Vježbajte besplatno tai chi, chi kung i meditaciju

1522

Do Centar provodi Otvorena vrata pod motom ‘KULTIVIRANJE TIJELA, UMA I DUHA KROZ POKRET, MISAO I TIŠINU’

Dođite i od 30.10. – 3.11..2017. vježbajte besplatno tai chi, chi kung i meditaciju.
Dođite i upoznajte vještine koje se u našoj udruzi njeguju već tri desetljeća.
Tai chi chuan je starokineska vještina, utemeljena na borilačkim vještinama, tradicionalnoj medicini i filozofiji.

Anan-Do tai chi chuan je ”vježba koja nam pomaže na stotinu načina, a ne može nam naškoditi ni na jedan Shifu Damir Tenodi

Voditelj programa je Boro Ranitović, Anan-Do majstor.
Anan-Do metodu je uspostavio Shifu Damir Tenodi u suradnji sa svojim Učiteljem, Majstorom Anandom i svesrdnoj pomoći Vesne Tenodi.
Anan-Do metoda se temelji na Učenju Majstora Anande, koje provodimo kroz trostrukost; fizički pokret, misao i tišinu.

“Tai chi chuan je bez ikakve sumnje jedna od najprofinjenijih drevnih disciplina i krajnji proizvod ljudskog uma.” Shifu Damir Tenodi

Za tai chi chuan, kao odraz dalekoistočne kulture, mnogi su čuli. Milijuni istočnjaka, ali i zapadnih zaljubljenika, svakodnevno vježbaju ovu suptilnu, nenasilnu i energetsku vještinu, uspostavljajući sklad koji nadilazi ljepotu fizičkog pokreta.

WHO – Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje tai chi chuan kao vrlo djelotvornu preventivnu metodu u očuvanju zdravlja modernog čovjeka.
Za vježbače koji žele napredovati kroz zdravstveni aspekt, tai chi chuan pored pokreta, pruža i znanje iz akupunkture i energetike.

A osobe koje preferiraju meditaciju u toj će vještini prepoznati odličnu metodu umirivanja duševnog stanja. Stoga nije čudno da sve veći broj zdravstvenih klinika u svijetu, tai chi chuan koriste i kao kurativnu terapiju za ozdravljenje.
Ne odveć zahtjevni pokreti Anan-Do tai chi chuana među ostalim pridonose jačanju vitalnih organa, kontroli ravnoteže, koordinaciji pokreta, pravilnom držanju, regulaciji disanja te smanjenju stresa.

Zdravstveno terapeutski učinak:
·        kontrola ravnoteže
·        koordinacija pokreta
·        ispravljanje držanja
·        poboljšanje koncentracije
·        poboljšanje kondicije
·        povećanje vitalnosti
·        regulacija disanja

Kako ove metode postaju sve više poznate i cijenjene u svijetu, želimo građanima Zagreba približiti ove vrlo korisne, dobre i lijepe terapeutske vještine i sve blagodati koje one sa sobom donose kako na fizičkom tako i na emocionalnom, energetskom i mentalnom planu.

Za ove metode ne postoji dobna granica, lagane su za upamtiti, a njihovo je djelovanje na cijeli organizam od velike koristi.

Ove drevne i vrlo fine energetske metode, oslanjaju se na ideju poznavanja toka kruženja energije (chi) tijelom, kao što to čini i akupunktura te razrađenih koncepata yina i yanga, dvije elementarne suprotnosti, svugdje prisutne u prirodi. Pored uravnoteženja tjelesnih energija, ove metode upućuju i na otkrivanje čovjekovih još suptilnijih aspekata.

Blagodati vježbanja ovih metoda možemo pojedinačno prepoznati i kao: poboljšanje cirkulacije i reguliranje tlaka, jačanje vitalnih organa, bolju koordinaciju pokreta, ispravljanje držanja tijela, regulaciju disanja, … i ugađanje naših aspekata.

Tijekom vježbanja postajemo vještiji i sigurniji u izvođenju pokreta, ali i jačamo pažnju. Počinjemo se kvalitetnije opuštati, što doprinosi boljem usklađivanju sa ostalim aspektima kojima je um nadređen.

Vježbanjem ovih metoda moguće je pored djelovanja na fizičkom i energetskom planu, djelovati i na planu emocija i našeg raspoloženja. Znatan doprinos ovih metoda u zdravstvenom aspektu je djelovanje i kroz vegetativni živčani sustav koji je zadužen i za regulaciju stresa. Usklađivanjem rada simpatičkog i parasipatičkog živčanog sustava pozitivno djelujemo i na psihosomatske kronične bolesti kojima je izvor i stresni način življenja.

Disciplinirano i ozbiljno bavljenje ovim metodama značajno pomaže u regulaciji stresa i depresije, kao značajnih faktora, koji u ovom modernom i sve više otuđenom svijetu utječu na homeostazu, odnosno na ukupno zdravstveno stanje osobe.

Vježbanje ovih metoda nije odveć naporno te njihovo pozitivno djelovanje prepoznaju i starije osobe. Jednom rječju, ove vrijedne metode mogu nam pomoći na više načina i zato su sve više cijenjene u svijetu.
Tečajevi će se održavati u Sopotu i Krugama.

SOPOT:
u sportskoj dvorani Graditeljske tehničke škole, Avenija V. Holjevca 11.
Raspored:

Anan-Do tai chi: ponedjeljak i četvrtak 20:00 – 21:30 
Voditelj programa je Anan-Do majstor Boro Ranitović.
Jednako su dobro došli i početnici i napredniji vježbači svih dobnih skupina.

KRUGE:
U sportskoj dvorani Combat Centra Zagreb, Strojarska bb (ex Gredelj)
Raspored:

Anan-Do tai chi: ponedjeljak i petak 19:00 – 20:30 
Voditelj programa je Anan-Do majstor Boro Ranitović.
Jednako su dobro došli i početnici i napredniji vježbači svih dobnih skupina.

Najavite svoj dolazak SMS porukom na 095 90 121 05
ili na mail [email protected]

Detaljnije informacije na: 095 90 121 05

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.