Sky Deutschland, sestrinska kuća popularnog televizijskog kanala Sky osmislila je zapanjujući način emitiranja svojih reklama. Naime, oni planiraju svoje oglase emitirati direktno u glave korisnika bez njihova pristanka. Dovoljno je samo voziti se vlakom te nasloniti glavu na prozor. A reklama Sky Deutschlanada doći će potiho i izravno u vašu glavu nagovarati vas da kupite Sky Go aplikaciju.

Tehnologija korištena za ove oglase slična je onoj koja se koristi u slušnim aparatima i slušalicama, a zvuk od prozora do vaše lubanje kreće se putem vibracija.

U reklami za takozvani prozor koji govori (Talking Window) ističu kako će putnici koji naslone glavu na prozor čuti glasove unutar svoje glave no nitko drugi osim njih neće moći čuti ove skrivene poruke ali ono što je najzanimljivije ni vi nećete biti svjesni tog glasa jer će se on predstaviti u vašoj glavi kao misao. Glas koji naizgled dolazi iz vedra neba u glave putnika glas je odašiljača tvrtke Audiva a on će biti skriven na na prozorima vlaka. Glasnogovornik BBDO agencije koja vodi kampanju za Talking Window za BBC je izjavio da, ako se korisnici Sky Deutschlanda slože odmah kreču u realizaciju ovakve vrste oglašavanja. Napomenuo je i kako je ta tehnologija revolucionarana i da se može koristi i za druge stvari ne samo za oglašavanje kao npr. za glazbu, masovne prijenose podataka u glave ljudi ili pak vremensku prognozu. Sky Deutschland još uvijek nije odredio točan datum realizacije, no tko može sa sigurnošću reći, sada kada znamo da ta tehnologija postoji da se ona već i ne koristi. Nakon ovog saznanja kako možemo biti sigurno dali su naše misli uopće naše te dali netko tamo iz tvrtke Audiva ili neke druge ne upravlja našim mislima a tako i dijelima te odlukama koje donosimo. Oduvijek smo mislili kako nam nitko ne može ukrasti misli te da su one naše jedino blago, no sada, ne samo da ih mogu ukrasti nego ih sami mogu oblikovati po svojoj volji.

http://www.dnevno.hr/techno/it-trend/90647-video-ne-naslanjajte-glavu-na-prozor-ulit-ce-vam-reklamu-u-glavu.html

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 08.07.2013.
Slijedeća objavaAntioksidansi u začinskim biljkama – snažniji i zdraviji od sintetičkih antioksidanata
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.