Sant Baljit Singh, učitelj duhovnog puta Sant Mat, u ovom video-predavanju (sa hrvatskom sinkronizacijom) objašnjava da smo u našem svakodnevnom životu razapeti na razne strane, ali da ipak možemo živjeti uravnoteženim životom brinući za svoju obitelj i zajednicu te istovremeno voditi računa i o duhovnoj strani života. Svaki čovjek u sebi ima velik potencijal i zato je svaki trud koji uložimo na duhovnom putu od koristi.

Nas, ljudska bića, pokreće urođena želja za srećom i zadovoljstvom. Taj cilj pokušavamo postići na razne načine, a mnogo toga što u životu radimo daje nam tek trenutke radosti i zadovoljstva koji su prolazni i ne traju dugo. Mi neprestano tražimo načine da dođemo do trajne sreće kako bismo mogli živjeti život u njegovoj punini.

Bezvremena učenja Sant Mata kažu nam da je taj cilj moguće postići – i nude nam odgovarajuću metodu. Središnje mjesto u Sant Matu pripada meditaciji na unutarnje Svjetlo i Zvuk, suptilnim oblicima energije koji se nalaze u svemu. Usredotočena pažnja na unutarnje Svjetlo i Zvuk tijekom meditacije vodi nas do stanja trajnog zadovoljstva. Prakticirajući ovu meditaciju povezujemo se s izvorom sreće u sebi i otkrivamo svrhu života ostvarivši vlastiti potencijal spoznavši sebe kao dušu.

Nakon DVD-predavanja, koje će trajati oko 60 minuta, posjetitelji će imati priliku u ugodnom ozračju meditacijskog centra u Hrvojevoj 8 razgovarati o duhovnim temama i detaljnije upoznati duhovni put Sant Mat.

Sva događanja, kao i učenje meditacije na unutarnje Svjetlo i Zvuk, besplatni su.

7.5. u 19 sati

Holozofsko društvo Hrvatske
Hrvojeva 8
Zagreb

Ulaz besplatan

Web: hr.santmat.info
Info: 097 655 0437

Prethodna objavaŠto je zajedničko materijalizmu i sreći?
Slijedeća objavaUpravljanje brigama – kako upravljati brigama da one ne bi upravljale nama
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.