Poznati BBC-ev voditelj Jeremy Paxman plastično je pokazao voditelju europskog odjela Coca Cole Jamesu Quinceyu, koliko se zapravo šećera nalazi u jednoj čaši ovog popularnog napitka. Naime, u čaši od tri decilitra Coca Cole čak je 23 vrećice šećera, dok čaša od pola litre sadrži 44 vrećice šećera. Ova tema je osim nevjerojatnih podataka, važna i zbog toga jer postoje sve glasnije struje da se u cilju borbe protiv gojaznosti, pića s velikim udjelom šećera oporezivaju jednako kao i cigarete.

Coca Cola je jedan od najjačih svjetskih brendova pa nije ni čudo da sve što se oko nje događa ima veliku popraćenost u medijima i javnosti. O jednoj ne tako eksponiranoj temi, vezanoj za ovaj napitak, razgovarali su BBC-ev voditelj Jeremy Paxman te predsjednik europskog odjela Coca Cole James Quincey. Naime voditelj je u tijeku razgovora pokazao koliko zapravo šećera sadrži jedna čaša omiljenog bezalkoholnog napitka.
Riječ je o 23 vrećice u čaši od tri decilitra, dok ona velika, od pola litre sadrži čak 44 vrećice šećera. Predsjednik Quincey se branio tezama da oni informiraju javnost o udjelima pojedinih sastojaka u Coca Coli, a već dulje vrijeme nude i opciju napitka bez šećera.

Takvo je objašnjenje voditelj BBC-a usporedio s cigaretama verzije light.

Kako je izgledao ovaj kratki, a napeti razgovor, pogledajte u video isječku.

collective-evolution.comsrednja.hr

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 05.08.2015.
Slijedeća objavaOstvarenje budućih mogućnosti
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.