Na slici Mandala grlene čakre - Izražavanje.

atma.hr – 45

RADIONICA GLASA namjenjena je svima koji žele:
*osvijestiti svoj vokalni instrument i dopustiti glasu da izađe
*proširiti opseg i izražajne mogućnosti svoga glasa
*postati alat za transformaciju sebe i drugih

Glas

je najkreativniji i najstariji glazbeni instrument koji ima veliki utjecaj na nas i na našu okolinu. Sa tonovima, zvukovima i melodijama koje proizvodimo možemo si uvelike olakšati stanja stresa, boli i neravnoteže. Suprotno od toga,kad se glas koristi na pogrešan način, može izazvati vrlo neugodne i negativne efekte. Radeći na glasu kultiviramo ga te on poprima snagu, jasnoću, sonornost i postiže veći opseg. Terapijski rad sa glasom nam pomaže da otpustimo naše emocionalne i mentalne traume. Na taj način brže se oslobađamo emocija poput ljutnje, agresije, frustracije, ljubomore, straha, konfuzije i napetosti. Pomoću rada sa glasom možemo se potpuno relaksirati,osnažiti i transformirati. Glasovna meditacija kvalitetno je vrijeme koje posvećujemo sebi u obliku kreativnog izražavanja, a pritom zatvaramo vrata stresu i bilo kakvoj vrsti nemira. Rad s glasom jako se lijepo kombinira s tehnikama meditacije, relaksacije, disanja, kromoterapije i vizualizacije. Osim vokaliziranja, s glasom se može recitirati, tonirati i pjevati. U radu sa glasom osim melodija koriste se tradicionalni i suvremeni slogovi, vokali, zvukovi i ojkalice koji se izvode u govornom registru ili se pjevaju.

„Kao profesionalna pjevačica i pedagog puno vremena provela sam baveći se glasom i usavršavajući pjevačku vještinu na sebi i drugima. Ali tek kada sam počela usvajati znanja o terapiji zvukom, postalo mi je jasno kolika uistinu može biti snaga glasa. Nevjerojatno zvuči, ali uz pomoć tog moćnog sredstva transformacije možemo očistiti, pročistiti i iznova sagraditi sami sebe.

Svako od nas, ako želi, ima pravo osloboditi svoj glasovni aparat kako bi se s njime mogao u potpunosti služiti. No, prava je istina da zbog niza razloga blokiramo izražavanje i susprežemo emocije, što nas ponekad dovede i do faze u kojoj se grlo potpuno zablokira. To se može očitovati simptomima kao što su učestale prehlade, nelagoda u grlu, privremeno gubljenje glasa ili osjećaj kao da smo progutali knedlu. Nevidljiva, ali isto tako važna pozadina takvih simptoma mogu biti otežana komunikacija i smanjena kreativnost.

atma.hr – 45

Koncepcija ove radionice sastoji se od tehnika disanja, osnova pjevanja i terapijske upotrebe glasa. Ona sada dolazi u novom proširenom vikend izdanju i posvećena je svima onima koji žele osvijestiti i osposobiti svoj vokalni aparat, koji žele da im glas postane sonoran i uvjerljiv, koji se žele profesionalno izražavati putem glasa ili se baviti glasovnom terapijom te onima koji žele postati alat za transformaciju sebe i drugih.“

I stoga odmah bez odgađanja krenite u glasovnu avanturu i napokon dopustite svom glasu da izađe!!!

Teme i praktićan rad:

♦ Fiziologija, vrste i kvalitete ljudskog glasa.
♦ Pjevačka postava grla i tijela.
♦ Uloga rezonantnih prostora kod pjevanja
♦ Disanje i osvještavanje dijafragme
♦ Relaksacija glave i ramena
♦ Vježbe vokalizacije i pjevanja
♦ Korijenski slogovi
♦ Zvučanje po čakrama
♦ Šest moćnih iscjeljujućih zvukova
♦ Sedam slogova ljubavi uz pokret
♦ Punjenje sa zvukom AOM
♦ Anđeoski zvukovi
♦ Nadtonalno pjevanje

Za kraj:
♦ Zvučno putovanje uz zvuk glasa i kristalnih zdjela.

Cijena radionice: 900 kn
Za one koji su bili na edukativnoj radionici Terapija glasom cijena je 750 kn
50 % iznosa se uplaćuje kao polog
e-mail adresa: [email protected]
mobitel: 091 9713 156

PHONOS Udruga ljubitelja zvuka
www.phonos.hr

Biografija: Ivana Novačić akademska je glazbenica / solopjevačica i profesor glazbene kulture. Diplomirala je zvukoterapiju (D. ST.) na Akademiji za zvukoterapiju u Ujedinjenom Kraljevstvu. Aktivna je kao pjevački pedagog i izvođač na koncertima te organizira predavanja, seminare i edukativne radionice o zvukoterapiji. Radi s glasom, tibetanskim i kristalnim zdjelama, gongom, indijanskim bubnjem i zvučnim vilicama. Učitelj je i praktičar Theta healinga i Reiki sistema prirodnog iscjeljenja. Educirala se u tehnikama crtanja, slikanja, rada s kristalima, disanja i meditacije. Autorica je knjige „Zaljubi se u svoj život“ priručnika savjeta, vježbi, tehnika i zvukova za unutarnje putovanje i energetskih karata „Vorteks Mandale“. Član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, Theta Healing Institute of Knowledge i Brittish Complementary Medicine Association.

„Unutrašnji zvukovi već postoje u nama. S radom ih samo aktiviramo.“
Tibetanska mudrost

19. i 20. listopada „Nuvens“ Yoga centar Zagrebačka cesta 156b
subota od 13.00 -19.00 h i nedjelja od 10.00 -15.00h
www.nuvens.hr

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here