajna zagrljaja Venere i Neptuna je u tome da želje nalaze put do nas. Do nas stižu glasnici. Anđeli u ljudskom obličju. Osobe, koje svojim dolaskom u naše živote, mijenjaju naše puteve. Slučajni susret pretvorit će se u razgovor koji se pamti. Nekako ćemo početi vjerovati da slučajnosti ne postoje.

Ti glasnici, anđeli, kako god ih imenovali, otvorit će nam neke stare rane, razgovorom će nas vratiti u one dane, ali će nas svojim riječima liječiti.

Pažljivo ih slušajte. Nećete čuti uvijek ono što ste najviše željeli čuti. Naprotiv, vjerojatno će vam reći baš ono što ne želite da bude izgovoreno. Ali nakon tog razgovora znat ćete kako i zašto. Znat ćete kuda i znat ćete čemu.

Obratite pažnju na riječi koje putuju zrakom. Budite spremni saznati da su neke lijepe riječi, u koje ste istinski vjerovali, zapravo bile samo laži. Budite spremni i da vi nešto prešutite, jer nije pogodan trenutak za velike istine. Na vama je odluka hoćete li prešutjeti. Istina uvijek pronađe put. Istina najmanje boli.

Do 26. studenog, tranzitni Jupiter u Vagi će obrazovati aspekt sekstila s tranzitnim Merkurom u Strijelcu. U isto to vrijeme Merkur će biti u konjunkciji s tranzitnim Saturnom u Strijelcu. Dispozitor tranzitne Venere u Jarcu je Saturn, koji je trenutno u Strijelcu. Nakon osvijetljenih laži i prihvaćenih istina, dolazi vrijeme za riječi koje ostavljaju pečate. Merkur i Jupiter svakako obećavaju lijepe teme, razgovore koje odavno želimo započeti.

Vrijeme je za priče o ljubavi. Otvoreno će se pričati o emocijama i poštovat će se iskrenost. Merkur i Saturn svakom razgovoru u narednom razdoblju dodaju dašak bezvremenskog i ozbiljnog. Sve ljubavne priče koje se započnu u narednom periodu imat će čvrste temelje. Na nama je da ne dozvolimo da neko te temelje uruši.
Aspekt tranzitne Venere i tranzitnog Neptuna dovršit će neke emotivne priče, za koje smo vjerovali da su prave, jer smo voljeli. Neke ljubavi, koje jesu bile prave, nastavit će se tamo gdje su jednom prekinute.

A neke nove ljubavi, u koje čitavog života vjerujemo, pronaći će putove do naših života. Svakome nešto. Svakome suđeno.

Direktni hod tranzitnog Neptuna u Ribama uči nas da razlikujemo veliku i pravu ljubav. Velika ljubav je ona u kojoj smo mi jedina strana koja voli. Volimo cijelim svojim bićem, ali naše emocije ne dopiru do srca druge osobe.

Prava ljubav je ljubav koja je jednaka, uzvraćena, obostrana. Samo prava ljubav ima sposobnost da zapali vatru, pronađe nove puteve, pomakne planine i spoji nebo i zemlju. Venera u Neptun, zajedno, donose takve ljubavi.
Tranzitna Venera se približava tranzitnom Plutonu u Jarcu, i od 24. do 30. studenog će ove dvije planete biti u konjunkciji. Spoj Venere i Plutona uvijek izaziva potrese. Prodrma nam svijet, pokrene nas, donosi nam spoznaje i ukazuje na neizbježne i najbolje puteve.

Sada, kada poznajemo razliku između velikih i pravih ljubavi, sigurni smo što je ono što istinski želimo, i krećemo ka tome. Ne pristajemo na manje od apsolutnog. Stoga nailazimo na osobe koje razmišljaju na sličan način i vole podjednako hrabro. Hrabrost uvijek sa sobom nosi i dozu ludosti.

Kraj mjeseca, od 28. do 30. studenog, može donijeti neke drastične promjene. Tranzitna Venera u Jarcu će obrazovati aspekt kvadrata s tranzitnim Uranom u Ovnu. Očekujmo neočekivano. Kratki, ali duboki rezovi odredit će daljnji put naših emocija. Onih neuzvraćenih, obavijenih iluzijama, ali i onih pravih, obostranih.

Tranzitna Venera u Jarcu je s Neptunom započela bajkovite ljubavi. Prekida neke stare iluzije, nastavlja neke prave ljubavi i donosi nam u život one osobe koje su oduvijek bile naše, koliko smo i mi oduvijek bili njihovi. Samo je bilo pitanje trenutka u kojem će nam se putevi spojiti.

Nakon nekih spoznaja, Venera i Pluton u nama bude ratnike, koji idu na sve zbog onoga što osjećaju i u što vjeruju iznad svega. Venera i Uran donose nagle, ali potrebne odluke. I čine nas jačim. Jer prava ljubav traži jak karakter i hrabrost u svakom pogledu i koraku. Naredni period će mnogima od nas potpuno preokrenuti život.

Ove aspekte najviše će osjetiti osobe koje imaju Sunce u Jarcu, Ribama, Strijelcu ili Ovnu. Također i oni čiji se ascendent (podznak) nalazi u nekom od navedenih znakova. A svi oni, čiji se ascendent nalazi u Škorpionu, neka duboku udahnu, požele ono nestvarno i povjeruju da se i njima napokon osmjehnuo život.

Rajna Cvetković

astroportal.in

Prethodna objavaMajndfulnes (Mindfulness) kao moćno sredstvo protiv depresije
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 26.11.2016.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.