Foto: pixabay.com

20. ožujka/marta, u vrijeme ekvinocija, Sunce je prešlo u Ovna. Jedna od ključnih značajki sezone Ovna je susret Jupitera i Neptuna. Kako se ovi planeti približavaju jedan drugom tijekom cijele sezone, osjećat ćemo kako njihova energija postaje sve jača i jača. Ovo je energija koja može potaknuti novu stvarnost, veću kreativnu viziju, duhovni rast i kolektivno buđenje. Budući da je sezona Ovna uvijek fantastično vrijeme za nove početke i poduzimanje akcija, ova dodatna energija Jupitera i Neptuna pomoći će nam da gledamo stvari iz šire perspektive, da preuzmemo kreativne rizike i da koristimo svoju intuiciju ili duhovno znanje kako bismo potaknuli donošenje naših odluka.

atma.hr – 52
20. ožujka/marta, u vrijeme ekvinocija, Sunce je prešlo u Ovna, gdje će boraviti do 19. travnja/aprila, kada ulazi u znak Bika. Ovaj događaj označava promjenu godišnjih doba kao i početak astrološke nove godine. Najavljuje proljeće.

Ovo je moćno vrijeme za obnovu, nove početke, svježu energiju i promjenu u našoj perspektivi. Najsnažniji utjecaj će osjetiti Ovnovi, Strijelci i Lavovi.

Ovan je prvi znak zodijaka, onaj kojim počinje zodijački krug i poznato je da je vođa, impulzivni, neustrašivi, svojeglavi spasitelj koji uvijek ima način da shvati stvari i ohrabruje svaku inicijativu.

Kad su stvari tmurne, kada se osjećamo sami u svojim borbama, energija Ovna nam pomaže da se izborimo, da znamo da iako ponekad moramo ići sami, imamo moć i snagu da to učinimo.

Ako se sada suočavate s takvom situacijom u svom životu ili ako se nešto u vašem životu treba promijeniti, sezona Ovna je fantastično vrijeme da se pokrenete i da se stvari dogode. To je čak dvostruko točno ove godine, budući da tijekom cijele sezone nemamo velikih planeta u retrogradnom kretanju.

Retrogradni planeti imaju tendenciju da stvaraju usporavanje u kozmosu dok nas potiču da razmislimo i ponovno pogledamo prošlost, ali kada se svi planeti kreću prema naprijed, to je jasan znak iz Svemira da je vrijeme da krenemo naprijed, da napustimo prošlost i da razmislimo kamo idemo.

atma.hr – 52
Ovan je jak, vatren znak tako da je ovo dobro vrijeme za sve nas, bez obzira na to koji  smo znak, da razmislimo o tome kako možemo iskoristiti dio te energije u vlastitim životima.

Razmislite gdje trebate preuzeti kontrolu nad svojim životom i kako možete iskoračiti i ići putem prema mjestu gdje želite biti.

Umjesto da čekamo druge ljude ili da čekamo prilike ili stavljamo svoju moć u stvari izvan nas, sezona Ovna nam nudi energiju koja nam omogućuje da svoju moć vratimo i znamo da uvijek imamo ono što je potrebno da pronađemo svoj put naprijed.

Ponekad nas život dovodi u situacije u kojima nas nitko osim nas samih ne može spasiti. Ponekad moramo uzeti stvari u svoje ruke i postati heroj vlastite priče.

banner za knjige NUMEROLOGIJA

Ako se osjećate izgubljeno ili nesigurno, energija Ovna nam daje samopouzdanje koje nam je potrebna da poduzmemo nešto. Zapravo, Ovnu je sve u poduzimanju akcija, stoga budite sigurni da ne razmišljate samo o tome, već i da djelujete u skladu s tim.

Nije važno jesu li koraci mali, često je to sve što je potrebno da se lopta zakotrlja i donese novi val jasnoće.

Jedna od ključnih značajki sezone Ovna 2022. je susret Jupitera i Neptuna. Kako se ovi planeti približavaju jedan drugom tijekom cijele sezone, osjećat ćemo kako njihova energija postaje sve jača i jača.

Ovo je energija koja može potaknuti novu stvarnost, veću kreativnu viziju, duhovni rast i kolektivno buđenje.

Budući da je sezona Ovna uvijek fantastično vrijeme za nove početke i poduzimanje akcija, ova dodatna energija Jupitera i Neptuna pomoći će nam da stvari gledamo iz šire perspektive, da preuzmemo kreativne rizike i da koristimo svoju intuiciju ili duhovno znanje kako bismo potaknuli donošenje naših odluka.

atma.hr – 52
Energija Ovna također je moćna za rad na manifestaciji, a s ovom lijepom energijom, koja pritječe od Jupitera i Neptuna, možda ćemo se osjećati više nadahnutima ili otkriti da imamo hrabrosti poduzeti radnje koje su nam potrebne da se stvari dogode.

Ovu moćnu energiju također možemo koristiti za pronalaženje ravnoteže u našim životima, posebice ravnoteže između prepuštanja kontroli i stjecanja kontrole.

Razmislite o tome što vam je potrebno da povećate svoje povjerenje, gdje trebate popustiti, a gdje zadržati kontrolu i voditi.

Vaš potencijal sada dobiva na snazi, što god odlučite, to možete i postići. Iskoristite dobro ovaj period, budite heroj svog života.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić